בייגלה ירושלמי במיני, מיני, מיני.
גם אני נכנעתי לטרנד שרץ ברשתות החברתיות בשבועות האחרונים והחלטתי להכין מיני מיני בייגלה ירושלמי ואיזה חמודיםםם וטעימים הם יצאו
אם אתם נמצאים באינסטגרם ובכלל ברשתות החברתיות, בוודאי נחשפתם לטרנד המדליק שמסתובב שם בשבועות האחרונים. מה לא הכינו בקטן קטן – פנקייקים, עוגיות שוקולד צ'יפס, מקרונים, לחמניות ועוד כל מיני דברים מגניבים שנראים הרבה יותר מהמם וטעים כשהם בקטן. גם אני נכנעתי לטרנד והכנתי בייגלה ירושלמי קטנים קטנים, חמודים וכל כך טעימים.
אל תתבלבלו, זה לא עוגיות, זה בייגלה ירושלמי כהלכתו, רק בקטן ואני לחלוטין מאמצת את הגודל הזה לתמיד כי זה הרבה יותר טעים ומגניב בגודל הזה. חשבתי שייקח לי המון זמן להכין את מיליון הבייגלס (80 ליתר דיוק :)) ודווקא ממש לא. חצי שעה וכולם ישבו בדום בתבניות, מחכים להיכנס לתנור ולצאת שזופים ויפיםםםם. אני מאמצת את הגודל לתמיד!
תכל'ס זה קל מאוד להכנה ולא לוקח הרבה זמן כמו שחשבתי, אז לכו להכין, זה מהמם לארוחת בוקר או ערב וגם סתם לנישנוש.
בייגלה ירושלמי – קטנטנים במיוחד
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- מכמות של 1 ק"ג קמח יוצאים כ – 80 בייגלס במשקל 20 גרם כ אחד. אם הכמות הזו גדולה עבורכם, פשוט לחלקו את כל כמות החומרים לחצי ותכינו חצי כמות. כיוון שיש במתכון ביצה אחת ואתם לא תחלקו לחצי ביצה אחת – שימו בחצי ק"ג קמח ביצה שלמה, זה לא ממש ישפיע על המרקם של הבצק.
- כמובן שאפשר להכין את הבייגלה בגודל רגיל, פשוט לחלק את הבצק ל – 10-12 חלקים.
- טבעוניים יכולים לוותר על הביצה במתכון.
- ניתן להקפיא את הבייגלס אחרי האפייה עד שבועיים. כשרוצים לאכול, מפשירים ומחממים מעט בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
מצרכים לכמות של כ – 80 בייגלס
- 1 ק"ג קמח (השתמשתי בקמח רב תכליתי של "טחנות ישראליות)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 8 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 ביצה גדולה
- 500-600 מ"ל מים (אצלי נכנסו 550 מ"ל)
- 1 כף מלח
לטבילת הבייגלה
- 200 גרם שומשום
- קורט מלח ים אטלנטי
- מים
אופן הכנה
את כל שלבי ההכנה ניתן לראות פה בהיילייטס באינסטגרם.
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
מוסיפים סוכר, שמן זית וביצה ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים.
אחרי 2 דקות לישה מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות על מהירות בינונית.
מכבים את המיקסר, משאירים את הבצק בקערה, מכסים את הקערה עם מגבת מטבח ומתפיחים 15-20 דקות.
אחרי 20 דקות לשים שוב את הבצק 5 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עם ניילון ומתפיחים 40-50 דקות (בחורף זמן ההתפחה יתארך מעט).
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכינים קערה עם שומשום ומלח וקערה עם מים.
מרטיבים את הידיים בקערת המים, חותכים מהבצק חתיכות קטנטנות (במשקל של כ – 20 גרם), יוצרים חור במרכז ומותחים לצורה אובלית כמו בייגלה ירושלמי. טובלים לשנייה במים ומעבירים לשומשום. מצפים משני הצדדים בשומשום ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים כך את כל הכמות, מתפיחים 10-15 דקות את הבייגלס ואופים 13-15 דקות עד שהבייגלס מקבלים צבע שחום. אופים את כל כמות הבייגלס.
כמו כל מאפה שמרים, הבייגל הכי טעים כשהוא יוצא מהתנור, אבל היה טעים מאוד גם אחרי כמה שעות. ניתן להקפיא את הבייגל מייד אחרי האפייה.
ממש מעולה צודה על מתכון מצויין
היי. ניתן להשאיר את הבצק להתפחה ללילה במקרר?
כן אין בעייה
הבייגל נראים מגרים וטעימים. אנסה השבוע להכין. תודה לך. אני מבקשת שתרשמי אותי לקבל עידכונים . אני נהנית מבלוג באפיה שלך. תודה ויום נפלא
תודה רבה
רשמתי אותך
למותר לציין שנבייגלה נראה ממש טוב פשוט מושלם טעים ומזמין. תבורכנה ידיך יקירה!!!❣אהבתי מאדדדד ואני מתכוונת להכין אותם בעזרת ביתי עוד השבוע אי"ה בלי נדר. תודה רבה לך על הפוסט של הבגיילה המבורך!!!❣ אשמח עם תצרפי אותי לקבוצה שלך ולקבל עדכונים. תודה רבה מראש!!!❣???❤❤❤????????
איזה כייף לשמוע נורית
האם את לא מבשלת את הבייגלס במים/סירופ לפני האפיה?
הרבה כותבים לבשל קודם, אך אני חוששת שזה מפיל את ההתפחה ולא חוזר שוב לתפוח.
היי מירי,
זה בייגל ירושלמי ואותו לא מבשלים. יש בבלוג גם בייגל רומני שאותו כן מבשלים לפני האפייה
היי, אין לי קמח רב תכליתי
יש לי קמח לבן
קמח לחלה ומשפר אפייה
במה כדאי להשתמש בכדי להגיע לאותה תוצאה רצויה?
היי מרצדס,
כל קמח ייתן תוצאה טובה אבל, קמחים ייעודיים נותנים תוצאה מושלמת
היי האם מה התחליף לביצה בבצק?
היי דקלה,
כתבתי בהקדמה שטבעוניים יכולים לוותר על הביצה בבצק
לא להוריד את האוויר אחרי ההתפחה האחרונה? לפני עיצוב הבייגל ?או שאין לזה משמעות ?
היי אביטל, אני לא מורידה את האוויר לבצקים שלי
היי האם מכניסים את הבייגלה ירושלמי לאפייה 200 מעלות טורבו? או אפייה רגילה?
היי אניטה,
אם לא צויין טורבו אז אפייה רגילה
אשמח לקבל מתכונים
ארשום אותך לעדכונים במייל