עוגת שמרים וגבינת מסקרפונה. אם אני כבר אוכלת עוגות שמרים, זה לרוב יהיה עם גבינה או פרג. כל השאר פחות מדבר אליי. הפעם שמתי במלית גבינת מסקרפונה שנתנה תוצאה עשירה במיוחד. העוגה יצאה רכה בטירוף וטעימה
אם כבר שמרים אז אני תמיד מעדיפה במילוי גבינה וצימוקים או דובדבנים ורצוי אמרנה. יש משהו מיוחד במרקם שמקבלת עוגת שמרים עם גבינה. היא הרבה יותר רכה ואוורירית והיא גם נשארת טרייה וטעימה גם אחרי כמה ימים מחוץ למקרר. הפעם הייתה לי גבינת מסקרפונה, ששרדה משבועות ועוד רגע הייתה כבר פגת תוקף. אז החלטתי שבמקום גבינת שמנת רגילה שאני בדרך כלל שמה בעוגות שמרים, אני אשים מסקרפונה. יצאה אחת העוגות הטעימות שהכנתי. מרקם רך בטירוף וטעימה כל כך.
הבצק הוא אותו בצק שממנו הכנתי את הקראנץ' שמרים שוקולד ונוטלה שממנו אני אוהבת להכין את רוב בצקי השמרים שלי. הוא אמנם חלבי אבל בקלות אפשר להמיר אותו לפרווה על ידי שינויים קלים במתכון שאציין למטה אבל המלית כמובן לא תהיה גבינה אלא כל מלית פרווה שתבחרו. העוגה הזו נשארה טעימה אפילו שלושה ימים. איך אני יודעת? כי תמיד כשאני מכינה עוגה כלשהי אני מפרישה הצידה דוגמית כדי לבדוק עמידות מחוץ למקרר וגם אחרי הקפאה.
מרדדים את הבצק למלבן דק, מורחים את המלית במרכז המלבן ובעזרת סכין חותכים משני צידי הבצק רצועות ברוחב של 2 ס"מ
נוצרת מעין צמה ארוכה וצרה
מקפלים את הצמה לחצי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
עוגת שמרים וגבינת מסקרפונה
חומרים לכמות של 3 עוגות בתבנית אינגליש קייק (25*10 ס"מ)
לבצק – שימו ♥ שהבצק דורש התפחה של כמה שעות במקרר
- ½5 כוסות קמח רגיל מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כף שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס חלב פושר
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון מחצי לימון
- 180 גרם חמאה רכה
- ½ כפית מלח
למלית
- 2 מיכלים גבינת מסקרפונה (500 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- ½ כוס סוכר
- גרידת לימון מחצי לימון
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 1 כף מיץ לימון
- 1 צנצנת דובדבנים חמוצים
לסירופ
- ¾ כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים קמח, שמרים, אבקת אפייה וסוכר מנופה בקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים.
- מוסיפים חלב פושר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון ומתחילים ללוש בערך 3-4 דקות במהירות איטית.
- מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבול ולשים עוד 6-7 דקות עד שהחמאה נטמעת לגמרי בבצק והוא נעשה חלק וגמיש. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים לפחות 5 שעות במקרר ורצוי לילה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן סוכר ומים על להבה נמוכה כ- 3 דקות עד שמתקבל סירופ מעט צמיגי. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה.
- מכינים את המלית: מערבבים יחד את גבינת המסקרפונה, הביצה, סוכר, גרידת לימון, קורנפלור ומיץ לימון.
- מכינים את העוגות: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני דק ככל האפשר ומניחים במרכז לכל אורך הבצק את המלית. מניחים על המלית דובדבנים חמוצים. בעזרת סכין חותכים משני צידי המלבן רצועות ברוחב של 2 ס"מ וסוגרים על המלית כשבכל פעם לוקחים רצועה מצד אחר. יוצאת מעין צמה מאוד ארוכה וצרה. מקפלים לחצי ומניחים בתבנית להתפחה של כשעה.
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות, מורחים את העוגה בחלמון ביצה ואופים כ- 35-40 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים מייד בסירופ סוכר שהתקרר בינתיים.
- העוגה נשמרת כשלושה ימים מחוץ למקרר. אפשר להקפיא עד חודש.
