כמה לבבות עפים באוויר ביום האהבה הבינלאומי הזה המכונה Valentine day. אמנם זה לא חג האהבה הרשמי של היהודים אבל גם אנחנו אימצנו אותו כי מה רע בלאהוב?? לאן שלא תסתכלו תראו עוגות ועוגיות ורדרדות לבביות. האמת היא שאולי זו קלישאה, אבל באמת שלא צריך יום מיוחד כדי להביע אהבה כלפי הסובבים אותנו ובמיוחד כלפי הילדים ובני/בנות הזוג שלנו ומה יותר מתאים מעוגה שמנמנה ועסיסית כדי להביע אהבה? (חוץ מחיבוקים ונישוקים).
גם אני לא עמדתי בפיתוי ומאוחר בלילה אתמול כבר ראיתי אותה בדמיוני והלכתי למטבח להכין בצק שמרים שישן כל הלילה במקרר כך שהבוקר קמתי והייתי צריכה רק למלא, לגלגל, לחתוך לשבלולים, להתפיח ולאפות. נשמע מורכב?? מי שאוהב שמרים והתעסקות עם בצקים רק ייהנה מזה ורק יחכה כבר שהעוגה שהריח המטריף שלה מתפזר בבית, תצא כבר מהתנור.
הכמות הזו של הבצק מספיקה לשתי עוגות בקוטר 22 ס"מ אבל אני הכנתי עוגה אחת גדולה ועוד 6 עוגות אישיות. אפשר פשוט למלא בשבלולים כל תבנית שיש בבית. יצאו עוגות שמנמנות, אווריריות בטירוף וטעימותתת. אני משתמשת בגבינת שמנת כי היא הכי טעימה בעיני כמלית, אני מתבלת אותה בגרידת לימון ולבסוף שמה מלא תותים שבאפייה מתרככים קצת ונעשים מעט ריבתיים.
עוגת שמרים, גבינה ותותים לבבית במיוחד
לפני שמתחילים
- את הבצק הזה חייבים להתפיח מינימום 4 שעות במקרר ורצוי לילה שלם.
- במקום תותים ניתן לשלב כל פרי אחר טרי או קפוא כגון: אוכמניות, פירות יער וכו'.
- הכי טעים זה למלא בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים אבל אפשר גם כל גבינה יבשה אחרת כגון: טבורוג, כנען וכו'. צריך רק לקחת בחשבון שזה משפיע על הטעם.
- אני מכינה גבינת שמנת לבד ובקלות. למתכון גבינת שמנת ביתית כנסו פה.
מצרכים לשתי תבניות בקוטר 22 ס"מ או אחת בקוטר 26 ס"מ
- 1/2 ק"ג קמח (מומלץ קמח פיצה/לחם/מניטובה)
- 1 כף שמרים יבשים/25 גרם שמרים טריים
- 1/3 כוס סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס חלב
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כפית מלח
מלית גבינה ותותים
- 350 גרם גבינת שמנת
- 1/3 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית גרידת לימון
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1 חלמון ביצה
- 500 גרם תותים
למריחה
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית חלב
אופן הכנה
- הבצק: מים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים לקערה סוכר וביצים ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
- במקביל מחממים במיקרוגל חלב וחמאה יחד עד שהחמאה נמסה. מוסיפים בהדרגה למיקסר ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות עד שהבצק מתאחד ומתגבש. הבצק מתקבל די דביק וזה בסדר.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של מינימום 4 שעות במקרר ורצוי למשך הלילה.
- המלית: שמים בקערה את כל חומרי המלית מלבד התותים ומערבבים.
- שוטפים את התותים, מייבשים היטב וחותכים אותם לקוביות.
- הכנת שבלולי גבינה ותותים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים מחצית ממלית הגבינה ומפזרים מחצית מכמות התותים. מגלגלים לרולדה, לא להדק אותה אלא לגלגל בצורה רופפת. חותכים לשבלולים כמעט בגובה של התבנית שאופים בה ומניחים בצמידות.
- מכינים את החצי השני של הבצק באותו אופן. אפשר להכין גם עוגות אישיות.
- מתפיחים שעה – שעה ורבע עד שהעוגה ממלאת את התבנית ותפוחה.
- מערבבים יחד חלמון ביצה וכפית חלב ומורחים על החלק הבצקי של העוגות.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגה 30-35 דקות. במידה והעוגה קיבלה צבע זהוב בהיר מלמעלה והיא עדיין לא אפוייה בתחתית – מכסים בצורה רופפת עם נייר כסף וממשיכים לאפות עוד כמה דקות עד שהיא מוכנה. החום הנמוך ישאיר אותה בצבע בהיר יפה.
היי! העוגה בהתפחה שנייה עכשיו. בצק סוף הדרך שכל כך נעים לעבודה לאחר הפתחה של לילה במקרר. גבינת שמנת הום מייד בזילה זול כמו שאת עושה ופירות יער קפואים. נראה לי שהולך לצאת להיט! רק שאלה אחת- אין איזשהו זיגוג ששמים לאחר האפייה? משהו שיישמור אותה טרייה? גלייז אולי שאת ממליצה?
תודה על מתכונים ובצקים נפלאים. זה לא המתכון הראשון שלך שאני עושה וגם לא האחרון
היי לי,
העוגה נשארת טרייה וטעימה כי היא עם גבינה. אם את רוצה את יכולה לשים כמות שווה של סוכר ומים ולבשל סירופ
לא שמתי לב ושמתי את הבצק להתפחה בחוץ ולא במקרר(עברו 3 שעות,עכשיו הכנסתי למקרר ותיכננתי להכין עוד שעה)
לזרוק ולהכין חדש?
היי אושרת, דיברנו באינסטגרם. זה בסדר להכין עכשיו אם הבצק נוח לעבודה
הי האם ניתן להקפיא?
היי שלומית. בהחלט כן
הכנתי 2 עוגות אחת לחברה יצא פשוט מושלם עננים של בצק גבינה ותותים יאםםםםם
איזה כייף לשמוע איריס