כמו עוגיות מגולגלות רק מקופלות 🙂 ועוד מקמח מלא שייתן לנו קצת הרגשה של בריאות בתוך השחיתות הזאת וכן, הן גם עם נוטלה וגם עם שוקולד כי יש גבול 🙂
הרבה זמן רציתי להכין עוגיות מגולגלות מקמח מלא. אני אוהבת לנסות קמחים שונים וגם לשלב בין קמחים. התוצאה לפעמים מאכזבת ולפעמים ממש מפתיעה לטובה, הפעם הופתעתי לטובה. לא, זה לא יותר טעים מקמח לבן אבללל, מי שמעוניין להכניס לעוגיות קצת יותר בריאות אז הקמח המלא ייתן לו מענה וכן, זה עם שוקולד כי יש גבול 🙂 ויהיו בהמשך גם עוגיות מקמח מלא במילוי תמרים ואגוזים ואז נוכל בוודאות לומר שאלו עוגיות בריאות.
עם שוקולד בלונדי וקרמל מלוח
עם שוקולד ג'נדוייה
עוגיות מקופלות מקמח מלא עם שוקולד
היכנסו כאן לסרטון הדגמה של העוגיות המקופלות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין עם קמח רגיל, יש בבלוג מלא מתכונים
- אפשר למלא בכל שוקולד שאוהבים.
- הבצק לא דורש קירור ומוכן ישר לעבודה.
מצרכים ל – 2 מקופלות
- 100 גרם חמאה רכה (לפרווה – נטורינה)
- 1 שמנת חמוצה קטנה (100 גרם) (לפרווה – שמנת צמחית)
- 3 כפות שמנת מתוקה (45 מ"ל) (לפרווה – שמנת צמחית)
- 1 ביצה L
- 4 כפות אבקת סוכר (30 גרם)
- 250 גרם קמח מלא (השתמשתי בקמח של נפלאות)
למלית
- 1 כוס נוטלה
- 2 טבלאות שוקולד שאוהבים (200 גרם) (אני שמתי באחת בלונדי קרמל מלוח ובשנייה שוקולד ג'נדוייה)
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערה את כל המצרכים למעט הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים ממש רק עד שמתקבל בצק (לישת יתר תפגום במרקם הבצק). מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מקמחים קלות נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל 25*20 ס"מ ישר ככל הניתן, אפשר להיעזר בנייר האפייה לתחום את הבצק כך שייצא מלבן מדוייק. מורחים את כל שטח הבצק בנוטלה. מסובבים את הבצק כך שהחלק הרחב שלו יהיה מולנו ומניחים במרכז המלבן בצורה אנכית את טבלת השוקולד, נעזרים בנייר האפייה ומקפלים צד ראשון על טבלת השוקולד ואז צד שני. מתקבל מלבן שבתוכו יש טבלת שוקולד עם תפר של בצק במרכז. הופכים את הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים גם את החלק השני של הבצק.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים כ – 20-25 דקות. כיוון שזה קמח מלא קשה לראות את הצבע של העוגיות אם הן מוכנות אז יש להקפיד על זמני האפייה ובכל מקרה עדיף לאפות פחות מאשר יותר כי אז אפשר לאפות שוב עד שהן מוכנות.
מוציאים מהתנור, מקררים לטמפרטורת החדר ובעזרת סכין חדה פורסים לעוגיות ברוחב 2 ס"מ.
העוגיות במיטבן ביום יומיים הראשונים ואז הן טיפה מתרככות. יש שתי אופציות: 1. להקפיא אותן מייד אחרי האפייה ולהוציא בכל פעם כמות שרוצים לאכול. 2. להשאיר על השייש בצנצנת אטומה עד שבוע, הן טעימות גם כך אבל אם רוצים להחזיר את הפריכות, אפשר לחמם מעט בתנור והן כמו חדשות.
בתאבון!
האם ניתן לוותר על אבקת הסוכר כדי שהבצק יהיה ממש ללא סוכר (עבור סוכרתיים)?
את יכולה לשים כפית אחת
היי
קמח רב תכליתי תחלופה טובה לקמח עוגות?
תלוי במתכון. הכמויות מותאמות לסוג הקמח
בבקשה אם יש מתכוני עוגות ללא מרגרינה אלא עם שמן וגם ללא קצפת צמחית.
אפשר קמח רגיל ? אותה הכמות?
יש מספיק מתכונים בבלוג עם קמח רגיל
במה אפשר קל החליף השמנת חמוצה כדי שיהיה פרועה ?
עדכנתי במתכון
אםשר ממרח תמרים במקום שוקולד?
ממרח תמרים מתאים לעוגיות מגולגלות. אפשר עם הבצק הזה אבל לגלגל אותן