המתכון או יותר נכון הרעיון הכי מבריק שנתקלתי בו בשנים האחרונות. כל כך קל וטעים שאנחנו אוכלים כל השנה ולא רק בפסח. אמנם הוא מטוגן, אבל נחסכות המון קלוריות כיוון שזה לא בצק שמקופל בתועפות של חמאה
בחיי שזה הדבר הכי מהיר והכי טעים שתכינו ולא רק בפסח! את המתכון המושלם הזה שרץ ברשת כבר כמה שנים הכנתי כבר מזמןןןן מזמן וחשבתי שיש כבר מספיק אנשים שפרסמו אותו אז למה גם אני. אבל, לכל דבר יש את הזמן שלו והתחשק לי שגם אצלי בבלוג יהיה את המתכון/רעיון המושלם הזה והנה אנחנו, בחול המועד של פסח מחפשים מה לאכול ונזכרתי במלאווח הטעים הזה.
תכינו עגבניות מרוסקות חריפות וביצה קשה, תגלגלו את המלאווח ותתכוננו להתמכר לתענוג הזה. מעבר לזה שהוא טעים בטירוף, הוא יחסית דל בקלוריות. שלא כמו המלאווח הרגיל שמקופל עם תועפות חמאה, פה אני רק מטגנת בחמאה ומי שממש רוצה להחמיר אז שישתמש בתרסיס שמן ויחסוך עוד קלוריות. אני מצאתי שהחמאה ושמן הזית בכמות טיפה יותר גדולה, מניבה תוצאה טובה וטעימה יותר.
כמובן שהכנתי גם סרטון הדגמה כדי שתראו כמה שזה קל קל להכנה. ולא שוכחת לתת לכם לינק לשטרודל תפוחים שאני מכינה עם דפי אורז.
מלאווח מדפי אורז קל להכנה
כנסו כאן לסרטון הדרכה מלא בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- מומלץ לאכול את המלאווח מייד לאחר ההכנה, כמו מלאווח מבצק רגיל הוא קריספי אחרי ההכנה ומתרכך לאחר מכן. הוא טעים גם כשהוא רך אבל מי שכמוני אוהב קריספי – שיאכל חם.
- כל מלאווח מורכב משלושה דפי אורז כדי לקבל את הדפדוף המאפיין את המלאווח.
- כנסו כאן לשטרודל תפוחים מדפי אורז.
מצרכים ל- 7 מלאווחים
- 21 דפי אורז
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס מים מהברז
- 1/2 כפית מלח
- לטיגון: 50 גרם חמאה +1/4 כוס שמן זית
- להגשה: עגבניות מרוסקות +מלח+סחוג
- להגשה: ביצים קשות
אופן הכנה
שמים בקערה נמוכה יחסית ובקוטר גדול יותר מדפי האורז את הביצים, המים והמלח ומשקשקים עם מזלג.
מניחים בקערה 3 דפי אורז, אחד אחרי השני כך שיהיו ממש טבולים בתוך בלילת הביצים והמים. משאירים כך 2 דקות או עד שהדפים ממש רכים.
מחממים על להבה גבוהה מחבת רחבה עם מעט מהחמאה וכ – 2 כפות שמן זית.
מעבירים את דפי האורז למחבת ומטגנים 2-3 דקות מצד ראשון או עד שהדפים זהובים, הופכים ומטגנים עוד כדקה מצד שני.
אני מנגבת את המחבת אחרי כל 2 סבבים כי השמן נשרף וזה פחות טעים ופחות בריא.
להגשה: מגררים עגבניות ומתבלים במלח וסחוג לפי הטעם. מכינים ביצים קשות ומגישים.