יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
בייגלה רומני או פרעצלס (קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים)
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » בייגלה רומני או פרעצלס (קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים)

בייגלה רומני או פרעצלס (קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 באפריל 2017 13 תגובות

הכי טעימים בעולם, ממש כמו שהיו מכינים פעם במקומות הקטנים האותנטיים של הרומנים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בייגלה רומני או פרעצלס (קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים)

בתור ילדה/נערה כל מוצאי שבת היינו חותמים בבייגלה רומני שמרחנו בחמאה מלוחה וליד שתינו כוס תה עם נענע מהגינה (מרוקאים או לא??).

"הבייגלה הרומני" כך קראנו למקום הזה. המקום הזה שהיה מעין מפעל, כן מפעל, כי זה אמנם היה ממוקם באזור של מרכז חנויות אבל היה מעין מפעל קטן שנוהל על ידי זוג נשוי, שניהם רומנים כמובן ומאוד מבוגרים (או כך לפחות היה נדמה לי בתור ילדה). "המפעל" היה נפתח כל ערב בסביבות 7 ונסגר בערך בחצות, אבל עיקר העבודה הייתה במוצאי שבת, אז היו משתרכים תורים ארוכים של ילדים שנשלחו על ידי ההורים לקנות בייגלה חמים חמים.

אני זוכרת שהמקום היה ממש ממש קטן, בני הזוג והמקום היו "צבועים" בלבן מענני הקמח שהיה עף לכל עבר. את הבצק הכינו מהתחלה ועד הסוף בידיים (היום אני מבינה שזה מטורף להכין כמויות כאלה ידנית) הייתה קערה ענקית ללישת הבצק ועוד קערה ענקית עם מים רותחים ותנור די גדול אבל ישן נושן. וכך, כל מוצאי שבת הגענו הרבה לפני צאת השבת כדי לתפוס תור ולהיות ראשונים, אבל יחד איתנו היו עוד הרבה שהגיעו וכך היינו מחכים לפעמים שעה שלמה בסבלנות לבייגלה שיצא לוהט מהתנור. את הבייגלה העגולים היו שוזרים בתוך חבל כמו שרשרת של בייגלס וכל אחד היה מקבל את הטעם המועדף עליו – שומשום או מלח גס (אני מחובבי המלח).

מכינים בצק שיהיה קשה ולא רך, אחרי התפחה הוא מתרכך וקל לעבוד איתו. מחלקים לכדורים במשקל 100 גרם ומכל כדור יוצרים רצועה ארוכה ודקה

את הבייגלה הרומנים הכנתי כבר כמה וכמה פעמים והפעם הראשונה הייתה לפני מלא שנים, עוד לפני עידן תכניות הבישול, הפייסבוק והאינסטגרם ממתכון שמצאתי באיזה עיתון ויצא מוצלח מאוד. מאז עברו הרבה מים בנהר ואני כבר יודעת לחבר ולהמציא מתכונים לבד. את המתכון הזה הכנתי פעמיים כדי להגיע לתוצאה מושלמת מבחינתי והרי הוא לפניכם אחרי כל הניסיונות.

שלב הבישול לפני האפייה

הבייגלס יצאו מושלמים אבל לעולם לא יהיה להם את הטעם והריח המיוחדים שהיה לבייגלה הרומני אי שם בשנות השבעים באשקלון עיר הולדתי, אבל זה לחלוטין טעים מאודדד ומעורר בי פרצי נוסטלגיה (ואני הכי לא נוסטלגית).

בייגלה רומני או פרעצלס (קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים)

מצרכים לכמות של כ -15-20 בייגלס

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כ – 2.5 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שטוחה מלח

לבישול

  • 8 כוסות מים
  • 2 כפות סודה לשתייה
  • 1/2 כוס סוכר חום/2 כפות מולסה

למריחה

  • 1 ביצה

תוספות

  • שומשום
  • זעתר
  • מלח גס

אופן הכנה

  1. לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב יחד.
  2. להוסיף סוכר ושמן ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
  3. להוסיף מים בהדרגה וללוש 5 דקות. הבצק לא אמור להיות רך אלא מעט קשה, כך שלא להוסיף מים ברגע שהבצק מתאחד, גם אם הוא לא נראה אחיד ויפה.
  4. להוסיף מלח וללוש עוד 3 דקות.
  5. להעביר לקערה משומנת קלות ולכסות בניילון נצמד. להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. להוריד לבצק את הנפח ולחלק אותו לכדורים במשקל של 100 גרם ליחידה ולהניח על משטח משומן קלות עד שמסיימים את כל הכדורים. לתת לכדורים מנוחה של 15 דקות.
  7. לשמן קלות את השייש וליצור בייגלס.
  8. לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
  9. לשים בסיר את המים, הסודה לשתייה והסוכר ולהביא לסף רתיחה.
  10. לבשל כל בייגל כ- 20 שניות, להוציא בעזרת כף מסננת ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. למרוח ביצה, לפזר תוספות ולאפות כ- 15 דקות עד שהבייגלס שחומים יפה, קריספיים ומוכנים.

עוד כמה קטנות

  • הבייגלס הכי טעימים כשהם חמים אבל תמיד אפשר לתת להם חימום קל בתנור והם חוזרים להיות קריספיים חזרה.
  • אפשר ורצוי להקפיא את הבייגלס וכשרוצים לאכול, להפשיר ולחמם קלות בתנור כדי להחזיר להם את הקריספיות.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון
    לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון
  • סושי טבעוני שמכינים עם דפי אורז
    סושי טבעוני שמכינים עם דפי אורז
  • פיצה של נוביק בסגנון דטרוייט
    פיצה של נוביק בסגנון דטרוייט
  • כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור
    כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור
בייגלה רומני בייגלס

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. תמי זאבי הגב 4 באפריל 2020 בשעה 21:27

    הכנתי היום. יצא מ ד ה י ם. כמה דברים: זמן האפייה היה ארוך יותר, בעצם הייתי צריכה 220 מעלות, לפחות חלק מהזמן. כמו כן, אני ממליצה לשים תבנית קטנה עם מים בתחתית התנור. סה משפר את האפייה.https://www.instagram.com/p/B-kaGL1gmlY0Onm1EtvbrR5ouV9CaL6Lkx5_nA0/?igshid=g21yh9htu14m

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2020 בשעה 1:01

      תודה תמי כייף לשמוע

  2. סלעית הגב 30 באוקטובר 2019 בשעה 10:30

    היי, אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך, תודה!
    שאלה, אני רגילה לעבוד עם שמרים טריים, אז בכמה שמרים טריים צריך להשתמש במתכון זה? תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוקטובר 2019 בשעה 10:50

      היי סלעית,
      אני ממש שמחה לשמוע. תודה רבה.
      תמיד על קילו קמח – 50 גרם שמרים טריים. זה היחס

  3. סופי כהן הגב 25 ביולי 2017 בשעה 18:04

    הי, מרגש לקרוא , 2 האנשים שאת מדברת עליהם הם סבא וסבתא שלי. 2 אנשים מדהימים…המתכון עבר בירושה לאבא שלי שיש לו מאפיה.
    הבייגלים שלך נראים מדהימים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 ביולי 2017 בשעה 18:20

      מרגש אותי לדעת שקראתם ושהבייגלה המפורסם עדיין חי וקיים ובהזדמנות הראשונה אני אגיע אליכם. איפה נמצאת היום החנות?

  4. אורנה הגב 9 במאי 2017 בשעה 17:00

    אני ממש מתרגשת מהתיאור שלך וכ"כ מקווה שזה זה. גם לנו בצפת היה זוג מבוגרים עם מאפיה בחור נידח שהיו מכינים בייגלה כזה מיוחד. אין ילד בצפת שלא היה מכיר אותם. הם היו יושבים בכניסה לקופ"ח ובמרכז העיר ולקנות בייגלה אצלהם היה צו'פר אמיתי. הם כבר מבוגרים מאוד ולא מכינים אבל להרבה צפתים נשאר הטעם שלהם.

    נראה לי אני שמה קישור למתכון שלך בקבוצות בפייסבוק 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2017 בשעה 17:35

      תודהההה אורנה. שמחה לרגש אותך. הזוג המבוגר שאני מדברת עליו הוא מאשקלון……. וגם הם ישבו ליד קופת חולים 🙂 תודהה על השיתופים. אני אשמח לדעת באיזה קבוצות שיתפת

  5. רחל הגב 2 במאי 2017 בשעה 3:54

    קראתי את הדברים שכתבת בנוסטלגיה עצומה, תוהה לעצמי האם בכל עיר בארץ היתה אי פעם בשנות השבעים מאפייה של בייגלה רומני? האם בכל המאפיות היו שוזרים אז בייגלה בחבל, כמו שזכרתי? התיאורים היו בדיוק אלו של ילדותי, איזו נוסטלגיה! ואז הגעתי לסוף והבנתי שאנחנו אכן מאותו "הכפר". תודה על הזריקה אחורה ועל המתכון שינוסה בקרוב מאד.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 במאי 2017 בשעה 7:43

      יש מצב שכן לא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 במאי 2017 בשעה 11:29

      את מאשקלון??

  6. רונית פדרמן הגב 1 במאי 2017 בשעה 15:58

    נשמע טוב,עדיין לא הכנתי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במאי 2017 בשעה 21:28

      זה מעולה. ממש עכשיו הוצאתי מהמקפיא וחיממתי. יוצאים כמו חדשים

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס