מחומרים הכי פשוטים בעולם ועם הכנה הכי קלה יוצא לחם אחד המושלמים והטעימים שהכנתי. אנחנו בבית התמכרנו ללחם הזה ואוכלים ממנו כל יום
כמעט כל יום שישי אני מכינה חלות לשבת. יש לי מתכון מעולה שאני מכינה שנים ואני נצמדת אליו ולא משנה כי משהו טוב לא משנים. לפני כחודשיים בערך, תוך כדי שאני מנקה את הבית, הכנתי מרק ירקות. הסיר על הגז מפיץ את הריחות המשגעים שלו ואז נזכרתי שאין לי בבית לחם שיהיה ליד המרק. כן, אנחנו אוכלים מרק עם לחם, אנחנו אוהבים לאכול תבשילים ומרקים עם לחם. גם אני וגם החצי גדלנו בבית שאוכלים תבשילים עם רוטב ולחם, הרבה לחם. הדבר הראשון שאמא שלי הייתה קונה בבוקר מהמכולת זה לחם, כי לא משנה מה יהיה לאכול, זה תמיד ילווה בלחם טרי וטעים (לפחות פעם הוא היה ממש טעים).
וככה, כשהתחתנתי ועברתי לגור עם החצי, המשכנו במנהג וקנינו כל יום לחם טרי שליווה את התבשילים או נמרח בגבינה או שוקולד או התמלא לו בגבינה צהובה או חביתת ירק חמימה. בכל מקרה, תמיד היה לחם בבית. אחת "הבעיות" הקשות שלנו היא ששנינו – גם אני וגם החצי אוהבים רק את הקשה של הלחם. כשאני קונה לחם אני ממש מפשיטה אותו מהקשה, בחלק הרך אני לא נוגעת, לא אוהבת. הבעייה היא שגם החצי אוהב את הקשה וכך יוצא שאנחנו אוכלים את כל הקשה ומשאירים את הרך שבדרך כלל נזרק.
נחזור לאותו יום נקיונות… בהבזק של רגע החלטתי להכין לחם הכי פשוט בלי יותר מידי התעסקויות ועניינים. שמתי במיקסר קמח, שמרים וסוכר והתחלתי להוסיף מים אבל בכמות גדולה מהרגיל. רציתי שייצא לחם שטוח, קריספי ובלי הרבה חלקים רכים. הבצק יצא מאוד מאוד רך אבל כל כך גמיש, ממש כמו פלסטלינה כך שחייב היה לעבוד איתו עם ידיים רטובות כדי לשטח אותו.
וזה יצא מושלםםםםם!! התמכרנו!!! מאז, אני ממש לא קונה יותר לחם. כל כמה ימים אני מכינה 2 קילו בצק שממנו יוצאים לי 12-13 לחמים קריספיים וטעימים בטירוף. אנחנו התמכרנו ללחם הפשוט והקל הזה ואוכלים רק אותו. במידה וכן רוצים אותו יותר בשרני, פשוט מתפיחים את הבצק יותר זמן.
חייבים חייבים להכין אותו לפחות פעם אחת רק כדי להבין כמה שהוא טעים
לחם ביתי מנצח
לפני שמתחילים
- אנחנו אוהבים לחם קריספי מאוד ופחות בשרני ולכן אני מחלקת את הבצק ל – 5-6 חלקים וממש משטחת אותם עם ידיים רטובות, אני לא מאפשרת לבצק לתפוח מידי. אם אוהבים לחם בשרני יותר, פשוט לתת לו התפחה של כחצי שעה לפני האפייה.
- הלחם הזה עובר הקפאה מעולה. אני מכינה כמות של לחמים, מקפיאה וכל פעם שרוצים לאכול מחממים במיקרוגל ואז מחממים קצת בטוסטר אובן כדי להחזיר את הפריכות.
מצרכים לכמות של 5-6 לחמים
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 900 מ"ל מים מהברז
- 1 כף גדושה מלח
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
- מתחילים להוסיף מים בהדרגה ותוך כדי לישה. אחרי שתי דקות לישה מוסיפים את המלח.
- לשים את הבצק 10-12 דקות על מהירות בינונית ומהירה לסירוגין – פשוט משחקים עם המהירויות של המיקסר, פעם מהירות נמוכה ופעם מהירות ממש גבוהה.
- משמנים קערה גדולה ובעזרת ידיים רטובות מוציאים את הבצק לקערה. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
- מחממים את התנור על החום הכי גבוה שיש.
- בעזרת ידיים רטובות לוקחים חתיכת בצק ומותחים אותה ללחם ארוך. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ועם ידיים רטובות משטחים את הלחם. עושים כך עם כל שאר הבצק. מפזרים על הלחמים מעט קמח.
- כשהתנור מאוד חם אופים את הלחמים כ – 12-15 דקות או עד שהם מזהיבים מאוד.
- מוציאים את הלחמים מהתנור ומעבירים לקירור על רשת (לא מכסים את הלחם).
- כשהלחם מתקרר מעט אפשר לאכול ואת מה שלא אוכלים שמים בשקית ומקפיאים.
שלום לך יהודית האם אפשר להכין את הלחם עם קמח כוסמין מלא
תודה
לא ניסיתי. מאמינה שכן רק כמות המים אולי תהיה שונה
מודה שהייתי קצת סקפטית אז הכנתי לראשונה חצי כמות. הלחם היה ממש מוצלח שהכנתי היום מקג' קמח. חצי מהכמות השתמשתי לפיצות. ואו, ממש טעים והרבה יותר פשוט ממתכונים אחרים שהשתמשתי בהם.
תודה רבה ♡
מעולה שמחה ממש לשמוע
מה זה החום הכי גבוה? כמה מעלות את רמת?
הכי גבוה שיש לך בתנור שלך
נראה טעים בטירוף
שאלה..מה ניתן להכין עוד מהבצק? במקרה ורוצה להכין בשביל הפרשת חלה
ואני לא צריכה כל כך הרבה לחמים
פיצה, פוקצ'ה ואת יכולה להקפיא. זה נשמר מעולה
אפשר את המתכון שלך לחלות ??
יש מלא בבלוג. תכתבי בשורת חיפוש חלה לשבת
כמה כוסות מיל זה 900 מל
3 כוסות + 3/4 כוס מדידה
אפשר עם שמרים טריים ? מה היחס?
כן
50 גרם על כל קילו קמח
היי יש מצב ללא מיקסר? לישה ידנית?
היי אפשר בהחלט רק אותו זמן לישה בדיוק ויש בבלוג מלא לחמים ללא לישה. תחפש בשורת חיפוש
אכן לחם מנצח!! כמה פשוט ככה טעים. תודה על מתכון שתמיד קוצר מחמאות.
תודה רבה סמדר. שמחה מאוד לשמוע
לאפות על טורבו או רגיל?
היי אסתר,
רגיל
לחם מושלם
בצק סוףףףףף
חייבות לנסות
הצלחה מובטחת.
תודה יהודית על מתכונים מושלמים
תודהה איילת ♥ ♥ ♥
נראה מעולההה, יש לך אולי מושג מה הערך הקלורי ל-100 גרם?
היי מאיה,
אין לי מושג
לא מתפיחים בכלל????
למה לא?
פעם ראשונה שהכנתי לחם בחיים זה את הלחם הזה והוא פשוט ואוווו התאהבנו בו את פשוט מלכה
יוו רעות איזה כייף
אף פעם לא הכנתי לחם ללא שמן מדהים שאין צורך אני עוקבת אחרייך ומכינה הרבה מתכונים שלך את פשוט אלופה
היי שרה,
בלחם הה אין צורך בשמן. יוצא מושלם
ואוו איזה לחם. הכנתי בהתחלה רק קילו וזה חוסל כמעט לפני שהתישבתי בשולחן שבת. מדהים. מתכון מדהים ואתר מדהים. נהנית מאוד.
תודההה רבה שרה. אצלי קבוע 5 קילו בשבוע
באמת לחם ביתי מנצח!!
כל כך קל להכנה, עם המצרכים הכי בסיסיים, הפך להיות מבוקש על ידי כל יושבי הבית.
תודההה סמדר. איזה כייף לשמוע שאת אוהבת
הי יהודית,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך שתמיד קוצרים מחמאות ורוצה לנסות גם את זה…
אפשר להוסיף דברים ללחם כדי לשדרג אותו? לדוגמא זיתים או אגוזים? אם כן, באיזה שלב?
תודה רבה!
מיטל
היי מיטל. תודה רבה רבה. לדעתי עניתי לך באינסטגרם… נכון? אענה גם פה. אפשר כל תוספת בסוף הלישה
היי,
אני רואה שאין כאן מלח במתכון. זה אומר שאילו ג'בטות מתוקות ?
היי קרני, בוודאי שיש מלח. תקראי את המצרכים
מתכון מדהים וטעים בטירוף אהבתי מאוד תודה לך
תודה רבה בריג'יט. איזה כייף שאהבת
כשהוספתי את כל המים לפי המתכון, הייתה לי הרגשה שזה יותר מדי, הבצק למעשה נשפך לתוך קערה משומנת. אבל הלחם תפח יפה ויצא נהדר!
תודה רבה!
נכון טניה. הבצק ממש רך וזה מה שמיוחד בו. שמחה שאהבת
אפשר ללוש ביד ללא מיקסר?
היי שרה. בעיקרון אפשר. זה כמובן קשה יותר כי צריך ללוש הרבה זמן
האם גם את הלחם הזה אפשר לשים בסיר של ג'חנון?
היי שולמית,
המבנה של הלחם הזה שונה ולכן לא
האם כדאי להכין אותו על אבן של פיצה?
היי אבי,
בהחלט אפשר
שלום יהודית, סיימתי עכשיו לאפות שני ק"ג. יצא חלום. לא להיבהל מכמות המים…ק"ג ראשון הכנתי עם כ – 800 מ"ל (פחדתי שלא אוכל לעבוד עם הבצק..) והשני עם 900 מ"ל כפי שרשום. אפיה ללא טורבו ב – 250 מעלות +, נפלא!!
– כתבתי לך כבר בעבר חו"ד על הפיתות בסיר גריל….וכמובן גם עכשיו מתכון מומלץ ביותר.
תודה רבה ושבת שלום .
יולי
איזה כייף לשמוע יולי. שמחה מאודדד שאהבת. שבת שלום
באיזה סוג קמח השתמשת, קמח לבן רגיל או קמח ללחם?
היי מזית. קמח רגיל
היי יהודית נראה סוף… מתכוונת להכין לשבת…
שאלה… התנור על טורבו או רגיל?
היי מזל. על תנור רגיל חום הכי גבוה שיש לך
הי יהודית, על כמה מעלות לאפות?
זה נראה כמו ג׳יאבטה וטעים כל כך
היי חנית. על החום הכי גבוה בתנור. זה לחם מעולה
האם יודעת כמה גרם מחמצת להמיר במקום השמריםז?
היי אורלי. לא יודעת בוודאות. הייתי ממירה 200 גרם ומתפיחה לילה שלם
טוב עשית לי חשק ללחם כזה חם טרי וטעיםםם אלופה את יודעת שסו החולשה שלי לחם הורסס ???
את חייבתתת להכין
900 מ״ל על 1 ק״ג קמח??
כן ליאורה. הבצק מאוד מאוד דביק
הי. נראה מעולה. האם ניתן להחליף בקמח כוסמין/מלא/שיפון ומה צריך להיות יחס המיים?
היי אפרת. אפשר להחליף לקמח כוסמין. אותו יחס של מים.