לחם קיפולים מושלם, ללא לישה וללא צורך במיקסר. מערבבים קמח, שמרים, מלח ומים ועושים התפחות וקיפולים. התוצאה – מושלמת! מתקבל לחם אוורירי רך מבפנים וקריספי מבחוץ וכל זה בתנור הביתי בלי יותר מידי התעסקות


המקור של הלחמים האלה ללא לישה הוא למעשה מאוד מאוד ישן, ממדורי האוכל של עיתון ה-New York Times. מאוחר יותר פורסם המתכון הזה אצל אינסוף בלוגרים ומתכונאים וגם אצלי כמובן 🙂 בתקופת הקורונה לקחתי את הבסיס של הלחם הזה והעליתי אותו שלב – התפחתי אותו 24 שעות ויותר ובין לבין עשיתי לו מלא קיפולים. התוצאה בעיני הרבה יותר מוצלחת מהמקור, מתקבל לחם אוורירי במיוחד, עם מעטה קריספי מדהים.
אל תבינו אותי לא נכון 🙂 אין דרך אחת נכונה להכין לחם טוב. יש המון טכניקות ואם בסוף יוצא לחם שלטעמכם הוא מושלם, אז זה מושלם! תמיד יש עוד מה לשפר וללמוד והחוכמה היא להיות דינמייים במחשבה ובעשייה, כי רק כך משתפרים ומוציאים תוצאה טובה יותר.
ולענייננו – אפשר להתפיח את הלחם 24 שעות וזה אפילו מומלץ כי מתקבלים טעמים עמוקים ולחילופין, אפשר להיות ספונטניים ולהכין בצק בבוקר ולאפות בצהריים. את הלחם הזה בתמונה אפיתי ספונטנית ויצא מושלם!
כדי להכין את הלחם המדהים הזה אין צורך במיקסר וכל מה שצריך זה לערבב קמח, שמרים, מלח ומים ולעשות לו כמה קיפולים שיקנו לו את המרקם האוורירי המושלם. אם רוצים להתפיח 24 שעות, שמים פשוט מעט מאוד שמרים (1/4 כפית) ואז אין בעייה להתפיח המון זמן ובין לבין לעשות קיפולים וזאת הסיבה שקראתי לו לחם קיפולים:)

לחם קיפולים ביתי מושלם (ללא מיקסר וללא לישה)
כנסו פה לערוץ היוטיוב שלי לראות את כל שלבי הכנת הלחם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- הלחמים עוברים הקפאה מעולה!
- הכנתי סרטון שמדגים את כל השלבים והקיפולים, תיעזרו בו.
מצרכים ל – 4 לחמים
- 1 ק"ג קמח מנופה (מומלץ מאוד קמח חזק, למשל קמח פיצה)
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 800 מ"ל מים מהברז
- 1 כף מלח (30 גרם)
אופן הכנה
שמים בקערה קמח מנופה ושמרים ומערבבים יחד.
מתחילם להוסיף מים בהדרגה ותוך כדי מערבבים את הבצק עם כף. מוסיפים מלח וממשיכים עם המים והערבוב. אין צורך ללוש את הבצק אלא רק לערבב אותו.
מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
אחרי שעה וחצי מרטיבים את הידיים, עושים את הקיפולים בפעם הראשונה ומתפיחים שעה.
אחרי שעה עושים שוב קיפולים ומתפיחים שעה.
אתם תראו שבין הקיפולים הבצק הופך להיות יותר חלק ויותר חזק ויציב ומלא אוויר.
בשלב הזה אפשר לעשות עוד פעם קיפולים והתפחה, הפעם קיפלתי רק פעמיים.
מקמחים משטח עבודה ואת הבצק ומורידים אותו למשטח העבודה. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים פחות או יותר ונותנים להם מנוחה של 10-15 דקות.
דואגים שמשטח העבודה יהיה מקומח, משטחים חלק אחד של הבצק עם הידיים לצורת מלבן. מגלגלים את הבצק למעין רולדה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקמחים קלות ועושים כך גם עם 3 חלקי הבצק האחרים.
מתפיחים את הלחמים כשעה (בחורף ייתכן שיידרש יותר זמן).
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
בעזרת סכין חדה או סכין שמיועדת לחריצת לחמים חורצים שלושה פסים לאורך הלחמים.
אופים כ – 30-35 דקות או עד שהלחמים מקבלים צבע שחום יפה.
מוציאים ומצננים על רשת צינון.
פורסים רק אחרי שהלחם התקרר לחלוטין.
ניתן להקפיא את הלחמים עד שבועיים. מפשירים במיקרוגל על תכנית הפשרה ואפשר לחמם קצת בתנור כדי להחזיר את הקריספיות.
היי , מותר להוסיף ללחם זיתים או עגבניות מיובשות או שזה יהרוס ?
אפשר בהחלט אליה
באיזה שלב אפשר להשאיר לילה במקרר?
כשחם מאוד בחוץ אפשר להתפיח במקרר
אם מתפיחים 24 שעות – זה במקרר כמובן, נכון?
היי נטע,
תלוי במזג האוויר אבל אפשרי במקרר
הכנתי היום את הלחם .
כזה לחם לא יצא לי מעולם.
הכנתי שני סוגי בצק.
אחד לבן רגיל מקמח פיצה שבמקרה היה לי בבית.
יצא….צרחות ….
השני הכנתי מתערובת של שיפון,
80% קמח כוסמין לבן.
ועוד 2 כפות קמח לבן(להגיע לחצי קילו קמח.)
אותן הקמויות בתוספת של 3 כפות מים נוספות לקמחים המעורבים.
אותו התהליך,
התפחה ראשונה,
קיפול, התפחה שניה.
קיפול נוסף התפחה שלישית,
בעיצוב הוספתי לבצק, זרעי פשתן וגרעיני דלעת.
התפחה רביעית….
יצא צרחות על היסטריות .
בלי סוכר, בלי שמן ועם חצי כף שמרים, לא יאומן.
מדהים ביותר.
אלפי תודות….
זהו…זה יהיה הלחם שלנו מעכשיו.
לא קונה יותר לחם בעשרים שקלים.
וואוו איזה תגובה מושקעת
מהמםםם ואיזה כייף
האם אפשר להשתמש במחמצת במקום שמרים וכמה?
היי טלי,
מחמצת זה עולם אפייה אחר לחלוטין וזה לא מסתכם בכמה מחמצת לשים במקום שמרים. כל התהליך שונה לחלוטין
הי
נראה מתכון מדהים.
עכשיו כשחם מאוד ויש מזגן בבית זה בסדר להשאיר הבצק לתפיחה על השיש או שצריך להעביר הבצק למקום חמים יותר ?
תודה
אילה
אני מכינה בלילה ומשאירה על השייש.
לא קורה כלום
היי אלופת האלופים
אפשר עם קמח כוסמין 70%?
היי אורית,
תודה רבה רבה! אפשר כמובן רק כמות המים תהיה שונה. תוסיפי עד שמתקבל בצק
מושלם, כמו כל דבר שאת מכינה
כשאת כותבת קיפולים , את מתכוונת כמו בקיפולים של בצק עלים ?
תודה רבה תיקי.
לא. יש סרטון הדגמה. תצפי בו
נראה מעולה!!! גם הקראסט נראה משוגע ועוד בלי סיר.
אפשר לדעתך להחליף חלק מהקמח בקמח מלא (כוסמין או רגיל)?
אני מניח שצריך עוד מים, השאלה כמה
תודהה רבה אורי.
אפשר קמח מלא אבל אין לי מושג כמה מים כי לא הכנתי רק עם מלא
רק רציתי להגיד שהכנתי את הלחם הזה כבר מלא פעמים. הילדים שלי לא מוכנים לאכול אף לחם אחר!! רק את זה.
איזה כייףףף לשמוע
ואוו… נראה סוף! תודה! בהתפחה של 24שעות, הבצק נשאר על השיש? במקרר?
היי ליאור,
אם משתמשים בקמח חזק אין בעייה להשאיר על השייש
היי יהודית הנה עוד מתכון מדהים שלך שאלך להכין , שאלה האם אפשר להקפיא את הלחמים ואם כן איך הם יוצאים לאחר הפשרה ? תודה יקירה תבורכנה ידייך ❤️
היי פאני,
איזה כייף לי. בטח שאפשר להקפיא. יוצאים מושלמים אחרי הפשרה (לא חימום) במיקרוגל ואפשר אחר כך לחמם טיפה בתנור אבל ממש לא חובה. טעים גם אחרי הפשרה
הי יהודית נראה מושלם…אזה צורת אפיה בתנור, טורבו או גריל?
היי עדנה,
אם לא צויין טורבו במפורש- אפייה רגילה