יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
קלצונה גבינות מושלם
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » קלצונה גבינות מושלם

קלצונה גבינות מושלם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 18 במאי 2017 15 תגובות

קלצונה (באיטלקית: Calzone al forno) זה למעשה מאפה איטלקי שמכינים מבצק של פיצה שהפירוש שלו, לא תאמינו זה גרב או מכנסיים (חחחחחחח), רק במקום להכין אותה עגולה עם תוספות, ממלאים את הבצק בכל מלית שמתחשק לנו וסוגרים לחצי סהר. אפשר למלא בגבינות, בירקות ואפילו בבשר ורצוי טלה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קלצונה גבינות מושלם

קלצונה (באיטלקית: Calzone al forno) זה למעשה מאפה איטלקי שמכינים מבצק של פיצה שהפירוש שלו, לא תאמינו זה גרב או מכנסיים (חחחחחחח), רק במקום להכין אותה עגולה עם תוספות, ממלאים את הבצק בכל מלית שמתחשק לנו וסוגרים לחצי סהר. אפשר למלא בגבינות, בירקות ואפילו בבשר ורצוי טלה.

הפעם לכבוד שבועות הבא עלינו לטובה ולטעימה 🙂 החלטתי למלא בגבינות ורוטב עגבניות שבישלתי ממש מעט כדי לשמור על טעם רענן וטבעי של העגבניות. גם במקרה הזה אני כמובן בוחרת בעגבניות מרוסקות תוצרת איטליה. אני אופה את הקלצונה בסיר גריל חשמלי שנותן לי תוצאה הכי קרובה שאפשר לתנור אבן. הקלצונה יוצא קריספי מבחוץ והגבינות נוזלות ממנו עם הביס הראשון, my godׂׂ זה כל כך טעיםםםם.

יש לי מתכון מהיר ומושלם לפיצה שאני מכינה מיליון שנה בערך ולא מחליפה אותו. ניסיתי מתכונים אחרים ותמיד חזרתי למתכון הזה שהוא קל להכנה, מהיר והכי טעים בעולם. הסוד של הבצק המהיר הוא ששמים מים חמימים ולא פושרים. כמובן שאפשר לאפות את הקלצונה גם בתנור  רגיל וגם שם הוא יוצא מצויין. הפטנט שלי לתנור זה לאפות על תבנית הפוכה. ככה מתקבל גם סוג של אפקט של תנור אבן.  אבל, ואבל גדול, הקלצונה  הכי שווה יוצא ללא ספק בסיר גריל החשמלי שאותי באופן אישי הוא משמש כמעט לכל דבר אפשרי כולל  דגים ובשר, ירקות ומאפים.

משטחים את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 18 ס"מ ובעובי של ½ ס"מ, מורחים רוטב עגבניות וגבינות

סוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב את הבצק

קלצונה גבינות מושלם

מצרכים לכמות של 4-5 קלצונה (תלוי בגודל)

לבצק

  • 1/2 קילו קמח 00
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כ – 2 כוסות מים חמימים (לא פושרים אלא חמימים)
  • 1 כפית שטוחה מלח
לרוטב
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני קונה של Mutti)
  • 2 שיני שום כתושות (או יותר אם אוהבים טעם חזק)
  • מלח
  • קורט פלפל שחור
  • ½כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כוס שמן זית
  • עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, זעתר.

למלית הגבינות

  • 1 קופסה גבינת כנען או כל גבינה יבשה אחרת
  • 1/2 חבילה גבינת חמד 16% שומן
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה

  1. הבצק: שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים יחד. מוסיפים סוכר, שמן וחלק מהמים ומתחילים ללוש (אפשר ידנית ואפשר במיקסר),לשים כ- 5 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 2-3 דקות לבצק אחיד , רך וגמיש.
  2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים 10-15 דקות.
  3. רוטב עגבניות:  שמים בסיר את העגבניות המרוסקות עם שום כתוש ומבשלים 5-7 דקות על להבה גבוהה. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ושמן זית ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, מכבים את הגז ומוסיפים את עשבי התיבול. מקררים היטב לפני שמניחים על הבצק.
  4. המלית:  לערבב יחד בקערה את כל סוגי הגבינות, לתבל במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. (בשלב הזה ניתן להוסיף איזה תוספות שאוהבים כגון: זיתים, עגבניות מיובשות, פטריות וכו').
  5. האפייה:  לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים פחות או יותר ועם הידיים לשטח על משטח מקומח לעיגול בקוטר של כ- 18 ס"מ. למרוח רוטב עגבניות על הבצק, להניח כמות יפה מהמלית על חצי משטח העיגול ואת החצי הריק לסגור ולהדק עם מזלג או עם הידיים כך שהמלית לא תברח באפייה.
  6. לחמם סיר גריל חשמלי, לקמח מעט את בסיס הסיר (פעם אחת לכל הכמות), לאפות את הקלצונה עד להזהבה יפה ולהפוך לצד שני. זהירות!! לא זזים מהסיר כל זמן האפייה. זה קורה בשניות כיוון שהחום של הסיר מאוד מאוד גבוה ובשנייה הקלצונה עלול להישרף וחבל 🙁
  7. מגישים מייד ונזהרים שלא להיכוות מהגבינה הרותחת.

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פילו עם גבינה
    אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
  • חצ'פורי
    חצ'פורי מאפה גבינות גיאורגי מושלם
  • ורניקי פטל
    ורניקי במילוי פטל במרק שמנת ופטל
  • שבלולי פיצה מהירי הכנה
    שבלולי פיצה מהירי הכנה טעימים במיוחד
קלצונה קלצונה איטלקי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

15 תגובות

  1. דפנה הגב 13 במרץ 2022 בשעה 21:02

    איך יצא טעים אם א"א לאפות סמוך לאכילה?
    או: האם ניתן להכין מראש ולאפות למחרת? איך לשמור בינתיים?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 במרץ 2022 בשעה 11:53

      היי דפנה,
      לא כל כך הבנתי את השאלה

  2. חיים הגב 16 בפברואר 2022 בשעה 17:12

    לדעתי כמות המים גדולה מאוד הבצק מימי גם אחרי 15 דקות לישה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2022 בשעה 18:43

      היי חיים,תשתמש בכוסות מדידה אוניברסליים

  3. יעל הגב 2 באוקטובר 2020 בשעה 13:58

    הכנתי את הקלצונה יצא מדהים!! בצק מושלם (דביק אבל הסתדרתי). בקמחים שמתי 400 גרם קמח כוסמין לבן ו100 גרם קמח כוסמין מלא, ואפיתי בתנור על 250 מעלות ל10 דקות.
    מומלץ!3>

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 8:52

      שמחה שאהבת
      חג שמח

  4. מריאנה הגב 15 במאי 2020 בשעה 20:34

    הבצק אמור לתפוח רק 10-15 דקות בלבד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 במאי 2020 בשעה 22:21

      כן, זה בצק פטנט

      • רונית הגב 25 במאי 2021 בשעה 15:59

        באיזה כוס השתמשת?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2021 בשעה 13:24

          היי רונית,
          תמיד כוסות מדידה אוניברסליים

  5. יסכה הגב 4 בנובמבר 2019 בשעה 1:13

    שלום!
    רציתי לשאול אם אפשר לאפות את זה בתנור

    תודה!

  6. יסכה הגב 3 בנובמבר 2019 בשעה 7:58

    שלום!
    רציתי לשאול אם אפשר לאפות את זה בתנור

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בנובמבר 2019 בשעה 21:39

      אפשר על חום הכי גבוה בתנור

  7. תהילה אבי הגב 19 במאי 2017 בשעה 11:02

    וואהו מדהים!
    אז גם יש לי קלצונה וגם בצק לפיצה שאני אנסה בטח במוצאי שבת ☺

    תודה ❤

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2017 בשעה 12:37

      מהמם!! מחכה לתמונות

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס