פשטידת אטריות מתוקה בתוספת תפוחים מקורמלים בחמאה, כן, כזאת מושלמת וטעימה ברמה ממכרת! האטריות הן אלו שמכינים איתן בדרך כלל מרק והן מושלמות לפשטידה הזו
אני מטורפת על פשטידת אטריות מתוקה. היא לא מצטלמת משהו משהו אבל הטעם שלה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. בפעם הראשונה שהכנתי אותה, החצי קצת הביע פליאה אבל הסכים לטעום כי אמר שזה נשמע מעניין. מעניין?? הוא חיסל חצי תבנית, כל פעם סיים את הפרוסה וביקש עוד 🙂
את הפשטידה אני מכינה עם אטריות דקות, אלו שמכינים מהן מרק וגם את המרק אני ממש ממש אוהבת.
הכנתי את הפשטידה במחבת על הגז אבל כמובן שאפשר להכין אותה בתנור. אם מעדיפים לאפות בתנור – מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 40-50 דקות, עד שהפשטידה יציבה.
כדי לשדרג את הפשטידה החלטתי להוסיף תפוחים מקורמלים בחמאה ווואווו איזה טעים זה יצא. כמובן שאפשר בלי תפוחים ואפשר עם כל פרי אחר שאוהבים, הכל מתאים.
פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים שמכינים במחבת
בואו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להחליף את התפוחים בכל פרי אחר שאוהבים ואפשר גם בלי פירות בכלל.
- הפשטידה נשמרת יום אחד מחוץ למקרר והיא הכי טעימה בטמפרטורת החדר. במקרר היא נשמרת אפילו שבוע.
- הכנתי את הפשטידה במחבת על הגז אבל כמובן שאפשר להכין אותה בתנור. אם מעדיפים לאפות בתנור – מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 40-50 דקות, עד שהפשטידה יציבה.
- אפשר לשים קינמון במקום וניל או גם וגם.
מצרכים למחבת בקוטר 26 ס"מ
לאטריות
- 200 גרם אטריות דקות (אלו של המרק)
- 50 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר (50 גרם)
- 1/2 כפית מחית וניל
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח
לתפוחים
- 450 גרם תפוחים גרנד סמית (משקל נטו אחרי קילוף, זה יוצא 6 תפוחים קטנים)
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כפית מחית וניל
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
אופן הכנה
מכינים את האטריות: מבשלים את האטריות בהרבה מים כ – 10 דקות עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מסננים מהמים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים טוב. שמים בצד ומכינים את התפוחים.
מכינים תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים ופורסים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ. ממסים את החמאה במחבת ומוסיפים את קוביות התפוחים, הווניל והסוכר ומערבבים. מבשלים 7-8 דקות, מידי פעם מערבבים. התפוחים מתרככים מעט אבל נשארים שלמים ויפים.
מעבירים את התפוחים לכלי אחר.
לא מנקים את המחבת! מעבירים חצי מכמות האטריות למחבת ומיישרים, מניחים מעל את התפוחים בשכבה אחת ומעל מסדרים את שארית האטריות.
מבשלים על הגז על להבה בינונית – נמוכה כחצי שעה או עד שהפשטידה ממש יציבה והחלק העליון שלה יבש, כך שאפשר להפוך אותה. לוקחים צלחת גדולה מקוטר המחבת והופכים את הפשטידה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומבשלים צד שני עוד כחצי שעה.
הפשטידה הכי טעימה כשהיא חמימה או בטמפרטורת החדר.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם סירופ מייפל, גלידת וניל או שמנת חמוצ ממותקת מעט.
האם אפשר להוסיף קינמון?
בהחלט כן
יוצא טעים ברמות.
אבל, יש לי בעיה רצינית עם ההיפוך,
לא בטוחה מתי מוכן.
כבר הפכתי והיה לא מספיק יציב.
עצות?!….
היי ענת,
להרים קצת את הקצה ולראות את הצבע. לנענע את המחבת (רצוי מאוד נונסטיק) ולראות שהיא יציבה וזזה בחופשיות. לא לפחד לבשל ממש טוב ואז להפוך.. לראות שהחלק העליון די יבש
תודה על המתכון ניראה טעים וקל להכנהט
הכי פשוט וקל וממש ממכר
עשיתי, עם הרבה תפוחים.
יצא פשוט מעולה.
כייף לשמוע ענת
האם אפשר לאפות בתנור? איזה גודל תבנית
בהחלט אפשר בתנור. מחבת בקוטר 26 ס"מ