פיתות תימניות בסיר גריל חשמלי. אחד המתכונים הכי מדוייקים והכי קלים להכנה. הפיתות יוצאות דקות ורכות מאוד. כדי להכין אותן חייבים להשתמש בסיר גריל חשמלי

אם יש משהו שהתימנים אלופים בו זה בצקים. אחת הפיתות הקלות ביותר להכנה ובין הטעימות היא הסלוף. פיתה דקה יחסית ורכה. המתכון כל כך מדוייק שזה הופך להיות משחק ילדים להכין אותן. כל מה שצריך זה סיר גריל חשמלי שאת החלק התחתון שלו מניחים על הגז ואופים עם החלק העליון. הבצק יוצא מאוד דביק ואפילו נוזלי ובהתחלה זה נראה שלא יכולה לצאת מהבצק הזה פיתה אבל אפייה של 2 דקות ומקבלים פיתות שאי אפשר להפסיק לאכול.

את הפיתות האלה הכנתי לראשונה לפני כ- 25 שנים (אפילו אני בהלם:)) גרנו אז במגורי הקבע במצפה רמון ובדיוק התחלתי לאסוף מתכונים מכל מיני עיתונים ולנסות. את הסיר גריל הכרתי מהבית, אמא שלי הייתה מכינה לנו פלאפל ביתי ופיתות כך שהיה לי ברור שיהיה לי סיר כזה ובהזדמנות הראשונה שיצא לי, קניתי סיר מהשוק הבדואי בבאר שבע שעלה לי 12 שקלים. הדרך להכנת פיתות הייתה מאוד קצרה. את המתכון לסלוף מצאתי באחד העיתונים…לא זוכרת איזה אפילו ומייד ניסיתי. השכנה התימנייה שלי שהריחה את ריח האפייה נכנסה וצעקה לי: "יוווו זה פיתות כמו שסבתא שלי מכינה". בשבילי, כאחת שרק התחילה לאפות זו הייתה מחמאה ענקית ומאותו יום הכנתי אותן על בסיס קבוע ועד היום כל מי שטועם מייד מבקש את המתכון.

סיר גריל הוא אחד הדברים ההכרחיים בבית, כך שמי שעדיין אין לו, מומלץ שיקנה. אני מכינה בסיר הזה כל דבר אפשרי – פיתות, פיצה, קבב, סטייקים, דג אפוי ועוד המון דברים. המרקם והטעם מאוד מזכירים אפייה בטאבון. כנסו פה למתכון לפיתות עם כיס, וכאן לפיתות תימניות של סבתא ברכה (לא סבתא שלי).
זה הסיר הזקן שלי אבל עדיין עושה את העבודה

פיתות תימניות בסיר גריל חשמלי
כנסו כאן לסרטון שלבים בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- מה שטוב ויפה במתכון הזה, זה שהוא מדוייק! שימו בדיוק את כמות החומרים שרשומה ואל תשנו כלום.
- חובה למתכון הזה סיר גריל חשמלי שניתן לרכוש בשווקים ובחנויות פושטיות (למשל ביפו).
מצרכים לכמות של 7-8 פיתות בינוניות או 5 פיתות גדולות
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים/שקית שמרית/ 50 גרם שמרים טריים
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1 כף גדושה מלח
- 1 ליטר מים פושרים (לשים בדיוק 1 ליטר)
אופן הכנה
בקערה גדולה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים המים בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ גדולה או במטרפה ידנית גדולה. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב במשך 5 דקות. הבצק יוצא די דביק, מעין מרקם של לבן וזה בסדר, כך צריך לצאת (אפשר להכין את הבצק במיקסר).
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה – שעה ורבע במקום חמים.
האפייה – האפייה תיעשה בסיר גריל חשמלי. שמים את החלק התחתון של הסיר על אש נמוכה מאוד. החלק העליון הוא החלק עם גוף החימום שייאפה את הפיתות. שמים לידנו קערית עם מים שזה נטבול את הידיים לפני שניקח בצק בכל פעם.
שמים פעם אחת בלבד מעט קמח על החלק התחתון של הסיר- זה שעל הגז כדי שהפיתות לא יידבקו לסיר. מרטיבים את הידיים ובכל פעם קורעים חתיכה מהבצק ומשטחים אותה על תחתית הסיר. סוגרים את הסיר ואופים 2-3 דקות עד שהפיתה מוכנה. עושים כך עם כל הבצק, עד שכל הפיתות מוכנות. לא זזים מהסיר כל זמן ההכנה כיוון שזה קורה מהר.
