ספק סלט ספק מנה ראשונה טעימה ויפהפייה, מה שבטוח זה כל כך טעים שממש לא משנה איך תגדירו אותה. בייבי בטטה ובצלי שאלוט צרובים ומונחים על יוגורט יווני 10% טעים במיוחד
ספק סלט ספק מנה ראשונה, מה שבטוח זה כל כך טעים שזה בכלל לא משנה איך תגדירו אותה, העיקר שתכינו. בייבי בטטות, בצלי שאלוט צלויים על מחבת וכמובן שאפשר גם בתנור, מונחים על יוגורט יווני 10% כל כך טעים ומיוחד, קצל שמן זית כי חייב, נבטי חמנייה ושומשום שחור. תכינו את הקרקרים שפרסמתי אתמול ואתם מסודרים.
בטטה ובצלי שאלוט צלויים ומוגשים על יוגורט יווני
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- תזמינו לכם בייבי בטטות ובצלי שאלוט כי הם כל כך טעימים ומיוחדים ואז תכינו את המנה הזאת.
- אל תוותרו על הקרקרים שפרסמתי אתמול ומכינים ממש בדקה וחצי.
מצרכים
- 6 בייבי בטטות
- 6 בצלי שאלוט
- 1/3 כוס שמן זית לצליית הירקות
- קורט מלח ים אטלנטי
- 3 כפות גדושות מאוד יוגורט יווני 10%
- מעט שמן זית לזילוף על היוגורט
- 1/4 כוס שומשום שחור קלוי
- חופן קטן נבטי חמנייה
אופן הכנה
מכינים את הבטטות והבצלים: קולפים את הבטטות והבצלים וחוצים לשניים. מחממים מחבת או תבנית שמתאימה לתנור, מוזגים 1/4 כוס שמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי. מניחים את הבטטות והבצלים כאשר החלק השטוח יהיה כלפי מטה ודואגים שכל החלקים יימרחו היטב בשמן הזית. מוזגים את שארית שמן הזית מעליהם. אם מכינים על מחבת, צולים על להבה נמוכה מאוד ומכסים את הירקות על מנת שיתרככו וכשהם רכים וזהובים, הופכים וצורבים גם צד שני עד להזהבה. אם מכינים בתנור, מחממים אותו לחום של 180 מעלות ואופים עד שהם רכים וזהובים.
מרכיבים ומגישים: מורחים את היוגורט על צלחת הגשה רחבה ומזלפים שמן זית בצורה מעגלית. מניחים את חצאי הבטטות והבצלים, מניחים ביניהם את השומשום השחור ומקשטים עם נבטי החמנייה. מגישים עם קרקרים.
בתאבון!