חמוצים מהירים שמוכנים תוך כמה שעות הודות למשקולת שאני מניחה עליהם ועוזרת להם להיות כבושים במהירות. אני אוהבת להכין אותם ליד הקוסקוס
חמוצים מהירים
חומרים לקערה גדולה
- 5 גזרים קלופים ופרוסים לרצועות דקות
- חצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים
- 1 פלפל חריף ירוק חתוך לרצועות
- 3 גבעולי סלרי (עם העלים) חתוכים לרצועות
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
- 1 ראש שומר פרוס דק
- 2-3 לימונים גדולים
- חופן מלח
- 1/4 כוס שמן
אופן הכנה:
- לשים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה ורחבה.
- לסחוט לקערה 2 לימונים ואת הלימון השלישי לקלוף ולחתוך לקוביות.
- להמליח (בזהירות ובהדרגה), לשים שמן ולערבב היטב.
- להניח על הירקות קערה נוספת שבתוכה נניח משקולת שתגרום לירקות להגיר נוזלים וכך למעשה הם יעברו תהליך של כבישה בנוזלים של עצמם, בלימון ובמלח.
- אם לא אוכלים באותו יום הכל שומרים במקרר.