אחד התבשילים שאנחנו הכי אוהבים לאכול ביום שישי בצהריים. אני מכינה סיר ענק של קישואים עם בשר ועוף יחד, קונה כמה חלות טריות ובלי שנשים לב הסיר מתחסל


כבר סיפרתי באחד הפוסטים שלי שלנוביק יש דירוג לארוחות יום שישי אצלנו בבית. כל מנה קיבלה דירוג לפי מידת האהבה של נוביק לאותה מנה. במקום הראשון צועדת בגאון וטעם מנת הגמבות והעוף הפיקנטית, אחריה מגיעים בצעדים מהירים הקישואים- אני אפילו מתיימרת לומר שכזאת מנה לא אכלתם אף פעם. שניצלים זה משהו שבשגרה בימי שישי יחד עם החומוס המבושל, המעקודה או קציצות תפוחי האדמה.

כמה פשוט ככה יוצא כל כך טעים. את המתכון קיבלתי מחמותי לפני המון שנים. במתכון המקורי יש אבקת מרק עוף שבשנים האחרונות נעלמה לחלוטין מהמטבח שלי ופינתה מקום לטעמים נקיים ורעננים יותר. אין פה טיגון של בצל ואין פה שום, רק תבלינים בסיסיים ביותר ובכל זאת זה אחד התבשילים הכי טעימים שתכינו (באחריות!) רצוי לבחור קישואים כמה שיותר דקים עם כמה שפחות גרעינים. כמה שעות לפני ואפשר אפילו לילה שלם, שוטפים את הקישואים היטב ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ, שמים במסננת ומפזרים עליהם מלח. לא תאמינו כמה מים הם מגירים. אני לא קולפת את הקישואים גם כי כל הוויטמינים נמצאים בקליפה וגם זה יותר טעים עם הקליפה. אצלנו בבית זה תבשיל של שישי בצהריים, לעולם לא אכין אותו ביום אחר כי הטעם יהיה שונה. אז תכינו את החלות (אחת לכל אחד) ותתכוננו להתמכר.

תבשיל קישואים עם בשר ועוף
חומרים לסיר גדול 4-5 מנות
- 2 ק"ג זוקיני או קישואים קטנים ודקים
- מלח להשריית הקישואים
- 8-10 שוקי עוף טריים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טרי חתוך לקוביות כמו לגולש (שמתי בשר צוואר – מספר 10) שבושל במים עד ריכוך מלא
- 1/3 כוס שמן זית או בכמות שתכסה את בסיס הסיר
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- 6-7 פלפלים סודנים יבשים חריפים
- כ-3-4 כוסות מים +ציר הבשר שנותר מבישול הבשר
אופן הכנה
- הקישואים – מכינים כמה שעות מראש: שוטפים את הקישואים ופורסים לרוחב של 1-1.5 ס"מ (לא קולפים). שמים במסננת גדולה שמניחים תחתיה צלחת עמוקה לקליטת הנוזלים וזורים עליהם מעט מלח. משאירים כך כמה שעות טובות ורצוי לילה.
- מחממים בסיר רחב וגדול שמן זית, כורכום, פפריקה, פלפל שחור, מלח ופלפלים סודניים.
- שוטפים את העוף ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את קוביות הבשר, מטגנים 20-30 דקות על להבה נמוכה ומידי פעם הופכים כדי לטגן מכל הכיוונים. מוציאים את העוף והבשר לצלחת.
- מוסיפים את הקישואים לסיר ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים מים וציר בשר כך שיהיו בגובה של כ- 3/4 מגובה הקישואים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים מעל הקישואים את העוף והבשר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי – שעתיים עם סיר סגור עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מידי פעם במהלך הבישול מטים את הסיר על הצד ומרטיבים את העוף עם הרוטב.
- הכי טעים לאכול את התבשיל הזה עם חלה טרייה וכנראה שאחת לא בדיוק תספיק.
היי יהודית !
אני מוסיפה תבלינים אחרי טיגון העוף ומטגנת רק מספר דקות לפני שמוסיפה מים.
האם טיגון התבלינים 20-30 דקות יחד עם עוף/בשר לא שורף אותם ?
תודה רבה מראש על תשובתך 🙂
היי קאטי. ממש לא שורף. צורב אותם ומשחרר את כל הטעמים לשמן