אין להשוות את הטעם של גרנולה שמכינים בבית לזו הקנויה. גם שמים מלא דברים שאוהבים וגם מקבלים גרנולה טרייה וטעימה שנשמרת בצנצנת אטומה יותר מחודש.
אם כבר גרנולה אז רק תוצרת בית. אני לא מסוגלת לאכול את התעשייתית. מרגע שטועמים את הביתית שאני אגב מכינה כבר המוןןןןןןןןן שנים בכל מיני וריאציות, אי אפשר לאכול יותר את התעשייתית.
סה"כ מכמות קטנה של מצרכים וכלום עבודה יוצאת המון גרנולה טעימה, בריאה ואיכותית שנשמרת המון זמן במקרר. היא טעימה עם יוגורט ופירות העונה (מוזלי) בלי יוגורט, עם סלט פירות וסתם לנשנוש. אצלי כולם אוהבים גרנולה עם יוגורט. אפשר להכין גם על הגז אבל אני אוהבת להכין בתנור על חום נמוך שאופה את הגרנולה באופן שווה. אפשר לשים איזה תוספות שאוהבים ואני אוהבת הכל .
גרנולה תוצרת בית
חומרים להמון גרנולה
- 4 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כוס שקדים
- 1 כוס אגוזי מלך/ פקאנים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה
- 1 כף גדושה קינמון
- 1/2 כוס דבש או סילאן לטבעוני
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס שומשום
- ***1/2 כוס קוקוס קלוי (קונים בחנויות מתמחות)
- 1/2 כוס צימוקים
- 1/2 כוס חמוציות
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים מלבד הצימוקים, הקוקוס הקלוי והחמוציות בתבנית אפייה.
- לערבב יחד שמן, דבש וקינמון ולשפוך מעל כל התערובת.
- לערבב היטב עם הידיים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות לחצי שעה – שעה (תלוי כמה קלוי אוהבים).
- מערבבים כל 10 דקות רבע שעה עד שהגרנולה מקבלת צבע חום יפה והטעם קלוי (להיזהר לא לשרוף כי אז זה ממש לא טעים).
- כשהגרנולה מוכנה,להוציא מהתנור, להוסיף צימוקים, קוקוס קלוי וחמוציות ולערבב, לקרר היטב ולשמור בצנצנת אטומה ועדיף במקרר (בעיקר בקייץ).
***אפשר לשים קוקוס רגיל ואז שמים אותו בהתחלה יחד עם כל החומרים שנכנסים לאפייה אבל לקוקוס הקלוי יש טעם אלוהי ואני ממליצה לחפש ולקנות. היום יש ממש בכל חנות תבלינים טובה.
שיבולת שועל גסה או דקה?
היי מעיין,
גסה
היי
במה אפשר להחליף את השמן ?
טחינה אפשר?
בוקר טוב שילת,
טחינה זה לא תחליף לשמן. את יכולה לשים חמאה/מרגרינה/שמם קוקוס. כמובן שכל שינוי ישפיע על הטעם.