יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
לחמניות מעוצבות עם רכיב מיוחד בבצק
ראשי » בצקים » לחמניות מעוצבות עם רכיב מיוחד בבצק

לחמניות מעוצבות עם רכיב מיוחד בבצק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 20 בספטמבר 2023 33 תגובות

לחמניות מעוצבות מהממותתת וטעימות במיוחד! רכיב מיוחד בבצק מעניק להן רכות מיוחדת, ממש כמו שנותנים מוצרים חלביים, אבל זה פרווה. העיצוב הזה נולד ממש במקרה תוך כדי משחק עם בצק שהכנתי ללחמניות אחרות והייתי חייבת לשחזר אותן

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות מעוצבות עם רכיב מיוחד בבצק

ידוע שאני אוהבת לשחק עם בצקים ואם כמה ימים אני לא נוגעת בבצק, מדגדגות לי האצבעות ואני חייבת חייבת לשחק עם בצק. לפני שבועיים הכנתי לחמניות פרח ולקראת סוף העיצוב, כשנשארו לי 2 כדורי בצק התחשק לי לשחק עם הבצק ולהמציא צורה חדשה. אין לי מושג איך, אבל, תוך כמה שניות יצאה לי הצורה המהממתת הזאת. אממה… לא צילמתי. בעייה! כי הצורה יצאה מדהימה וקלה להכה אבל לא זכרתי איך עשיתי. מאותו רגע, במשך שעה שלמה קלעתי ופירקתי את הבצק עד ששחזרתי את הצורה וכמובן שצילמתי לי כדי שלא אשכח.


יוצרים רצועה באורך של 40-50 ס"מ
יוצרים צורת פרסה
מלפפים 3 ליפופים
את הרצועה הימנית מכניסים מתחת ללולאה למעלה
כך זה נראה
את הלולאה השמאלית מעבירים ימינה
הופכים את הלחמניה לצד שמאל וזה נראה כך
מכניסים את הרצועה מתחת ללולאה וזה נראה כך
הופכים את הלחמניה כך שהרצועות עוברות להיות למטה
מהדקים היטב והופכים

כדי להדביק את השומשום בצורה הזאת, טובלים אצבע בביצה ואז בשומשום ומדביקים


לחמניות מעוצבות עם רכיב מיוחד בבצק

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אל תחששו להוסיף לבצק קרם קוקוס, אין טעם של קוקוס וזה מעניק ללחמניות רכות מדהימה ממש כאילו שמנו מוצר חלבי.
  • במקום קרם קוקוס אפשר לשים שמנת מתוקה באותה כמות, אבל אז הן יהפכו לחלביות.
  • הלחמניות נשארות טריות אפילו שלושה ימים. אפשר כמובן להקפיא עד שבועיים. כדי להפשיר – פשוט להוציא מהמקפיא ולהמתין שיפשירו.
  • לגרסה טבעונית: לוותר על הביצים ולשים במקומן עוד 1/4 כוס שמן זית. יהיה במתכון סך הכל 1/2 כוס שמן זית במקום הביצים.

מצרכים ל – 17 לחמניות

  • 400 מ"ל קרם קוקוס 20%-22% (פחית אחת)
  • 100 מ"ל/גרם מים
  • 22 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
  • 2 ביצים גדולות
  • 80 גרם סוכר (8 כפות מדידה)
  • 50 גרם שמן זית (1/4 כוס)
  • 1 ק"ג קמח מניטובה/פיצה
  • 25 גרם מלח (2.5 כפות מדידה)

למריחה

  • 1 ביצה +1 חלמון
  • שומשום

אופן הכנה

שמים בקערת המיקסר את כל החומרים חוץ מהקמח והמלח, מתחילים ללוש ולהוסיף חצי מכמות הקמח בהדרגה, מוסיפים מלח ואת שארית הקמח ולשים במשך כ – 10 דקות עד שהבצק אסוף, רך וגמיש. מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים גם את הבצק, עוטפים בניילון ומתפיחים שעה וחצי במקום חמים (אפשר בתנור מכובה).

אחרי שעה וחצי – מחלקים את הבצק ל – 17 כדורים במשקל 100 גרם ומשאירים למנוחה של 10-15 דקות. יוצרים מכל כדור רצועת בצק באורך של 40-50 ס"מ וקולעים לחמניות כמו בתמונות ורצוי גם להיעזר בסרטון באינסטגרם שלי. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה – שעה וחצי עד שהלחמניות תפוחות ומוכנות לאפייה.

טורפים ביצה וחלמון ומורחים על כל הלחמניות, אחרי 5 דקות מורחים שוב ואפשר לחזור שוב על הפעולה כדי לקבל לחמניות שחומות ומבריקות. מניחים את השומשום – טובלים אצבע בביצה ואז בשומשום ומדביקים אותו על הלחמניות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב עמוק ונראות מוכנות. מקררים על רשת צינון.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • כדורי פררו רושה
    כדורי שוקולד ואגוזי לוז בסגנון פררו רושה
  • תבנית ברכות לראש השנה
    תבנית ברכות לראש השנה שמכינים בתנור
  • 74
    לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד
  • לחמניות עגולות מעוצבות
    לחמניות מתוקות מעוצבות מארבע רצועות
לחמניות לחמניות ביתיות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

33 תגובות

  1. ברוריה הגב 8 בינואר 2024 בשעה 14:18

    הקליעה ניראת מהממת יעבוד גם עם כל מתכון של בצק לחלות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2024 בשעה 17:58

      כן בוודאי

  2. רותה הגב 18 באוקטובר 2023 בשעה 22:45

    את אלופה, מהממת! המתכונים שלך מלווים בהסברים מדויקים וברורים. תודה תודה, על השיתופים.????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2023 בשעה 14:21

      באהבה רבה ♥

  3. לילך הגב 17 באוקטובר 2023 בשעה 14:46

    נראה מושלם. רציתי לדעת אם אפשר להכין את הלחמניות בגרסה טבעונית ואם כן, על איזה תחליף את ממליצה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוקטובר 2023 בשעה 15:07

      לגרסה טבעונית: לוותר על הביצים ולשים במקומן עוד 1/4 כוס שמן זית. יהיה במתכון סך הכל 1/2 כוס שמן זית במקום הביצים.

  4. תמי הגב 5 באוקטובר 2023 בשעה 15:54

    כמה גר כל לחמניה?
    את שוקלת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באוקטובר 2023 בשעה 17:03

      100 גרם. כתוב במתכון

  5. דפנה הגב 4 באוקטובר 2023 בשעה 13:42

    הכנתי עכשו! מתכון מעולה ! יצאו נהדרות! עשיתי אותן טבעוניות ללא ביצים. מרחתי תחליף ביצה עם מעט שמן. נפלאות ורכות מאד! תודה!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באוקטובר 2023 בשעה 17:03

      מהמםם וכייף לשמוע
      חג שמחח

  6. מרים הגב 28 בספטמבר 2023 בשעה 22:59

    יש לי שאלה?! אני יכולה להכפיל את הכמות ליוצר מ2 קילו ?! ואם כן מה כמות החומרים שאשים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בספטמבר 2023 בשעה 9:47

      היי מרים,
      פשוט להכפיל הכל

  7. אילנה הגב 22 בספטמבר 2023 בשעה 12:42

    הולכת לנסות עם שמנת צמחית
    תודה רבה לך על מתכונים קלים להכנה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בספטמבר 2023 בשעה 8:33

      מעולה! זה בדיוק התחליף לקרם קוקוס

      • יופי הגב 24 בספטמבר 2023 בשעה 13:11

        כמו תכשיט

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2023 בשעה 7:29

          תודההה

  8. פנינה חייאב הגב 22 בספטמבר 2023 בשעה 1:28

    הי יהודית יכולה גם להשתמש עם קמח כוסמין לבן ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בספטמבר 2023 בשעה 8:33

      אפשר. ייתכן שתצטרכי טיפה פחות מים

  9. קארין הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 18:30

    כל מתכון שלך אני ישר רצה להכין! ????
    יעבוד גם עם קמח לבן רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 23:06

      איזה כייףף
      אפשר תמיד עם קמח רגיל. התוצאה עם קמחים חזקים הרבה יותר טובה

    • מיכל הגב 23 בספטמבר 2023 בשעה 19:21

      היי יהודית תודה על המתכון. האם אפשר בלי ביצים ? ללחמניות טבעוניות ????

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2023 בשעה 7:12

        אפשר ותשימי עוד רבע כוס שמן במקום

  10. Inna הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 14:33

    יהודית לאפות בתורבו? או למטה למעלה רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 23:04

      רגיל

  11. Magi הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 12:50

    אפשר קמח רגיל
    ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 23:05

      תמיד אפשר רגיל אבל קמחים חזקים נותנים תוצאה הרבה יותר טובה. אז לשיקולך

      • עמית הגב 24 באוקטובר 2024 בשעה 22:08

        אפשר "לחזק" כל קמח עם תוספת גלוטן. להשיג בחנויות מתמחות…

  12. שירלי הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 0:03

    מה אפשר לשנם במקום קרם קוקוס כדי לקבל את אותו מרקם? לא אכפת לי גם חלבי, אני אלרגית לקוקוס…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 6:45

      שמנת מתוקה

      • עדי הגב 26 באוקטובר 2023 בשעה 5:39

        שלום יהודית
        המתכון מאוד מעניין וטעים אם אני יכולה להכין בנגיסה ללא גלוטן
        תודה רבה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2023 בשעה 9:05

          אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי

  13. ענבל שרון הגב 20 בספטמבר 2023 בשעה 22:34

    מהממת❤️???? לא מרגישים את טעם הקרם קוקוס בלחמניות? כי במידה ומורגש אני בבעיה עם הילדים .חחחחיי????‍♀️????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 6:44

      לא מרגישים בכלל. זה רק נותן אקסטרא רכות

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס