אמנם אנחנו כבר אחרי חנוכה ואת הלביבות האלה, כמו גם עוד כמה סוגים של לביבות שאפרסם בהמשך הכנתי בחנוכה, אבל הן כל כך טעימות שאין שום בעייה להכין אותן כל השנה ואם נתעלם רגע מזה שהן מטוגנות, נגלה שהן מאוד מאוד בריאות.
לביבות תרד ופטריות
מצרכים להמון לביבות
- 1 קופסת עלי תרד + מים רותחים לחלוט את העלים
- 1 קופסת פטריות שמפיניון טריות
- 1 בצל בינוני
- 1/2 כוס בצל ירוק/עירית בצל
- 2 ביצים
- 4 כפות קמח
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- לטיגון: 3/4 – 1 כוס שמן קנולה
רוטב יוגורט, מיונז ושמנת
- 1 גביע יוגורט
- 1 גביע קטן שמנת חמוצה (125 גרם)
- 1 כף גדושה מיונז
- חופן בצל ירוק קצוץ קטן
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- כפית רוטב סויה
אופן הכנה
- לביבות: לשטוף היטב את עלי התרד ולחלוט אותם במים רותחים 10 דקות.
- לסנן את המים ולסחוט היטב עם הידיים את התרד.
- להעביר את התרד למעבד מזון יחד עם הפטריות והבצל, לטחון יחד לתערובת גסה.
- לקצוץ את הבצל הירוק דק ולהוסיף לתערובת.
- להעביר לקערה ולהוסיף ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ולערבב היטב.
- לחמם שמן במחבת ובעזרת שתי כפות ללבב לביבות ולטגן משני הצדדים עד להזהבה.
- רוטב יוגורט ושמנת: לערבב יחד את כל חומרי הרוטב. לטעום ולתקן תיבול.
- להגיש את הלביבות עם הרוטב.
עוד כמה קטנות
- הלביבות טעימות ביום הכנתן אבל בהחלט טעימות גם למחרת.
- אם לא אוכלים הכל – שומרים במקרר.
- אפשר לשים עלי סלק במקום עלי תרד.