ריבת בצל היא אחת הריבות הכי טעימות והיא כל כך קלה להכנה שאין שום סיבה לא להכין אותה בבית. היא משדרגת כריכים, אפשר לשלב אותה בתבשילים וכמובן להגיש עם פטה כבד. את הריבה שומרים בצנצנת מעוקרות במקרר והיא נשמרת חודשים רבים אם לא מחסלים אותה מייד 🙂
איך מעקרים צנצנת? בקלות! ממלאים את הצנצנות במים רותחים לכמה דקות. שופכים את המים, מייבשים ויש לנו צנצנת מעוקרת.
ריבת בצל ביין אדום
מצרכים לצנצנת קטנה (ממליצה להכפיל כמויות)
- 2 בצלים סגולים גדולים פרוסים
- 1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
- 1/4 כוס יין אדום שטעים לכם לשתות
- 1/3 כוס +2 כפות סוכר חום כהה (הדחוס) (70 גרם)
- 2 כפות חומץ בלסמי איכותי
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- לטגן על אש נמוכה את הבצלים עד שהם מאבדים מנפחם והופכים מבריקים (מידי פעם לערבב).
- להוסיף את היין האדום והסוכר החום ולבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
- להוסיף חומץ בלסמי ופלפל שחור ולבשל על להבה נמוכה כשעה או עד שמתקבלת ריבה סמיכה (לא מידי) ומבריקה.
- שומרים במקרר. הריבה נשמרת אפילו שנה במקרר.
שלום רציתי לשאול למה שהריבה התקררה היא נהפכה לגוש סוכר תודה
כנראה בישול יתר
בס"ד
אפשרי להחליף את הסוכר בסילאן?
היי אלישבע.
לא. זה מרקם שונה