עוגת תפוזים גבוהה, רכה ואוורירית במיוחד. אמנם עוגה שמכינים בדרך כלל בחורף, בשיא עונת פירות ההדר, אבל טעימה מאוד גם בקייץ ואצלנו היא אהובה כל השנה
תשאלו את החצי שלי איזה עוגה בא לך, כמעט ב – 99% מהמקרים הוא יבקש עוגת תפוזים. "לא נמאס לך"?? אנחנו שואלים במקהלה בפעם המי יודע כמה והוא עונה: "לא!!" "זאת העוגה הכי טעימה בעולם ואני לא מחליף אותה באף עוגה". תכלס הוא צודק שהיא הכי טעימה בעולם אבל כמה אפשר לאכול את אותה עוגה או יותר נכון כמה אפשר להכין את אותה עוגה? אז הכנתי אותה הפעם בתבנית אינגליש קייק, קטנה, בעיקר בשביל החצי שלא מוותר עליה.
סך הכל עוגה באמת פשוטה, אבל אם מכינים אותה כמו שצריך היא יוצאת כל כך רכה ואוורירית וטעימההה. אפשר להקציף את הביצים כשהן שלמות ולקבל עוגה מצויינת, אבל הפרדת הביצים והקצפת החלבונים והחלמונים בנפרד, זאת עוגה אחרת לגמרי, עם מרקם מדהים שמקבלים רק בדרך הזו.
אז בלי להתעצל, זה לוקח בדיוק 5 דקות להכין אותה ולשלוח לתנור, עוד 40-50 דקות אפייה ויש לכם עוגה מטריפה, אוורירית וטעימה במיוחד. לא לוותר על מיץ תפוזים טבעי בעוגה, זה הבדל עצום בין טבעי למיץ בבקבוק.
עוגת תפוזים גבוהה ורכה במיוחד
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
- רוצים את אותה עוגה בתבנית גדולה? כנסו לפה.
- אל תוותרו על מיץ תפוזים טבעי, אמיתי מתפוזים סחוטים במתכון הזה.
- זמן האפייה שמצויין במתכון הוא זמן האפייה בתנור שלי. לכל תנור יש עוצמה אחרת וזמני אפייה שונים. אני ממליצה לתזמן את התנור ל – 40 דקות ולבדוק עם קיסם כמה זמן עוד דרוש לאפיית העוגה על מנת שלא תתייבש.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס + 1 כף סוכר (לתערובת החלמונים)
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית גרידת תפוז
- קורט מלח
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 ורבע כוסות קמח תופח/קמח רגיל +1/2 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)
אופן הכנה
- העוגה: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים שמים בקערה גדולה ואת החלבונים בקערת המיקסר.
- לתוך קערת החלמונים מוסיפים 1/3 כוס + 1 כף סוכר ובעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מקציפים כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים לבלילת החלמונים שמן בזרם דק ותוך כדי טריפה, מוסיפים גם גרידת תפוז ומלח ומערבבים.
- מוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים וקמח תופח ומערבבים עם המטרפה או עם המיקסר.
- מקציפים את החלבונים כ- 2 דקות עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים 1/4 כוס סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קצף יציב, אבל לא יציב מידי.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בפעמיים – שלוש עד שהתערובת אחידה.
- אפייה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות (רגיל ולא טורבו).
- משמנים את תבנית האפייה ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה – מניחים את התבנית על נייר האפייה וגוזרים את הנייר בדיוק באורך התבנית, מניחים את נייר האפייה על בסיס התבנית ומשמנים אותו. מכינים גם ניירות אפייה שיתאימו בגודל לדפנות ומשמנים גם אותם.
- מוזגים את העוגה עד ל – 3/4 מגובה התבנית ומניחים אותה על רשת במרכז התנור.
- אופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מוכנה. בודקים עם שיפוד במרכז העוגה שהיא מוכנה. ייתכן שבתנור שלכם יידרש זמן אפייה נוסף. עוגה שאינה אפוייה כמו שצריך תצנח ותתכווץ אחרי האפייה. תנו לה את הזמן המתאים ותלמדו את זמני התנור שלכם.
- מצננים היטב את העוגה והופכים על צלחת, הופכים שוב כדי שהחלק העליון יהיה למעלה. אם ריפדנו את התבנית בנייר אפייה, העוגה נחלצת בקלות. מקלפים את נייר האפייה.
- להגשה: מפדרים באבקת סוכר.
היי יהודית.
יש לי ביצים M כמה ביצים אני צריכה לשים בעוגה?
ואשמח לקבל מתכונים.
תודה מראש
שימי 4-5 ביצים
רוצה מתכונים
לכמה תבניות אינגליש קייק מתאים המתכון הזה?
היי מיכל, זה תלוי באורך התבנית. תמלאי עד כמעט 3/4 מגובה התבניות ואם תישאר לך מעט בלילה תכיני בתבניות מאפינס
מתכון מעולה, תודה!
תודה רבה ליהי
שבת שלום
אשמח לקבל מתכונים
תודה
ארשום אותך לבלוג
לא מגיבה בדרך כלל.. הפעם הייתי חייבת.
אף פעם לא נחלתי הצלחה עם עוגות בחושות וכדומה… תמיד נפלו לי, לא נאפו טוב, לא עלו יפה.. אבלללללל העוגה הזו יצאה פצצה! מדהימה! קלה להכנה.. טעימה אש! יצאה אוורירית ופלאפית… אני מבסוטה! לחלוטין מכניסה אותה לחוברת המתכונים שלי.. המון תודה על המתכון המהמם הזה!
איזה כייף לשמוע טליה. זאת עוגה מנצחת
היי,
האם העוגה אמורה לצנוח מעט אחרי אפייה,
ממש לא. אם צנחה לך אז אולי לא נאפתה עד הסוף
הוצאתי עכשיו את העוגה מהתנור. עשיתי לפי המתכון. אפיתי את העוגה 43 דקות הכנסתי קיסם והוא יצא יבש עם קצת פירורים והעוגה צנחה לי קצת. מה עשיתי לא בסדר?
לא אפית אותה מספיק זמן.
תקראי מה כתבתי במתכון: אופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מוכנה. בודקים עם שיפוד במרכז העוגה שהיא מוכנה. ייתכן שבתנור שלכם יידרש זמן אפייה נוסף. עוגה שאינה אפוייה כמו שצריך תצנח ותתכווץ אחרי האפייה. תנו לה את הזמן המתאים ותלמדו את זמני התנור שלכם.
אני דווקא חושבת שאפיתי אותה יותר מידי כשהכנסתי את הקיסם במרכז העוגה הקיסם יצא יבש ממש ובכל זאת העוגה צנחה לי ובתחתית שלה יצא לי ממש דחוס. ניסיתי כבר כמה פעמים להכין עוגות תפוזים ומשום מה רק העוגות תפוזים תמיד צונחות לי ובשאר העוגות לא. מעניין אותי לדעת למה הבעיה רק העוגות תפוזים שאני מכינה צונחות לי ובשאר העוגות לא. אשמח מאוד לתשובתך. תודה רבה יקרה ושבת שלום.
את כנראה תמיד עושה משהו לא נכון אם זה תמיד קורה לך כך. עוגה שצונחת זה תמיד אפייה לא מושלמת.. גם כשהקיסם יוצא יבש – בעוגת תפוזים עדיף לתת עוד 10 דקות כדי להחות בטוחים. כל תנור אופה אחרת ולכן הזמנים הם תמיד בגדר המלצה. ייתכן שהתבנית שלך לא איכותית ?? באיזה תבנית את אופה? האם את מקציפה ביצים בטמפרטורת החדר? באיזה שלב בתנור את שמה את העוגה? בקיצור, תעברי על כל השלבים ותוודאי שאת ממש נצמדת למתכון ולתהליך כי סך הכל זאת באמת עוגה פשוטה אבל כן צריך לדעת לאפות עוגות בחושות.
אשמח לקבל מתכונים
רושמת אותך סיגל
אשמח למתכונים אלופה
היי יפה אני רושמת אותך. תודההה ♥
אשמח לקבלת מתכונים
תודה
יום מקסים
רושמת אותך שולי
ואאאווו אחרי שראיתי אתמול את עוגת התפוזים בmkr ועכשיו מתכוןןן וזה נראה בול.. הולכת להכין קודם אחפש תפוזים …חן חן
מהמם סימה, עוד לא ראיתי את הפרק. הולכת לראות
בבקשה לקבל מתכונים תודה
היי דליה, אני רושמת אותך