יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות בריוש במילוי שוקולד
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » לחמניות בריוש במילוי שוקולד

לחמניות בריוש במילוי שוקולד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 31 בינואר 2019 2 תגובות

ספק לחמניות ספק עוגות שמרים עשירות וטעימות במיוחד. מכינים בצק עשיר בחמאה וביצים ומקבלים את הלחמניות הכי טעימות ומיוחדות שיש

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות בריוש במילוי שוקולד

יש לחמניות ויש לחמניות בריוש!! לחמניות זה ממש טעים אבל בריוש זה מדהיםםםם ברמות אחרות. תדמיינו בצק שמרים עם המון ביצים וחמאה שזה כבר טעים בטירוף ואז תדמיינו שבתוך כל הטוב הזה מסתתר לו שוקולד חלב. מצליחים לדמיין?? בעצם למה לדמיין אם אפשר להכין.

כמו רוב המאפים המושחתים, החמאתיים, הבריוש נולד בצרפת. בצק שמרים עשיר בביצים וחמאה, מה שנותן לו מרקם נימוח ואוורירי במיוחד. בדרך כלל אחרי הלישה, הבצק אמור לנוח לילה שלם במקרר על מנת שהחמאה תתגבש חזרה ויהיה קל ונוח לעצב ולעבוד איתו. אני הכנתי בצק שמרים  קל ונוח מאוד לעבודה למרות שלא ישן לילה במקרר. עם חוסר הסבלנות שלי והספונטניות,  התחשק לי בשבת בבוקר לחמניות שוות כאלה. לא היה לי לילה שלם לחכות אז הכנתי, התפחתי מחוץ למקרר שעתיים ועיצבתי לחמניות וגם עוגה אחת ארוכה. הבצק אמנם מעט רך אבל עיצבתי בלי בעייה ויצא מעולה. אם יש לכם זמן ותכננתם להכין מראש, שימו לילה במקרר.

בריוש זה ספק לחמנייה ספק עוגה. עקרונית זו לחמנייה עשירה אבל כמות הביצים והחמאה לחלוטין הופכים אותו לעוגת שמרים מפנקת וטעימה שאפשר לאכול אותה עם מתוק, כמו שאנחנו אוהבים וגם עם גבינות שמנת לא מתוקות. סימן ההיכר של הבריוש זה הצ'ופצ'יק שיש על הלחמנייה.

  • מכינים בצק ומתפיחים
  • מחלקים לכדורים גדולים וכדורים קטנים יותר ומניחים בתוכם קוביית שוקולד
  • מעצבים ללחמנייה
  • מניחים את הכדור הגדול בתוך תבנית אישית משומנת ואת הקטן מניחים מעליו
  • מתפיחים ואופים

לחמניות בריוש במילוי שוקולד

מצרכים לכמות של כ – 25-30 לחמניות

  • ½5 כוסות קמח רגיל
  • 4 כפיות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 5 ביצים גדולות
  • ½ כוס חלב פושר
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 2 כפיות מלח

להברשת התבניות

  • 40 גרם חמאה מומסת

למילוי

  • 200-300 גרם שוקולד חלב/מריר (מה שאוהבים)

למריחה ופיזור

  • 1 ביצה טרופה עם כף חלב
  • סוכר גבישי

לזיגוג אחרי האפייה

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

  1. הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים ביצים וחלב ולשים המהירות איטית עד שמתגבש בצק אחיד.
  3. מוסיפים מלח ומתחילים להוסיף את החמאה כף אחר כף – מחכים כל פעם שהחמאה תיטמע בבצק ורק אז מוסיפים עוד כף עד שמסיימים את כל החמאה.
  4. לשים עוד כ – 5 דקות אחרי שמסיימים להוסיף את כל החמאה, עד שמקבלים בצק אחיד וגמיש, דביק מעט.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעתיים (בקייץ מומלץ להתפיח לילה במקרר).
  6. משמנים תבניות אפייה אישיות בחמאה (אפשר לאפות בתבנית מאפינס).
  7. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 40 גרם ועוד כדורים קטנים במשקל 10 גרם.
  8. משטחים כל כדור עם הידיים ומניחים בתוכו קוביות שוקולד, סוגרים ומעצבים ללחמנייה ומניחים בתבנית. עושים אותו דבר עם הכדורים הקטנים ומניחים אותם על כדור הבצק הגדול יותר.
  9. מתפיחים כשעה, עד שהם תופחים ב – 50%.
  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  11. מורחים את הבריוש בביצה מהולה במעט חלב ומפזרים גבישי סוכר. אופים 25-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
  12. מכינים סירופ לזיגוג: מרתיחים יחד מים וסוכר כ – 5 דקות לקבלת סירופ. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 2 דקות. מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר. מורחים את הלחמניות מייד כשהן יוצאות מהתנור ומניחים להן להצטנן על רשת.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
    לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
  • משמנה
    משמנה - מאפה שמרים מרוקאי מתוק
  • חלה מארבע רצועות מבצק מקדים
    חלה לשבת מארבע רצועות עם בצק מקדים
  • חלה מקולחת
    חלה לשבת מ -4 רצועות מקולחת ומלאה בשומשום
בריוש לחמים שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. סילביה :) הגב 20 בינואר 2020 בשעה 5:47

    באיזה סוג שוקולד את בדיוק השתמשת? היה בו מילוי כלשהו? נראה טוב 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בינואר 2020 בשעה 7:53

      היי סילביה,
      לא זוכרת בדיוק. אני תמיד שמה שוקולד שאנחנו אוהבים לאכול (זה יכול להיות קליבו, לינדט והבן שלי מטורף על שוקולד חלב פרה)

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
וואו איזה קובותתת הכנתי היו וואו איזה קובותתת הכנתי היום😱 לפני הכל מעדכנת שהנחה של20% על כל האתר של מגנוס תקפה מהיום ליומיים בלבד!
קוד קופון:yehudit20
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום מובנה ורשת צינון עכשיו גם במארז מושלם של סיר טיגון, רשת צינון ומתנה. בקנייה מעל249 ש״ח משלוח חינם!המתכון ומלא טיפים שיעזרו לכם להצליח להכין קובות מושלמות עכשיו בבלוג הלוחשת לאוכל
הסרטונים שרצים לי בפיד עושי הסרטונים שרצים לי בפיד עושים אותי רעבהההה אז הכנתי לי בטטה בטוסטר🤷‍♀️. את הכדורים הטעימים האלה תכינו מחר, הם מלוחים ויאזנו את המתיקות של הסופגנייה.  רוצים מתכון? תכתבו לי בפרטי ואשלח לכם לינק
קובה קוקוס עם פרלינים של נוטלה וגבינת שמנת. זה טעים בטירוף והמתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
סופגניות מהירות הכנה עם טרי סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. נולדו לחלוטין במקרה. הסיפור המלא והמתכון כרגיל בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום ורשת צינון מובנית עכשיו בהנחה של20%  וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון:yehudit20
מה עם הסלט איזונים של יום ראשון? לכו לקורל חוטה המדהימה שהכינה היום סלט מטריף
@
תשמרו!! אתם לא תפסיקו להכין את הטעימות האלה.
הסיר טיגון של מגנוס מגיע עם מדחום וגם כל האתר בהנחה של20% ליומיים. קוד קופון:yehudit20
כנסו לגוגל ותכתבו: הלוחשת לאוכל סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס.
תתכוננו לאכול עננים ותיזהרו כי אי אפשר להפסיק.
שמה לכם לינק למתכון גם בסטורי שלי ושומרת בהיילייטס
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס