יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פיתות תימניות בסיר גריל חשמלי
ראשי » טבעוני » פיתות תימניות בסיר גריל חשמלי

פיתות תימניות בסיר גריל חשמלי

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בינואר 2014 69 תגובות

פיתות תימניות בסיר גריל חשמלי. אחד המתכונים הכי מדוייקים והכי קלים להכנה. הפיתות יוצאות דקות ורכות מאוד. כדי להכין אותן חייבים להשתמש בסיר גריל חשמלי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

אם יש משהו שהתימנים אלופים בו זה בצקים.  אחת הפיתות הקלות ביותר להכנה ובין הטעימות היא הסלוף. פיתה דקה יחסית ורכה. המתכון כל כך מדוייק שזה הופך להיות משחק ילדים להכין אותן. כל מה שצריך זה סיר גריל חשמלי שאת החלק התחתון שלו מניחים על הגז ואופים עם החלק העליון. הבצק יוצא מאוד דביק ואפילו נוזלי ובהתחלה זה נראה שלא יכולה לצאת מהבצק הזה פיתה אבל אפייה של 2 דקות ומקבלים פיתות שאי אפשר להפסיק לאכול. 

את הפיתות האלה הכנתי לראשונה לפני כ- 25 שנים (אפילו אני בהלם:)) גרנו אז במגורי הקבע במצפה רמון ובדיוק התחלתי לאסוף מתכונים מכל מיני עיתונים ולנסות. את הסיר גריל הכרתי מהבית, אמא שלי הייתה מכינה לנו פלאפל ביתי ופיתות כך שהיה לי ברור שיהיה לי סיר כזה ובהזדמנות הראשונה שיצא לי, קניתי סיר מהשוק הבדואי בבאר שבע שעלה לי 12 שקלים. הדרך להכנת פיתות הייתה מאוד קצרה. את המתכון לסלוף מצאתי באחד העיתונים…לא זוכרת איזה אפילו ומייד ניסיתי. השכנה התימנייה שלי שהריחה את ריח האפייה נכנסה וצעקה לי: "יוווו זה פיתות כמו שסבתא שלי מכינה". בשבילי, כאחת שרק התחילה לאפות זו הייתה מחמאה ענקית ומאותו יום הכנתי אותן על בסיס קבוע ועד היום כל מי שטועם מייד מבקש את המתכון.

  סיר גריל  הוא אחד הדברים ההכרחיים בבית, כך שמי שעדיין אין לו, מומלץ שיקנה. אני מכינה בסיר הזה כל דבר אפשרי –  פיתות, פיצה, קבב, סטייקים, דג אפוי ועוד המון דברים. המרקם והטעם מאוד מזכירים אפייה בטאבון. כנסו פה למתכון לפיתות עם כיס, וכאן לפיתות תימניות של סבתא ברכה (לא סבתא שלי).

זה הסיר הזקן שלי אבל עדיין עושה את העבודה

סיר גריל

פיתות תימניות בסיר גריל חשמלי

כנסו כאן לסרטון שלבים בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • מה שטוב ויפה במתכון הזה, זה שהוא מדוייק! שימו בדיוק את כמות החומרים שרשומה ואל תשנו כלום.
  • חובה למתכון הזה סיר גריל חשמלי שניתן לרכוש בשווקים ובחנויות פושטיות (למשל ביפו).

מצרכים לכמות של 7-8 פיתות בינוניות או 5 פיתות גדולות

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים/שקית שמרית/ 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כף גדושה מלח
  • 1 ליטר מים  פושרים (לשים בדיוק 1 ליטר)

אופן הכנה

בקערה גדולה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים המים בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ גדולה או במטרפה ידנית גדולה. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב במשך 5 דקות. הבצק יוצא די דביק, מעין מרקם של לבן  וזה בסדר, כך צריך לצאת (אפשר להכין את הבצק במיקסר).

מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה – שעה ורבע במקום חמים.

האפייה – האפייה תיעשה בסיר גריל חשמלי. שמים את החלק התחתון של הסיר על אש נמוכה מאוד. החלק העליון הוא החלק עם גוף החימום שייאפה את הפיתות. שמים לידנו קערית עם מים שזה נטבול את הידיים לפני שניקח בצק בכל פעם.

שמים פעם אחת בלבד מעט קמח על החלק התחתון של הסיר- זה שעל הגז כדי שהפיתות לא יידבקו לסיר. מרטיבים את הידיים ובכל פעם קורעים חתיכה מהבצק ומשטחים אותה על תחתית הסיר. סוגרים את הסיר ואופים 2-3 דקות עד שהפיתה מוכנה. עושים כך עם כל הבצק, עד שכל הפיתות מוכנות. לא זזים מהסיר כל זמן ההכנה כיוון שזה קורה מהר.

אני לא מתאפקת אף פעם וישר איך שהפיתה הראשונה יוצאת, כמו שהיא רותחת אני חייבת "לבדוק" אם יצא טעים.

אופציה לשדרוג – אחרי שמשטחים את הפיתה בתוך הסיר, אפשר למרוח שמן זית וזעתר ולאכול עם לבנה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
    לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
  • עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)
    עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)
  • משמנה - מאפה שמרים מרוקאי מתוק
    משמנה - מאפה שמרים מרוקאי מתוק
  • סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
    סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
סיר גריל פיתות פיתות ביתיות פיתות תימניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

69 תגובות

  1. שרה הגב 28 ביוני 2022 בשעה 20:09

    שלום יהודית,

    אני עושה את הפיתות האלה לכל שבת וזה יוצא פצצה!!!
    יש לי שאלה, אני מכינה את הבצק במקסר מחוסר זמן, הבעיה היא שהבצק לא יוצא מספיק אחיד, הוא יוצא יחסית מיימי עם גושי בצק.
    זה עדיין טעים ברמות גם ככה, אבל אני רוצה להשתדרג.
    יש לך מושג מה אני יכולה לעשות כדי שיהיה אחיד, אני מוסיפה כמחצית מהמיים ולשה 10 דקות לקבלת רשת גלוטן, ואז מוסיפה את שאר המים, אבל הבצק לא מצליח להתאחד לגמרי. אח"כ אני לשה גם ביד, ועדיין נשארים גושים.

    תודה על כל האתר המדהים הזה!!!
    שרה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביוני 2022 בשעה 20:13

      היי שרה,
      איזה כייף לשמוע
      ממליצה להתחיל עם המים ושאר החומרים מלבד המלח ולשלב בהדרגה את הקמח והמלח.
      אני חייבת לציין שהבצק יוצא הרבה יותר מוצלח ידנית כי מקפיצים אותו עם הידיים ולא לשים.

  2. מרב הגב 31 במאי 2022 בשעה 16:15

    אני הכנתי ללא גלוטן אם קמח מולינו הכחול ויצא מצוין

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 ביוני 2022 בשעה 9:58

      טוב לדעת מירב,
      תודה ששיתפת

  3. שרה הגב 25 בינואר 2022 בשעה 20:07

    שלום יהודית היקרה,

    הכנתי את הפיתות ויצא פשוט מדהים!!!
    הכנתי בסיר גריל חשמלי מ2 הצדדים (לא זה שעומד על האש) ומיד בסיום ההכנה הכנסתי לשקית ניילון ויצא אלסטי וטעים!!

    תודה רבה!
    שרה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2022 בשעה 8:42

      היי שרה,
      כייף ממש לשמוע

  4. אלעד הגב 8 באוקטובר 2021 בשעה 10:26

    תוסיפו חצי כפית חילבה טחונה לקמח..
    משדרג את הפיתה ברמה עולמית
    תנסו(:

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוקטובר 2021 בשעה 8:19

      תודהה יש מצב שאנסה

  5. אסתי הגב 26 בספטמבר 2021 בשעה 22:13

    המתכון נראה טוב ומגרה. אם אין לי סיר גריל חשמלי אין לי סיכוי? יש איזו חלופה ביתית במחבת או תנור? למכון הזה, לא לפיתות כיס. תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בספטמבר 2021 בשעה 9:12

      היי אסתי,
      חייב סיר גריל לפיתות האלה ובכלל כל פיתה יוצאת אחרת לחלוטין בסיר הזה.
      זה עולה ממש שקלים בודדים כך שאפשר לקנות
      חג שמח

  6. רוחמה הגב 18 בפברואר 2021 בשעה 12:39

    היי,
    תודה על המתכון,
    פיתות ממש טעימות,

    איך אפשר לשמור עליהן טריות ליום -יומיים אחרי?

    תודה מראש!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בפברואר 2021 בשעה 14:08

      היי רוחמה, תקפיאי אחרי האפייה

  7. יעל הגב 22 בדצמבר 2020 בשעה 14:30

    איפה ניתן להשיג סיר כזה של פעם? קניתי דומה מהום סנטר אבל הוא לא ממש מתאים כי החלק העליון גבוה מדי ואת החלק התחתון לא ניתן לשים על הגז כי 2 החלקים עובדים חשמל.
    חייבת להשיג סיר כזה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בדצמבר 2020 בשעה 19:33

      היי יעל,
      סיר כזה ניתן למצוא רק בשווקים וביפו. אני קניתי בחנות כלים ביפו. יש גם בשוק הכרמל, בשוק רמלה

    • אביטל הגב 17 בפברואר 2021 בשעה 12:01

      שלום יהודית!
      יש לי קמח מלא. האם אני יכולה להשתמש בו להכנת הפיתות. ובאיזה כמות מים?

      תודה מראש!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בפברואר 2021 בשעה 21:18

        היי אביטל, קמח מלא זה סיפור שונה לחלוטין מקמח לבן. לא ממליצה לשנות

  8. אורי בן ארי הגב 2 בדצמבר 2020 בשעה 10:25

    האם הפיתות יוצאות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים שאפשר למלא אותן כמו פיתה רגילה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בדצמבר 2020 בשעה 21:38

      היי אורי,
      פיתות תימניות לא יוצאות קריספיות אלא מאוד רכות והן לא מיועדות למלא אותן. בשביל זה יש לי מתכון לפיתה עם כיס

  9. יעקב הגב 16 בנובמבר 2020 בשעה 11:31

    שלום לך,
    האם הכוונה היא לשטח עם הידיים את הבצק ישר בתוך הסיר?
    הריי הסיר החשמלי לוהט והוא דיי עמוק, כיצד ניתן לעשות זאת מבלי לקבל כוויות?
    לא עדיף לשטח הבצק עם מערוך לפני שמכניסים לסיר?
    בתודה מראש בעד התשובות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בנובמבר 2020 בשעה 8:43

      היי יעקב, הבצק מאוד דביק. אי אפשר עם מערוך. זה אפשרי עם הידיים בזהירות

  10. אופירה הגב 5 בנובמבר 2020 בשעה 7:55

    האם ניתן להשתמש בסיר הזה גם בכיריים חשמליות?

    האם ניתן לשים נייר אפייה בסיר כדי שהבצק לא ידבק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בנובמבר 2020 בשעה 8:01

      היי אופירה,
      איזה כיריים חשמליות?
      נייר האפייה יישרף. אין צורך. תקמחי מעט וזה לא נדבק

  11. ציפי הגב 22 בספטמבר 2020 בשעה 18:41

    שלום
    אפשר לאפות על מחבט או בתנור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בספטמבר 2020 בשעה 8:50

      היי ציפי, לא במקרה הזה

  12. עמרן הגב 18 בספטמבר 2020 בשעה 6:12

    איפה משיגים סיר כזה.. בבקשה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בספטמבר 2020 בשעה 12:19

      היי עמרן, אני קניתי ביפו

  13. אני הגב 16 ביולי 2020 בשעה 12:59

    תודה על המתכון והאתר.
    נשמע לי די כמו סכנת נפשות לחבר לחשמל בזמן שמונח על גז דולק (גם אם נמוך).
    ננסה בלי- ושוב תודה 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2020 בשעה 13:34

      ??? כן את החלק התיתון על הגז. אין לו חיבור לחשמל אז זה בסדר

  14. אורלי הגב 4 באפריל 2020 בשעה 18:20

    יצא מושלם!!! טעים במתאים בדיוק להתעסקות בימי הקורונה….

    שתי הראשונות לא יצאו משהו אבל הבננו את הרעיון והתעסקנו בזה – מושלם וטעים!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2020 בשעה 18:33

      איזה כייףףף לשמוע אורלי

  15. בת שבע כהן הגב 31 במרץ 2020 בשעה 17:49

    עשיתי בדיוק לפי ההוראות אך הבצק מלמטה נידבק לסיר. שמתי קמח וכל מה שצוין .

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 במרץ 2020 בשעה 18:27

      לא אמור להידבק אם שמת מספיק קמח

    • אפרת הגב 7 במאי 2022 בשעה 6:38

      הי,
      תודה על התכון!

      הכנתי בתנור פיצה (אין לי את הסיר שצויין, ואין כאן לקנות -לונדון) ויצא מאוד טעים.
      אבל נדבק לי למרות שקימחתי.
      ניסיתי על 2 סוגי תבניות – נירוסטה ותבנית תנור.

      רעיונות?

      ואגב, הוספתי חצי כפית חילבה טחון, לפי אחת ההמלצות כאן, וזה הוסיף ניחוח וטעם נפלא!

      תודה!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 במאי 2022 בשעה 9:29

        היי אפרת,
        הפיתות לא מתאימות לתנור. צריך את הסיר גריל כי הוא מפיץ חום מאוד גבוה שאופה מהר את הפיתות ולכן הן לא נדבקות. בתנור אין חום כזה ולכן הן נדבקו.

  16. Rev הגב 25 באוקטובר 2019 בשעה 16:06

    האמת, הכי סיקרן אותי לדעת מי את.
    גרת במצפה רמון כמונו, ובמגורי הקבע, לידנו, וקנית בשוק הבדואי בבאר שבע…. ממש החזרת אותי אחורה 30 שנה.
    אני תוהה מה שמות ילדייך ומתי נולדו, האם למדנו ביחד בבית הספר?
    יש לי הרגשה שלבת שלך קוראים ליאת…..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2019 בשעה 19:29

      אז אין לי בנות בכלל. יש לי שלושה בנים. אבל לשכנה שלנו רונית בזאר הייתה בת ליאת. אולי אליה את מתכוונת?? ומה השם שלך??

      • Rev הגב 26 באוקטובר 2019 בשעה 9:48

        חבל, לא מכירה רונית….
        אבל נחמד להיזכר בתקופה הזאת.
        אהבתי את המקום מאוד.
        חבל היום הוא שונה.
        מה שנות הלידה של בניית שמותיהם?
        אני לא זוכרת אף אחד עם שם משפחה אביב

  17. Rev הגב 25 באוקטובר 2019 בשעה 16:05

    האמת, הכי סיקרן אותי לדעת מי את.
    גרת במצפה רמון כמונו, ובמגורי הקבע, לידנו, וקנית בשוק הבדואי בבאר שבע…. ממש החזרת אותי אחורה 30 שנה.
    אני תוהה מה שמות ילדייך ומתי נולדו, האם למדנו ביחד בבית הספר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2019 בשעה 19:28

      היי רב…כך קוראים לך?
      אני לא נולדתי במצפה רמון אלא עברנו לשם בעקבות בעל בקבע. תקראי את ה"מי אני" בבלוג , כתבתי שם את כל הרקע

  18. יהיי הגב 7 באוקטובר 2019 בשעה 16:12

    היי גמר חתימה טובה.לא יכולה לשים על הגאז כי יש לי גאז אידוקציה.וזה לא מתאים לסיר הגריל.האם אפשר בלי גאז מלמטה?תודה ושנה טובה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוקטובר 2019 בשעה 19:49

      היי
      את יכולה לנסות אבל תצטרכי להפוך אותן. אני מאמינה שזה בסדר

  19. נירית הגב 9 ביוני 2019 בשעה 23:28

    הבצק יוצא מאוד נוזלי..
    יש לשים את הבצק ישירות על הסיר (תחתית הסיר.. בלי הרשת?כי יש שם ברגים) או על הרשת הנשלפת? (ואז הבצק נוזל מבעד לרשת..)
    אשמח להסבר..
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 ביוני 2019 בשעה 9:58

      היי נירית. כתוב שהבצק מאוד דליל. ככה צריך להיות. מניחים על בסיס הסיר כשהוא מונח על הגז.

  20. מיה הגב 23 באוקטובר 2018 בשעה 13:09

    לחוק אחד כמה זה הכוסות מים אין לי כד למדידת ליטר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2018 בשעה 19:42

      היי מיה, יש באתר טבלת המרות של כמויות. את יכולה לבדוק כמה כוסות מים זה ליטר או לקנות קנקן מדידה בעשרה שקלים.

