קרפצ'יו ברוקולי ויוגורט שמכינים ממש ב – 10 דקות. מתאים לנשנוש מול הטלוויזיה או לאירוח כשהשולחן חלבי ואפשר בקלות להמיר את המתכון לטבעוני
הקולורבי הוא ירק מאוד טעים שבכל פעם שאני מוצאת אותו טרי בסופר, הוא נכנס לעגלה. אני מכינה ממנו כל שבוע חמוצים מהירים, אני מנשנשת אותו קבוע בעבודה והבעלול אפילו אוהב אותו פרוס דק דק בכריך מרוח בחמאה (כן, זה מאכל ילדות שלו). ובכל זאת, אין לי אפילו מתכון אחד עם קולורבי בבלוג וזה באמת מוזר ודורש תיקון.
אז למה דווקא עכשיו מתכון לקולורבי??
- הוא מאוד בריא וטעים ולא נותנים לו מספיק כבוד במטבח.
- זה מתכון קל קל שלוקח בדיוק 10 דקות להכין אותו והוא מרשים וטעים במיוחד.
- קולורבי הוא ירק החודש של ארגון לקט ישראל. אני לא יודעת כמה מכם מכירים את ארגון לקט ישראל. נוביק, הבן הצעיר שלי, ההוא שמכור לפיצות התנדב במהלך הלימודים בתיכון לארגון הזה ומשם ההיכרות האישית שלי איתו. ארגון לקט ישראל מסייע בהצלת מזון ומעביר אותו לאנשים נזקקים. רק השנה הצילו בארגון מעל 54 טון קולורבי וזה נתון מדהים! תחשבו שכל אותם 54 טון קולורבי היו נזרקים לפח במקום להגיע לאנשים שאין בידם את היכולת לקנות ירקות.
בשגרה האוכל נתרם דרך בתי מלון שמעבירים את עודפי המזון המבושל שלהם. עם התפרצות הקורונה והסגר שהוטל על כל המדינה, אין בתי מלון ועל מנת להמשיך ולספק לנתמכים את המזון הדרוש להם, נערכים בארגון לרכוש את המזון ולהעביר להם. הארגון מספק מזון ליותר מ – 9,000 נתמכים כאשר כל נתמך עולה 140 שקלים לשבוע ולכן הם זקוקים לתרומות.
אני פונה אליכם בבקשה לפתוח את הלב בימים הקשים האלה ולסייע כל אחד לפי יכולתו וכך תזכו את עצמכם במצווה חשובה. לתרומות: https://bit.ly/3a2KeNQ
למי שלא יודע, אני באה מעולם העמותות ואני מאוד מבינה את המצוקה היומיומית שכרוכה בגיוס כספים ותמיכות על מנת לשפר ולתמוך בפרויקטים ובאוכלוסיות שזקוקים לסיוע. אני תמיד אומרת שאם כל אחד יתרום כל חודש כמה שקלים בודדים שלא ישפיעו על מצבו הכלכלי, נוכל לעזור לקבוצות אוכלוסייה שיותר קשה להם מלחמת ההישרדות היומיומית.
קרפצ'יו קולורבי ויוגורט
לפני שמתחילים
- המתכון הבא הוא חלבי כי אנחנו מאוד אוהבים מוצרי חלב. במידה ומעדיפים את המתכון טבעוני, פשוט משמיטים את היוגורט והפרמז'ן.
- במקום יוגורט אפשר לשים טחינה ואז המתכון יתאים גם לטבעוניים.
- אפשר להניח מעל איזה תוספות שאוהבים, כמעט הכל משתלב נהדר בטעמים.
מצרכים לצלחת גדולה
- 2 יחידות קולורבי גדולים
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי/מלח גס
- שמן זית
- עגבנייה
- 1/2 מיכל יוגורט 3%
- פלפל צ'ילי פרוס לטבעות (לבדוק שהוא לא חריף מידי)
- עלי זעתר טריים
- פרמז'ן מגורר (לא חובה)
אופן הכנה
קולפים את הקולורבי ופורסים אותו דק במנדולינה. אם אין מנדולינה, פורסים עם סכין חדה כמה שיותר דק.
מסדרים על צלחת בצורת רעפים.
מזלפים מעל הקולורבי שמן זית טעים ואיכותי, סוחטים עגבנייה (אפשר לטפטף גם קצת מיץ לימון), עם כפית מניחים נקודות של יוגורט וטבעות של פלפל צ'ילי ומסדרים עלי זעתר טריים. מפזרים מעל הכל מלח ים אטלנטי ופרמז'ן מגורר ומגישים.