סלט כרוב וגזר במיונז – אחד הסלטים שאני הכי אוהבת לאכול עם השניצל שלי או עם כריך רוסטביף מעולה שאני מכינה בבית וגם סתם כך לנשנוש בין לבין
בעיני אחד הסלטים הטעימים. אני הכי אוהבת לאכול אותו עם שניצלים או עם כריך רוסטביף הורס שאני מכינה בבית ובכלל כנשנוש בין לבין. חייבים להשתמש פה במיונז איכותי וטעים, למעשה כל מיונז שהוא טעים לכם יהיה פה מצויין.
סלט כרוב וגזר במיונז או סלט קולסלאו
מצרכים לקערה גדולה
- 1 ראש כרוב קטן
- 2-3 גזרים בינוניים
- קערה עם מים וכף גדושה מלח – להשריית הכרוב.
- 1/2-3/4 כוס מיונז מסוג שאוהבים.
- 2 כפות סוכר
- מלח לפי הטעם
- חצי כפית פלפל שחור
- 3-4 כפות חומץ תפוחים (לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
אופן הכנה
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות דקות.
- מגרדים את הגזר לרצועות דקות.
- משרים את הכרוב במי מלח שעתיים ואפשר יותר- זה מרכך את הכרוב וגורם לו לקבל אליו את התבלינים והמיונז ביותר אהבה.
- מסננים היטב את הכרוב עד שהוא ממש יבש (אני מייבשת במכשיר לייבוש חסה).
- למערבבים את הכרוב יחד עם הגזר.
- מוסיפים את המיונז- להתחיל עם חצי כוס ואם חסר אז להוסיף.
- למתבלים בסוכר, מלח, פלפל שחור וחומץ תפוחים.
- מערבבים היטב, בעזרת הידיים ממש להחדיר את המיונז לכרוב (למעוך אותו כדי שיספוג אליו את הטעמים)
- מומלץ לשים במקרר לפחות שעתיים לפני שמגישים.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך והטעם האישי.
- הסלט משתבח אחרי כמה שעות במקרר.
סלט מאד טעים, כשאני מכינה אותו אני מוסיפה לימון ושום בלי חומץ