סלט סלק חי וחמוציות ברוטב בלסמי. אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה! אני מתה על סלטים, חיים או מבושלים וככל שהם יותר מיוחדים יותר כך הם טעימים לי יותר.
ידעתם שהסלק האדום, זה שאנחנו מכינים איתו קובה אדומה או סלט סלק מבושל הוא אחד הירקות הכי בריאים שיש?? חוץ מזה שהוא טעים ויפה עם צבע מטריף, הוא בריא ומפוצץ בוויטמינים. הסלק עשיר במינרלים כמו: סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ ונחושת. אמנם אין בו הרבה ברזל, אבל הברזל שנמצא בו נספג בגוף היטב ולכן הוא משפר מצבי אנמיה. גם החומץ הבלסמי שאיתו תיבלתי את הסלט יש יתרונות בריאותיים – הוא עשיר במינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן והחמיצות שלו עוזרת לחזק את מערכת העיכול ולעכל את המזונות ולכן הוא מומלץ במצבים של גזים ונפיחות, עצירות ועוד, הוא מונע זיהומים ויש אומרים שהוא גם מסייע בירידה במשקל.
הסלט הזה הוא אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה! אני מתה על סלטים, כל סוגי הסלטים – חיים או מבושלים וככל שהם יותר מיוחדים יותר כך הם טעימים לי יותר. אני גם אוהבת תיבולים מיוחדים ולא בנאליים כדי שיהיה מעניין. סלק אני אוהבת בכל צורה של עשייה – מבושל, במרק קובות וגם חי. כן, אני מתה על סלק חי בסלטים. כשהוא מתובל היטב הוא נכבש קלות, סופג את הטעמים ונשאר קראנצ'י בדיוק כמו שאני אוהבת, מה גם שהוא בריא אז בכלל זה מוסיף לו נקודות זכות. הפעם, בניגוד לפעמים אחרות חתכתי את הסלק לקוביות קטנטנות, הכנתי רוטב בלסמי טעים בטירוף בצנצנת, מזגתי מעל קוביות הסלק וטוב שהספקתי לצלם לפני שהסתערתי על הסלט כי יצא סלט מיוחד וטעים טעים. חשוב מאוד להשתמש בבלסמי איכותי וטוב כי זה כל הטעם של הסלט.
סלט סלק חי וחמוציות ברוטב בלסמי
מצרכים לקערת סלט בינונית
- 1 סלק אדום ענק או שניים בינוניים
- חופן חמוציות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
- כף וחצי חומץ בלסמי
- 3 כפות שמן זית
- ¼-½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 3 כפיות דבש/סילאן
לפיזור
- חופן בוטנים גרוסים
אופן הכנה
- שוטפים את הסלק היטב וקולפים.
- בעזרת סכין חדש חותכים לקוביות קטנטנות בגודל של ½*½ ס"מ.
- מניחים את הסלק בקערה יחד עם החמוציות והפטרוזיליה הקצוצה.
- שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים אותה היטב ומנערים לערבוב החומרים.
- מוזגים על הסלק ומערבבים היטב. נותנים לסלק לספוג את הרוטב 10 דקות לפני שמגישים, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים מייד.
- הסלט נשאר טעים גם כמה שעות אחרי.