יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
שטרודל תפוחים מדפי אורז (ללא גלוטן)
ראשי » אורז » שטרודל תפוחים מדפי אורז (ללא גלוטן)

שטרודל תפוחים מדפי אורז (ללא גלוטן)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 באפריל 2020 18 תגובות

שטרודל תפוחים מושלםםם וטעים מדפי אורז ללא גלוטן. זה יוצא כל כך טעים ובמרקם מפתיע כל כך שלא הפסקתי להכין ולהתפעל מכמה שזה טעים בכלום עבודה וחומרים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
שטרודל תפוחים מדפי אורז (ללא גלוטן)

טרפת דפי האורז מכה שנית והפעם מי שהטריפה אותי בשעה 10 בלילה זאת נטע המהממת מהבלוג "המטבח של נטע" . בפסח נטע העלתה לאינסטגרם סרטון לכאורה תמים של מלאווח מדפי אורז. עכשיו, אני מכירה את זה מהרשת ממש מזמן ואפילו הכנתי בפסח הקודם את הבורקס המפורסם שכל העולם הכין ולא עפתי עליו, לפחות לא בדרך שפרסמו והכנתי לפיה והבנתי שזה שטויות ובורקס מכינים מבצק עלים או פילו ושכחתי מזה.

הגרסה המטוגנת

נחזור לנטע שהעלתה מתכון למלאווח דפי אורז שלא יצא לי מהראש וככה בלי הקדמות מיוחדות, אתמול ב – 10 בלילה הכנתי את המלאווח הכי טעים שאכלתי ואני לא מגזימה בכלל. יש כאלה שצקצקו וגם יצקצקו אבל זה כי הם לא הכינו ואם הכינו – הכינו לא נכון ולא טוב, כי זה יוצא מטורף!! הדבר היחיד ששיניתי במתכון של נטע זה שטיגנתי בחמאה ושמן.

הגרסה האפויה

רק לשם הבהרה, את דפי האורז אני מכירה מלא מלא שנים ואפילו היה לי בבלוג הראשון שלי בתפוז, מתכון לסושי מדפי אורז. המתכון ירד עקב תמונות מחרידות וקשות לצפייה 🙂 אבל הוא עוד יעלה ממש בקרוב עם תמונות מחודשות. הייתה תקופה שהייתי מכינה כל הזמן סושי מדפי אורז כי לא אהבתי את הטעם של האצה בסושי המקורי. מאוחר יותר הבנתי שיש סוגים של אצות ולמדתי לאכול סושי כהלכתו.

הגרסה האפוייה

בקיצור, אחרי שאכלתי את המלאווח, חלמתי בלילה על שטרודל תפוחים עם דפי אורז וגם על בוריק עם ביצה נוזלית ויש לי עוד כל כך הרבה רעיונות להכין עם זה, רק שזה טעיםםם יותר מידי וגם משמין.

טעים בטירוף

אז איך מכינים שטרודל תפוחים מדפי אורז??

אני אתן פה גם גרסה מטוגנת וגם גרסה אפוייה עם כל ההערות והטיפים כדי שגם לכם יצליח. זה מתכון די פשוט וקל שמכינים ממש בדקות בודדות ויוצא מושלם.

מתחילים עם הכנת התפוחים במיקרוגל ובינתיים מכינים את הבלילה שבה נטבול את הדפים. הבלילה מורכבת מביצה אחת, 3/4 כוס מים, כפית סוכר וקורט מלח

  • לפני אפייה במיקורגל
  • אחרי 3.5 דקות במיקרוגל

בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח

ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות

שטרודל תפוחים מדפי אורז (ללא גלוטן)

לפני שמתחילים

  • הכנתי שתי גרסאות – אפוייה ומטוגנת בחמאה ושמן. במבחן התוצאה שתי הגרסאות היו מאוד טעימות. אני אפרט פה את ההבדלים והטיפים.

הגרסה האפוייה

מזכירה מאוד את השטרודל תפוחים הרגיל. הגרסה האפוייה מתרככת אחרי שעה ונעשית קצת צמיגית. כשרצינו לאכול שוב, החזרתי לתנור לעוד כ – 15 דקות והשטרודל חזר להיות קריספי והיה מעולה וטעים. אפשר להכין מראש את השטרודל ולפני ההגשה לחמם שוב כדי להחזיר את הקריספיות.

הגרסה המטוגנת

והגרסה המטוגנת מזכירה את הפאי תפוחים של מקדונלדס. אחרי חצי שעה הוא מתרכך אבל נשאר רך וטעים מאוד גם בלי לחמם. יש לו טעם חמאתי עשיר יותר מהגרסה האפוייה אבל מי שרוצה יותר דיאטתי אז האפוייה זאת גרסה מעולה!

  • אם קונים דפי אורז ללא גלוטן – השטרודל יכול להתאים לצליאקים. שימו לב שלא כל דפי האורז הם נטולי גלוטן.
  • לכל שטרודל אני משתמשת בשלושה דפי אורז.
  • כמות הבלילה מספיקה ל – 4 שטרודלים. במידה ורוצים יותר – ניתן להגדיל כמויות בהתאם.
  • תבחרו דפי אורז של חברה טובה כי לדעתי זה קריטי להצלחת המתכון.

מצרכים ל -4 שטרודלים

למלית תפוחים

  • 3 תפוחים מזן גרני סמית (הירוקים החמצמצים)
  • 1 כף סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כפית חמאה

לבלילת דפי אורז

  • 12 דפי אורז עגולים בקוטר 22 ס"מ (אני קניתי של דפים על בסיס טפיוקה ואורז של מזרח ומערב)
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס מים
  • קורט מלח
  • 1 כפית סוכר חום בהיר

לגרסה המטוגנת: 50 גרם חמאה + 1/4 כוס שמן קנולה

אופן הכנה

מכינים מלית תפוחים: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים דקים (לא דקים מידי). שמים בצלחת על התפוחים סוכר, קינמון וקורנפלור ומערבבים. מכניסים למיקרוגל למשך 3.5-4 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מקררים 2 דקות לפני שממשיכים.

מכינים את השטרודל: שמים בתבנית או צלחת שגדולה יותר מקוטר דפי האורז את הביצה, המים, המלח והסוכר ומערבבים עם מזלג.

לגרסה האפוייה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. טובלים שלושה דפי אורז יחד בבלילת הביצה והמים 2-3 דקות עד שהדף רך וגמיש. מניחים נייר אפייה שעליו נעבוד ובמקביל לרפד תבנית בנייר אפייה. מרימים את דפי האורז ומנערים אותם כדי להיפטר מעודפי הבלילה. מניחים את הדפים על נייר האפייה שעליו עובדים, מניחים מעט ממלית התפוחים, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים למעין רולדה.

מניחים את השטרודל על תבנית האפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות 30-35 דקות, עד שהשטרודל מקבל צבע זהוב עמוק והוא קריספי למגע.

מוציאים מהתנור, מחכים 2 דקות, מפדרים באבקת סוכר ואוכלים מייד.

לגרסה המטוגנת: מכינים את השטרודל בדיוק לפי אותו תהליך שהכנו את האפוי. מחממים חמאה ושמן במחבת. מטגנים על להבה בינונית את השטרודל מכל הכיוונים עד שהוא משחים יפה. לקראת הסוף מגבירים את הלהבה כדי לתת אקסטרה קריספיות לשטרודל.

מפדרים אבקת סוכר ואוכלים מייד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • שטרודל תפוחים לפסח
    שטרודל תפוחים ואגוזים כשר לפסח
  • זיווה מבצק מלאווח
    זיווה - מאפה גבינות ותרד מבצק מלאווח ביתי
  • בורקס תפוחי אדמה בבצק פילו
    בורקס תפוחי אדמה בבצק פילו
  • אוזני פיל
    עוגיות אוזני פיל משני מצרכים בלבד
דפי אורז שטרודל תפוחים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. זאנט הגב 10 ביולי 2024 בשעה 15:47

    עשיתי את המתכון בגירסה אפויה ויצא וואו ההי טעים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 ביולי 2024 בשעה 18:44

      מהמם

  2. שירה הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 22:06

    היי יהודית אפשר להחליף את החמאה לגרסה פרווה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 23:23

      אפשר שמן קוקוס

  3. חדוה הגב 11 ביוני 2020 בשעה 21:52

    אפשר להכין ערב לפני ולדחות את הטיגון/ אפיה למחרת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 ביוני 2020 בשעה 21:53

      היי חדוה,
      לא במקרה הזה. את יכולה להכין את התפוחים ואז רק למלא ולאפות

  4. מלכה הגב 25 במאי 2020 בשעה 6:53

    איפה משיגים דפי אורז?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במאי 2020 בשעה 18:10

      היום יש בכל סופר או מכולת

  5. ניר הגב 30 באפריל 2020 בשעה 17:36

    כמה קלוריות ליחידה???
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באפריל 2020 בשעה 18:03

      אין לי מושג

  6. שרה הגב 27 באפריל 2020 בשעה 12:52

    נראה טוב !!
    האם יש תחליף לבישול התפוחים במיקרוגל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2020 בשעה 14:30

      לבשל על הגז

  7. שירה הגב 25 באפריל 2020 בשעה 21:09

    נראה מעולה!
    במה אפשר להחליף את הביצה כדי שיהיה טבעוני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2020 בשעה 21:35

      תודהה שירה,

      אני לא מכירה תחליפים טבעוניים. הביצה היא שנותנת את הקראנץ'.

      אם את טבעונית, תנסי לחשוב מה ייתן לך קראנצ'יות במקום הביצה. מים לבד לא עבד לי בתנור. חברה אמרה שעל המחבת עבד לה. מדגישה שאני לא ניסיתי בלי ביצה.

  8. נילי הגב 25 באפריל 2020 בשעה 14:39

    אפשר עם סוכר רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2020 בשעה 15:06

      כן נילי אין בעייה

  9. נטע הגב 25 באפריל 2020 בשעה 12:14

    ברור שרק עכשיו ראיתי, כי ליאו לא יורד ממני.
    פוסט נהדר!!!!
    תודה רבה⁦♥️⁩

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2020 בשעה 15:06

      באהבה מקסימה ♥

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס