קציצות עוף מהירות הכנה ברוטב עגבניות. מהירות כי עוף מתבשל מהר מאוד. אישית אני אוהבת לאכול אותן אפילו רק מטוגנות ובלי רוטב אבל הילדים מעדיפים עם רוטב.


את קציצות העוף האלה הכנתי הפעם ביום שישי כדי קצת לגוון, אבל לרוב אני מעדיפה להכין אותן באמצע שבוע לארוחת צהריים קלילה. בדרך כלל אני מכינה קציצות מבשר בקר ברוטב עגבניות, קציצות שאמא שלי הכינה לנו בתור ילדים כל יום שישי ושמה לנו בתוך לחמנייה של בית. כשהתחתנתי, גם אני אימצתי לי את הקציצות האלה שגם הילדים שלי למדו לאהוב, רק מה, כשגדלו ולמדו לאכול חריף, המתקתקות התחלפה בפיקנטיות….אבל לא אצל חורצ'ק, אצלו נשארה המתקתקות ובשבילו אני תמיד מכינה סיר קטן נפרד בלי חריף.
הקציצות האלה מהירות הכנה כי חזה עוף מתבשל מהר יחסית ולרוטב הוספתי תיבול מינימלי כי הקציצות עצמן עמוסות בטעמים ומרקמים. את החזה עוף טחנתי עם המון ירוקים וכדי להוסיף עוד עניין וקראנצ'יות, טחנתי עם הירק גם אגוזי מלך. אני מאוד אוהבת לשלב אגוזי מלך בקציצות, גם כשאני מכינה קבב למנגל אני מוסיפה אגוזים. יש משהו במרקם הקראנצ'י שמוסיף המון טעם ועניין בכל ביס.

והכנתי גם חלת לחמניות מתקתקות, גם הן מהירות הכנה יחסית (הודות לשימוש במים חמימים) ואווריריות כמו עננים למי שמעדיף לאכול את הקציצות בכריך (כמוני למשל ). המתכון לחלת לחמניות מהירות הכנה פה.
קציצות עוף מהירות הכנה ברוטב עגבניות
מצרכים להמון קציצות
- 700 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל גדול מאוד קלוף וחתוך לרבעים
- חופן כוסברה
- חופן פטרוזיליה
- חופן עלי סלרי
- 5-6 עלי נענע (אפשר יותר אם אוהבים את הטעם)
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות (רצוי של MUTTI)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 שיני שום שלמות קלופות
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות (100 גרם)
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה אם רוצים פיקנטי)
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 2 כוסות מים רותחים
- קציצות: לשים במעבד מזון את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע ולטחון. לקראת הסוף להוסיף אגוזי מלך ולתת עוד כמה סיבובים אבל לא לטחון את האגוזים למשחה אלא להשאיר אותם קצת גסים.
- לערבב את חזה העוף הטחון עם תערובת הירק ולתבל במלח ופלפל שחור. להוסיף שמן זית ופירורי לחם וללוש עם הידיים היטב את התערובת. לשים במקרר חצי שעה לפחות.
- הרוטב: לשים בסיר רחב ושטוח את צנצנת העגבניות, שמן זית ושיני שום שלמות ולבשל 5 דקות כשהסיר מכוסה. להוסיף רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה וסוכר ולבשל עוד 10 דקות על אש קטנה. להוסיף מים רותחים ולבשל חצי שעה על אש בינונית עד שהרוטב מתחיל להסמיך ולספוג את טעם התבלינים. לכדרר כדורים קטנים מתערובת הקציצות ולשים ברוטב בשכבה אחת (אני שמתי חלק ברוטב וחלק טיגנתי בשמן זית). לבשל על אש בינונית 30-40 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
- להגיש עם פתיתים, אורז, פירה או לחמניות ביתיות טעימות ולא לספור קלוריות! את זה נעשה ביום ראשון כששוב נחליט על דיאטה ?
- אפשר להכין את הקציצות האלה עם חצי כמות חזה עוף וחצי כמות בשר בקר.
- אפשר לטגן את קציצות העוף במעט שמן זית.
- אם אין לכם ילד//נכד/בעל/חתן כמו חורצ'ק אז אפשר להכין רוטב פיקנטי עם פלפלים חריפים וזה הרבה יותר טעים לטעמי.
ואוו! מתכון מעולה, יצא נפלא, תודה
איזה כייף. תודה שחזרת לספר טלי
נראה טעים!!!
האם אפשר להשתמש בסלטה מטבוחה שהכנתי לרוטב? אם לא אפשר עגבניות טריות? מחפשת אופציות להחליף את השימורים תודה
בלי. יש מספיק חלבון בעוף. ללוש טוב וזהו. אין צורך בביצים
בלי ביצים?