מוקפץ עם נודלס וחזה עוף זה סיר שלא משנה כמה אני מכינה ממנו, הוא תמיד מתחסל. זה אחד המאכלים האהובים בבית
מוקפץ עם נודלס וחזה עוף זה אחד המאכלים הכי אהובים אצלי בבית. האמת שאני גם מאוד אוהבת להכין אותו. לא משנה איזו כמות אני מכינה, זה תמיד מתחסל עד הפירור האחרון. את הירקות של המוקפץ צריך להכניס לסיר בשלבים מהקשה לרך, כלומר- הירקות שלוקח להם הכי הרבה זמן להתרכך ייכנסו ראשונים וכך לפי הסדר עד לירק שלוקח לו הכי פחות זמן להתרכך.
נוביק שהתגייס לפני כמה חודשים מגיע הביתה אחת לשבועיים ובכל פעם לפני שהוא מגיע אני שואלת אותו בטלפון אם בא לו שאכין משהו מיוחד לאכול. הפעם נוביק בחר לשישי בצהריים את המוקפץ. מסתבר שהתגעגע אליו, אז כמובן שקניתי את כל הירקות שצריך והקפצתי. מיותר לומר שכל הסיר הענק שהכנתי התחסל על ידי שלושה אנשים סה"כ.
מוקפץ עם נודלס וחזה עוף
חומרים ל 4-5 מנות
- ½ ק"ג חזה עוף/הודו חתוך לרצועות
- 1 חבילה פטריות טריות חתוכות לחצי
- ¼ – ½ כוס שמן זית
- 1בצל יבש גדול חתוך לרצועות
- ¼ כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
- 3 גזרים חתוכים לרצועות
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
- 3 קישואים חתוכים לרצועות
- ½ כוס אננס חתוך (אפשר מקופסת שימורים)
- ¼ כוס רוטב סויה בהיר
- ½ כוס טריאקי
- 1כפית זנגביל מגורר
- 2-3 כפות סירופ מייפל
- ¼ כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- חבילה קטנה של אטריות נודלס
- 2 כפיות שמן שומשום (לא חובה זה לטעם)
- חופן חמוציות
אופן ההכנה
- מחממים מחבת או סיר סוטאז' שטוח עם ¼ כוס שמן זית על להבה גבוהה, מניחים את רצועות חזה העוף אחד אחד בתוך המחבת ולא נוגעים במשך 3-4 דקות עד שהחזה מקבל צריבה יפה ואז הופכים וצורבים מצד שני. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים עוד מעט שמן זית ומקפיצים כמה דקות את הפטריות אבל משאירים אותן שלמות ועסיסיות. מוציאים את הפטריות לצלחת.
- מוסיפים עוד מעט שמן זית ומטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להזהבה.
- מוסיפים את רצועות הכרוב ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות עד שהוא מתחיל לאבד מעט מהנפח.
- מוסיפים את רצועות הגזר ומטגנים כמה דקות עד שהגזר מתחיל מעט להתרכך.
- מוסיפים את רצועות הגמבה ומטגנים כמה דקות עד שהגמבה מאבדת מעט מהנפח ומתחילה להתרכך.
- מוסיפים את הקישואים והאננס ומתבלים בסויה, טריאקי, זנגביל, סירופ מייפל, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מחזירים לסיר את חזה העוף והפטריות ומערבבים.
- במקביל מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל השקית. מסננים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את החמוציות וכמה טיפות של שמן שומשום ומערבבים.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מתכון מעולה!!
כל המתכונים שניסיתי עד כה פשוט מוצלחים .
תודה לך ♥️
תודהה שירן
הכנתי היום,
שמתי בצל סגול, גזר,גמבה, שעועית ירוקה.
במקום עוף שמתי שעועית מנומרת שבושלה לפני(כי אני צמחונית).
ויצא מעולה!!
תודה 🙂
מהמם עדנה, נשמע מעולה
תודההה חיהל'ה. זה ממש טעים
נראה ונשמע נםלא !!!!!!!!!!!!! תודה.
עם סינטה ייצא מעולה. אצלי אוהבים רק עם עוף אבל אני אוהבת עם סינטה. דווחי איך יצא
היי יהודית ,
כמו תמיד מתכון מעולה.
אני הוספתי גם בוטנים קלויים.
תודה רבה !!
יולי
מעולה יולי! בוטנים קלויים בהחלט מתאים
נשמע טוב, ינוסה בקרוב. אך אני אנסה עם בשר סינטה דווקא, נראה איך יצא