יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות של בית רכות וטעימות
ראשי » חלות מעוצבות » לחמניות של בית רכות וטעימות

לחמניות של בית רכות וטעימות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 בינואר 2019 81 תגובות

לחמניות כאלה רכות וטעימות שעושות חשק להיכנס מייד למטבח ולהכין אותן. הלחמניות מעוצבות שונה מהרגיל ואל דאגה, מכינים אותן בקלות בטכניקה פשוטה וקלה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות של בית רכות וטעימות

מזג האוויר המשוגע הזה עושה חשק לבלות כל היום ליד התנור. לא תנור חימום אלא תנור האפייה שבימים קרים כאלה יש לו שני תפקידים: אחד – לאפות והשני – לחמם אותי בזמן האפייה  :lol:. במקום להתנהג כמו בן אדם נורמלי ולהתכרבל תחת הפוך עם קפה או תה שיחמם אותי, אני מעדיפה לבלות במטבח באפייה ולהתחמם לי מחום התנור. בכל מקרה, ימי שישי נפתחים אצלי כמעט תמיד בהכנת בצק לחלות או לחמניות או גם וגם. לחם בית כלשהו חייב להיות על השולחן בארוחת שישי ובחודשים האחרונים אני מכינה לחם היסטרי באופן קבוע והצלחתי לסחוף אחרי מאות אופות שהפכו אותו ללחם הבית שלהן. פרסום אחד באינסטגרם (בואו לעקוב) ותמונות הלחם לא מפסיקות לזרום אליי בלי הפסקה. אם אני מתכננת להכין חלות לשבת אז זה יהיה כמעט תמיד עם בצק מקדים שאני מכינה יום לפני. היתרון בלחמניות זה שניתן להקפיא אותן ובכל פעם להפשיר אחת כשרוצים לאכול.

את הלחמניות האלו הכנתי בשישי שעבר. התכוונתי בכלל להכין לחמניות עגולות רגילות כמו שאני מכינה בדרך כלל אבללל, אני די מהר משתעממת וחייבת לאתגר את עצמי בדברים חדשים וגם, הראש שלי כל הזמן חושב בלוג, אוכל, צילומים, אינסטגרם…. מכורה!! מכורה לאפייה, מכורה לצילום ואני מתה על זה שהמתכונים שלי הופכים להיות דיירים בבתים של אחרים שאם לא הפייסבוק (כנסו ועשו לייק) והאינסטגרם, לעולם לא הייתי יודעת שהם קיימים. בכל פעם שאני מקבלת תמונה של מתכון שהכנתם מהבלוג, אני מתמוגגת מנחת, בכל פעם שאני מקבלת תגובה ופרגון על זה שהצליח לכם, אני מאושרתתת וזה גורם לי להמשיך בשיא המרץ, לפתח עוד ועוד מתכונים ורעיונות ולהפיץ אותם לעולם. חשוב לי להראות שבאמת כל אחד יכול לבשל ולאפות וזה הכל עניין של טכניקות והבנה של ניואנסים שאני מקפידה לכתוב במתכונים שלי. בקיצור….אחרי כל החפירה הזאת כדאי שנתחיל לאפות את הלחמניות הכי יפות (בינתיים) שהכנתי.

מתחילים מהכנת בצק שמרים ללחמניות, מתפיחים ומחלקים ל – 12 כדורים במשקל  של 100 גרם ליחידה ועוד 12 כדורים במשקל של 40 גרם שיהפכו לרצועות שנלפף על הלחמניות

יוצרים לחמנייה מאורכת מכל כדור בצק כשתוך כדי עיצוב לוחצים קצת את הקצוות כדי ליצור לחמנייה שהקצוות שלה צרים יותר. אפשר כמובן ליצור לחמנייה מאורכת בלי קצוות דקים, זה יהיה גם מהמם

יוצרים רצועות בצק ארוכות ודקות ומלפפים סביב הלחמנייה בצורה רופפת. לא להדק מידי כדי לתת לזה אפשרות לתפוח

ממשיכים ללפף

עד שכל הלחמנייה מלופפת

מכינים כך את כל הלחמניות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה. לפני האפייה מורחים בביצה, ואפשר גם לפזר שומשום

אופים בחום של 180 מעלות 20-30 דקות או עד שהלחמניות זהובות ותראו איזה מהממות הן

לחמניות של בית רכות וטעימות

מצרכים ל – 12 לחמניות גדולות

  • 1 ק”ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה מלח
  • בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים (430-450 מ"ל – כל סוג קמח סופח מים אחרת)
אופן ההכנה
  1. שמים במיקסר קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
  2. מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
  3. תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
  4.  מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
  5. משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
  6. משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 12 כדורים במשקל של  100 גרם ועוד 12 כדורים במשקל של 40 גרם. אם אין משקל אז משתדלים לחלק את הכדורים כך שיהיו פחות או יותר באותו גודל. מניחים את הכדורים למנוחה של 10 דקות.
  7. מעצבים כל כדור של 100 גרם בצק ללחמנייה ואת הכדורים של 40 גרם לרצועות דקות. את הרצועות משאירים לנוח 2-3 דקות ושוב מאריכים אותן ומדקקים (אחרי שהבצק נח קל יותר לעצב את הרצועות לארוכות).
  8. מלפפים כל רצועה סביב הלחמנייה בצורה רופפת ולא הדוקה מידי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ אחת מהשנייה. מתפיחים כשעה.
  9. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  10. מורחים ביצה טרופה. אפשר לפזר שומשום או להשאיר בלי. אופים 20-30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב יפה.
  11. מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור על רשת, מכסים את הלחמניות עם מגבת מטבח (בלי ריח של מרכך) עד שהן מתקררות (אם מתאפקים לא לאכול אותן ישר מהתנור).
  12. בשלב הזה ניתן להקפיא אותן. אני לא אוהבת להקפיא ליותר משבוע.

**** עדכון

כל כך הרבה בקשות מהאינסטגרם למתכון באנגלית אז תרגמתי או יותר נכון גוגל עזר לי לתרגם 🙂 🙂

Ingredients for 12 rolls

1 kg of flour
2 tablespoons dry yeast
2 eggs at room temperature
4 tablespoons of sugar
4 tablespoons of canola oil
1 tablespoonful of salt
About 2-2.5 cups of lukewarm water (430-450 ml)

Preparation

Put flour and yeast together in a mixer and stir.
Add eggs, sugar and oil and start kneading the dough on a slow speed.
While kneading, gradually add the water. Do not add all the water at once because each type of flour absorbs a different amount of water.
Add salt and continue kneading for another 10 minutes until you get a soft dough that is soft but not sticky.
Grease lightly a bowl and transfer to the dough. Bloat for an hour and a half.
Grease lightly the work surface and divide the dough into 12 balls weighing 100 grams and 12 balls weighing 40 grams. If there is no weight then try to divide the balls to be more or less the same size. Place the pills for a 10-minute rest.
Designers each ball of 100 grams of dough roll and balls of 40 grams for thin strips. Allow the strips to rest for 2-3 minutes and then extend them and tighten (after the dough has rested, it is easier to shape the strips for long).
Cover each strip around the roll loosely and not too tightly, and place on a baking pan lined with baking paper at intervals of 5 cm each.
Heat oven to 180 degrees Celsius.
Spread a beaten egg. You can sprinkle sesame seeds or leave without. Bake for 20-30 minutes until the buns get a beautiful golden color.
Remove from the oven and refrigerate on a grid, cover the rolls with a kitchen towel (without the smell of softener) until they cool.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם ללא לישה בסיר ברזל
    לחם קיפולים שאופים בסיר ברזל יצוק
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • עוגת רולדת ספירלה
    עוגת רולדה ספירלה מהממת עם קרם קפה
rolls לחמניות לחמניות של בית

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

81 תגובות

  1. ברכה הגב 22 בנובמבר 2021 בשעה 21:08

    וואוו הכנתי עם חלב שקדים ויצא מעולה ממש. הלחמניות אוריריות ורכות. פשוט מתכון מצוין!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בנובמבר 2021 בשעה 12:18

      איזה כייף לשמוע ברכה

      • רינת הגב 30 ביולי 2022 בשעה 8:57

        מדובר על קמח רגיל או קמח תופח?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2022 בשעה 18:20

          רגיל

  2. רבקה הגב 5 באוקטובר 2021 בשעה 20:09

    גם את הסטיילינג את עושה?
    כשרוווווווןןןןןןןןןן

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוקטובר 2021 בשעה 13:53

      עושה הכללל
      תודה רבה רבקה ♥

  3. joy הגב 12 בספטמבר 2021 בשעה 0:20

    הכנתי את החלות עם הבצק המקדים!
    לא חושבת שאחליף מתכון אני שנים אופה חלות תמיד זה טעים.
    אבל זה??? משהו מיוחד קיבלתי מחמאות בשולחן שבת והוראה, לא להחליף ולא לשנות.
    יש לך כזה מוצלח גם לבאגגט? אני מכינה גם עם בצק מקדים ויוצא טוב אבל מדי יבש בפנים וטעים רק באותו היום או לאחר חימום

    תודה מראש
    ושנה טובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2021 בשעה 14:03

      איזה כייףףף לשמוע.
      באגט ובכלל מאפי שמרים שלא מכילים ביצים ושומן טעימים כשהם חמים או בשעות הראשונות אחרי האפייה. זה לא קשור למתכון כזה או אחר. מה שכן, תקפיאי מייד אחרי האפייה ותחממי לפי הצורך.

  4. אורי הגב 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:56

    היי
    אשמח לדעת אם ניתן לכסות את החלות המוכנות בטמפ החדר ולאכול יום למחרת (שבת)?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2021 בשעה 15:32

      היי אורי,
      בוודאי שכן ואפשר גם להקפיא ולהפשיר ואז זה בכלל טרי כאילו יצאו מהתנור

  5. תמר הגב 23 באוגוסט 2021 בשעה 17:11

    היי
    למה לא מופיע במתכון מתי לשים את המלח?

  6. לין הגב 16 ביולי 2021 בשעה 18:37

    נראה מושלם. ‏רציתי לדעת ‏כמה כוסות קמח אוניברסליות שמת? ‏בארצות קילו קמח הוא 7 כוסות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2021 בשעה 15:49

      היי לין,
      זה קילו קמח בדיוק. תבדקי כמה גרם יש בכוס איניברסלית ותעשי את החישוב. פה יש שקיות של קילו קמח אז לא מודדים בכוסות

  7. רונית הגב 23 בינואר 2021 בשעה 9:31

    בוקר טוב, ניצלתי בידוד של ילדה טבעונית והכנתי….. פצצה, פשוט מתכון משובח, כמו לאכול עננים…. עונג שבת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בינואר 2021 בשעה 14:31

      איזה כייף לשמוע רונית.
      תודההה

  8. לירון הגב 29 בדצמבר 2020 בשעה 16:43

    איזה לחמניות מושלמות! רציתי לשאול אם הן פריכות מבחוץ או רכות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בדצמבר 2020 בשעה 21:24

      היי לירון, הן רכות

  9. Chany הגב 25 באוקטובר 2020 בשעה 1:03

    חייבת להגיד לך שעשיתי את הלחמניות האלו שבוע שעבר,
    תוך 20 דקות לא נשארה שום לחמניה!!! טעימות ברמות על!! מתכון פשוט וקל. ומנצחח!
    תודה רבה!
    כמובן שמאז שהכנתי אותם(עם הצורה שהגניבה את כולם..) לא חושבת שאני יעשה מתכון אחר של לחמניות..

    נ.ב. אני עובדת במטבח עם משקל וחייבת לומר שזהו הייתה כמעט הפעם הראשונה שעשיתי לפי המשקלים שמי שכתב את המתכון אמר, ולא נשאר פרור בצק מיותר!!!(שזה יתרון גדול)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2020 בשעה 15:58

      איזה כייף לשמוע חני. תודה רבה שחזרת לספר. הן בהחלט לחמניות מעולות

  10. מורן הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 13:58

    האם ניתן לשים שקית שמרים טריים+ משפר שמרים?

  11. הדר הגב 3 בספטמבר 2020 בשעה 22:57

    היי,
    עשיתי כמה פעמים ויוצא מוווושלם!!!
    אשמח לדעת אם אפשר להכין את הבצק ולתת לו התפחה בלילה במקרר ובבוקר להכין צורות ולאפות.
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בספטמבר 2020 בשעה 0:24

      היי הדר כייף לשמוע. אפשר בהחלט. למחרת תוציאי מהמקרר ותביאי לטמפרטורת החדר לפני שאת ממשיכה

      • סנדרה הגב 4 בספטמבר 2020 בשעה 17:55

        היי.
        איך הציפוי של הלחמניות יצא לך מבריק?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בספטמבר 2020 בשעה 21:25

          היי סנדרה, אני מורחת ביצה

  12. ענת הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 18:38

    מתכון מושלם. תודה רבה על ההסבר המפורט הכנתי היום ויצא מושלם. אני שמחה שהצטרפתי לקבוצה שלך ועוקבת אחריך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 20:44

      תודההה ענת איזה כייף לשמוע

  13. ספיר נקאש הגב 30 באפריל 2020 בשעה 21:38

    האם אפשר להכין מהבצק הזה גם חלות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במאי 2020 בשעה 10:51

      בהחלט כן

  14. ענבר אטיה הגב 29 באפריל 2020 בשעה 11:24

    והאם ניתן לשים סוכרלוז במקום סוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באפריל 2020 בשעה 11:39

      אם את רגילה להשתמש וזה בסדר לך

      • מורן הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 13:53

        לא היה לי שמרים יבשים אז שמתי שקית שמרים וריים עם המשפר שמרים זה בסדר?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 14:17

          זה בסדר גמור מורן

  15. ענבר אטיה הגב 29 באפריל 2020 בשעה 11:21

    האם ניתן להכין את אותו מתכון רק עם קמח מלא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באפריל 2020 בשעה 11:22

      עם קמח מלא זה מתכון אחר לגמרי

      • ענבר אטיה הגב 29 באפריל 2020 בשעה 11:25

        תודה על התשובה המהירה.
        יש לך מתכון מתאים לקמח מלא ?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באפריל 2020 בשעה 11:39

          לא. לא הכנתי עם קמח מלא

  16. הדס הגב 28 באפריל 2020 בשעה 16:07

    נראה מדהים, האם אפשר להשתמש הקמח כוסמין לבן במקום? צריך לשנות משהו במתכון אם כך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2020 בשעה 16:15

      היי הדס,
      אפשר קמח כוסמין באותם יחסים

  17. הדר הגב 24 באפריל 2020 בשעה 10:12

    הכנתי ויצאו מוווווושלם!!!
    כיייף!!!! ?תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באפריל 2020 בשעה 16:08

      כייף לשמוע

  18. תמי הגב 7 באפריל 2020 בשעה 14:49

    בשל המחסור בביצים, האם אפשר רק עם ביצה אחת בבצק ובלי למרוח ביצה מעל, בתנור? אין עדיין ביצים בסופר. קורונה טיימס

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באפריל 2020 בשעה 14:54

      בהחלט כן. אפשר גם בלי ביצים בכלל

  19. מירב סרוסי הגב 26 במרץ 2020 בשעה 22:00

    היי
    בשום מתכון ללחמניות לא ראיתי ששמים בצים??מה בעצם התפקיד של הבצים בבצק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 במרץ 2020 בשעה 17:52

      איך הגעת למסקנה שבאף בצק אין ביצים?? מוזר.
      בכל אופן הביצים תורמות לרכות ולצבע העמוק

      • פרח מזרחי הגב 29 במרץ 2020 בשעה 19:08

        אני כן שמה ביצים בחלות ואגב אימצתי את המתכון הנפלא הזה הכנתי כמה פעמים ויצאו לי לחמניות נהדרות . תודה רבה על מתכון נהדר.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 במרץ 2020 בשעה 22:06

          מעולה. שמחה שאהבת?

  20. אופק הגב 11 בפברואר 2020 בשעה 10:58

    היי. נראה מהמם וטעים בטירוף. האם מתאימות לסנדוויץ עם שניצל של שישי וכמובן לשולחן השבת עם הדג הטעים?

  21. טלי לוי הגב 16 בינואר 2020 בשעה 13:53

    הי יהודית יקרה,
    האם אפשר לערבב עם קמח כוסמין חצי מהכמות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2020 בשעה 17:19

      היי טלי,

      אפשרי בהחלט

  22. מגי הגב 19 בנובמבר 2019 בשעה 9:52

    היי , הלחמניות נראות יפהפיות

    יש לי שאלה:
    מדוע הבצק שלי בשלב הרצועות לא יוצא חלק מספיק או שהוא נקרע לי?

    אודה להתייחסותך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בנובמבר 2019 בשעה 17:54

      היי מגי,
      נקרע אחרי האפייה או בשלב הכנת החלות?

      • אופק הגב 11 בפברואר 2020 בשעה 10:57

        היי. נראה מהמם וטעים בטירוף. האם מתאימות לסנדוויץ עם שניצל של שישי וכמובן לשולחן השבת עם הדג הטעים?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בפברואר 2020 בשעה 14:59

          בוודאי אופק. הכי מתאימות

  23. אלבינה נאור הגב 25 ביולי 2019 בשעה 7:21

    הכנתי את הבצק ללחמניות, מחצי הכנתי את הלחמניות האלה ומחצי את הלחמניות ספירלה, אותן הברשתי אחרי האפייה בחמאה מומסת. מתכון פשוט מושלם!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 ביולי 2019 בשעה 9:19

      איזה כייף לשמוע. מהמם

  24. שירלי הגב 6 ביוני 2019 בשעה 10:37

    בוקר טוב
    1. במידה וארצה להכין לחמניות מ2 קילו קמח האם עליי פשוט להכפיל מרכיבים?
    2. במידה וארצה להכין לחמניות מ2 קילו קמח כשקילו אחד הינו מקמח מלא האם עליי להוסיף יותר מים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 ביוני 2019 בשעה 19:03

      היי שירלי,
      1. כן, ל – 2 קילו להכפיל כמויות.
      2. תוסיפי מים בהדרגה ורק עד שמתקבל בצק גמיש. כל קמח מתנהג אחרת כך שאני לא יכולה לתת תשובה חד משמעית.

  25. מאיה אביטל הגב 19 במאי 2019 בשעה 15:01

    יש צורך במתיחה של הרצועה על גבי הלחמניה או פשוט להניחה בסיבובים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2019 בשעה 17:55

      היי מאיה. מתיחה ממש קלה

  26. פני הגב 10 במאי 2019 בשעה 13:22

    הן נשרפות לי בתחתית..למה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 במאי 2019 בשעה 20:16

      היי פני. את צריכה ללמוד את התנור שלך. אולי יש לו בעייה אם הן נשרפות מלמטה. אולי תנמיכי את החום

  27. מלי הגב 2 במאי 2019 בשעה 15:27

    היי יהודית
    יש לי שמרים טריים בכמה להשתמש ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 במאי 2019 בשעה 15:55

      היי מלי. 50 גרם שמרים טריים לקילו קמח

  28. לימור הגב 12 במרץ 2019 בשעה 10:29

    הכנתי אתמול את הלחמניות.
    בצק מושלם ונוח לעבודה, מרחתי על הלחמניות לפני האפיה שמן זית וזעתר – יצא מהמם!!
    הכנתי מאותו בצק גם פיצה – יצא סוףףףףף

    תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במרץ 2019 בשעה 14:57

      איזה כייף לשמוע לימור

  29. אסנת הגב 31 בינואר 2019 בשעה 13:09

    הי, מעניינת אותי מאד הסיבה שיש הגורסים שההתפחה הראשונה צריכה להיות קצרה(30-40) דקות בלבד ואז התפחה ארוכה ויש הפועלים הפוך או לפחות מתפיחים לזמן ארוך גם את הבצק וגם את לחמניות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בינואר 2019 בשעה 17:31

      היי אסנת, בצק שמרים צריך את הזמן שלו כדי לפתח היטב את הגלוטן שלמעשה הוא מה שנותן את האווריריות ללחם. יש לי מאפים שאני מתפיחה מהר אבל זה רק כשאני ממש ממהרת וזה יוצא פחות טוב. תנסי את שתי הדרכים ותחליטי

  30. עליזה הגב 30 בינואר 2019 בשעה 20:32

    ראוי לציין שהלחמניות נראות נהדר ואני בטוחה שגם טעימות מאוד

    שאלתי היא: האם אפשר להכין אותם עם קמח ללא גלוטן?

    אשמח לקבל תשובה במייל, תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בינואר 2019 בשעה 21:00

      היי עליזה,
      את יכולה להכין עם קמח "כרגיל"

  31. שלומית הגב 17 בינואר 2019 בשעה 16:43

    מה את שמה אחרי האפיה שהן כאלה מבריקות ונראות מתוקות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2019 בשעה 18:31

      שלומית יקירה, הכל כתוב בדיוק כמו שאני מכינה. מורחת ביצה

  32. מאיה הגב 16 בינואר 2019 בשעה 6:32

    היי
    מה אפשר לשים במקןם הביצים ?
    יש לי אלרגיה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2019 בשעה 10:24

      היי מאיה,

      תוותרי עליהן ותשלימי עם יותר מים לפי הצורך

  33. יפית הגב 13 בינואר 2019 בשעה 1:20

    היי,
    אין צורך בהתפחה נוספת אחרי שעושים את הצורה ושמים בתבנית? ישר לתנור?

    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2019 בשעה 10:32

      ברור שכן. זה כתוב

  34. סיגל ברמר הגב 12 בינואר 2019 בשעה 21:19

    לחמניות יפהיפיות אהבתי את הדוגמא המהממת שלהן ורואים שהן רכות רכות תענוג ???

  35. רויטל הגב 12 בינואר 2019 בשעה 20:30

    הלחמניות נראות מעולה. אהבתי את הצורה שיצרת להן
    מקסים ממש! איזה אלופה את 🙂

  36. קרן הגב 12 בינואר 2019 בשעה 15:26

    אחד הדברים הכי יפים שראיתי! טכניקה מדהימה. חייבת להכין כאלו.חייבתתתתת.
    נשיקות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2019 בשעה 17:40

      איזה כייףףף קרנונה אהובה. אני במוד של לחמניות בצורות חדשות מעניינות

    • ברכה הגב 7 בנובמבר 2021 בשעה 16:16

      היי. המתכון נראה מעולה.
      שתי שאלות:
      הראשונה האם אפשר במקום מים לשלב גם חלב שקדים/סויה.
      אם אני רוצה להקפיא שישאר טרי איך לעשות את זה? באיזה שלב להקפיא ואיך להפשיר לפני שימוש?

      תודה על תשומת ליבך

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בנובמבר 2021 בשעה 19:48

        היי ברכה,
        תודה רבה
        1. אפשר חלב.
        2. מקפיאים תמיד אחרי האפייה. מקררים ומקפיאים. אפשר להפשיר בחוץ או במיקרוגל

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס