שקשוקה היא מאכל של פועלים, זאת הקונוטציה שעולה לי אבל היא גם קלה ומהירה להכנה והיא ארוחת הבוקר המושלמת
הוא חזר מהבסיס מורעב בטירוף אבל היה עייף מידי אז עצרנו באחת המסעדות ליד הבית וקנינו לו שווארמה שהוא כל כך אוהב. בבית, אחרי שאכל הוא נרדם מייד. 7 בבוקר אני שומעת רחשים, שלא לומר קולות של סכין חדה מפלחת ירקות בנחישות ובדיוק מופתי. חצי רדומה ועם עיין חצי עצומה קמתי למטבח ואני רואה אותו בעיצומה של הכנת שקשוקה.
הטלפון שלו פתוח על העמוד של השקשוקה בבלוג (לא באמת, כי הוא כבר מכיר את המתכון בעל פה :))), שממש עכשיו, ברגעים אלו אני מחדשת לו את התמונות והפוסט. הפוסט המקורי נכתב מזמן ב -2014, בלי הרבה מילים שמתי את המתכון שהפך להיות אחד הנצפים בבלוג. ישר שלפתי את המצלמה, הנחתי את המחבת הלא פוטוגנית בעליל על משטח עץ, מפית שהייתה בשלוף וסכו"ם שמיועד לצילום ולפני שהמנה תתקרר לו צילמתי כמה תמונות ואז הוא גם הסכים לשתף פעולה והראה לנו את הביצה המושלמת שיצאה לו.
נוביק שלי, הוא בשלן עם היד הכי מדוייקת שאני מכירה והוא כל כך צעיר ויש לו עוד כל כך הרבה זמן לדייק את עצמו אבל הוא כבר כל כך מדוייק ואני לא יכולה שלא להתפעל מרמת הדיוק בתיבול, מהידע שלו וההיכרות שלו עם עולם הקולינריה הרחב.
שקשוקה אנחנו מכינים כדרך קבע בבית לפחות אחת לשבוע. סה"כ ירקות שמתבשלים להם יחד עד שהופכים למעין ריבה ומעליהן ביצים רכות, אבל לא מפתיע שזה הפך לאחד המאכלים הכי מבוקשים ואהובים במדינה. לחם שחור טרי או חלה טרייה ביום שישי או לחם ביתי מושלם וזה סוגר ארוחת בוקר טעימה ביותר. אפשר כמובן לשדרג עם בולגרית, נקניקיות צ'וריסוס. תפוחי אדמה, כרובית, ברוקולי ועוד אבלללל נוביק שלי שהוא בשלן על אמיתי, אוהב אותה ככה כמו שהיא בלי שום תוספות.
שקשוקה פיקנטית הכי טעימה שיש
לפני שמתחילים
- כדי לקבל מקסימום טעם, תנו לכל ירק את זמן הצריבה והבישול שלו. רק כך תגיעו לטעם עמוק ומושלם.
- תשתמשו בעגבניות איכותיות כי זה כל הטעם של השקשוקה.
- לרוב אני מגישה את השקשוקה עם לחם ביתי הכי פשוט והכי טעים שאני מכינה ואז הביס באמת הכי מושלם.
מצרכים ל- 3-4 מנות
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 יחידות גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות קטנות
- 1 בצל גדול קצוץ קטן קטן
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ לקוביות קטנות קטנות
- 2 כפות רסק עגבניות (השתמשתי בשל mutti)
- 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (השתמשתי בשל mutti) או 6-7 עגבניות טריות רכות מרוסקות.
- מלח
- 1/4-1/2 כוס מים רותחים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה גרוסה חריפה/מתוקה לפי הטעם
- 5-6 ביצים
- לפיזור: פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- מחממים על מחבת רחבה ומעט עמוקה שמן זית.
- על להבה נמוכה ועם הרבה סבלנות מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מידי פעם מערבבים אותו שלא ייחרך.
- מוסיפים שום כתוש ופפריקה גרוסה וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה. נזהרים שלא לשרוף את השום כי אז הטעם יהיה מר ולא טעים.
- מוסיפים את הגמבה והפלפל החריף הקצוצים ומטגנים 15-20 דקות .מידי פעם לערבב עד שהפלפלים ממש מתכווצים ומשחימים יפה.
- מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב 2 דקות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות עד שהעגבניות מצטמצמות.
- מוסיפים מים רותחים. מתחילים עם 1/4 כוס ומערבבים. אם נראה שהרוטב "יבש" מוסיפים עוד 1/4 כוס. בכל מקרה זה אמור להיות רוטב סמיך ולא נוזלי. מבשלים כמה דקות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מבשלים עם התבלינים עוד 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
- מנמיכים את האש למינימום ושוברים 5-6 ביצים. מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים בערך 5-6 דקות או עד למידת העשייה שאוהבים את הביצים ומכבים את הגז. יש לקחת בחשבון שכאשר מכבים את הגז, הביצים ממשיכות להתבשל עוד קצת.
- מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה טרייה ומגישים מייד עם לחם טרי וחמוצים או סלט טוב.
מתכון מעולה היה מושלם
כייף לשמוע
אין על העגבניות של MUTTI …
תמונה מעולה והכי אמיתית שיש …
תודה רבה מיכל. חג שמח ואין על העגבניות שלהם