סלט חצילים ופלפלים שרופים בטחינה. אחד הסלטים שאנחנו הכי אוהבים בבית. אני מכינה סלט מכמה חצילים ביום שישי ואנחנו אוכלים גם במהלך השבוע
אחד הסלטים הטעימים והיפים שהכנתי! בספונטניות, על המנגל של יום העצמאות עלו להם שני חצילים, שתי גמבות ושלושה פלפלים חריפים עד שנשרפו כהוגן. תיבלתי במלח, פלפל, שום, שמן זית ולימון והנחתי על טחינה מתובלת. מעדן!!
סלט חצילים ופלפלים שרופים בטחינה
מתכון לצלחת הגשה גדולה
- 2 חצילים בינוניים
- 2 גמבות גדולות
- 3 פלפלים חריפים
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון גדול
אופן הכנה
- שורפים את החצילים, הגמבות והפלפלים על אש גלויה (אני כאמור שרפתי על המנגל).
- קולפים את הירקות השרופים ושמים הכל יחד במסננת לפחות חצי שעה לסינון הנוזלים.
- מעבירים את הירקות לקרש חיתוך וקוצצים עם סכין הכל יחד.
- מוסיפים שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים (אני תיבלתי על קרש החיתוך).
- מכינים טחינה מתובלת כמו שאוהבים רק שתהיה מעט סמיכה ומניחים על צלחת הגשה, מסדרים מעל את הירקות הקצוצים המתובלים ומגישים (זה טעיםםםם למות!!)
שלום רב,
בעבר, היתה קיימת אפשרות להעתקת המתכון,שאינני מצליחה לממשה עם פרסום המתכונים האחרונים.
היש סיבה לכך?
יש לי קובץ שלתוכו אני מעבירה את המתכונים שברצוני לשמור ולנסות במועד מאוחר יותר.
אודה מאוד
זהבית
כן גם אני לא מצליחה. אנסה לבדוק למה זה ואחזיר לך תשובה
טופל. עכשיו אפשר
תודה. אכן הבעיה ניפתרה.