לבאנה כבשים תוצרת בית זה אחד הדברים הכי קלים ופשוטים להכנה ואין להשוות את הטעם לזה הקנוי. מכינים אותו סך הכל מיוגורט טוב וטעים ומקבלים כדורים לבאנה ממכרים ולא קונים יותר מוכן!


להכין לבאנה בבית זה באמת משחק ילדים.לא צריך כלים או חומרים מיוחדים כדי להכין את הכדורים הטעימים האלה שהכי כייף לאכול אותם עם שמן זית וזעתר, פיתות טריות שאני מכינה על מחבת בקלות.

כל מה שצריך זה יוגורט עם אחוזי שומן גבוהים ורצוי יוגורט כבשים או עיזים כדי לקבל טעמים עוצמתיים ובד חיתול כותנה (כן, זה של התינוקות) זהו! שמים את היוגורט בבד החיתול עם קצת מלח ואם רוצים חמיצות אז קצת מיץ לימון ומשאירים תלוי 24 שעות. האמת שיש כאלה שמשאירים אפילו 3 ימים, לא קורה לזה כלום. יש כאלה שתולים על הכיור, אבל אני מצאתי שיטה טובה ונוחה יותר – אני קושרת על המתקן של הכביסה וכך זה לא מפריע לי בכיור. לא לשכוח להניח למטה כלי לקליטת הנוזלים.

תראו את כמות המים שיצאו מהיוגורט

עכשיו הלבאנה מוכן לכדרור

מכניסים לצנצנת מעוקרת עם שמן זית ועלי זעתר טריים

לבאנה כבשים ביתי מושלם
לפני שמתחילים
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- סה"כ מתכון די פשוט וקל וכל מה שצריך זה יוגורט טעים ואיכותי, רצוי כבשים או עיזים כדי לקבל טעמים עוצמתיים, חיתול נקי כדי לסנן את הנוזלים וזהו!
- אני אוהבת להכין לבאנה עם יוגורט עם 5% שומן שזה גבוה יחסית. כמובן שאפשר עם עם פחות אבל קחו בחשבון שבגבינות רזות יותר יש הרבה יותר נוזלים וייתכן שיידרש יותר זמן לסינון אם רוצים כדורי לבאנה.
- אני מוסיפה ליוגורט גם שמנת של פעם שיש לה אחוזי שומן גבוהים ותורמת לטעם, ומרקם יציב של הלבאנה.
- אין מה להשוות את הלבאנה הקנוייה לזו שמכינים בבית. תכינו פעם אחת ותבינו.
- ליד הלבאנה תכינו לאפות מהירות על מחבת ותהיה לכם ארוחה מושלמת.
מצרכים ל – 2 צנצנות בינוניות
- 600 גרם יוגורט כבשים 5% (אני קניתי של גד)
- 1 שמנת של פעם חמוצה – 200 גרם (של תנובה)
- כ – 1 כפית שטוחה מלח (שימו פחות מכפית ותטעמו, אם חסר מליחות תוסיפו)
- מיץ מחצי לימון (לא חובה)
צריך גם:
- חיתול בד
- כלי לקליטת נוזלים
- צנצנות מעוקרות לאחסון
- שמן זית איכותי
- זעתר טרי
אופן הכנה
שמים בקערה את היוגורט והשמנת ומתבלים במלח ואם רוצים חמצמצות אז גם מיץ לימון. מערבבים היטב, טועמים ואם צריך מתקנים מליחות לפי הטעם.
מעבירים את התערובת לתוך בד חיתול נקי וקושרים על מתלה כביסה כמוני או על הכיור למשך 24 שעות. לא לשכוח להניח מתחת כלי לקליטת הנוזלים ויש המון נוזלים. אל חשש זה לא מתקלקל ויש כאלה שמשאירים אפילו 3 ימים. אם רוצים לבאנה שניתן יהיה ליצור ממנו כדורים אז תשאירו בחיתול 24 שעות.
אחרי 24 שעות נקבל לבאנה במרקם מושלם שניתן יהיה לגלגל ממנו כדורים. מעקרים צנצנת, מכדררים כדורי לבאנה ומניחים בתוכה. בין לבין מניחים עלי זעתר טרי. מוזגים מעל הכדורים שמן זית כך שיכסה את הכדורים ושומרים במקרר. הלבאנה נשמר המון זמן במקרר, שמן הזית משמר את הכדורים.
להגשה: שמים בצלחת כדורי לבאנה, מוזגים עליה שמן זית, מפזרים זעתר יבש ועם פיתות ביתיות זה הכי טעים.
היי, כמה יוגורט?
600 גרם. מתקנת. תודה רבה
תודה על המתכון ששלחת.