תמיד כשמישהו אומר לי שהוא לא אוהב חלבה אני בהלם….."איך יכול להיות?? מי לא אוהב חלבה??" זו תמיד התגובה שלי… ואני באמת לא מבינה איך אפשר שלא לאהוב את הדבר הטעים הזה….כמובן שכשאני אומרת טעים אז אני מתכוונת לחלבה איכותית ולא תעשייתית פשוטה…כי אם כבר (קלוריות) אז כבר…….
ובמסגרת הניסויים שלי במטבח זה רק היה מתבקש שאנסה להכין חלבה בבית. אז שוטטתי לי ברשת ונתקלתי בהמון גרסאות של חלבה. ואז יום אחד נתקלתי באינסטגרם בחברה שהעלתה תמונות של חלבה שנראתה מעלפת…היא כמובן נתנה קרדיט לבעלת המתכון וכך הגעתי אליו. אז פעם ראשונה הכנתי כמעט בדיוק לפי המתכון כדי להבין את הפואנטה (השמטתי את מי הורדים ואת אבקת החרובים והוספתי מחית וניל). יצא טעים מאודדדדדדד אבל רך מידי ושומני מידי לטעמי. אני רציתי את המרקם הנוקשה והיציב יותר של החלבה. אז עשיתי מקצה שינויים ושיפורים, הוספתי תוספות ואני לגמרי מרוצה מהתוצאה. אההההה ושכחתי להגיד שזה בדיוק 5 דקות עבודה. המתכון המקורי שייך לפיליס גלזר. פרסמה באינסטגרם אילנה CAKE_BAKE המוכשרת. והנה הביצוע שלי. כאן עם שתי תוספות שאני מאוד אוהבת. מתכוונת להמשיך ולהכין עם תוספות נוספות. הרשומה הזו תתעדכן מידי פעם עם כל חלבה חדשה שאכין. החלבה עם הפקאנים היא עם המתכון המקורי ועם השוקולד עם השינויים שלי.
חלבה פקאן
מצרכים לכמות של 7 יחידות בגודל של כ- 7 ס"מ אורך ורוחב 3 ס"מ.
- חצי כוס שקדים טחונים/אבקת חלב/קמח קוקוס
- חצי כוס שומשום טחון (טוחנים במטחנת קפה או מבקשים ממוכר התבלינים לטחון)
- חצי כוס טחינה גולמית
- 4 כפות דבש
- 1/4 כפית משחת וניל
- 50 גרם פקאנים קצוצים ועוד קצת לקישוט
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים ביחד בקערה.
- מסדרים בתוך התבנית שבחרנו פקאנים הפוכים כדי שכאשר נהפוך את החלבה הצד היפה יהיה כלפי חוץ.
- עם הידיים שמים את החלבה בתוך תבנית סיליקון ושומרים במקרר להתייצבות.
הערה: החלבה במרקם הזה הייתה הכי טעימה אחרי כמה ימים במקרר.
חלבה פצפוצי שוקולד
חלבה פצפוצי שוקולד
- חצי כוס שקדים טחונים/אבקת חלב/קמח קוקוס
- 1 כוס שומשום טחון (טוחנים במטחנת קפה או מבקשים ממוכר התבלינים לטחון)
- חצי כוס טחינה גולמית
- 4 כפות דבש
- 1/4 כפית משחת וניל
- חופן פצפוצי שוקולד אמיתי (קונים בחנויות מתמחות באפייה או קוצצים שוקולד מריר או חלב איכותי).
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים ביחד בקערה.
- מסדרים בתוך התבנית שבחרנו קצת פצפוצי שוקולד.
- עם הידיים שמים את החלבה בתוך תבנית סיליקון ושומרים במקרר להתייצבות.
הערה: החלבה במרקם הזה הייתה טעימה אחרי יום במקרר.
ו………עם שברי שקדים….הבטחתי לעדכן ולא יכולתי להתאפק…איך שפרסמתי את הרשומה הכנתי עוד נגלה. הרעיון אותו רעיון התוספת שונה….
1.6.15 עדכון רשומה
הכנתי את אותה חלבה מעולה רק במקום אבקת שקדים שמתי קמח קוקוס ובפעם נוספת אבקת חלב ויצא מעולה!! אפילו טעים יותר מהמקור.
מה זה משחת וניל? חייבים את זה?
זה טעם וניל אמיתי עם הגרגרים. את יכולה לשים תמצית וניל טובה
היי עופר, זו הגרסה הביתית. אולי כדי לקבל מרקם תעשייתי יותר מבשלים אבל זה רעיון טוב לנסות….נתת לי רעיון לבדוק איך ייצא כשאבשל את זה…….אכין ואעדכן איך יצא
נראה מפתה!
מעניין, הייתי בטוח שחלבה מבשלים. נדמה לי שזה מה שראיתי פעם במפעל בנצרת.
תודה, יהודית 🙂