אני לא מתאפקת אף פעם וישר איך שהפיתה הראשונה יוצאת, כמו שהיא רותחת אני חייבת "לבדוק" אם יצא טעים.
אופציה לשדרוג – אחרי שמשטחים את הפיתה בתוך הסיר, אפשר למרוח שמן זית וזעתר ולאכול עם לבנה.
האם חייב להתפיח?
לא מבינה את השאלה
יש את הסיר הזה ברחוב אצ"ל 15 בשכונת התקווה , בתל אביב, ובעוד כמה חנויות שם, ועל הדרך מומלץ להכנס לשוק על סמטאותיו, פשוט חוויה, וטרי וזול..
תודה על העדכון. יש גם ביפו ובשווקים ברחבי הארץ
המתכון הכי טוב לסאלוף בלי חמישים התפחות ובלי אבוג'אראס ובלי שמן יוצא מעולה
תודהה מסכימה!
האם אפשר לעשות פיתות תימניות ללא סוכר ?
אולי סוכרזית ?
אפשר בלי
עשינו עם קמח מלא 80% סוכרזית נוזל במקום סוכר
כל היתר לפי ההוראות שלך ויצא מ צ ו י ן
מהמם טוב לדעת
אני ממשיך לעשות כל שבוע לכבוד שבת
שאלתי :איך הכי טוב להקפיא
מיד כשזה חם ? לחכות שיתקרר ? בשקית אטומה או בקפסא ?
כל הפיתות ביחד או אחד אחד ?
מהמם. כייף לשמוע. לקרר מעט ולהקפיא ילד או כל אחד בשקית נפרדת
למה היתה רכה באותו יום ולמחרת קשה
אני מניחה שלא הקפאת. מאפים עם שמרים טעימים ביום הראשון להכנתם בלבד. את רוצה שיישאר טרי? צריך להקפיא
אני מכינה מזה פיתות ללא גלוטן מקמח מולינו הכחול, וזה יצא טעים,
והכנתי לשאר המשפחה לסעודת מפסקת, והיה להם גם טעים,והכנתי גם מקמח כוסמין.
מהמם
האם אפשר לאפות בטאבון ואם כן באיזה מעלות צריך?
לא ניתן לאפות את אלה בטאבון רק בסיר גריל
היי
שאלה,למה אין שמן במתכון?
זה לא אמור להוסיף לפיתה גמישות ועסיסיות?
תודה
כי זה המתכון והן גמישות ועסיסיות
שלום יהודית,
אני עושה את הפיתות האלה לכל שבת וזה יוצא פצצה!!!
יש לי שאלה, אני מכינה את הבצק במקסר מחוסר זמן, הבעיה היא שהבצק לא יוצא מספיק אחיד, הוא יוצא יחסית מיימי עם גושי בצק.
זה עדיין טעים ברמות גם ככה, אבל אני רוצה להשתדרג.
יש לך מושג מה אני יכולה לעשות כדי שיהיה אחיד, אני מוסיפה כמחצית מהמיים ולשה 10 דקות לקבלת רשת גלוטן, ואז מוסיפה את שאר המים, אבל הבצק לא מצליח להתאחד לגמרי. אח"כ אני לשה גם ביד, ועדיין נשארים גושים.
תודה על כל האתר המדהים הזה!!!
שרה.
היי שרה,
איזה כייף לשמוע
ממליצה להתחיל עם המים ושאר החומרים מלבד המלח ולשלב בהדרגה את הקמח והמלח.
אני חייבת לציין שהבצק יוצא הרבה יותר מוצלח ידנית כי מקפיצים אותו עם הידיים ולא לשים.
עצה טובה לשרה!
אני גם עושה את הפיתות האלה כבר שנים ולש את הבצק במיקסר ויוצא לי מצויין, וגם לי היתה בהתחלה את אותה הבעיה שלך שגם בסוף הלישה הבצק לא נשאר אחיד ועם גושים קטנים של בצק וקמח, עד שמצאתי ברוך השם את הפתרון לזה ואפרט לך את שלבי הלישה במיקסר מהניסיון שלי.
1) קודם כל שמים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר ומערבבים אותם היטב בצורה יבשה.
2) חשוב מאד- לא משתמשים בזרוע הלישה הרגילה אלא בזרוע שנראית כמו מפרט של גיטרה מרושתת שנועדה לערבוב בלילות רכות.
3) מתחילים בערבוב של החומרים היבשים בעזרת הזרוע הנ"ל ואז שופכים בבת אחת את כל הכמות של המים הפושרים וממשיכים בלישה מהירה של כמה דקות עד שמתקבל מרקם אחיד של בצק דביק.
4) לאחמ"כ תוך כדי לישה שופכים לאט לאט את מתוך כוס ח.פ. את כמות השמן לתוך הקערה כדי שיספג בבצק בצורה אחידה.
תנסי לעשות כך ואני מאמין שזה יפתור לך את הבעיה הזו, כמובן לאחמ"כ חשוב ללוש לאחר חצי שעה, ושוב פעם לאחר עשרים דקות ואז מנוחה של שעה בערך, ומתחילים לאפות
בהצלחה!
תודה!!
לא חשבתי על הרעיון של הוו גיטרה.
התקבע אצלי שבבצק משתמשים בוו לישה, אבל זה באמת בצק רך, ככה שהגיוני ללוש ככה.
יהודית, תודה גם לך, ותודה על האתר המקסים הזה!! אני לא מפסיקה להשתמש בו!!
איזה כייףףף לשמוענ שרה
תודה רבה
אין שמן במתכון
אם לא כתוב אז אין
אני הכנתי ללא גלוטן אם קמח מולינו הכחול ויצא מצוין
טוב לדעת מירב,
תודה ששיתפת
שלום יהודית היקרה,
הכנתי את הפיתות ויצא פשוט מדהים!!!
הכנתי בסיר גריל חשמלי מ2 הצדדים (לא זה שעומד על האש) ומיד בסיום ההכנה הכנסתי לשקית ניילון ויצא אלסטי וטעים!!
תודה רבה!
שרה.
היי שרה,
כייף ממש לשמוע
תוסיפו חצי כפית חילבה טחונה לקמח..
משדרג את הפיתה ברמה עולמית
תנסו(:
תודהה יש מצב שאנסה
גם חמותי התימניה מוסיפה כף שטוחה חילבה חילבה לבצק והיא גם משרה כף שטוחה חילבה חילבה במים, מסננת ומושחת את הפיתה כשמתחילים לאפות אותה.
תודה רבה על המתכון!!!
המתכון נראה טוב ומגרה. אם אין לי סיר גריל חשמלי אין לי סיכוי? יש איזו חלופה ביתית במחבת או תנור? למכון הזה, לא לפיתות כיס. תודה!
היי אסתי,
חייב סיר גריל לפיתות האלה ובכלל כל פיתה יוצאת אחרת לחלוטין בסיר הזה.
זה עולה ממש שקלים בודדים כך שאפשר לקנות
חג שמח
היי,
תודה על המתכון,
פיתות ממש טעימות,
איך אפשר לשמור עליהן טריות ליום -יומיים אחרי?
תודה מראש!
היי רוחמה, תקפיאי אחרי האפייה
איפה ניתן להשיג סיר כזה של פעם? קניתי דומה מהום סנטר אבל הוא לא ממש מתאים כי החלק העליון גבוה מדי ואת החלק התחתון לא ניתן לשים על הגז כי 2 החלקים עובדים חשמל.
חייבת להשיג סיר כזה.
היי יעל,
סיר כזה ניתן למצוא רק בשווקים וביפו. אני קניתי בחנות כלים ביפו. יש גם בשוק הכרמל, בשוק רמלה
שלום יהודית!
יש לי קמח מלא. האם אני יכולה להשתמש בו להכנת הפיתות. ובאיזה כמות מים?
תודה מראש!
היי אביטל, קמח מלא זה סיפור שונה לחלוטין מקמח לבן. לא ממליצה לשנות
היי יהודית!
אם משתמשים בקמח מלא 80% או כוסמין 80% איכותי, ואני מתכוין לסוגים היקרים שנמכרים בשווקים, למי שחשוב לו הבריאות ומקפיד לאכול רק קמח מלא אפשר להכין את הפיתות הנ"ל גם מהקמח הזה, ואני מדבר מתוך ניסיון של שנים שאני מכין רק מקמח מלא ועדיף כוסמין 80% שהפיתות יוצאות ממש אווריריות ורכות ממש כמו קמח לבן.
תודה רבה
טוב לדעת
היי …
אני הכנתי מקמח מלא 100% יצא מעולה
פשוט להוסיף יותר מים.
לא יודעת להגיד כמות שמתי לפי עין שיגיע למרקם כמו בקמח לבן וללוש טוב
מעולה
טוב לדעת
יש לי סיר גריל חשמלי ששני החלקים על חשמל, פשוט מאוד והסלון הזה יוצא מושלם בסיר הזה, אני הופכת את הסלוף אחרי דקה וחצי-שתיים …
הסיר משולם
והמתכון משובח…הולכת להכין כרגע שוב שיהיה לחבריא לארוחת בוקר 🙂
מהמם. אשמח לדעת איזה סיר
האם הפיתות יוצאות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים שאפשר למלא אותן כמו פיתה רגילה
היי אורי,
פיתות תימניות לא יוצאות קריספיות אלא מאוד רכות והן לא מיועדות למלא אותן. בשביל זה יש לי מתכון לפיתה עם כיס
שלום לך,
האם הכוונה היא לשטח עם הידיים את הבצק ישר בתוך הסיר?
הריי הסיר החשמלי לוהט והוא דיי עמוק, כיצד ניתן לעשות זאת מבלי לקבל כוויות?
לא עדיף לשטח הבצק עם מערוך לפני שמכניסים לסיר?
בתודה מראש בעד התשובות.
היי יעקב, הבצק מאוד דביק. אי אפשר עם מערוך. זה אפשרי עם הידיים בזהירות
האם ניתן להשתמש בסיר הזה גם בכיריים חשמליות?
האם ניתן לשים נייר אפייה בסיר כדי שהבצק לא ידבק?
היי אופירה,
איזה כיריים חשמליות?
נייר האפייה יישרף. אין צורך. תקמחי מעט וזה לא נדבק
היי אופירה!
הפתרון שלי כדי שהבצק לא ידבק, אני משתמש בדף דק שעשוי מחומר פלסטי מיוחד שעמיד גם בחום מאד גבוה [הזמנתי אותו באלי אקספרס] ועליו אני מורח את הפיתה, ולאחר שהפיתה נאפית אני הופך את המחבת על בד מיוחד ומסיר בעדינות את הדף הנ"ל ומחזיר אותו שוב לתחתית הסיר וחוזר חלילה.
שלום
אפשר לאפות על מחבט או בתנור?
היי ציפי, לא במקרה הזה
איפה משיגים סיר כזה.. בבקשה
היי עמרן, אני קניתי ביפו
תודה על המתכון והאתר.
נשמע לי די כמו סכנת נפשות לחבר לחשמל בזמן שמונח על גז דולק (גם אם נמוך).
ננסה בלי- ושוב תודה 🙂
??? כן את החלק התיתון על הגז. אין לו חיבור לחשמל אז זה בסדר
יצא מושלם!!! טעים במתאים בדיוק להתעסקות בימי הקורונה….
שתי הראשונות לא יצאו משהו אבל הבננו את הרעיון והתעסקנו בזה – מושלם וטעים!!
איזה כייףףף לשמוע אורלי
עשיתי בדיוק לפי ההוראות אך הבצק מלמטה נידבק לסיר. שמתי קמח וכל מה שצוין .
לא אמור להידבק אם שמת מספיק קמח
הי,
תודה על התכון!
הכנתי בתנור פיצה (אין לי את הסיר שצויין, ואין כאן לקנות -לונדון) ויצא מאוד טעים.
אבל נדבק לי למרות שקימחתי.
ניסיתי על 2 סוגי תבניות – נירוסטה ותבנית תנור.
רעיונות?
ואגב, הוספתי חצי כפית חילבה טחון, לפי אחת ההמלצות כאן, וזה הוסיף ניחוח וטעם נפלא!
תודה!
היי אפרת,
הפיתות לא מתאימות לתנור. צריך את הסיר גריל כי הוא מפיץ חום מאוד גבוה שאופה מהר את הפיתות ולכן הן לא נדבקות. בתנור אין חום כזה ולכן הן נדבקו.
האמת, הכי סיקרן אותי לדעת מי את.
גרת במצפה רמון כמונו, ובמגורי הקבע, לידנו, וקנית בשוק הבדואי בבאר שבע…. ממש החזרת אותי אחורה 30 שנה.
אני תוהה מה שמות ילדייך ומתי נולדו, האם למדנו ביחד בבית הספר?
יש לי הרגשה שלבת שלך קוראים ליאת…..
אז אין לי בנות בכלל. יש לי שלושה בנים. אבל לשכנה שלנו רונית בזאר הייתה בת ליאת. אולי אליה את מתכוונת?? ומה השם שלך??
חבל, לא מכירה רונית….
אבל נחמד להיזכר בתקופה הזאת.
אהבתי את המקום מאוד.
חבל היום הוא שונה.
מה שנות הלידה של בניית שמותיהם?
אני לא זוכרת אף אחד עם שם משפחה אביב
האמת, הכי סיקרן אותי לדעת מי את.
גרת במצפה רמון כמונו, ובמגורי הקבע, לידנו, וקנית בשוק הבדואי בבאר שבע…. ממש החזרת אותי אחורה 30 שנה.
אני תוהה מה שמות ילדייך ומתי נולדו, האם למדנו ביחד בבית הספר?
היי רב…כך קוראים לך?
אני לא נולדתי במצפה רמון אלא עברנו לשם בעקבות בעל בקבע. תקראי את ה"מי אני" בבלוג , כתבתי שם את כל הרקע
היי גמר חתימה טובה.לא יכולה לשים על הגאז כי יש לי גאז אידוקציה.וזה לא מתאים לסיר הגריל.האם אפשר בלי גאז מלמטה?תודה ושנה טובה.
היי
את יכולה לנסות אבל תצטרכי להפוך אותן. אני מאמינה שזה בסדר
הבצק יוצא מאוד נוזלי..
יש לשים את הבצק ישירות על הסיר (תחתית הסיר.. בלי הרשת?כי יש שם ברגים) או על הרשת הנשלפת? (ואז הבצק נוזל מבעד לרשת..)
אשמח להסבר..
תודה מראש
היי נירית. כתוב שהבצק מאוד דליל. ככה צריך להיות. מניחים על בסיס הסיר כשהוא מונח על הגז.
לחוק אחד כמה זה הכוסות מים אין לי כד למדידת ליטר
היי מיה, יש באתר טבלת המרות של כמויות. את יכולה לבדוק כמה כוסות מים זה ליטר או לקנות קנקן מדידה בעשרה שקלים.
הי, יוצא פצצה אבל כל כמה פיתות פיתה אחת נדבקת, איך מונעים הדבקות?
היי מיטל. אפשר למרוח קלות בשמן עם נייר סופג או לפזר מעט קמח על הסיר
האם צריך לאפות את הפיתות כשמתחת לסיר הגז דלוק? ואם כן כמה זמן צריך להיאפות מלמטה?
היי רויטל. אכן כן. את כבר תראי שזה מוכן
איפה ניתן לרכוש כזה סיר? מה המחיר מי יודע?
יש בשווקים ובחנויות כלים פשוטות. בסביבות גג 100 שקלים
האם צריך להדליק את הגז מתחת לסיר תוך כדי האפיה של הגריל מלמעלה?
היי. כתוב בפירוש שכן.
הבצק יצא נוזלי מאוד. ככה צריך לצאת?
כן. הבצק די נוזלי. מקווה שהסתדרת
לא. זה פיתות אחרות
http://www.21.tv/p-263264/סאג_חשמלי_Gold_Line_ATL248
מה לגבי מכשיר סאג' חשמלי? האם יעבוד???
תחפש בבקשה בקטגוריית "המאפייה של ג׳ודי" פיתות עם כיס.לא מצליחה לשים פה לינק עם הנייד
תחפש בבקשה בקטגוריית "המאפייה של ג׳ודי" פיתות עם כיס.לא מצליחה לשים פה לינק עם הנייד
אפשר בבקשה את הקישור למתכון פיתות עם כיס?
לא. אלו פיתות בשרניות. יש בבלוג גם פיתות עם כיס
אלה פיתות עם כיס?
עובדים עם ידיים רטובות. המרקם והתוצאה שונים כששמים קמח. אבל אפשר אם את רוצה.
שלום לכם !
שאלה : אם הבצק רך מדי הוא אמור למעשה להדבק בידיים ואפשר אולי לרדד אותו על משטח מקומח לפני ששמים בתוך הסיר. . זה לא עדיף ?!!
יש משמעות לגובה הסיר. נמוך יותר לא יאפה את הפיתות מבפנים. הסיר הזה מוציא תוצאה מיוחדת. לא סתם בחרתי בו ולא בתנור רגיל.
שלום
ראיתי את המתכון והתוצאה היפה ,ואני משדרג על ידי החלפת המחבת התחתון למחבת טפלון.
א. הוא פחות עמוק אז יותר כל לעבוד.
ב.משטח/מדביק את הבצק לגובה יותר נמוך עם כף יד רטובה .
בהצלחה,האתר נפלא
היי. תודה רבה!! את הפיתה מניחים עם תחתית הסיר בלי רשת. רק לקמח מעט את הסיר.
היי-מה שלומך? בלוג מהמם יש לך.
קניתי סיר גריל חשמלי ובתחתית יש רשת הניתנת להוצאה מהסיר.
האם את הפיתה שמים על גבי הרשת? או על התחתית?
צריך לשמן?תודה רבה