סלט סלק אדום מבושל שמכינים בדרך כלל בימי שישי. מבשלים את הסלק עד שהוא רך לחלוטין, מקררים, קולפים ומתבלים כך שהוא מקבל טעם מעט חמצמץ
סלט סלק אדום מבושל
חומרים לקערה גדולה
- 5-6 סלקים אדומים
- 1/2 כפית כמון
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם
- 2-3 כפות שמן זית
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
אופן הכנה
- לשטוף היטב את הסלק. לבשל אותו עם הקליפה עד לריכוך מלא (זה לוקח בערך שעתיים).
- מצננים במקרר כמה שעות.
- קולפים וחותכים לפלחים.
- מתבלים בכמון, מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
- שומרים במקרר, הטעם משתבח אחרי כמה שעות.
תודה רבה על הרעיון של הסלק! אני השתמשתי הסלק כתום וסלק אדום, יצא חגיגי וטעים!!
חג שמח לך!
בשמחה. תודה רבה
איזה כייף! שמחה לשמוע. תודה רבה
יצא טעים, המון תודה.
יש לך בלוג מקסים, נתקלתי בו לראשונה היום ונראה לי שאכין המון מתכונים שלך… איזה כיף לי 🙂