מילפי קוקוס ושוקולד חלב טעים בטירוף, ללא גלוטן וכשר לפסח! אחד הקינוחים הכי טעימים שתכינו והכי מהירים. הביסקוויט פריך וקריספי עם ארומה משגעת של קוקוס והמוס רך ומשתלב מעולה עם הקריספיות של הביסקוויט


עוד קינוח מהיר מהיר וטעים כל כך לאוהבי הקוקוס (אנייי). מעין ביסקוויט/טוויל שמכינים בדקה ואופים עד להזהבה בתנור. הוא יוצא קריספי במיוחד, עם טעם וארומה של קוקוס קלוי וזה כל כך טעים שתצטרכו להיזהר שלא לזלול את העוגיות בלי הקרם מעל 🙂

אני לא אוהבת תחליפים לקמח בפסח, אני כן אוהבת את האתגר שיש בלהכין קינוחים שונים ללא קמח בכלל ועדיין להשיג תוצאה מושלמת! יש כל כך הרבה קינוחים שניתן להכין ללא קמח, שאני חייבת לזכור אותם גם במהלך השנה ולא רק כשאין ברירה. זו אגב הסיבה שלא תראו אצלי לחמים ולחמניות עם תחליפי קמח או עוגות עם קמחים תופחים וכו'. יש מספיק קינוחים טעימים שאפשר להכין במהלך ימי החג ואחר כך נחזור לבצקים כמו שצריך ולא עם תחליפים.

הקינוח הזה יוצא כל כך טעים ומיוחד שתרצו להכין אותו כל השנה וכמובן שאפשר לשלב עם כל קרם שאוהבים ולא חייב שוקולד חלב. אנחנו פשוט מתים על השילוב, אז זה היה מתבקש. אפשר להכין עם קרם פיסטוק, ריבת חלב, קרם וניל, שוקולד מריר וכו'.
כנסו כאן למילפיי שקדים, מסקרפונה ופטל שגם הוא ללא גלוטן
מילפיי קוקוס ומוס שוקולד חלב (ללא גלוטן)
כנסו כאן לסרטון הדגמה מלא בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- אני משתמשת בכל המתכונים שלי במשקל, כוסות וכפות מדידה אוניברסליות. תיצמדו לכמויות כדי שיצליח ב – 100%.
- אפשר להכין את הביסקוויט קוקוס מראש ולשמור בקופסה אטומה לשמירת הטריות.
- את הקינוח הזה מרכיבים סמוך לזמן ההגשה. בשעה הראשונה להכנתו הביסקוויט עדיין קריספי ואחר כך מתרכך. המלצתי – תכינו הכל ותזלפו ממש לפני ההגשה.
- הביסקוויט קוקוס טעים בטירוף גם בלי שום קרם.
- אפשר להכין את הקינוח עם טעמים אחרים של מוס כמו למשל: פיסטוק, ריבת חלב, שוקולד מריר, נוטלה וכו'.
- המתכון פה מספיק ל – 3 קינוחים שכל אחד מהם מורכב מ-3 קומות של ביסקוויט קוקוס. ניתן להכין 2 קומות ואז יהיו יותר קינוחים להכפיל כמויות.
מצרכים ל – 9 ביסקוויטים בקוטר של כ – 8 ס"מ
לביסקוויט קוקוס
- 80 גרם חלבון ביצה בטמפרטורת החדר (כ – 2 חלבונים גדולים)
- 40 גרם סוכר (4 כפות)
- 80 גרם פתיתי קוקוס (כ – 3/4 כוס)
- 40 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו שמן קוקוס באותה כמות)
למוס שוקולד חלב
- 50 גרם שוקולד חלב (לפרווה שימו שוקולד מריר)
- 10 גרם חמאה (לפרווה שימו שמן קוקוס)
- 125 מ"ל שמנת מתוקה 38% (חצי מיכל) (לפרווה שימו שמנת צמחית)
- 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות נוטלה (לפרווה – שימו כל ממרח שאתם אוהבים)
- 2 כפות מסקרפונה/גבינת שמנת (לא חובה)
להגשה: קוקוס קלוי, פיסטוקים קצוצים.
אופן הכנה
מכינים ביסקוויט קוקוס: מחממים תנור על מצב טורבו לחום של 130 מעלות.
שמים בקערה חלבונים וסוכר וטורפים דקה עם מזלג. מוסיפים קוקוס ומערבבים. משלבים את החמאה ומערבבים טוב עד שהיא נטמעת בתערובת.
נעזרים בכף מרק רגילה – שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כף מהתערובת ועם גב הכף משטחים ומעצבים לעיגול דק בקוטר של כ – 8 ס"מ. מכינים את כל הכמות באותה צורה. אין צורך לשמור על מרווחים גדולים כיוון שזה נשאר בדיוק אותו גודל אחרי האפייה.
אופים 30-40 דקות עד שהביסקוויטים מקבלים צבע זהוב יפה. באמצע זמן האפייה מומלץ להפוך את התבנית כדי שהם ייאפו שווה מכל הכיוונים.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין לפני שמעבירים לקופסה אטומה עד להרכבת הקינוח.
מכינים מוס שוקולד חלב: ממסים במיקרוגל שוקולד וחמאה (חצי דקה במיקרוגל) , מערבבים ומקררים לטמפרטורת החדר.
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה למרקם יוגורט. מעבירים חלק מהקצפת לצלוחית השוקולד ומערבבים היטב (השוואת מרקמים). מחזירים הכל למיקסר ומוסיפים גם את הפודינג והנוטלה. מקציפים למוס יציב.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק ושומרים במקרר עד להרכבת הקינוח.
הרכבת הקינוח: כאמור, הרכבת הקינוח תיעשה ממש סמוך לזמן ההגשה על מנת לשמור על פריכות הביסקוויט קוקוס. מניחים על צלחת הגשה ביסקוויט אחד ומזלפים מסביב מוס שוקולד. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, סך הכל שלושה ביסקוויטים לכל קינוח.
מקשטים עם קוקוס קלוי ופיסטוקים. את הקוקוס קולים כמה שניות על מחבת יבשה ואפשר גם במיקרוגל בפולסים.