יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מרשמלו ביתי בטעמים
ראשי » כל מיני » מרשמלו ביתי בטעמים

מרשמלו ביתי בטעמים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 9 ביוני 2015 11 תגובות

מרשמלו ביתי בטעמים. אין להשוות את המרשמלו הקנוי לזה הביתי. כשמכינים בבית פעם אחת לא יכולים יותר לאכול את התעשייתי. זה כמו לאכול עננים בטעמים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה


אין אבל ממש אין מה להשוות את הטעם של הדבר המדהים הזה לתעשייתי הקנוי ותאמינו לי אני יודעת מה אני אומרת. אני לגמרי ממכורי המרשמלו. כולם יודעים שכשעושים על האש אני מבחינתי מחכה רק לסוף. לא מעניין אותי הבשר (למרות שאני לא מוותרת עליו surprise). אבל מבחינתי- כשאומרים "על האש" אז מה שעולה לי בראש זה לא איזה סטייק עסיסי אדמדם, אלא מרשמלו רך, וכזה מושי שאני יכולה לאכול ממנו שקית ענקית שלמה.והחצי שלי יודע להכין אותו בול במידה הנכונה ובמרקם המדוייק. פשוט יש לו סבלנות לעמוד ככה עם המרשמלו מעל המנגל במרחק הנכון  מהאש ולסובב את השיפוד כל הזמן………..מדהים! רק מהסבלנות  האינסופית שלו אני נעשית חסרת סבלנות עוד יותר ממה שאני ממילא חסרה.  
אז החלטתי להכין מרשמלו בבית. עשיתי תחקיר מעמיק ברשת, ראיתי המון מתכונים –  מתכונים עם ביצים, בלי ביצים….. בהתחלה ממש התבלבלתי…אבל לבסוף לקחתי מתכון מבלוג מסוייים שהיה יחסית הכי ברור מבחינת ההסברים והלכתי על זה….חשבתי שיצא מושלם…אבל…….לא הייתי בכלל שלמה עם התוצאה ובדיעבד זה היה רחוק ממושלם. המרקם היה לי רך מידי….וככה התהלכתי לי בידיעה שאני חייבת לנסות שוב אבל ממתכון אחר. אז…שוטטתי לי שוב ברשת וחזרתי למתכון שלא בחרתי בו מלכתחילה כי ההסבר היה מעט מסורבל ולא רציף. אחרי שעשיתי לי קצת סדר במתכון ורשמתי לי אותו ברצף ברור יצאתי לקנות שוב ג`לטין (כי נגמר מהניסיון הראשון) ונכנסתי למטבח. הפעם כבר העזתי יותר. כבר הבנתי את הפרינציפ  לגמרי והבנתי איפה ואיך אני יכולה לשחק עם המתכון. אז הכנתי שוב בטעם תות ומרוב התלהבות שהצליח לי למחרת הכנתי בטעם וניל  ובהבזק של רגע חילקתי את הכמות לשניים ולחלק אחד הוספתי 100 גרם שוקולד מריר. לא הייתי בטוחה מה תהיה התוצאה עם השוקולד, אבל ההיגיון אמר לי ששקולד נמס ומתמצק חזרה אז לא אמור להשפיע על המרקם. וצדקתי!!! זה יצא מעולה! ובמבחן טעימה שנתתי ל-10 ילדים מהכיתה של נוביק השוקולד ניצח בגדול. 

איזה אושר……כולה מרשמלו אבל מושלם!!

מרשמלו ביתי בטעמים

אז תכינו לכם מראש:
  • מיקסר
  • מד חום לסוכר
  • תבנית מלבנית/ מרובעת מרופדת בנייר אפייה משומן 
  • מסננת לניפוי אבקת הציפוי על המרשמלו 
חומרים למרשמלו תות
  • 14 גרם  ג`לטין
  • 50 מ"ל מים 
  • 25 מ"ל סירופ תות (שמתי של הרשיז) 
לסירופ
  • 220 גרם סוכר
  • 120 גרם סירופ תירס /גלוקוזה
  • 75 מ"ל מים
  • 1/4 כפית מלח 
לציפוי 
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כוסות אבקת סוכר
אופן הכנה
  1. להשרות ג`לטין ב- 50 מ"ל  מים + 25 מ"ל סירופ תות לעשר דקות בתוך קערת המיקסר.
  2. לשים בסיר על אש בינונית את הסוכר, סירופ תירס, מלח ומים.
  3. להרתיח עד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של 115 מעלות. 
  4. לכבות את האש.
  5. להפעיל את המיקסר באיטיות על הג`לטין כחצי דקה.
  6. להתחיל לצקת את הסירופ  בזרם דקיק לתוך תערובת הג`לטין. בהדרגה להגביר את מהירות ההקצפה למהירות המקסימלית  ולהקציף במשך 15 דקות.
  7. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  8. להעביר את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה ולשטח עם מרית משומנת או ידיים משומנות בצורה אחידה.
  9. לערבב יחד אבקת סוכר וקורנפלור.
  10. לנפות מעל המרשמלו את אבקת הסוכר והקורנפלור. לכסות בנייר כסף היטב ולתת ייבוש של לילה.
  11. למחרת, להוציא את המרשמלו מהתבנית.להיעזר בנייר האפייה. 
  12. בעזרת סכין חדה משומנת קלות לחתוך לקוביות או לקרוץ צורות.
  13. לגלגל את המרשמלו באבקת הסוכר והקורנפלור ולשמור בקופסא אטומה במקום קריר ויבש (לא במקרר).

חומרים למרשמלו וניל ושוקולד. כאן הכפלתי כמויות וחילקתי חצי כמות וניל וחצי כמות שוקולד

  • 28 גרם ג`לטין
  • 150 מ"ל מים
​לסירופ
  • 440 גרם סוכר
  • 240 גרם סירופ תירס /גלוקוזה
  • 150 גרם מים 
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 מקלות וניל שהוצאנו להם את הגרגירים.
​לטעם שוקולד- 100 גרם שוקולד מריר/חלב מומס.
ההכנה
  1. להשרות ג`לטין ב- 150 מ"ל  מים בתוך קערת המיקסר.
  2. לשים בסיר על אש בינונית את הסוכר, סירופ תירס, מלח, מים ומקלות וניל (להוציא את התוכן של המקלות ולבשל גם את המקלות עצמם).
  3. להרתיח עד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של 130 מעלות. 
  4. לכבות את האש ולהוציא את מקלות הוניל.
  5. להפעיל את המיקסר באיטיות על הג`לטין כחצי דקה.
  6. להתחיל ליצוק  את הסירופ  בזרם דקיק לתוך תערובת הג`לטין. בהדרגה להגביר את מהירות ההקצפה למהירות המקסימלית  ולהקציף במשך 15 דקות.
  7. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  8. להעביר חצי מהתערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה ולשטח עם מרית משומנת או ידיים משומנות בצורה אחידה.
  9. להוסיף לחצי השני של התערובת שנשאר במיקסר את השוקולד המומס ולהקציף עוד 5 דקות. התערובת נראית הרבה יותר נוזלית מהקודמת וזה בסדר גמור. היא תתמצק חזרה.
  10. להעביר את התערובת לתבנית נוספת מרופדת בנייר אפייה משומן.
  11. לערבב יחד אבקת סוכר וקורנפלור.
  12. לנפות מעל המרשמלו את אבקת הסוכר והקורנפלור. לכסות בנייר כסף היטב ולתת ייבוש של לילה.
  13. למחרת, להוציא את המרשמלו מהתבנית. להיעזר בנייר האפייה. 
  14. בעזרת סכין חדה משומנת קלות לחתוך לקוביות או לקרוץ צורות.
  15. לגלגל את המרשמלו באבקת הסוכר והקורנפלור ולשמור בקופסה אטומה במקום קריר ויבש (לא במקרר).
  16. חלק מהמרשמלו שוקולד יצקתי לצלוחיות חד פעמיות בצורת לב. אפשר לצקת לכל תבנית שרוצים.
 
18.2.14 – עדכון רשומה וטעמים
אז ככה, לאחר ההצלחה שקצרו המרשמלוס הייתי חייבת לנסות עוד טעמים. וגם הייתי אמורה להיפגש בראשון האחרון עם האחיות המהממות שלי ליום כייף בתל אביב ואחותי חגיגית אמרה לי שאם אני אוהבת אותה אז שאביא לה מרשמלוס. אז כמו שהבנתם אני אכן אוהבת את אחותי אז הכנתי לה וניצלתי את ההזדמנות להשתולל עם טעמים כי חגיגית אוהבת טעמים מיוחדים. אז אז הכנתי בטעם וניל ולימונענע ועוד נגלה בטעם קינמון. דיווחים מהשטח: הלימונענע לקח בגדול, הקינמון גם טעים אבל רק במקום השני (אצל חגיגית). עידו, הבן זוג של חגיגית התעלף על התות ונריה המדהימה, הבת בת הארבע  של עידו, התענגה על השוקולד ואמרה שבחיים לא אכלה דבר כזה וזה טועם כמו פודינג 
וכולם חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה
מספיק סיפורים
  • לטעם הקינמון הוספתי חצי כפית קינמון לסירופ הסוכר +מקל וניל שהוצאתי לו את הגרגרים לתוך הנוזל, בישלתי את המקל עצמו גם יחד עם הנוזל וכשהגעתי לחום הרצוי הוצאתי את המקל.
  • לטעם וניל- לימונענע- סחטתי לימון שלם וטחנתי בבלנדר מוט ידני עם 10-12 עלי נענע טריים ורעננים. לאחר מכן סיננתי את זה לכוס ומדדתי 25 מ"ל שנכנסו לשלב הראשון שבו משרים את הג`לטין בנוזל. וכדי שלא יהיו אי הבנות אז שמתי 25 מ"ל מהנוזל לימונענע ו-50 מ"ל מים+ 14 גרם ג`לטין. לסירופ הסוכר הוספתי 2 מקלות וניל.
כל שאר השלבים נשארים אותו דבר.
הצבע שמתקבל משני הטעמים החדשים הוא לבן/שמנת כך שאם רוצים צבע אז אפשר להוסיף קצת צבע ירקרק בג`ל או אבקה לטעם הלימונענע ומעט חום לטעם הקינמון לקראת סוף ההקצפה (אני מעדיפה לא להשתמש בצבע מאכל ולכן לא שמתי). למעשה, אפשר לשים כל טעם שאוהבים וניתן להכין ממנו תמצית טבעית או לחילופין לקנות תמצית טעם. הכי חשוב לשמור על היחסים של החומרים כדי לקבל את המרקם המושלם.
27.3.14 – עדכון רשומה 2
  • הכנתי שוב והפעם טחנתי תותים טריים עם כף אבקת סוכר והם שימשו אותי במקום הסירופ תותים. במקום 25 מ"ל מים ו – 50 מ"ל סירופ תותים  שמתי 75 גרם רוטב תותים וכל השאר אותו דבר בדיוק. 
  • שמתי בצד כמה מרשמלוס כדי לבדוק את עמידותם. גם אחרי חודש וחצי עדיין היו טעימים מאוד. 
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מפרום
    מפרום תפוחי אדמה על מצע קוסקוס אמיתי
  • סופגניות מרובעות
    סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס
  • סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
    סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
  • לחם ללא לישה בסיר ברזל
    לחם קיפולים שאופים בסיר ברזל יצוק
מרשמלו מרשמלו ביתי קינמון תותים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. אוסנת הגב 28 במאי 2018 בשעה 15:41

    כתבתי לך כבר כמה פעמים ואכתוב שוב: אתר מדהים , יופי של מתכונים, ויופי של כתיבה….
    אוסנת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במאי 2018 בשעה 17:51

      תודה רבההה אוסנת. ריגשת אותי

  2. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במרץ 2016 בשעה 7:58

    היי פנינה. תודה רבה!! אפשר לשים גלוקוזה במקום סירופ תירס

  3. פנינה הגב 6 במרץ 2016 בשעה 9:51

    הי יהודית
    תודה רבה על הבלוג שלך. הכל נראה כל כך מושך
    העתקתי לי גם את מתכון הג'חנונים לנסות.

    רציתי לשאול אם ידוע לך במקרה אם ניתן להשתמש בגלוקוזה במקום סירופ סוכר (למתכון המרשמלו או כל מתכון אחר) ומה יהיה יחס ההמרה בניהם?
    תודה רבה

  4. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2015 בשעה 8:50

    צודקת שזה אולי לא ברור. במקום מים שמתי הכל תות.

  5. אנונימי הגב 12 באוקטובר 2015 בשעה 8:48

    יהודית לא רוצה לנדנן אבל כרגע הדפסתי את המתכון כדי להכין וכתב ששמת 75 גרם מחית תות במקום הסירופ אבל במתכון יש רק 25 גרם אז מה הנתונים הנכונים כמה מים כמה מחית וכמה גלטין?

  6. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באוקטובר 2015 בשעה 16:39

    אם משתמשים בתותים טריים אז טוחנים למחית ומסננים.

  7. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באוקטובר 2015 בשעה 16:38

    תודה רבה! לא כתוב לסנן וגם אין מה לסנן. זה סירופ

  8. אנונימי הגב 11 באוקטובר 2015 בשעה 16:37

    איך מדיוק מכינים את המרשמלו תות? מסננים ומשתמשים רק בנוזלים או ברסק? האתר שלך מדהים!!!!

  9. יהודית אביב הגב 8 ביולי 2015 בשעה 19:06

    שונה לחלוטין והשוקולד באמת משהו מיוחד. תודה על הביקור עופר

  10. Ofer Dub הגב 8 ביולי 2015 בשעה 16:56

    מרשמלו ביתי זה משהו באמת שונה מזה המסחרי.
    רעיון תוספת השוקולד מעניין. אמליץ לאחראים על התחום 🙂
    תודה, יהודית.

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו אמיצים ולכו להשרות חומוס, מחר תבשלו עד שרך רךךךך ואזזז תטחנו במכתש ועלי או במעבד מזון. 
המתכון בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״ ויהיה לינק בסטורי ובהיילייטס

בבלוג יש גם מתכון לחומוס בסיסי וחומוס עם בשר וצנוברים

לא מצאתם את המתכון? תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק

#חומוס 
#חומוסביתי 
#חומוספטריות
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס