לחמניות קלות להכנה, טעימות ורכות כמו עננים. הבצק קל להכנה ונוח מאוד לעיצוב. הצורה המהממת של הלחמניות האלה תגנוב את ההצגה על השולחן
לאחרונה נפל עליי מוד של הכנת לחמניות בצורות מעניינות. קשה לי מאוד לחזור על אותו מתכון פעמיים ואני כל הזמן מחפשת חידושים כדי שיהיה מעניין. אז הכנתי כבר לחמניות בעיצוב מגניבבב שתוך שבוע גרפו מעל 20,000 כניסות למתכון וזה ממשיך ועולה כל הזמן, מה שאומר שאתם ממש ממש אוהבים לחמניות בעיצובים מגניבים אז הבאתי עוד עיצוב שראיתי באינסטגרם לפני כמה חודשים. (בואו לעקוב אחריי).
המתכון הוא אותו מתכון שלי ללחמניות שיוצאות מושלמות, טעימות ורכות כמו עננים. בצק קל ונוח מאוד לעבודה, ממש כמו פלסטלינה. הפעם בחרתי להשאיר את הלחמניות עירומות, בלי ביצה ושומשום. בעיני הן מהממות כך אבל אתם חופשיים למרוח אותן בביצה ושומשום או פרג או כל דבר שאתם אוהבים.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם ויוצרים רצועה ארוכה באורך של כ – 50 ס"מ
מגלגלים את הרצועה לצורת שבלול משני הצדדים – צד שמאל כלפי חוץ וצד ימין כלפי פנים
מגלגלים עד שהשבלולים נפגשים
מכינים כך את כל רצועות הבצק ומתפיחים
אני מאוהבתתת
לחמניות של בית בעיצוב מהמם
מצרכים לכ – 20 לחמניות
- 1 ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 4 כפות גדושות סוכר
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כף גדושה מלח
- בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים (400-450 מ”ל)
- שמים במיקסר קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
- מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
- תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
- משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
- מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 20 כדורים במשקל של 100 גרם. אם אין משקל אז משתדלים לחלק את הכדורים כך שיהיו פחות או יותר באותו גודל. מניחים את הכדורים למנוחה של 10 דקות.
- מעצבים כל כדור לרצועות ארוכות באורך של כ – 50 ס"מ. את הרצועות משאירים לנוח 2-3 דקות ושוב מאריכים אותן עוד מעט (אחרי שהבצק נח קל יותר לעצב את הרצועות לארוכות).
- מעצבים כל רצועה למעין סימן שאלה – מגלגלים כל קצה לשבלול אבל בצורה נגדית אחד לשני כך שבסוף נוצרת לחמנייה עם שני שבלולים צמודים נגדיים אחד לשני.
- מכינים את כל הכדורים כך ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות כשעה עד שהן מכפילות את הנפח.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים את הלחמניות 20-25 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב יפה.
- מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור על רשת, מכסים את הלחמניות עם מגבת מטבח (בלי ריח של מרכך) עד שהן מתקררות.
- בשלב הזה ניתן להקפיא אותן.
סליחה, עכשיו ראיתי שכתבת שאפשר עם ביצה …..
הי, נראה מושלם !
אפשרי למרוח ביצה לפני האפיה ?
היי,
אפשר להכין את הלחמניות ללא סוכר ועם קמח כוסמין?
היי ציפי. לסוכר יש תפקיד גם לטעם, צבע ומרקם. אין בעייה עם כוסמין
שבת שלום, יש לי שמרים טריים. כמה גרם זה יצא? תודה
היי שיינא. על כל קילו קמח שמים 50 גרם שמרים טריים
את פשוט פצצת כישרון
תודהה רבה שבו