הקינוח האולטימטיבי שלי אחרי ארוחה. מכירים את זה שבא לכם מתוק אחרי ארוחה? אז לי תמיד בא כריך עם נוטלה. הלחמניות האלה לחלוטין מספקות את הצורך
אני לא יודעת מה איתכם, אבל בתור ילדה לחם שחור עם שוקולד השחר היה הקינוח שלי אחרי ארוחת הצהריים. גם כשבגרתי והתחתנתי עדיין נשארתי עם אותו הרגל של קינוח אחרי הארוחה. לימים גיליתי את הנוטלה ואמנם אני מידי פעם עדיין חוטאת פה ושם עם "השחר" אבל אני לחלוטין אדם של נוטלה. גם הצאצאים שלי מתים על נוטלה אבל זו לא חוכמה כי הם די גדלו עליה. הבעלול לעומת זאת לא אוהב בכלל נוטלה (הזוי! הבעלול :)) ומעדיף השחר.
בראש השנה הכנתי כמה וכמה פעמים חלות מתוקות שיצאו טעימות בטירוף ונשארו רכות כמה ימים אחרי האפייה. לא, אני לא שמה חומרים משמרים. אני יודעת שלא חשבתם ששמתי אבל שתדעו שכל המאפיות שמות ולכן הלחמים שלהם נשארים טריים כמה ימים.
בכל אופן, באחת הפעמים שהכנתי חלה מתוקה חילקתי את הבצק לשניים ובחלק אחד מרחתי שכבת נוטלה ואם זה לא מספיק אז קצצתי שוקולד חלב וחתכתי לשושנים. יצאו לחמניות הורסותתת שאי אפשר להפסיק לאכול. האמת היא שלא התכוונתי להעלות את המתכון הזה לבלוג. ראש השנה היה עמוס בהכנות וצילומים ואת אלו לא היה לי ממש זמן לצלם כמו שצריך, אבל צילמתי בכל זאת תמונות ספונטניות וזריזות, כי אני לא יכולה בלי לצלם והן היו כאלה יפות אחרי האפייה שהייתי חייבת למרות שלא היה לי בכלל זמן לזה. השבוע העליתי לאינסטגרם שלי תמונה של הלחמניות האלה ותוך יום אחד התמונה צברה מעל 1,000 לייקים ומיליון בקשות למתכון.
לחמניות עם שוקולד
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ (בתמונות אפיתי בתבנית קטנה יותר ואת הבצק הנותר אפיתי כלחמניות בודדות).
- ½ ק”ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר פחות כף
- 2 ביצים גדולות
- ¼ כוס שמן
- ¾ – 1 כוסות מים
- ½ כף מלח
למריחה
- 1 צנצנת קטנה של נוטלה
- 100 גרם שוקולד חלב
למריחה ולפיזור: ביצה טרופה וסוכר גבישי
- ¾ כוס מים
- ½ כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
- שמים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ולשים על מהירות נמוכה.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 7 דקות לבצק רך וגמיש (לא דביק).
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא דביק.
- עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הבצק כשהוא בתוך קערת המיקסר ומתפיחים חצי שעה.
- לשים שוב את הבצק 2-3 דקות ומעבירים לקערה גדולה משומנת קלות. מכסים בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים שעה- שעה ורבע עד שהבצק מכפיל את הנפח.
- משמנים קלות משטח עבודה, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי ½ ס"מ. מורחים את הנוטלה. קוצצים 100 גרם שוקולד ומפזרים על הבצק. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה. פורסים את הרולדה למעין שושנים ברוחב של 6-7 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים של 3-4 ס"מ כשהצד הפתוח כלפי מעלה.
- מכסים ומתפיחים 40-60 דקות עד שהבצק ממלא את התבנית.
- מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ואופים את הלחמניות כ- 30 דקות או עד שהן מקבלת צבע שחום בהיר ונראות מוכנות.
- מכינים סירופ סוכר: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד 5 – 6 דקות ומוסיפים מיץ לימון. ממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך מעט ומורחים על הלחמניות מייד כשהן יוצאת מהתנור.
- שומרים עטוף היטב עד 4 ימים מחוץ למקרר. אפשר להקפיא עד חודש.