עוד כמה קטנות
- לא בא לכם לשים מסקרפונה? לא נורא! שימו כל גבינת שמנת אחרת או לחילופין גבינה יבשה שמתאימה לאפייה כגון טבורוג או כנען. במידה ושמים טבורוג או כנען – כדאי לטעום ולהוסיף סוכר במידת הצורך.
- אפשר להכין כל עוגה בטעם אחר. קבלו רעיונות למלית פה.
- אם בא לכם עוגות פרווה – שימו מים במקום חלב ושמן קוקוס או מרגרינה במקום חמאה. תצטרכו לוותר על מלית הגבינה לטובת מלית פרווה וזה כבר לשיקולכם.
הי,
מתחשק לי לעשות עכשיו. האם אפשר להתפיח בחוץ להכפלת נפח?
זה בצק דביק. חייב מקרר
אשמח לדעת אם אפשר להקפיא?
תודה!
היי נעה,
בהחלט כן. כשאת מפשירה, תחממי בתנור כדי להחזיר טריות
אפשר להחליף את הבצק שמרים בבצק עלים?
היי רחל,
אין בעייה בכלל
היי, האם ניתן להשתמש במסקרפונה שפג התוקף שלה?
היי מיה,
תטעמי ותראי אם היא עדיין טובה. לא רואה סיבה לזרוק כי תאריכי התפוגה לא מדוייקים
הבצק לא תופח… להוציא מהמקרר?
היי טל, הבצק לא אמור להכפיל את הנפח
היי יהודית!
מתכון מהמם מחכה לנסות בסופש
מחלקת לשתיים, באחת רוצה לעשות מילוי קינמון ובשנייה את מילוי המסקרפונה
כלומר משתמשת ב250 גרם מסקרפונה בלבד
לדעתך יהיה בסדר לשים ביצה m? לא רוצה שהמילוי יהיה באמת יותר מדי נוזלי ואז תהיה לי בעיה
מה את חושבת?
תודה רבה
היי יובל,
מתכון מעולה! ממליצה מאוד.
הייתי ממליצה לשקשק ביצה אחתולהוסיף חצי ממנה בהדרגה עד שתגיעי למרקם הרצוי.
בהצלחה וממתינה לעדכונים
חג שמח
יצא מושלם!!!! תודה רבה על מתכון מדהים?
איזה כייף לשמוע
היי יהודית,
נראה מעולה !
האם ניתן להשתמש בגבינת ריקוטה, או לפחות להחליף חלק מהכמות מגבינה פחות שמנה ממסקרפונה?
תודה,
מאי 🙂
היי מאי,
אפשר בהחלט ריקוטה או כל גבינה "יבשה" אחרת. גם כנען או טבורוג מתאימה
היי יהודית,
האם לדעתך אפשר להשתמש במילוי זה לדפי אורז?
היי ליטל,לדעתי כן
שלום יהודית היקרה!
אני מחפשת כבר שבוע גבינת מסקרפונה ולא מוצאת… 🙁
יש גבינה שאפשר להשתמש במקום?
תודה על הכל!!!
שרה.
מוזר שרה, יש מלא בכל הסופרים. אפשר עם כל גבינת שמנת 30%. תנסי למצוא מסקרפונה כי זה טעים במיוחד
אחרי ערבוב המלית נהייתה נוזלית מה לעשות?
משום מה אחרי שערבבתי את חומרי המלית, זה נהייה נוזלי…. מה לעשות? אי אפשר למרוח את זה ככה?
אם שמת מסקרפונה שהיא גבינה שמנה היא לא אמורה להיות נוזלית
אם זה ממש נוזלי שימי במקרר להתייצבות לפני שאת ממשיכה
היי יהודית,
המתכונים שלך מעולים, הכנתי רבים מהם, ותמיד נהניתי מהתוצאות.
רציתי לשאול, לגבי העוגה הזאת, שמאוד נראית לי, אך שלוש תבניות של אינגליש קייק זה יותר מדי בשבילי לפעם אחת, אז אמנם כתבת שאפשר להקפיא, אבל באיזה שלב בדיוק? האם אפשר להקפיא לפני האפייה ואז כמה זמן צריך לאפות? רגיל? או האם להקפיא אחרי האפייה?
היי אלינה יקרה.
את יכולה להקפיא אחרי האפייה ואת יכולה גם לחלק את הכמות לשניים.