ספק לחמניות ספק עוגות שמרים עשירות וטעימות במיוחד. מכינים בצק עשיר בחמאה וביצים ומקבלים את הלחמניות הכי טעימות ומיוחדות שיש


יש לחמניות ויש לחמניות בריוש!! לחמניות זה ממש טעים אבל בריוש זה מדהיםםםם ברמות אחרות. תדמיינו בצק שמרים עם המון ביצים וחמאה שזה כבר טעים בטירוף ואז תדמיינו שבתוך כל הטוב הזה מסתתר לו שוקולד חלב. מצליחים לדמיין?? בעצם למה לדמיין אם אפשר להכין.

כמו רוב המאפים המושחתים, החמאתיים, הבריוש נולד בצרפת. בצק שמרים עשיר בביצים וחמאה, מה שנותן לו מרקם נימוח ואוורירי במיוחד. בדרך כלל אחרי הלישה, הבצק אמור לנוח לילה שלם במקרר על מנת שהחמאה תתגבש חזרה ויהיה קל ונוח לעצב ולעבוד איתו. אני הכנתי בצק שמרים קל ונוח מאוד לעבודה למרות שלא ישן לילה במקרר. עם חוסר הסבלנות שלי והספונטניות, התחשק לי בשבת בבוקר לחמניות שוות כאלה. לא היה לי לילה שלם לחכות אז הכנתי, התפחתי מחוץ למקרר שעתיים ועיצבתי לחמניות וגם עוגה אחת ארוכה. הבצק אמנם מעט רך אבל עיצבתי בלי בעייה ויצא מעולה. אם יש לכם זמן ותכננתם להכין מראש, שימו לילה במקרר.

בריוש זה ספק לחמנייה ספק עוגה. עקרונית זו לחמנייה עשירה אבל כמות הביצים והחמאה לחלוטין הופכים אותו לעוגת שמרים מפנקת וטעימה שאפשר לאכול אותה עם מתוק, כמו שאנחנו אוהבים וגם עם גבינות שמנת לא מתוקות. סימן ההיכר של הבריוש זה הצ'ופצ'יק שיש על הלחמנייה.

מכינים בצק ומתפיחים מחלקים לכדורים גדולים וכדורים קטנים יותר ומניחים בתוכם קוביית שוקולד מעצבים ללחמנייה מניחים את הכדור הגדול בתוך תבנית אישית משומנת ואת הקטן מניחים מעליו מתפיחים ואופים

לחמניות בריוש במילוי שוקולד
מצרכים לכמות של כ – 25-30 לחמניות
- ½5 כוסות קמח רגיל
- 4 כפיות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 5 ביצים גדולות
- ½ כוס חלב פושר
- 250 גרם חמאה רכה
- 2 כפיות מלח
להברשת התבניות
- 40 גרם חמאה מומסת
למילוי
- 200-300 גרם שוקולד חלב/מריר (מה שאוהבים)
למריחה ופיזור
- 1 ביצה טרופה עם כף חלב
- סוכר גבישי
לזיגוג אחרי האפייה
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים ביצים וחלב ולשים המהירות איטית עד שמתגבש בצק אחיד.
- מוסיפים מלח ומתחילים להוסיף את החמאה כף אחר כף – מחכים כל פעם שהחמאה תיטמע בבצק ורק אז מוסיפים עוד כף עד שמסיימים את כל החמאה.
- לשים עוד כ – 5 דקות אחרי שמסיימים להוסיף את כל החמאה, עד שמקבלים בצק אחיד וגמיש, דביק מעט.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעתיים (בקייץ מומלץ להתפיח לילה במקרר).
- משמנים תבניות אפייה אישיות בחמאה (אפשר לאפות בתבנית מאפינס).
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 40 גרם ועוד כדורים קטנים במשקל 10 גרם.
- משטחים כל כדור עם הידיים ומניחים בתוכו קוביות שוקולד, סוגרים ומעצבים ללחמנייה ומניחים בתבנית. עושים אותו דבר עם הכדורים הקטנים ומניחים אותם על כדור הבצק הגדול יותר.
- מתפיחים כשעה, עד שהם תופחים ב – 50%.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורחים את הבריוש בביצה מהולה במעט חלב ומפזרים גבישי סוכר. אופים 25-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
- מכינים סירופ לזיגוג: מרתיחים יחד מים וסוכר כ – 5 דקות לקבלת סירופ. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 2 דקות. מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר. מורחים את הלחמניות מייד כשהן יוצאות מהתנור ומניחים להן להצטנן על רשת.
באיזה סוג שוקולד את בדיוק השתמשת? היה בו מילוי כלשהו? נראה טוב 🙂
היי סילביה,
לא זוכרת בדיוק. אני תמיד שמה שוקולד שאנחנו אוהבים לאכול (זה יכול להיות קליבו, לינדט והבן שלי מטורף על שוקולד חלב פרה)