קיש גבינות עיזים, חצילים, תרד ועגבניות מיובשות. אחד הקישים הכי טעימים שתכינו וזה באחריות! הבצק כל כך טעים ונימוח, הרוטב עשיר והגבינות משלימות את הביס
קישים שאני מכינה גם כקישים גדולים כמו פה וגם קישים קטנטנים שיוצאים לא פחות ממטריפים. המרקם הנימוח שלהם גורם לנו לאכול עוד אחד ועוד אחד ועוד אחד….בלי להרגיש. הבצק הפריך של הקיש הזה הוא כל כך נימוח וטעים, רוטב רויאל ומליות זה לגמרי משהו שאפשר לשחק איתו ועם הכמויות, כך שבכל פעם אני מגוונת ומכינה קצת אחרת, אם כי אני תמיד אשמור על הבסיס.
הפעם הכנתי קיש חצי חצי – חצי חציל צלוי ועגבניות מיובשות וחצי תרד. אפשר כמובן למלא במגוון ירקות (למטה יש רשימה שלמה של תוספות אפשריות), מניסיון – הכל מאוד טעים.
קיש גבינות עיזים, חצילים, תרד ועגבניות מיובשות
חומרים לקיש בקוטר 28 ס"מ או שני קישים: עגול בגודל 22 ס"מ ומלבני בגודל 35*10 ס"מ
הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליות
חומרים לבצק
הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליות
חומרים לבצק
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס מים קרים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית חומץ תפוחים או הדרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
המלית
- 1 חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ + שמן זית לטבילת החצילים.
- 1/2 חבילה תרד שנחלט במים רותחים ונסחט.
- 1 כוס עגבניות מיובשות.
רוטב רויאל
- 3 ביצים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן (אפשר שמנת לבישול אם רוצים אחוזי שומן נמוכים יותר).
- 100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס (אפשר פטה רגילה או בולגרית)
- 100 גרם גבינת עיזים "פרומעז" חתוכה לקוביות קטנטנות
- 50 גרם קשקבל
- 50 גרם פרמז'ן +עוד 50 גרם לפיזור מעל הקיש האפוי
- מעט מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט מגורר
אופן הכנה
- הבצק: לשים במעבד מזון קמח וחמאה ולעבד לתערובת פירורית.
- להוסיף: מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ולעבד ממש כמה שניות רק עד לקבלת בצק אחיד. (עיבוד יתר פוגם במקרם הנימוח של הבצק).
- לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח, להפוך על תבנית קיש (רצוי מתפרקת) ולסדר בתוך התבנית בצורה מהודקת גם בדפנות וגם בתחתית. להיפטר משאריות, לדקור עם מזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה לפחות.
- המלית: לשים בצלוחית שמן זית ולטבול או למרוח את החצילים הפרוסים משני הצדדים בשמן. להניח את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. לקצוץ את התרד המסונן מנוזלים ולתבל במלח ופלפל שחור.
- רוטב רויאל: לטרוף בקערה את הביצים ולהוסיף את השמנת מתוקה, גבינת פטה עיזים, גבינת פרומעז, קשקבל ו -50 גרם פרמז'ן, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
- הרכבת הקיש והאפייה: לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
- לאפות את הבצק 15 דקות עד שהוא מזהיב מעט.
- להוציא מהתנור, למזוג את הרוטב על הבצק החצי אפוי ולהניח על חצי תבנית חצילים ועגבניות מיובשות ועל חצי תבנית את התרד.
- להחזיר לתנור ולאפות עוד 30-40 דקות עד שהקיש מתייצב ומשחים. מפזרים על הקיש את יתרת הפרמז'ן ומגישים חמים.
תוספות אפשריות נוספות שאפשר להניח על הקיש- כל אחת לחוד או הכל יחד
- פלפלים בכל מיני צבעים – קלויים או צלויים בתנור
- אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת.
- בצל חתוך לקוביות מטוגן.
- בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות צלוי בתנור
- פטריות מוקפצות קלות בשמן זית.
- פרחי ברוקולי קטנים מוקפצים בשמן זית.
- ניתן לשים בתוך תערובת הגבינות ירק כמו עירית בצל או עירית שום.
- זיתים שחורים מגולענים
עוד כמה קטנות ודי
- אפשר לשים איזה גבינות שאוהבים (אצלי אוהבים מאוד גבינות עיזים).
- אפשר להקפיא את הקישים האפויים עד חודש. לפני ההגשה להפשיר ולחמם בתנור. יוצא מעולה.
- אפשר להקפיא את הבסיס (הבצק) יחד עם התבנית ולהוציא כשרוצים לאפות – לשים מלית ולאפות.
הקיש נראה מעולה! כמה זה חבילת תרד בגרמים?
200 גרם
זה נראה מושלם!!!
גם גבינות וגם חצילים, עגבניות ותרד – איזה שילוב מטריף 3>
איזה קיש מטריףףף התמונות מדהימות מוכשרת כבר אמרתי? נשיקות