יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות עם שוקולד
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » לחמניות עם שוקולד

לחמניות עם שוקולד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 באוקטובר 2018 סגור לתגובות על לחמניות עם שוקולד

הקינוח האולטימטיבי שלי אחרי ארוחה. מכירים את זה שבא לכם מתוק אחרי ארוחה? אז לי תמיד בא כריך עם נוטלה. הלחמניות האלה לחלוטין מספקות את הצורך

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות עם שוקולד

אני לא יודעת מה איתכם, אבל בתור ילדה לחם שחור עם שוקולד השחר היה הקינוח שלי אחרי ארוחת הצהריים. גם כשבגרתי והתחתנתי עדיין נשארתי עם אותו הרגל של קינוח אחרי הארוחה. לימים גיליתי את הנוטלה ואמנם אני מידי פעם עדיין חוטאת פה ושם עם "השחר" אבל אני לחלוטין אדם של נוטלה. גם הצאצאים שלי מתים על נוטלה אבל זו לא חוכמה כי הם די גדלו עליה. הבעלול לעומת זאת לא אוהב בכלל נוטלה (הזוי! הבעלול :)) ומעדיף השחר.

בראש השנה הכנתי כמה וכמה פעמים חלות מתוקות שיצאו טעימות בטירוף ונשארו רכות כמה ימים אחרי האפייה. לא, אני לא שמה חומרים משמרים. אני יודעת שלא חשבתם ששמתי אבל שתדעו שכל המאפיות שמות ולכן הלחמים שלהם נשארים טריים כמה ימים.

בכל אופן, באחת הפעמים שהכנתי חלה מתוקה חילקתי את הבצק לשניים ובחלק אחד מרחתי שכבת נוטלה ואם זה לא מספיק אז קצצתי שוקולד חלב וחתכתי לשושנים. יצאו לחמניות הורסותתת שאי אפשר להפסיק לאכול. האמת היא שלא התכוונתי להעלות את המתכון הזה לבלוג. ראש השנה היה עמוס בהכנות וצילומים ואת אלו לא היה לי ממש זמן לצלם כמו שצריך, אבל צילמתי בכל זאת תמונות ספונטניות וזריזות, כי אני לא יכולה בלי לצלם והן היו כאלה יפות אחרי האפייה שהייתי חייבת למרות שלא היה לי בכלל זמן לזה. השבוע העליתי לאינסטגרם שלי תמונה של הלחמניות האלה ותוך יום אחד התמונה צברה מעל 1,000 לייקים ומיליון בקשות למתכון.

לחמניות עם שוקולד

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ  (בתמונות אפיתי בתבנית קטנה יותר ואת הבצק הנותר אפיתי כלחמניות בודדות).

  • ½ ק”ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר פחות כף
  • 2 ביצים גדולות
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ – 1 כוסות מים
  • ½ כף  מלח

למריחה

  • 1 צנצנת קטנה של נוטלה
  • 100 גרם שוקולד חלב

למריחה ולפיזור: ביצה טרופה וסוכר גבישי

למריחה לאחר אפייה –  סירופ סוכר:
  • ¾ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון טרי

אופן הכנה

  1. שמים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים.
  2. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ולשים על מהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 7 דקות לבצק רך וגמיש (לא דביק).
  4. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא דביק.
  5. עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הבצק כשהוא בתוך קערת המיקסר ומתפיחים חצי שעה.
  6. לשים שוב את הבצק 2-3 דקות ומעבירים לקערה גדולה משומנת קלות. מכסים בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים שעה- שעה ורבע עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  7. משמנים קלות משטח עבודה, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי ½ ס"מ. מורחים את הנוטלה. קוצצים 100 גרם שוקולד ומפזרים על הבצק. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה. פורסים את הרולדה למעין שושנים ברוחב של 6-7 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים של 3-4 ס"מ כשהצד הפתוח כלפי מעלה.
  8.  מכסים ומתפיחים 40-60 דקות עד שהבצק ממלא את התבנית.
  9. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
  10. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ואופים את הלחמניות כ- 30 דקות או עד שהן מקבלת צבע שחום בהיר ונראות מוכנות.
  11. מכינים סירופ סוכר:  מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד 5 – 6 דקות ומוסיפים  מיץ לימון. ממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך מעט ומורחים  על הלחמניות מייד  כשהן יוצאת מהתנור.
  12. שומרים עטוף היטב עד 4 ימים מחוץ למקרר. אפשר להקפיא עד חודש.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • 74
    לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד
  • לחמניות שמונה
    לחמניות קשר שמונה רכות במיוחד
  • ברד פודינג עם קרואסונים ותותים
    ברד פודינג מקרואסונים ישנים ותותים
  • לחמניות פרח מקומחות
    לחמניות פרח מקומחות
לחמניות שוקולד נוטלה שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס