אם כבר בורקס אז הכי דל קלוריות זה עם דפי אורז. מי שכבר הכין מאפים עם דפי אורז, יודע שהם טעימים בטירוף ואם משתמשים בדפים טובים ותהליך נכון, מקבלים בורקס קריספי וטעים בטירוף
למקרה שטרם הכנתם בורקס דפי אורז, זו הגרסה שלי למתכון שרץ ברשת וכבש את כל הלבבות של אוהבי הבורקסים למיניהם שרוצים גם לאכול וגם לשמור על המשקל.
דפי אורז הפכו לדיירי קבע אצלי בבית, עד כדי כך שכמעט כל יום אני פשוט מחממת דף אורז במיקרוגל למשך דקה וחצי, הוא הופך לקריספי ויש לי נשנוש מושלם בכלום קלוריות. אם לא ניסיתם עדיין דף אורז במיקרוגל, זה הזמן! לא תאמינו כמה שזה טעים.
הכנתי כבר מלאווח מדפי אורז שזה מטורף כמה שזה טעים, שטרודל תפוחים מדפי אורז ועכשיו בורקס. זו לא פעם ראשונה שאני מכינה בורקס מדפי אורז, אבל מרוב שיש מתכונים ברשת, חשבתי שזה מיותר שיהיה גם אצלי בבלוג וטעיתי! כל הזמן מבקשים ממני מתכון, אז הנה גם אצלי בבלוג יהיה. גם טעים וגם ללא גלוטן.
בורקס דפי אורז על מחבת במלית גבינה
כנסו כאן לסרטון המלא בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אני הכנתי את המלית עם גבינות שהיו לי במקרר. ניתן להשתמש בכל גבינה שיש לכם בבית, אבל רצוי להשתמש בגבינות יבשות יותר.
- הבורקס הכי טעים אחרי האפייה אבל גם כשהתקרר היה ממש טעים וחוסל.
מצרכים לכמות של 5 בורקסים
כל בורקס מורכב מ – 3 דפי אורז
למלית
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם גבינת שמנת
- 1 ביצה
- 1 כף קמח (אפשר לשים קורנפלור או קמח ללא גלוטן)
- מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
לבלילת דפי האורז
- 15 דפי אורז
- 1.5 כוס מים
- 2 ביצים
- 1/4 כפית מלח
לציפוי: שומשום
לטיגון
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושומרים בצד.
מכינים את הבלילה לטבילת דפי האורז: מערבבים בתבנית פיירקס רחבה יותר מקוטר דפי האורז את המים, הביצה והמלח. טובלים כל 3 דפים יחד בבלילה למשך 1-2 דקות, עד שהדפים רכים, מוציאים למשטח עבודה, מניחים במרכז 2 כפות יפות מהמלית וסוגרים למעטפה. מכינים כך את כל הבורקסים.
מצפים: שמים בצלחת עמוקה שומשום. טובלים כל בורקס שוב בבלילה ומצפים מייד בשומשום משני הכיוונים.
מטגנים: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים כמה דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
אם אוהבים כמוני בורקס ממש קריספי, מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים עוד 10 דקות לקריספיות מושלמת.
מגישים מייד עם עגבנייה מרוסקת וביצה רכה.
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים!
מה ניתן לשים במקום ריקוטה?
תודה!
כל גבינה "יבשה" אחרת
יצא מעולה. תודה ?
בטוח דקות בתוך הביצה? זה לא רך לגמרי?
בטוח
היי
תודה רבה על המתכון, זה פתרון מצוין לשומרי משקל…..
אפשר לוותר על הטיגון בשמן זית ולאפות מיד?
היי אדל,
זה יהיה פחות קריספי