קלצונה (באיטלקית: Calzone al forno) זה למעשה מאפה איטלקי שמכינים מבצק של פיצה שהפירוש שלו, לא תאמינו זה גרב או מכנסיים (חחחחחחח), רק במקום להכין אותה עגולה עם תוספות, ממלאים את הבצק בכל מלית שמתחשק לנו וסוגרים לחצי סהר. אפשר למלא בגבינות, בירקות ואפילו בבשר ורצוי טלה.
קלצונה (באיטלקית: Calzone al forno) זה למעשה מאפה איטלקי שמכינים מבצק של פיצה שהפירוש שלו, לא תאמינו זה גרב או מכנסיים (חחחחחחח), רק במקום להכין אותה עגולה עם תוספות, ממלאים את הבצק בכל מלית שמתחשק לנו וסוגרים לחצי סהר. אפשר למלא בגבינות, בירקות ואפילו בבשר ורצוי טלה.
הפעם לכבוד שבועות הבא עלינו לטובה ולטעימה 🙂 החלטתי למלא בגבינות ורוטב עגבניות שבישלתי ממש מעט כדי לשמור על טעם רענן וטבעי של העגבניות. גם במקרה הזה אני כמובן בוחרת בעגבניות מרוסקות תוצרת איטליה. אני אופה את הקלצונה בסיר גריל חשמלי שנותן לי תוצאה הכי קרובה שאפשר לתנור אבן. הקלצונה יוצא קריספי מבחוץ והגבינות נוזלות ממנו עם הביס הראשון, my godׂׂ זה כל כך טעיםםםם.
יש לי מתכון מהיר ומושלם לפיצה שאני מכינה מיליון שנה בערך ולא מחליפה אותו. ניסיתי מתכונים אחרים ותמיד חזרתי למתכון הזה שהוא קל להכנה, מהיר והכי טעים בעולם. הסוד של הבצק המהיר הוא ששמים מים חמימים ולא פושרים. כמובן שאפשר לאפות את הקלצונה גם בתנור רגיל וגם שם הוא יוצא מצויין. הפטנט שלי לתנור זה לאפות על תבנית הפוכה. ככה מתקבל גם סוג של אפקט של תנור אבן. אבל, ואבל גדול, הקלצונה הכי שווה יוצא ללא ספק בסיר גריל החשמלי שאותי באופן אישי הוא משמש כמעט לכל דבר אפשרי כולל דגים ובשר, ירקות ומאפים.
משטחים את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 18 ס"מ ובעובי של ½ ס"מ, מורחים רוטב עגבניות וגבינות
סוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב את הבצק
קלצונה גבינות מושלם
מצרכים לכמות של 4-5 קלצונה (תלוי בגודל)
לבצק
- 1/2 קילו קמח 00
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- כ – 2 כוסות מים חמימים (לא פושרים אלא חמימים)
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני קונה של Mutti)
- 2 שיני שום כתושות (או יותר אם אוהבים טעם חזק)
- מלח
- קורט פלפל שחור
- ½כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כוס שמן זית
- עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, זעתר.
למלית הגבינות
- 1 קופסה גבינת כנען או כל גבינה יבשה אחרת
- 1/2 חבילה גבינת חמד 16% שומן
- 100 גרם פתיתי מוצרלה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים יחד. מוסיפים סוכר, שמן וחלק מהמים ומתחילים ללוש (אפשר ידנית ואפשר במיקסר),לשים כ- 5 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 2-3 דקות לבצק אחיד , רך וגמיש.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים 10-15 דקות.
- רוטב עגבניות: שמים בסיר את העגבניות המרוסקות עם שום כתוש ומבשלים 5-7 דקות על להבה גבוהה. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ושמן זית ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, מכבים את הגז ומוסיפים את עשבי התיבול. מקררים היטב לפני שמניחים על הבצק.
- המלית: לערבב יחד בקערה את כל סוגי הגבינות, לתבל במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. (בשלב הזה ניתן להוסיף איזה תוספות שאוהבים כגון: זיתים, עגבניות מיובשות, פטריות וכו').
- האפייה: לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים פחות או יותר ועם הידיים לשטח על משטח מקומח לעיגול בקוטר של כ- 18 ס"מ. למרוח רוטב עגבניות על הבצק, להניח כמות יפה מהמלית על חצי משטח העיגול ואת החצי הריק לסגור ולהדק עם מזלג או עם הידיים כך שהמלית לא תברח באפייה.
- לחמם סיר גריל חשמלי, לקמח מעט את בסיס הסיר (פעם אחת לכל הכמות), לאפות את הקלצונה עד להזהבה יפה ולהפוך לצד שני. זהירות!! לא זזים מהסיר כל זמן האפייה. זה קורה בשניות כיוון שהחום של הסיר מאוד מאוד גבוה ובשנייה הקלצונה עלול להישרף וחבל 🙁
- מגישים מייד ונזהרים שלא להיכוות מהגבינה הרותחת.
איך יצא טעים אם א"א לאפות סמוך לאכילה?
או: האם ניתן להכין מראש ולאפות למחרת? איך לשמור בינתיים?
תודה!
היי דפנה,
לא כל כך הבנתי את השאלה
לדעתי כמות המים גדולה מאוד הבצק מימי גם אחרי 15 דקות לישה
היי חיים,תשתמש בכוסות מדידה אוניברסליים
הכנתי את הקלצונה יצא מדהים!! בצק מושלם (דביק אבל הסתדרתי). בקמחים שמתי 400 גרם קמח כוסמין לבן ו100 גרם קמח כוסמין מלא, ואפיתי בתנור על 250 מעלות ל10 דקות.
מומלץ!3>
שמחה שאהבת
חג שמח
הבצק אמור לתפוח רק 10-15 דקות בלבד?
כן, זה בצק פטנט
באיזה כוס השתמשת?
היי רונית,
תמיד כוסות מדידה אוניברסליים
שלום!
רציתי לשאול אם אפשר לאפות את זה בתנור
תודה!
שלום!
רציתי לשאול אם אפשר לאפות את זה בתנור
אפשר על חום הכי גבוה בתנור
וואהו מדהים!
אז גם יש לי קלצונה וגם בצק לפיצה שאני אנסה בטח במוצאי שבת ☺
תודה ❤
מהמם!! מחכה לתמונות