יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שמרים, גבינה ותותים לבבית במיוחד
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » עוגת שמרים, גבינה ותותים לבבית במיוחד

עוגת שמרים, גבינה ותותים לבבית במיוחד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 בפברואר 2019 8 תגובות

עוגת שמרים, גבינה ותותים לבבית וטעימה במיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שמרים, גבינה ותותים לבבית במיוחד

כמה לבבות עפים באוויר ביום האהבה הבינלאומי הזה המכונה Valentine day. אמנם זה לא חג האהבה הרשמי של היהודים אבל גם אנחנו אימצנו אותו כי מה רע בלאהוב??  לאן שלא תסתכלו תראו עוגות ועוגיות ורדרדות לבביות. האמת היא שאולי זו קלישאה, אבל באמת שלא צריך יום מיוחד כדי להביע אהבה כלפי הסובבים אותנו ובמיוחד כלפי הילדים ובני/בנות הזוג שלנו ומה יותר מתאים מעוגה שמנמנה ועסיסית כדי להביע אהבה? (חוץ מחיבוקים ונישוקים).

גם אני לא עמדתי בפיתוי ומאוחר בלילה אתמול כבר ראיתי אותה בדמיוני והלכתי למטבח להכין בצק שמרים שישן כל הלילה במקרר כך שהבוקר קמתי והייתי צריכה רק למלא, לגלגל, לחתוך לשבלולים, להתפיח ולאפות. נשמע מורכב?? מי שאוהב שמרים והתעסקות עם בצקים רק ייהנה מזה ורק יחכה כבר שהעוגה שהריח המטריף שלה מתפזר בבית, תצא כבר מהתנור.

הכמות הזו של הבצק מספיקה לשתי עוגות בקוטר 22 ס"מ אבל אני הכנתי עוגה אחת גדולה ועוד 6 עוגות אישיות. אפשר פשוט למלא בשבלולים כל תבנית שיש בבית. יצאו עוגות שמנמנות, אווריריות בטירוף וטעימותתת. אני משתמשת בגבינת שמנת כי היא הכי טעימה בעיני כמלית, אני מתבלת אותה בגרידת לימון ולבסוף שמה מלא תותים שבאפייה מתרככים קצת ונעשים מעט ריבתיים.

1
2
3
4
5
6

עוגת שמרים, גבינה ותותים לבבית במיוחד

לפני שמתחילים

  • את הבצק הזה חייבים להתפיח מינימום 4 שעות במקרר ורצוי לילה שלם.
  • במקום תותים ניתן לשלב כל פרי אחר טרי או קפוא כגון: אוכמניות, פירות יער וכו'.
  • הכי טעים זה למלא בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים אבל אפשר גם כל גבינה יבשה אחרת כגון: טבורוג, כנען וכו'. צריך רק לקחת בחשבון שזה משפיע על הטעם.
  • אני מכינה גבינת שמנת לבד ובקלות. למתכון גבינת שמנת ביתית כנסו פה.

מצרכים לשתי תבניות בקוטר 22 ס"מ או אחת בקוטר 26 ס"מ

  • 1/2 ק"ג קמח (מומלץ קמח פיצה/לחם/מניטובה)
  • 1 כף שמרים יבשים/25 גרם שמרים טריים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מלח

מלית גבינה ותותים

  • 350 גרם גבינת שמנת
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 חלמון ביצה
  • 500 גרם תותים

למריחה

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית חלב

אופן הכנה

  1. הבצק: מים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים לקערה סוכר וביצים ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
  3. במקביל מחממים במיקרוגל חלב וחמאה יחד עד שהחמאה נמסה. מוסיפים בהדרגה למיקסר ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות עד שהבצק מתאחד ומתגבש. הבצק מתקבל די דביק וזה בסדר.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של מינימום 4 שעות במקרר ורצוי למשך הלילה.
  5. המלית: שמים בקערה את כל חומרי המלית מלבד התותים ומערבבים.
  6. שוטפים את התותים, מייבשים היטב וחותכים אותם לקוביות.
  7. הכנת שבלולי גבינה ותותים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים מחצית ממלית הגבינה ומפזרים מחצית מכמות התותים. מגלגלים לרולדה, לא להדק אותה אלא לגלגל בצורה רופפת. חותכים לשבלולים כמעט בגובה של התבנית שאופים בה ומניחים בצמידות.
  8. מכינים את החצי השני של הבצק באותו אופן. אפשר להכין גם עוגות אישיות.
  9. מתפיחים שעה – שעה ורבע עד שהעוגה ממלאת את התבנית ותפוחה.
  10. מערבבים יחד חלמון ביצה וכפית חלב ומורחים על החלק הבצקי של העוגות.
  11. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגה 30-35 דקות. במידה והעוגה קיבלה צבע זהוב בהיר מלמעלה והיא עדיין לא אפוייה בתחתית – מכסים בצורה רופפת עם נייר כסף וממשיכים לאפות עוד כמה דקות עד שהיא מוכנה. החום הנמוך ישאיר אותה בצבע בהיר יפה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
    עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה ופטל
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
עוגות שמרים תותים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. לי הגב 17 ביולי 2020 בשעה 14:33

    היי! העוגה בהתפחה שנייה עכשיו. בצק סוף הדרך שכל כך נעים לעבודה לאחר הפתחה של לילה במקרר. גבינת שמנת הום מייד בזילה זול כמו שאת עושה ופירות יער קפואים. נראה לי שהולך לצאת להיט! רק שאלה אחת- אין איזשהו זיגוג ששמים לאחר האפייה? משהו שיישמור אותה טרייה? גלייז אולי שאת ממליצה?
    תודה על מתכונים ובצקים נפלאים. זה לא המתכון הראשון שלך שאני עושה וגם לא האחרון

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2020 בשעה 18:15

      היי לי,
      העוגה נשארת טרייה וטעימה כי היא עם גבינה. אם את רוצה את יכולה לשים כמות שווה של סוכר ומים ולבשל סירופ

  2. אושרת הגב 26 במאי 2020 בשעה 21:06

    לא שמתי לב ושמתי את הבצק להתפחה בחוץ ולא במקרר(עברו 3 שעות,עכשיו הכנסתי למקרר ותיכננתי להכין עוד שעה)
    לזרוק ולהכין חדש?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 21:22

      היי אושרת, דיברנו באינסטגרם. זה בסדר להכין עכשיו אם הבצק נוח לעבודה

  3. שלומית הגב 17 במרץ 2019 בשעה 15:50

    הי האם ניתן להקפיא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במרץ 2019 בשעה 17:17

      היי שלומית. בהחלט כן

  4. איריס הגב 20 בפברואר 2019 בשעה 9:05

    הכנתי 2 עוגות אחת לחברה יצא פשוט מושלם עננים של בצק גבינה ותותים יאםםםםם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בפברואר 2019 בשעה 11:58

      איזה כייף לשמוע איריס

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס