לחמניות כאלה רכות וטעימות שעושות חשק להיכנס מייד למטבח ולהכין אותן. הלחמניות מעוצבות שונה מהרגיל ואל דאגה, מכינים אותן בקלות בטכניקה פשוטה וקלה.
מזג האוויר המשוגע הזה עושה חשק לבלות כל היום ליד התנור. לא תנור חימום אלא תנור האפייה שבימים קרים כאלה יש לו שני תפקידים: אחד – לאפות והשני – לחמם אותי בזמן האפייה :lol:. במקום להתנהג כמו בן אדם נורמלי ולהתכרבל תחת הפוך עם קפה או תה שיחמם אותי, אני מעדיפה לבלות במטבח באפייה ולהתחמם לי מחום התנור. בכל מקרה, ימי שישי נפתחים אצלי כמעט תמיד בהכנת בצק לחלות או לחמניות או גם וגם. לחם בית כלשהו חייב להיות על השולחן בארוחת שישי ובחודשים האחרונים אני מכינה לחם היסטרי באופן קבוע והצלחתי לסחוף אחרי מאות אופות שהפכו אותו ללחם הבית שלהן. פרסום אחד באינסטגרם (בואו לעקוב) ותמונות הלחם לא מפסיקות לזרום אליי בלי הפסקה. אם אני מתכננת להכין חלות לשבת אז זה יהיה כמעט תמיד עם בצק מקדים שאני מכינה יום לפני. היתרון בלחמניות זה שניתן להקפיא אותן ובכל פעם להפשיר אחת כשרוצים לאכול.
את הלחמניות האלו הכנתי בשישי שעבר. התכוונתי בכלל להכין לחמניות עגולות רגילות כמו שאני מכינה בדרך כלל אבללל, אני די מהר משתעממת וחייבת לאתגר את עצמי בדברים חדשים וגם, הראש שלי כל הזמן חושב בלוג, אוכל, צילומים, אינסטגרם…. מכורה!! מכורה לאפייה, מכורה לצילום ואני מתה על זה שהמתכונים שלי הופכים להיות דיירים בבתים של אחרים שאם לא הפייסבוק (כנסו ועשו לייק) והאינסטגרם, לעולם לא הייתי יודעת שהם קיימים. בכל פעם שאני מקבלת תמונה של מתכון שהכנתם מהבלוג, אני מתמוגגת מנחת, בכל פעם שאני מקבלת תגובה ופרגון על זה שהצליח לכם, אני מאושרתתת וזה גורם לי להמשיך בשיא המרץ, לפתח עוד ועוד מתכונים ורעיונות ולהפיץ אותם לעולם. חשוב לי להראות שבאמת כל אחד יכול לבשל ולאפות וזה הכל עניין של טכניקות והבנה של ניואנסים שאני מקפידה לכתוב במתכונים שלי. בקיצור….אחרי כל החפירה הזאת כדאי שנתחיל לאפות את הלחמניות הכי יפות (בינתיים) שהכנתי.
מתחילים מהכנת בצק שמרים ללחמניות, מתפיחים ומחלקים ל – 12 כדורים במשקל של 100 גרם ליחידה ועוד 12 כדורים במשקל של 40 גרם שיהפכו לרצועות שנלפף על הלחמניות
יוצרים לחמנייה מאורכת מכל כדור בצק כשתוך כדי עיצוב לוחצים קצת את הקצוות כדי ליצור לחמנייה שהקצוות שלה צרים יותר. אפשר כמובן ליצור לחמנייה מאורכת בלי קצוות דקים, זה יהיה גם מהמם
יוצרים רצועות בצק ארוכות ודקות ומלפפים סביב הלחמנייה בצורה רופפת. לא להדק מידי כדי לתת לזה אפשרות לתפוח
ממשיכים ללפף
עד שכל הלחמנייה מלופפת
מכינים כך את כל הלחמניות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה. לפני האפייה מורחים בביצה, ואפשר גם לפזר שומשום
אופים בחום של 180 מעלות 20-30 דקות או עד שהלחמניות זהובות ותראו איזה מהממות הן
לחמניות של בית רכות וטעימות
מצרכים ל – 12 לחמניות גדולות
- 1 ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 4 כפות גדושות סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף גדושה מלח
- בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים (430-450 מ"ל – כל סוג קמח סופח מים אחרת)
- שמים במיקסר קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
- מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
- תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
- משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
- משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 12 כדורים במשקל של 100 גרם ועוד 12 כדורים במשקל של 40 גרם. אם אין משקל אז משתדלים לחלק את הכדורים כך שיהיו פחות או יותר באותו גודל. מניחים את הכדורים למנוחה של 10 דקות.
- מעצבים כל כדור של 100 גרם בצק ללחמנייה ואת הכדורים של 40 גרם לרצועות דקות. את הרצועות משאירים לנוח 2-3 דקות ושוב מאריכים אותן ומדקקים (אחרי שהבצק נח קל יותר לעצב את הרצועות לארוכות).
- מלפפים כל רצועה סביב הלחמנייה בצורה רופפת ולא הדוקה מידי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ אחת מהשנייה. מתפיחים כשעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורחים ביצה טרופה. אפשר לפזר שומשום או להשאיר בלי. אופים 20-30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב יפה.
- מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור על רשת, מכסים את הלחמניות עם מגבת מטבח (בלי ריח של מרכך) עד שהן מתקררות (אם מתאפקים לא לאכול אותן ישר מהתנור).
- בשלב הזה ניתן להקפיא אותן. אני לא אוהבת להקפיא ליותר משבוע.
**** עדכון
כל כך הרבה בקשות מהאינסטגרם למתכון באנגלית אז תרגמתי או יותר נכון גוגל עזר לי לתרגם 🙂 🙂
Ingredients for 12 rolls
1 kg of flour
2 tablespoons dry yeast
2 eggs at room temperature
4 tablespoons of sugar
4 tablespoons of canola oil
1 tablespoonful of salt
About 2-2.5 cups of lukewarm water (430-450 ml)
Preparation
Put flour and yeast together in a mixer and stir.
Add eggs, sugar and oil and start kneading the dough on a slow speed.
While kneading, gradually add the water. Do not add all the water at once because each type of flour absorbs a different amount of water.
Add salt and continue kneading for another 10 minutes until you get a soft dough that is soft but not sticky.
Grease lightly a bowl and transfer to the dough. Bloat for an hour and a half.
Grease lightly the work surface and divide the dough into 12 balls weighing 100 grams and 12 balls weighing 40 grams. If there is no weight then try to divide the balls to be more or less the same size. Place the pills for a 10-minute rest.
Designers each ball of 100 grams of dough roll and balls of 40 grams for thin strips. Allow the strips to rest for 2-3 minutes and then extend them and tighten (after the dough has rested, it is easier to shape the strips for long).
Cover each strip around the roll loosely and not too tightly, and place on a baking pan lined with baking paper at intervals of 5 cm each.
Heat oven to 180 degrees Celsius.
Spread a beaten egg. You can sprinkle sesame seeds or leave without. Bake for 20-30 minutes until the buns get a beautiful golden color.
Remove from the oven and refrigerate on a grid, cover the rolls with a kitchen towel (without the smell of softener) until they cool.
וואוו הכנתי עם חלב שקדים ויצא מעולה ממש. הלחמניות אוריריות ורכות. פשוט מתכון מצוין!!!
איזה כייף לשמוע ברכה
מדובר על קמח רגיל או קמח תופח?
רגיל
גם את הסטיילינג את עושה?
כשרוווווווןןןןןןןןןן
עושה הכללל
תודה רבה רבקה ♥
הכנתי את החלות עם הבצק המקדים!
לא חושבת שאחליף מתכון אני שנים אופה חלות תמיד זה טעים.
אבל זה??? משהו מיוחד קיבלתי מחמאות בשולחן שבת והוראה, לא להחליף ולא לשנות.
יש לך כזה מוצלח גם לבאגגט? אני מכינה גם עם בצק מקדים ויוצא טוב אבל מדי יבש בפנים וטעים רק באותו היום או לאחר חימום
תודה מראש
ושנה טובה
איזה כייףףף לשמוע.
באגט ובכלל מאפי שמרים שלא מכילים ביצים ושומן טעימים כשהם חמים או בשעות הראשונות אחרי האפייה. זה לא קשור למתכון כזה או אחר. מה שכן, תקפיאי מייד אחרי האפייה ותחממי לפי הצורך.
היי
אשמח לדעת אם ניתן לכסות את החלות המוכנות בטמפ החדר ולאכול יום למחרת (שבת)?
היי אורי,
בוודאי שכן ואפשר גם להקפיא ולהפשיר ואז זה בכלל טרי כאילו יצאו מהתנור
היי
למה לא מופיע במתכון מתי לשים את המלח?
נראה מושלם. רציתי לדעת כמה כוסות קמח אוניברסליות שמת? בארצות קילו קמח הוא 7 כוסות.
היי לין,
זה קילו קמח בדיוק. תבדקי כמה גרם יש בכוס איניברסלית ותעשי את החישוב. פה יש שקיות של קילו קמח אז לא מודדים בכוסות
בוקר טוב, ניצלתי בידוד של ילדה טבעונית והכנתי….. פצצה, פשוט מתכון משובח, כמו לאכול עננים…. עונג שבת
איזה כייף לשמוע רונית.
תודההה
איזה לחמניות מושלמות! רציתי לשאול אם הן פריכות מבחוץ או רכות?
היי לירון, הן רכות
חייבת להגיד לך שעשיתי את הלחמניות האלו שבוע שעבר,
תוך 20 דקות לא נשארה שום לחמניה!!! טעימות ברמות על!! מתכון פשוט וקל. ומנצחח!
תודה רבה!
כמובן שמאז שהכנתי אותם(עם הצורה שהגניבה את כולם..) לא חושבת שאני יעשה מתכון אחר של לחמניות..
נ.ב. אני עובדת במטבח עם משקל וחייבת לומר שזהו הייתה כמעט הפעם הראשונה שעשיתי לפי המשקלים שמי שכתב את המתכון אמר, ולא נשאר פרור בצק מיותר!!!(שזה יתרון גדול)
איזה כייף לשמוע חני. תודה רבה שחזרת לספר. הן בהחלט לחמניות מעולות
האם ניתן לשים שקית שמרים טריים+ משפר שמרים?
היי,
עשיתי כמה פעמים ויוצא מוווושלם!!!
אשמח לדעת אם אפשר להכין את הבצק ולתת לו התפחה בלילה במקרר ובבוקר להכין צורות ולאפות.
תודה!
היי הדר כייף לשמוע. אפשר בהחלט. למחרת תוציאי מהמקרר ותביאי לטמפרטורת החדר לפני שאת ממשיכה
היי.
איך הציפוי של הלחמניות יצא לך מבריק?
היי סנדרה, אני מורחת ביצה
מתכון מושלם. תודה רבה על ההסבר המפורט הכנתי היום ויצא מושלם. אני שמחה שהצטרפתי לקבוצה שלך ועוקבת אחריך
תודההה ענת איזה כייף לשמוע
האם אפשר להכין מהבצק הזה גם חלות?
בהחלט כן
והאם ניתן לשים סוכרלוז במקום סוכר?
אם את רגילה להשתמש וזה בסדר לך
לא היה לי שמרים יבשים אז שמתי שקית שמרים וריים עם המשפר שמרים זה בסדר?
זה בסדר גמור מורן
האם ניתן להכין את אותו מתכון רק עם קמח מלא?
עם קמח מלא זה מתכון אחר לגמרי
תודה על התשובה המהירה.
יש לך מתכון מתאים לקמח מלא ?
לא. לא הכנתי עם קמח מלא
נראה מדהים, האם אפשר להשתמש הקמח כוסמין לבן במקום? צריך לשנות משהו במתכון אם כך?
היי הדס,
אפשר קמח כוסמין באותם יחסים
הכנתי ויצאו מוווווושלם!!!
כיייף!!!! ?תודה!
כייף לשמוע
בשל המחסור בביצים, האם אפשר רק עם ביצה אחת בבצק ובלי למרוח ביצה מעל, בתנור? אין עדיין ביצים בסופר. קורונה טיימס
בהחלט כן. אפשר גם בלי ביצים בכלל
היי
בשום מתכון ללחמניות לא ראיתי ששמים בצים??מה בעצם התפקיד של הבצים בבצק?
איך הגעת למסקנה שבאף בצק אין ביצים?? מוזר.
בכל אופן הביצים תורמות לרכות ולצבע העמוק
אני כן שמה ביצים בחלות ואגב אימצתי את המתכון הנפלא הזה הכנתי כמה פעמים ויצאו לי לחמניות נהדרות . תודה רבה על מתכון נהדר.
מעולה. שמחה שאהבת?
היי. נראה מהמם וטעים בטירוף. האם מתאימות לסנדוויץ עם שניצל של שישי וכמובן לשולחן השבת עם הדג הטעים?
הי יהודית יקרה,
האם אפשר לערבב עם קמח כוסמין חצי מהכמות?
היי טלי,
אפשרי בהחלט
היי , הלחמניות נראות יפהפיות
יש לי שאלה:
מדוע הבצק שלי בשלב הרצועות לא יוצא חלק מספיק או שהוא נקרע לי?
אודה להתייחסותך
היי מגי,
נקרע אחרי האפייה או בשלב הכנת החלות?
היי. נראה מהמם וטעים בטירוף. האם מתאימות לסנדוויץ עם שניצל של שישי וכמובן לשולחן השבת עם הדג הטעים?
בוודאי אופק. הכי מתאימות
הכנתי את הבצק ללחמניות, מחצי הכנתי את הלחמניות האלה ומחצי את הלחמניות ספירלה, אותן הברשתי אחרי האפייה בחמאה מומסת. מתכון פשוט מושלם!
איזה כייף לשמוע. מהמם
בוקר טוב
1. במידה וארצה להכין לחמניות מ2 קילו קמח האם עליי פשוט להכפיל מרכיבים?
2. במידה וארצה להכין לחמניות מ2 קילו קמח כשקילו אחד הינו מקמח מלא האם עליי להוסיף יותר מים?
היי שירלי,
1. כן, ל – 2 קילו להכפיל כמויות.
2. תוסיפי מים בהדרגה ורק עד שמתקבל בצק גמיש. כל קמח מתנהג אחרת כך שאני לא יכולה לתת תשובה חד משמעית.
יש צורך במתיחה של הרצועה על גבי הלחמניה או פשוט להניחה בסיבובים?
היי מאיה. מתיחה ממש קלה
הן נשרפות לי בתחתית..למה ?
היי פני. את צריכה ללמוד את התנור שלך. אולי יש לו בעייה אם הן נשרפות מלמטה. אולי תנמיכי את החום
היי יהודית
יש לי שמרים טריים בכמה להשתמש ?
היי מלי. 50 גרם שמרים טריים לקילו קמח
הכנתי אתמול את הלחמניות.
בצק מושלם ונוח לעבודה, מרחתי על הלחמניות לפני האפיה שמן זית וזעתר – יצא מהמם!!
הכנתי מאותו בצק גם פיצה – יצא סוףףףףף
תודה.
איזה כייף לשמוע לימור
הי, מעניינת אותי מאד הסיבה שיש הגורסים שההתפחה הראשונה צריכה להיות קצרה(30-40) דקות בלבד ואז התפחה ארוכה ויש הפועלים הפוך או לפחות מתפיחים לזמן ארוך גם את הבצק וגם את לחמניות
היי אסנת, בצק שמרים צריך את הזמן שלו כדי לפתח היטב את הגלוטן שלמעשה הוא מה שנותן את האווריריות ללחם. יש לי מאפים שאני מתפיחה מהר אבל זה רק כשאני ממש ממהרת וזה יוצא פחות טוב. תנסי את שתי הדרכים ותחליטי
ראוי לציין שהלחמניות נראות נהדר ואני בטוחה שגם טעימות מאוד
שאלתי היא: האם אפשר להכין אותם עם קמח ללא גלוטן?
אשמח לקבל תשובה במייל, תודה
היי עליזה,
את יכולה להכין עם קמח "כרגיל"
מה את שמה אחרי האפיה שהן כאלה מבריקות ונראות מתוקות?
שלומית יקירה, הכל כתוב בדיוק כמו שאני מכינה. מורחת ביצה
היי
מה אפשר לשים במקןם הביצים ?
יש לי אלרגיה
היי מאיה,
תוותרי עליהן ותשלימי עם יותר מים לפי הצורך
היי,
אין צורך בהתפחה נוספת אחרי שעושים את הצורה ושמים בתבנית? ישר לתנור?
תודה מראש
ברור שכן. זה כתוב
לחמניות יפהיפיות אהבתי את הדוגמא המהממת שלהן ורואים שהן רכות רכות תענוג ???
הלחמניות נראות מעולה. אהבתי את הצורה שיצרת להן
מקסים ממש! איזה אלופה את 🙂
אחד הדברים הכי יפים שראיתי! טכניקה מדהימה. חייבת להכין כאלו.חייבתתתתת.
נשיקות
איזה כייףףף קרנונה אהובה. אני במוד של לחמניות בצורות חדשות מעניינות
היי. המתכון נראה מעולה.
שתי שאלות:
הראשונה האם אפשר במקום מים לשלב גם חלב שקדים/סויה.
אם אני רוצה להקפיא שישאר טרי איך לעשות את זה? באיזה שלב להקפיא ואיך להפשיר לפני שימוש?
תודה על תשומת ליבך
היי ברכה,
תודה רבה
1. אפשר חלב.
2. מקפיאים תמיד אחרי האפייה. מקררים ומקפיאים. אפשר להפשיר בחוץ או במיקרוגל