סלט עלי סלק ירוק מבושל
מצרכים
- חבילה אחת גדולה של עלי סלק
- 2 שיני שום כתוש
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- שוטפים את הסלק היטב וחותכים לרצועות דקות.
- שמים את עלי הסלק בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות. מסננים ומשאירים במסננת חצי שעה להגרת הנוזלים.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים את הסלק.
- מוסיפים את התבלינים ומאדים 5 דקות על אש קטנה תוך ערבוב.
- טועמים ומתקנים תיבול. הסלט טעים יותר כשהוא קר.
איזה מהסלטים ניתן להקפיא ? תודה וחג שמח
מטבוחה