שטרודל תפוחים מושלםםם וטעים מדפי אורז ללא גלוטן. זה יוצא כל כך טעים ובמרקם מפתיע כל כך שלא הפסקתי להכין ולהתפעל מכמה שזה טעים בכלום עבודה וחומרים
טרפת דפי האורז מכה שנית והפעם מי שהטריפה אותי בשעה 10 בלילה זאת נטע המהממת מהבלוג "המטבח של נטע" . בפסח נטע העלתה לאינסטגרם סרטון לכאורה תמים של מלאווח מדפי אורז. עכשיו, אני מכירה את זה מהרשת ממש מזמן ואפילו הכנתי בפסח הקודם את הבורקס המפורסם שכל העולם הכין ולא עפתי עליו, לפחות לא בדרך שפרסמו והכנתי לפיה והבנתי שזה שטויות ובורקס מכינים מבצק עלים או פילו ושכחתי מזה.
נחזור לנטע שהעלתה מתכון למלאווח דפי אורז שלא יצא לי מהראש וככה בלי הקדמות מיוחדות, אתמול ב – 10 בלילה הכנתי את המלאווח הכי טעים שאכלתי ואני לא מגזימה בכלל. יש כאלה שצקצקו וגם יצקצקו אבל זה כי הם לא הכינו ואם הכינו – הכינו לא נכון ולא טוב, כי זה יוצא מטורף!! הדבר היחיד ששיניתי במתכון של נטע זה שטיגנתי בחמאה ושמן.
רק לשם הבהרה, את דפי האורז אני מכירה מלא מלא שנים ואפילו היה לי בבלוג הראשון שלי בתפוז, מתכון לסושי מדפי אורז. המתכון ירד עקב תמונות מחרידות וקשות לצפייה 🙂 אבל הוא עוד יעלה ממש בקרוב עם תמונות מחודשות. הייתה תקופה שהייתי מכינה כל הזמן סושי מדפי אורז כי לא אהבתי את הטעם של האצה בסושי המקורי. מאוחר יותר הבנתי שיש סוגים של אצות ולמדתי לאכול סושי כהלכתו.
בקיצור, אחרי שאכלתי את המלאווח, חלמתי בלילה על שטרודל תפוחים עם דפי אורז וגם על בוריק עם ביצה נוזלית ויש לי עוד כל כך הרבה רעיונות להכין עם זה, רק שזה טעיםםם יותר מידי וגם משמין.
אז איך מכינים שטרודל תפוחים מדפי אורז??
אני אתן פה גם גרסה מטוגנת וגם גרסה אפוייה עם כל ההערות והטיפים כדי שגם לכם יצליח. זה מתכון די פשוט וקל שמכינים ממש בדקות בודדות ויוצא מושלם.
מתחילים עם הכנת התפוחים במיקרוגל ובינתיים מכינים את הבלילה שבה נטבול את הדפים. הבלילה מורכבת מביצה אחת, 3/4 כוס מים, כפית סוכר וקורט מלח
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
שטרודל תפוחים מדפי אורז (ללא גלוטן)
לפני שמתחילים
- הכנתי שתי גרסאות – אפוייה ומטוגנת בחמאה ושמן. במבחן התוצאה שתי הגרסאות היו מאוד טעימות. אני אפרט פה את ההבדלים והטיפים.
הגרסה האפוייה
מזכירה מאוד את השטרודל תפוחים הרגיל. הגרסה האפוייה מתרככת אחרי שעה ונעשית קצת צמיגית. כשרצינו לאכול שוב, החזרתי לתנור לעוד כ – 15 דקות והשטרודל חזר להיות קריספי והיה מעולה וטעים. אפשר להכין מראש את השטרודל ולפני ההגשה לחמם שוב כדי להחזיר את הקריספיות.
הגרסה המטוגנת
והגרסה המטוגנת מזכירה את הפאי תפוחים של מקדונלדס. אחרי חצי שעה הוא מתרכך אבל נשאר רך וטעים מאוד גם בלי לחמם. יש לו טעם חמאתי עשיר יותר מהגרסה האפוייה אבל מי שרוצה יותר דיאטתי אז האפוייה זאת גרסה מעולה!
- אם קונים דפי אורז ללא גלוטן – השטרודל יכול להתאים לצליאקים. שימו לב שלא כל דפי האורז הם נטולי גלוטן.
- לכל שטרודל אני משתמשת בשלושה דפי אורז.
- כמות הבלילה מספיקה ל – 4 שטרודלים. במידה ורוצים יותר – ניתן להגדיל כמויות בהתאם.
- תבחרו דפי אורז של חברה טובה כי לדעתי זה קריטי להצלחת המתכון.
מצרכים ל -4 שטרודלים
למלית תפוחים
- 3 תפוחים מזן גרני סמית (הירוקים החמצמצים)
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כפית חמאה
לבלילת דפי אורז
- 12 דפי אורז עגולים בקוטר 22 ס"מ (אני קניתי של דפים על בסיס טפיוקה ואורז של מזרח ומערב)
- 1 ביצה גדולה
- 3/4 כוס מים
- קורט מלח
- 1 כפית סוכר חום בהיר
לגרסה המטוגנת: 50 גרם חמאה + 1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
מכינים מלית תפוחים: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים דקים (לא דקים מידי). שמים בצלחת על התפוחים סוכר, קינמון וקורנפלור ומערבבים. מכניסים למיקרוגל למשך 3.5-4 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מקררים 2 דקות לפני שממשיכים.
מכינים את השטרודל: שמים בתבנית או צלחת שגדולה יותר מקוטר דפי האורז את הביצה, המים, המלח והסוכר ומערבבים עם מזלג.
לגרסה האפוייה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. טובלים שלושה דפי אורז יחד בבלילת הביצה והמים 2-3 דקות עד שהדף רך וגמיש. מניחים נייר אפייה שעליו נעבוד ובמקביל לרפד תבנית בנייר אפייה. מרימים את דפי האורז ומנערים אותם כדי להיפטר מעודפי הבלילה. מניחים את הדפים על נייר האפייה שעליו עובדים, מניחים מעט ממלית התפוחים, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים למעין רולדה.
מניחים את השטרודל על תבנית האפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות 30-35 דקות, עד שהשטרודל מקבל צבע זהוב עמוק והוא קריספי למגע.
מוציאים מהתנור, מחכים 2 דקות, מפדרים באבקת סוכר ואוכלים מייד.
לגרסה המטוגנת: מכינים את השטרודל בדיוק לפי אותו תהליך שהכנו את האפוי. מחממים חמאה ושמן במחבת. מטגנים על להבה בינונית את השטרודל מכל הכיוונים עד שהוא משחים יפה. לקראת הסוף מגבירים את הלהבה כדי לתת אקסטרה קריספיות לשטרודל.
מפדרים אבקת סוכר ואוכלים מייד.
עשיתי את המתכון בגירסה אפויה ויצא וואו ההי טעים
מהמם
היי יהודית אפשר להחליף את החמאה לגרסה פרווה?
אפשר שמן קוקוס
אפשר להכין ערב לפני ולדחות את הטיגון/ אפיה למחרת?
היי חדוה,
לא במקרה הזה. את יכולה להכין את התפוחים ואז רק למלא ולאפות
איפה משיגים דפי אורז?
היום יש בכל סופר או מכולת
כמה קלוריות ליחידה???
תודה!
אין לי מושג
נראה טוב !!
האם יש תחליף לבישול התפוחים במיקרוגל?
לבשל על הגז
נראה מעולה!
במה אפשר להחליף את הביצה כדי שיהיה טבעוני?
תודהה שירה,
אני לא מכירה תחליפים טבעוניים. הביצה היא שנותנת את הקראנץ'.
אם את טבעונית, תנסי לחשוב מה ייתן לך קראנצ'יות במקום הביצה. מים לבד לא עבד לי בתנור. חברה אמרה שעל המחבת עבד לה. מדגישה שאני לא ניסיתי בלי ביצה.
אפשר עם סוכר רגיל?
כן נילי אין בעייה
ברור שרק עכשיו ראיתי, כי ליאו לא יורד ממני.
פוסט נהדר!!!!
תודה רבה♥️
באהבה מקסימה ♥