פיתות ללא גלוטן, טעימות, נעימות יותר בבטן ובטח ובטח למי שרגיש לגלוטן זה פתרון קל ומצויין לפיתות מהירות שמכינים על מחבת


אני לא צליאקית וגם לא רגישה לגלוטן ובכל זאת הכנתי פיתות ללא גלוטן. בטח אתם שואלים "למה?" כי לפני כשלושה שבועות פרסמתי מתכון ותיק מהבלוג של הלאפות שלי שאני מכינה על מחבת ויוצאות מושלמות ואחת העוקבות כתבה לי: "אנחנו בבית ללג ולצערי שום לאפה עדיין לא עשתה לי את זה" ועניתי לה: "את מאתגרת אותי. יש לי קמח אני אנסה ואם יצליח יפורסם". אז שני יקרה, זה בשבילך ואחרי שהכנתי ואכלתי המשכתי להכין קבוע.
האמת היא שכבר באותו יום הכנתי וזה יצא להיט וגם הקפאתי כדי לוודא שזה מוצלח גם אחרי הקפאה. תכננתי לפרסם את המתכון כבר למחרת אבל איכשהו, כמו שתמיד קורה לי עם מתכונים, אני מכינה אחרים, מפרסמת וחלק נשכחים, אבלללל, גם זמנם בסוף מגיע.

למתכון הזה השתמשתי בקמח ללא גלוטן של קאפוטו, קמח לא זול בכלל אבל התוצאה מושלמת אז נראה לי שזה שווה. אני כבר אומרת לכם שיש עוד מתכון מושלם בקנה של פיצה בטאבון ללא גלוטן.

פיתות על מחבת ללא גלוטן
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אין לי מושג איך ייצא עם קמח אחר כך שהאחריות פה היא רק עם הקמח הספציפי הזה של קאפוטו.
- פיתות על מחבת מכינים על מחבת לוהטת. אם המחבת לא חמה מספיק, הפיתות מתייבשות ונשברות. זה נכון לכל פיתה גם עם גלוטן.
- את הפיתות המוכנות מעבירים מייד למגבת נקייה (בלי ריח של מרכך) ולשקית ניילון שתשמור על הפיתה מהתייבשות.
מצרכים לכמות של 9-10 פיתות
- 560 גרם קמח ללא גלוטן של קאפוטו
- 11 גרם שמרים יבשים
- 15 גרם סוכר
- 350 גרם מים
- 8 גרם מלח
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משמנים קלות, מכסים בניילון ומתפיחים שעה.
אחרי שעה מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל כדור ומניחים בקערה מקומחת למנוחה של כ – 15 דקות כשהן מכוסות במגבת.
מכינים פיתות: מחממים מחבת רחבה על להבה מאוד גבוהה עד שהיא ממש מעלה עשן.
מרדדים על משטח מקומח את הפיתה כמה שיותר דקה ומניחים על המחבת הלוהטת. אחרי 30-45 שניות כשהפיתה מזהיבה הופכים לצד שני ומזהיבים גם אותו.
מעבירים את הפיתות המוכנות למגבת מטבח נקייה ולתוך שקית ניילון שתשמור על הפיתות מהתייבשות.מכינים כך את כל הפיתות.
בשלב הזה ניתן להקפיא את הפיתות עד חודש.
הי האם כל קמח ללא גלוטן יעבוד פה במתכון? מולינו כחול/ refresh?
אני מניחה שכן
האם אפשר לעשות אותן עם קמח רגיל,כוסמין?
כן
הכנתי עם קמח כרגיל ללחם ויצא מושלם! תודה על המתכון
מהמםם טוב לדעת
איפה ניתן להשיג את הקמח???
חנויות אפייה, באינטרנט
פיתות נהדרות אימצתי בחום ❤️❤️
לא משמנים את המחבת?
לא