יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
בייגלה ירושלמי אמיתי
ראשי » טבעוני » בייגלה ירושלמי אמיתי

בייגלה ירושלמי אמיתי

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בינואר 2014 18 תגובות

בייגלה ירושלמי אמיתי שמכינים בבית בקלות ומקבלים בייגלס הרבה יותר טעימים מאלו הקנויים. הריח שמתפשט בבית בזמן האפייה מטריף חושים והטעם – ממכר

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

התעלפתיייייייייי מהבייגלה הזה! אתם לא מאמינים איזה טעים זה ואני מה זה לא אחת שמתלהבת בקלות, אבל זה?? יותר אמיתי מהאמיתי!!  את המתכון לקחתי מהבלוג  המקסים של רויטל הלא היא "המערוך המקפץ" שלקחה אותו מסמדר זורע –  ברמק מוואלה . רויטל שינתה קצת את המתכון ואני לשם שינוי לא ערכתי שום שינויים למעט קצת שינויים באופן ההכנה והאפייה.



מכינים בצק, מתפיחים. בינתיים מכינים קערה עם מים וקערה שנייה עם שומשום


זה סימן שהבצק מעולה והגלוטן התפתח מהמם


מרטיבים ידיים, קורעים חתיכת בצק ויוצרים ממנה בייגל אובלי


טובלים את הבייגל לשנייה במים


ומייד בשומשום


מסדרים את הבייגלס על תבנית עם מרווחים



בייגלה ירושלמי אמיתי

מצרכים ל – 12 בייגלס גדולים

  • 1 ק"ג קמח (רצוי קמח לחם)
  • 3 כפיות שמרים יבשים או 25 גר` שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 500 – 600 מ"ל מים ( 1/2 2 – 3 כוסות)

לציפוי

  • קערית שטוחה עם מים. 
  • שומשום,זעתר,פרג, קצח (איזה ציפוי שאוהבים)

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים,ממשיכים ללוש במהירות נמוכה, מוסיפים שמן ומלח ואת המים שנותרו.
  2. מערבלים במהירות בינונית כ- 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. הבצק יוצא רך מאוד וגמיש וזה בסדר גמור.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים את הבצק בקערה שהשמן יעטוף את הבצק מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה (בחורף אפשר אפילו שעה).
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן מעט, מחלקים את הבצק ל- 12 יחידות ויוצרים כדור מכל יחידת בצק.
  5. החור שבבייגל: מחממים תנור לחום של 240 מעלות ומניחים בתחתית סיר עם מים רותחים. הסיר נשאר לאורך כל זמן האפייה בתנור.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מניחים שתי צלחות שטוחות – אחת עם מים ואחת עם שומשום או כל תוספת שבוחרים.
  8. בעזרת ידיים רטובות יוצרים חור באמצע כדור הבצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה.
  9. טובלים את הבייגלה במים לשנייה ומייד בשומשום משני הצדדים. מניחים בתבנית להתפחה של כחצי שעה.
  10. מניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור ואופים כ- 15 עד 20 דק` לקבלת בייגלה בצבע זהוב יפה.
  11. אם אוהבים ציפוי פריך מעבירים לצינון על רשת. לקבלת מרקם רך יש לכסות את הבייגלה במגבת לאחר שהעברנו אותו לרשת צינון.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • לחמניות קשר כפול
    לחמניות קשר כפול רכות במיוחד
  • חלת מפתח מתוקה
    חלת מפתח מתוקה לזימון שפע ופרנסה טובה
  • בייגלה ירושלמי
    בייגלה ירושלמי מושלמים
בייגלה ירושלמי המערוך המקפץ רויטל אמיר שומשום

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. נחמה הגב 2 בנובמבר 2024 בשעה 20:23

    האם ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן? ואם כן- האם זה אפשרי בכל מתכוני הלחמים??
    תודה ושבוע טוב!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2024 בשעה 21:18

      עקרונית כן. אבל לשים טיפה פחות מים

  2. נאור הגב 25 בנובמבר 2023 בשעה 13:51

    יצא מושלם. ארוחת בוקר מושלמת של שבת.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בנובמבר 2023 בשעה 9:23

      לגמרי מושלם לשבת בבוקר
      תודההה

  3. שוש הגב 7 במרץ 2023 בשעה 15:59

    היי, האם אפשר להכין את הבצק בערב? להתפיח לילה במקרר ולאפות בבוקר? האם צריך להביא את הבצק לטמפ' החדר לפני האפיה? תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במרץ 2023 בשעה 14:17

      היי
      אפשר וכן להביא לטמפרטורת החדר

    • איריס הגב 12 במאי 2025 בשעה 21:28

      12/5/2025
      הי, שמחתי לפגוש את המתכון בפינטרסט ⚘

      שאלה, אם שמים סיר עם מים רותחים בתחתית התנור, איך זה מסתדר עם מיקום התבנית בשליש התחתון שלו ?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במאי 2025 בשעה 6:40

        היי איריס,
        זה מסתדר כי זה חום מאוד גבוה

  4. אופיר הגב 26 בינואר 2021 בשעה 11:08

    עשתי את הבייגל לפי ההוראות! יצא מדהים!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 12:54

      איזה כייף לשמוע אופיר

  5. ליאור הגב 18 בדצמבר 2020 בשעה 10:21

    היי יהודית, הכנתי את הבצק בחודש אוגוסט בפעם הראשונה ומאז עובדת רק איתו! מדהים בטירוף ואני מכינה איתו גם חלות שבת
    אז רק לומר תודה על מתכון מושלם!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בדצמבר 2020 בשעה 11:21

      איזה כייףףף לשמוע ליאור
      תודה רבה ושבת שלום

  6. סיגל הגב 2 בדצמבר 2020 בשעה 12:04

    היי מתנצלת אבל באמת לא ברור האם להוציא את הסיר לאחר חצי שעה מהחנות ואז להכניס את הבייגלה או שמא לאפות יחד עם הסיר לאחר החצי שעה שהוא היה שם לבד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בדצמבר 2020 בשעה 21:41

      היי סיגל,
      לא כתבתי להוציא אותו מהתנור אז הוא לאורך כל זמן האפייה בתנור. חידדתי את זה גם בפוסט. אנחנו רוצים את האדים שנותנים עוד מרקם קריספי לבייגל

  7. ילנה הגב 5 באפריל 2020 בשעה 13:08

    הי, תודה על הצץכון!
    זאת אומרת, בזמן של התפחה שנייה, התנור צריך לעבוד יחד עם המים, ואחר כך להוציא ולשים את הבייגלה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2020 בשעה 14:03

      יקירתי הכל כתוב. טובלים את הבצק במים ומייד בשומשום

  8. קרן הגב 1 במאי 2019 בשעה 10:09

    היי ג'ודי,

    אפשר גם בלי מיקסר?

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במאי 2019 בשעה 10:24

      היי קרן. בהחלט אפשר. ללוש 10 דקות עם הידיים

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.