  21. מיטל הגב 16 באוקטובר 2018 בשעה 17:38

    הי, יוצא פצצה אבל כל כמה פיתות פיתה אחת נדבקת, איך מונעים הדבקות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוקטובר 2018 בשעה 10:08

      היי מיטל. אפשר למרוח קלות בשמן עם נייר סופג או לפזר מעט קמח על הסיר

  22. רויטל הגב 9 באוגוסט 2018 בשעה 11:22

    האם צריך לאפות את הפיתות כשמתחת לסיר הגז דלוק? ואם כן כמה זמן צריך להיאפות מלמטה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוגוסט 2018 בשעה 13:53

      היי רויטל. אכן כן. את כבר תראי שזה מוכן

  23. כפיר הגב 1 במאי 2018 בשעה 20:05

    איפה ניתן לרכוש כזה סיר? מה המחיר מי יודע?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במאי 2018 בשעה 21:58

      יש בשווקים ובחנויות כלים פשוטות. בסביבות גג 100 שקלים

    • האם להדליק את הגז מתחת לסיר? הגב 9 באוגוסט 2018 בשעה 11:16

      האם צריך להדליק את הגז מתחת לסיר תוך כדי האפיה של הגריל מלמעלה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוגוסט 2018 בשעה 13:52

        היי. כתוב בפירוש שכן.

  24. רזי הגב 12 בינואר 2018 בשעה 13:00

    הבצק יצא נוזלי מאוד. ככה צריך לצאת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2018 בשעה 20:47

      כן. הבצק די נוזלי. מקווה שהסתדרת

  25. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בדצמבר 2016 בשעה 9:03

    לא. זה פיתות אחרות

  26. Inbal Mali הגב 29 בדצמבר 2016 בשעה 8:51

    http://www.21.tv/p-263264/סאג_חשמלי_Gold_Line_ATL248

  27. Inbal Mali הגב 29 בדצמבר 2016 בשעה 8:50

    מה לגבי מכשיר סאג' חשמלי? האם יעבוד???

  28. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2016 בשעה 17:55

    תחפש בבקשה בקטגוריית "המאפייה של ג׳ודי" פיתות עם כיס.לא מצליחה לשים פה לינק עם הנייד

  29. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2016 בשעה 17:55

    תחפש בבקשה בקטגוריית "המאפייה של ג׳ודי" פיתות עם כיס.לא מצליחה לשים פה לינק עם הנייד

  30. מאיר באבאי הגב 19 באוקטובר 2016 בשעה 17:25

    אפשר בבקשה את הקישור למתכון פיתות עם כיס?

  31. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 ביוני 2016 בשעה 17:36

    לא. אלו פיתות בשרניות. יש בבלוג גם פיתות עם כיס

  32. Unknown הגב 29 ביוני 2016 בשעה 15:00

    אלה פיתות עם כיס?

  33. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 במאי 2016 בשעה 11:48

    עובדים עם ידיים רטובות. המרקם והתוצאה שונים כששמים קמח. אבל אפשר אם את רוצה.

  34. Unknown הגב 23 במאי 2016 בשעה 8:22

    שלום לכם !
    שאלה : אם הבצק רך מדי הוא אמור למעשה להדבק בידיים ואפשר אולי לרדד אותו על משטח מקומח לפני ששמים בתוך הסיר. . זה לא עדיף ?!!

  35. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בדצמבר 2015 בשעה 8:44

    יש משמעות לגובה הסיר. נמוך יותר לא יאפה את הפיתות מבפנים. הסיר הזה מוציא תוצאה מיוחדת. לא סתם בחרתי בו ולא בתנור רגיל.

  36. אנונימי הגב 17 בדצמבר 2015 בשעה 8:11

    שלום
    ראיתי את המתכון והתוצאה היפה ,ואני משדרג על ידי החלפת המחבת התחתון למחבת טפלון.
    א. הוא פחות עמוק אז יותר כל לעבוד.
    ב.משטח/מדביק את הבצק לגובה יותר נמוך עם כף יד רטובה .
    בהצלחה,האתר נפלא

  37. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בנובמבר 2015 בשעה 12:15

    היי. תודה רבה!! את הפיתה מניחים עם תחתית הסיר בלי רשת. רק לקמח מעט את הסיר.

  38. אנונימי הגב 25 בנובמבר 2015 בשעה 12:06

    היי-מה שלומך? בלוג מהמם יש לך.
    קניתי סיר גריל חשמלי ובתחתית יש רשת הניתנת להוצאה מהסיר.
    האם את הפיתה שמים על גבי הרשת? או על התחתית?
    צריך לשמן?תודה רבה

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס