עוגת גביניות בצורת פרח מהמם. עוגה שישבה לי בראש כרעיון המון המון זמן ושבועות זה זמן מעולה ליישם את כל הרעיונות שמסתובבים לנו בראש במהלך השנה.
את ההשראה לעוגה קיבלתי מחלה מתוקה שאני מכינה בראש השנה ויוצאת מהממת, אז חשבתי לי למה לא גביניות??
טרפת גביניות תקפה אותי בזמן האחרון ולפני חודש כשהכנתי את הגביניות הרגילות שלי, החלטתי להכין עוגת גביניות, אבל אני לא מסתפקת בצורה הרגילה אז הכנתי בהשראת החלה המתוקה המהממת שלי שאני מכינה בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים וזה יצא מהמם.
איזה מהמם זה נראה לפני האפייה
למה חיכיתי חודש ויותר כדי להעלות אותה? אני מוצאת את עצמי נהנית יותר ויותר מהכנה וצילומים של מתכונים ואז לא נשאר לי הרבה זמן לכתוב ולהעלות לבלוג. במיוחד בתקופת הקורונה, כשכל עם ישראל היה בסגר, כל בוקר הייתי חייבת להכין איזה מתכון רק כדי לצלם, פשוט התמכרתי 🙂
מהממת גם אחרי אפייה
אבל עכשיו, כששבועות תכף כאן, היא חייבת להיות על השולחן שלכם ולגלות לכם סוד?? יש עוד אחת בדרך ממש מהיום עם בצק חדש שלא דורש התפחה של לילה במקרר וגםםםם אחת עם בצק עלים שיצאה מושלמת!! תישארו בסביבה כי יהיו עוד הרבה מתכונים לחג.
עקרונית אפשר להכין את העיצוב הזה עם כל בצק – גם שמרים, גם עלים וגם פריך. בכל מקרה זה יוצא טעים ומהמם
יש משהו מדהים שקורה למאפי שמרים שאופים אותם צמודים אחד לשני. הם תופחים לגובה ומקבלים פלאפיות ואווריריות מדהימה ומיוחדת, ממש כמו עננים רכים. זה אגב קורה גם כשמכינים לחמניות רגילות כשהן צמודות אחת לשנייה.
יותר כמו עננים טעימים ממולאים גבינה
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
כמובן שהכנתי סרטון על מנת שתוכלו להכין גם את היפה הזו
עוגת גביניות בצורת פרח מהמם
לפני שמתחילים
- כנסו פה לעוגת גביניות מדהימה שהכנתי מבצק עלים ופה לעוגת גביניות וניל מטריפה.
- הבצק הזה מבוסס על המתכון שלי לגביניות בודדות שהכנתי בחורף, עם שינויים קלים בבצק שמותאמים לחום הכבד של הקייץ.
- להכנת עוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ מספיקה חצי מכמות הבצק ומהשאר מכינים עוד עוגה או גביניות בודדות.
- הבצק צריך לתפוח כמה שעות במקרר כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. אני מכינה בדרך כלל בערב, שמה לילה במקרר ולמחרת מכינה גביניות.
- הבצק מתאים גם למלית שוקולד, תפוחים וכו'.
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ + כ – 10 גביניות בודדות
- 1/2 ק”ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב פושר
- 120 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
- 1 כפית מלח
מלית גבינה
- 500 גרם גבינת שמנת (אפשר כמוני להכין לבד בבית או לקנות מסקרפונה/נפוליאון וכו')
- 2 ביצים
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
למריחה על הבצק: חלבון ביצה מהול בכף חלב
סירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
לפיזור: סוכר גבישי (לא חובה. ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה)
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, ביצים וחלב ולשים 5 דקות. מוסיפים חמאה בהדרגה – כף אחרי כף, מוסיפים גם מלח ולשים עוד 5 דקות, עד שהחמאה נטמעת היטב ומקבלים בצק חלק. מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון נצמד, משאירים לתפיחה של שעה מחוץ למקרר ומעבירים למקרר ל – 5-6 שעות לפחות ומומלץ לילה שלם.
מלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד.
עיצוב הגביניות: בקייץ חם מאוד ולכן חשוב מאוד לעבוד מהר על מנת שהחמאה לא תימס והבצק יהיה לא נוח לעבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים. על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ – 1/2 ס”מ. חותכים לריבועים בגודל של בין 6 ל – 10 ס”מ (6 ס”מ יהיו גביניות קטנטנות חמודות ו -10 ס”מ יהיו גדולות יותר). מניחים מהמלית במרכז כל ריבוע ומקפלים כמו בסרטון.
מתפיחים כ – 30-40 דקות, עד שהבצק ממלא את התבנית.
אפייה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. אופים את עוגת הגביניות כ – 15-20 דקות, רק עד שמתקבל צבע זהוב בהיר. אפיית יתר לא תעשה טוב לבצק הזה אז חשוב לאפות רק עד שהגביניות מזהיבות מעט.
סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים 10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר. מורחים את הסירופ על העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור ומפזרים סוכר גבישי.
העוגה ניראת נפלא כדי להכין אותה בתבנית 24 בכמה עלי להגדיל את המצרכים .. מספר הרבועים והמילוי . תודה
תכיני אותה כמות
יהודית יקרה
זו לא פעם ראשונה שאני אופה מתכונים הנפלאים שלך… אבל… חייבת לציין שזה אחד המופלאים שבהם.
הבצק… וואווו הבצק… בהתחלה נבהלתי כי הוא כל כך רך ודביק. אך נצמתי להנחיות שלך ואחרי לילה במקרר הוא התמסר לי.
את הבלילה הכנתי מ 250 גר' גבינת טוב טעם ו 250 גר' גבינת שמנת וכל השאר לפי המתכון.
יצאו לי 2 עוגות שמיד הקפאתי.
כשכל המשפחה הגיעה בשבת הוצאתי אחת מהן וחיממתי בתנור.
יצאה ממש כאילו הרגע נאפתה.
היא היתה מורכבת מעננים של בצק וגבינה ונחטפה מיד.
אני אוהבת את המתכונים שלך ואת ההסברים הכל כך מדויקים.
תודה רבה ?
וואו תודההה רבה איזה כייף
האם כמות המלית מספיקה לכל כמות הבצק או רק למחצית?
היי ענת,
המלית מספיקה לכל כמות הבצק
אפשר להכין מהכמות הזו 2עוגות בגודל 22
היי דלית, כן!
הכנתי אתמול.. אמא'לה!! מה זה הדבר המטורף הזה?!!! יצא מושלם!! היו כמה שטענו שזה הדבר הכי טעים שהם אכלו בחייהם… 🙂 תודה!!
יווו ליאור איזה כייףףף!!! שימחת אותי מאוד
האם אין התפחה נוספת לפני הכניסה לתנור? מה לגבי ביצה? לא מורחים מעל? תודה רבה!
היי שירי,
תודה ששמת לב לגבי ההתפחה. צריך ותוקן במתכון. אין צורך למרוח ביצה כי מורחים סירופ אחרי אפייה.
כמה כוסות מדידה זה 500 גר קמח ? 3.5 או 31/4 ?
תודה
יש לך פה טבלת המרות https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa/