חלת לחמניות מתוקות מהירות הכנה. חלת הלחמניות הזו היא מהירת הכנה יחסית (הסוד הוא מים חמימים שמזרזים התפחה) והמתיקות שלה מתאימה גם לאוכל מתובל וגם אם רוצים למרוח חמאה או ריבה
אני אוהבת להכין חלת לחמניות. יש משהו בשיטת האפייה הזו שנותן ללחמניות מרקם אוורירי וענני במיוחד שלא מתקבל בשום צורה אחרת. חלת הלחמניות הזו היא מהירת הכנה יחסית (הסוד הוא מים חמימים שמזרזים התפחה) והמתיקות שלה מתאימה גם לאוכל מתובל וגם אם רוצים למרוח חמאה או ריבה. אישית אני אוהבת עם האוכל שלי לחמניות/חלות מתקתקות. השילוב בין האוכל המתובל ללחמנייה המתוקה הוא מושלם לטעמי. השבוע הכנתי את החלת לחמניות עם קציצות עוף ברוטב אדום ששדרגתי עם אגוזי מלך ומלא מלא ירק.
חלת לחמניות מתוקות מהירות הכנה
מצרכים לכ- 20 לחמניות
- ½ ק"ג קמח רגיל
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים גדולות
- 4 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 200 מ"ל מים חמימים (לא פושרים ולא רותחים…חמימים)
- 1/2 כף מלח
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב. להוסיף לקערה ביצים, סוכר ושמן ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
- להוסיף את המים וללוש 5 דקות.
- להוסיף מלח וללוש עוד 5 דקות.
- להעביר לקערה משומנת ולהתפיח 30-40 דקות במקום חמים. הבצק לא ממש מכפיל את נפחו וזה בסדר גמור.
- לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד, לעצב לכדור חלק ולסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה אחד ליד השני 18 כדורים (יש אחד מיותר שייאפה בנפרד).
- להתפיח במקום חמים כחצי שעה.
- להבריש בביצה ולפזר שומשום ופרג לסירוגין.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע שחום יפה.
- מוציאים מהתנור ובזהירות שולפים את החלת לחמניות מהתבנית (נעזרים בנייר האפייה), מעבירים לצינון על רשת כשהלחמניות מכוסות במגבת מטבח.
ראשית רוצה להחמיא לך על הבלוג המטורף והטעים הזה.שנית עשיתי כבר מספר מתכונים שלך והכל יצא מעולה כולל הלחמניות האוויריות האלה. מושלם
תודה רבה ויקטוריה. כייף לשמוע ♥
תודה על מתכון נהדר, אני קלעתי לחמניות שיצאו רכות וטעימות.
נהדר
יש לי שאלה בבקשה – יש לי ביצים מדיום זה בסדר? האם צריך לשנות את הכמות?
היי הדס,
זה בסדר גמור
היי יהודית.
קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים שלך!!
רציתי לשאול אם יש לי רק שמרים טריים הם בסדר להשתמש בהם? ואם כן מה הכמות?
תודה ושבת שלום
תודה רבה דניאל. אני ממש שמחה לשמוע. בהחלט אפשר עם שמרים טריים. 50 גרם שמרים טריים על כל קילו קמח.
בערך 3/4 כוס מים. כתוב להכין במיקסר אז ברור שאפשר ורצוי אפילו
כמה יוצא 200 מ"ל בכוסות ? והאם אפשרי להכין את הבצק במיקסר?
כמה טעים לי!! עושה חשק לתת ביס למסך ????