כרוב סגול הוא אחד המזונות הכי בריאים ונגישים לנו ובכל זאת, הוא לא מככב כל כך במטבח שלנו משום מה. כרוב סגול צלוי בתנור בתוספת יוגורט מתובל- מלא בריאות וטעם ותראו איזה צבע מהמם העניק לו הטבע
לא מתייחסים אליו מספיק ברצינות אבל האמת היא שהוא כל כך בריא וטעים שכדאי רגע לעצור לידו כשעושים קניות של ירקות ולהכניס אותו לסל, אבל גם להשתמש בו. אני מודה שאני קונה כרוב סגול מידי פעם, אבל רק לעיתים רחוקות עושה בו שימוש. לרוב אני זורקת אותו אחרי שבילה כמה שבועות במקרר. אבל לא עוד! לאחרונה אני מכינה ממנו סלטים, והפעם צליתי אותו בתנור. מעבר לזה שהוא מהמם ביופיו עם הצבע הסגול המדהים שלו, הוא גם טעים ובריא מאוד.
כנסו פה לסלטים שלי ששילבתי בהם כרוב סגול:
סלט כרוב סגול, גזר וסלרי עם צנוברים ברוטב חמצמץ
סלט כרוב סגול, גזר וסלרי במיונז וחרדל
לכרוב הסגול ששייך למשפחת המצליבים יש ערכים תזונתיים רבים וכדאי שנכיר אותם במיוחד בתקופה הזו, שבה חובה לחזק את המערכת החיסונית שלנו, מה גם שזה מתאים לכל הנמנעים למיניהם- גם לצליאקים וגם לטבעוניים.
מי אתם משפחת המצליבים?
משפחת הירקות המצליבים היא אחת ממשפחות הירקות העתיקות ביותר שקיבלה את שמה בשל צורת עלי הכותרת של פרחיה המזכירה צלב (ממממ מעניין). המשפחה כוללת כ-3700 זנים, אולם רק כ-20 ראויים למאכל אדם. בין חברי המשפחה נמנים כרוב על כל סוגיו: כרוב לבן, כרוב סגול, כרוב סיני, כרוב מסולסל, כרוב ניצנים, קייל, כרובית, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, גרגיר הנחלים, רוקט. משפחת הירקות המצליבים עשירה מאוד ברכיבי תזונה נוגדי חימצון, מכילה ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. לרכיבי התזונה האלו יש השפעות מצויינות על בריאות האדם ויש אומרים שהם עוזרים אפילו במניעה של סרטן.
אז אחרי שהבנו כמה הכרוב הסגול חשוב לתזונה היומית שלנו ניגש למתכון הכל כך קל ופשוט הזה, אבל כל כך טעים. אפשר לנשנש את הכרוב בלי שום תוספת מיוחדת ואפשר לשלב עם יוגורט מתובל או יוגורט וטחינה מתובלים, הכל טעים והכל בריא ומזין.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
כרוב סגול צלוי בתנור
- 1 כרוב סגול
- כ -1/2 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
להגשה
- 1 יוגורט שאתם אוהבים
- 1 שן שום
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
מכינים תבנית תנור עם נייר אפייה ומוזגים עליה 3/4 מכמות השמן ומפזרים מלח.
פורסים את הכרוב לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ.
מסדרים את הכרוב על השמן ודואגים שכל פרוסה תקבל מספיק שמן. את יתרת השמן מורחים על הכרוב, אפשר להיעזר במברשת.
מפזרים על הכרוב גם מלח ים אטלנטי.
צולים כ – 20-30 דקות או עד שרואים שהכרוב קיבל צבע זהוב יפה (זהירות לא לשרוף אותו).
מכינים מטבל יוגורט: כותשים את שן השום ליוגורט, ממליחים ומפלפלים ומערבבים. אפשר להוסיף טימין או עשבי תיבול שאוהבים.
אפשר גם לערבב את היוגורט עם כף טחינה ומעט מים לסמיכות שאוהבים.