קראנץ' שמרים שוקולד ונוטלה – אם כבר מכינים בצק שמרים אז כדאי שהוא יהיה עמוס בשוקולד וכדי שלא יחסר אז מרחתי גם שכבה יפה של נוטלה.
אז נכון שעוגות שמרים מזוהות יותר עם החורף, אבל התחשק לי ממש להכין והכנתי את ספירלת השוקולד שלי שגררה מלאאא תגובות ובקשות למתכון גם באינסטגרם (בואו לעקוב אחריי) וגם בפייסבוק ואז הגיעו הבקשות להכנת עוגת שמרים לשבת מכמה אנשים. לא הרבה יודעים כי אני לא ממש מפרסמת זאת, אבל אני גם מוכרת עוגות, עוגיות וקונפיטורות ביתיות כבר די הרבה שנים. הסיבה שאני לא מפרסמת היא שאני עמוסה מאוד בהמון עיסוקים, מעבר לזה שאני גם עובדת מחוץ לבית בעבודה "רגילה" ולכן אין לי המון זמן לשאר הדברים. ובכל זאת, כאשר מבקשים מספיק זמן מראש ואני פנויה, אני מכינה. הפעם הבקשה הייתה לעוגת שמרים שוקולד ונוטלה. הבצק הוא אחד הבצקים שאני מכינה בדרך כלל לקראנץ' שמרים ורק המילוי משתנה בכל פעם. מכמות הבצק הזה יוצאת עוגת קראנץ' אחת גדולה בתבנית בקוטר 28 ס"מ או 3 עוגות אינגליש קייק.
קרנץ' שמרים שוקולד ונוטלה
חומרים לעוגה אחת בקוטר 28 ס"מ או 3 עוגות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
לבצק – שימו ♥ שהבצק דורש התפחה של כמה שעות במקרר
- ½5 כוסות קמח רגיל מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כף שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס חלב פושר
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון מחצי לימון
- 180 גרם חמאה רכה
- ½ כפית מלח
למלית
- ¾ כוס סוכר חום בהיר
- 150 גרם חמאה מומסת
- ¾ כוס קקאו איכותי
- 1 צנצנת קטנה נוטלה (350 גרם)
לסירופ
- ¾ כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים קמח, שמרים, אבקת אפייה וסוכר מנופה בקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים.
- מוסיפים חלב פושר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון ומתחילים ללוש בערך 3-4 דקות במהירות איטית.
- מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבול ולשים עוד 6-7 דקות עד שהחמאה נטמעת לגמרי בבצק והוא נעשה חלק וגמיש. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים לפחות 5 שעות במקרר ורצוי לילה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן סוכר ומים על להבה נמוכה כ- 3 דקות עד שמתקבל סירופ מעט צמיגי. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה.
- מכינים את המלית: מערבבים יחד סוכר חום, חמאה מומסת וקקאו לתערובת חלקה (רצוי להכין את המילוי ממש לפני שמכינים את העוגה כיוון שהוא מתקשה אחרי כמה זמן. אם בכל זאת הכנתם לפני והוא התקשה – לחמם מעט במיקרוגל).
- הכנת העוגה – לקרנץ' בתבנית 28: מרדדים את בצק לעלה מלבני דק ככל האפשר ומורחים עליו את כל מלית הקקאו. מקפלים את הבצק כמו בתמונות למעלה.
- מרדדים שוב את הבצק שקיפלנו, למלבן גדול מאוד ודק (בגודל 90*100 ס"מ) ומורחים עליו את הנוטלה.
- מגלגלים לרולדה הדוקה מאוד וחוצים אותה לאורכה.
- יוצרים בורג משתי הרצועות כאשר החלק הפתוח כלפי מעלה ומלפפים לשבלול גדול.
- מניחים ברינג או תבנית משומנת בקוטר 28 ס"מ ומתפיחים שעה.
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות ואופים כ- 35 דקות עד שמקבלים צבע שחום בהיר יפה. אחרי כ- 35 דקות מכסים את העוגה בצורה רופפת עם נייר כסף על מנת שלא תישרף בחלק העליון ואופים עוד כ- 20-25 דקות עד שהיא אפויה לחלוטין במרכז. אם לא בטוחים שהעוגה אפויה – נועצים סכין במרכזה בזהירות בין הקיפולים, על מנת לוודא שכל הבצק אפוי כהלכה ולא נשאר בצקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים מייד בסירופ שהתקרר בינתיים. אפשר לפזר מעל סוכר גבישי.
- העוגה נשמרת כשלושה ימים מחוץ למקרר. אפשר להקפיא עד חודש.
היי יהודית, אפשרי להטפיח את הבצק במקרר ליוצר מלילה?
היי יהודית, הבצק יכול להיות בהטפחה ליותר מלילה?
היי ליאור ,
מקסימום יומיים ורק בחורף
היי יהודית, הכנתי את הבצק, השארתי לילה במקרר והוא לא תפח בכלל!!! זה אמור להיות ככה? פעם ראשונה שלא תופח לי בצק כלשהו
היי בר,
זה לא בצק שמכפיל את הנפח. תופח ממש מעט וזה בסדר
נראה מעולה! אבל במידות כתוב שיש לרדד את הבצק למלבן בגודל 90*100 ס"מ?? מגיעים לאורך של מטר?? או שזו טעות?
תודה
היי נאוה,
כל מה שאני כותבת במתכונים שלי זה רק מניסיון שלי שאני מכינה. זו לא טעות
תודה רבה!!
פשוט אף פעם לא רידדתי בצק לאורך מטר……
לכן היה תמוה בעיני.
העוגה נראית מעולה
תודה ושבוע טוב
היי,
יצא מעולה!!!
רוצה לנסות להמיר את העוגה לפרווה.
כמה שמן קוקוס אצטרך לשים במקום חמאה עבור הבצק?
היי נוי
אותה כמות כמו החמאה
הבצק תפח ממש מעט במקרר.. השמרים בסדר והכנסתי בסדר הנכון ללישה. לזרוק או שתפיחה בחוץ תציל אותו?
זה בסדר גמור. הוא לא צריך להכפיל ממש את הנפח
היי יעל
הבצק היה לילה שלם במקרר ולא תפח
מה הסיבה? ומה לעשות?
היי יערה,
יכולות להיות כמה סיבות:
1. שמרים לא טריים.
2. השמרים באו במגע ישיר עם המלח.
3. שמת את החמאה ישר עם כל החומרים ולא בסוף כפי שכתוב ואז השומן הורס את השמרים.
תבדקי מה מאלה קרה
הבצק יצא לי מאוד דביק ואיפשר לעבוד איתו כלל ששמתי מלא קמח כדי לייצב אותו
היי בת אל,
הבצק חייב לתפוח במקרר. זה רשום במפורש במתכון
נראה מעולה!! על מנת להפוך את זה לקראנץ קינמון.. מה המרכיבים? תודה!
מערבבים קינמון, חמאה רכה וסוכר. כנסי אצלי למתכון של שבלולי קינמון
איך הבצק אמור להיות לפני ההתפחה רך? דביק? כי זה מה שיצא לי
היי עדן. לא ממש דביק אבל שימי במקרר זה מסתדר
יצא מושלם!
תודה:)
איזה כייף לשמוע ותודה שחזרת לספר יעל
היי
אם אני רוצה להמיר את המתכון לפרווה, אפשר במקום חמאה שמן קוקוס? (או שעדיף מרגרינה?), ומה אפשר לשים במקום חלב?
היי יעל, אפשר שמן קוקוס במקום חמאה ומים או חלב קוקוס במקום חלב
תודה!
היי יהודית,
אם יש לי שמרים טריים, יש איזה יחס המרה או שזה 1:1?
האם משהו צריך להשתנות בתהליך?
האם ממליצה להשתמש בטריים?
היי צביאל. 50 גרם שמרים טריים. אני משתמשת ביבשים כי זה זמין לי תמיד ונוח והתוצאה מעולה
תודה על התגובה המהירה ?
עוד שאלה.. אינגליש קייק הכוונה לתבנית חד פעמית מאלומיניום? אם כן האם יכול לצאת לי 4 עוגות?
היי שחר,
אני משתמשת בתבניות אפייה לא חד פעמיות. 3 עוגות מתאים לאינגליש בגודל 25 ס"מ. אם תשתמשי בקטנות יותר אז תוכלי להוציא מזה 4 עוגות
היי,
במילוי הקקאו לא צריך להמיס את הסוכר? הכנתי משהו דומה בלי להמיס והמלוי יצא מאוד גרגרי בגלל הסוכר…
היי רונית. אין צורך. החמאה מומסת וממיסה את הסוכר
אוי זה מעלףףף מושחת שוקולדי ובטוחה שטעים בטרוף !! צילום משגע 🙂
נראה מעולה!! את יודעת בגרמים כמה קמח צריך לשים?
היי שחר . 770 גרם קמח