ג'חנון תימני אמיתי שאני אופה בשיטה מיוחדת – על אדים שמשאירים את הג'חנון רך רך וטעים גם אחרי שעות של אפייה על חום נמוך בתנור
אני יודעת שהוא לא ממש בריא ואני יודעת שהוא ממש ממש משמין, אבל מה לעשות שהוא גם כזה טעיםםםם!!! כבר שנים שאני מכינה ג'חנון לבד בבית. כן, אני יודעת זה המון עבודה ויותר פשוט לקנות מוכן. אבל….ויש אבל אחד גדול! אין אפילו חברה אחת שמייצרת ג`חנון ברמה של הג`חנון הביתי ולא רק זה, אלא שממש, אבל ממש רחוקה מלהיות אפילו קרובה למרקם ולטעם ותאמינו לי קניתי כבר את כל הסוגים של כל החברות, אבל כל פעם מחדש הילדים התאכזבו וביקשו את הג`חנון הביתי.
אז הפסקתי לקנות וכשאני כבר מחליטה להכין ג`חנון אז הוא רק ביתי. אז….משנסים מותניים פעם בשבועיים שלושה, מכינים כמות כפולה ויש לנו ג`חנון אמיתי, טעים ברמות קשות שמספיק לפעמיים – שלוש תלוי כמה מכינים, לא דומה בכלל לבצק התעשייתי שמוכרים לנו. מכמות של קילו קמח יוצאים 12 ג`חנונים שמנמנים וגדולים או 24 מיני ג'חנונים.
שימו לב, אמנם התהליך הוא ארוך אבל שווה ביותר. עושים את זה בין לבין שאר הדברים שיש לנו לעשות ואז זה לא מעיק. אפשר לקצר תהליכים אבל אם יש זמן, הדרך הארוכה היא הכי טובה וטעימה. לפני כמה שנים, כשחורצ'ק שלי עוד היה בצבא, הוא חזר הביתה ביום שישי וממש התחשק לו ג'חנון לשבת. עכשיו, אין מצב שאני לא אאלתר ואכין לו מה שבא לו, אז הכנתי בדרך ממש מקוצרת ויצא גם מעולה! אנחנו אוכלים את הג`חנון עם רסק עגבניות מתובל כמובן וסחוג , כן , גם הוא ביתי מה לעשות, זה יותר טעים אבל אל דאגה ממש קל להכין.
שלבי ההכנה לא מאוד מורכבים ואם נצמדים למתכון מקבלים ג'חנון טעים בטירוף
את הג'חנון אני אופה בצורה מיוחדת שמשדרגת אותו פלאים. הפטנט הוא אפייה עם אדים שנותנים לג'חנון מרקם רך רך אפילו אחרי שהייה ארוכה בתנור. לוקחים סיר שאפשר להכניס לתנור, ממלאים אותו במים ושמים ביצים בכמות שרוצים, מניחים את הסיר עם הביצים על בסיס התנור, מעל הסיר עם המים מניחים מכסה אלומיניום שטוח שפירקנו לו את ידית האחיזה ועכשיו הוא עם חור ועליו מניחים את סיר הג'חנון. אני אופה בתנור על 100 מעלות. אפשר באותה שיטה בדיוק לאפות על פלטת שבת למי שמעדיף. פשוט על הפלטה מכסים את הסיר בשמיכה כדי לדמות תנור אפייה.
ג'חנון תימני אמיתי הכי טעים שיש
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- לג'חנון אני משתמשת בקמח חזק, עשיר בגלוטן כך שאין בעייה להשאיר את הבצק לילה שלם על השייש (אני משתמשת בקמח 405 של שטיבל (שהוא זול, זמין בסופרים ועשיר בגלוטן) או קמח פיצה של קאפוטו .
- שימו לב: ככל ששמים פחות ג`חנונים בסיר הם ייאפו מהר יותר. במידה ושמים את כל הכמות מומלץ לשים בתנור מכניסת שבת ואם שמים כמות קטנה יותר, מומלץ להכניס לתנור בסביבות 8-9 בערב.
- צילמתי לכם למעלה את הטכניקה המיוחדת בה אני אופה את הג'חנונים. גם אחרי אפייה של המון שעות הם נשארים עסיסיים ולא מתייבשים.
- אפשר לאפות באותה צורה בדיוק על פלטה של שבת.
מצרכים לכמות של 12-14 ג'חנונים גדולים או כ – 24 מיני ג'חנונים
לבצק
- 1 ק"ג קמח פיצה /קמח 405 של שטיבל
- 1 כף דבש/ סילאן (סילאן יעשה את הבצק שחום יותר)
- 10 כפות גדושות סוכר לבן/חום בהיר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף שטוחה מלח
- 2 – ½2 כוסות כוסות מים פושרים (550-600 מ"ל)
לפתיחת הבצק
- כ- 1/2-3/4 כוס שמן
למריחה על הבצק
- כ- 200-300 גרם חמאה/סמנה/ מרגרינה מומסת
אופן הכנה
שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים במיקסר עם וו לישה. מערבלים 10 דקות במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש אבל לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים אותו לשעה – שעתיים של מנוחה. משמנים מעט משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 12-14 חלקים שווים. אני שוקלת כדורים של 150 גרם. (אם רוצים מיני ג'חנונים, מחלקים ל- 24 חלקים של כ – 70 גרם). מעבירים את הכדורים לקופסה עם מכסה ומוזגים עליהם שמן עד לחצי מגובה הכדורים, מכסים ומעבירים למקרר למינימום 8 שעות ורצוי לילה שלם.
למחרת – משמנים קלות משטח עבודה גדול ובעזרת מערוך פותחים את הבצק דק דק, ממש שקוף, מורחים בחמאה/מרגרינה מומסת על כל שטח הבצק, מקפלים צד ימין למרכז, צד שמאל למרכז כך שיתקבל מעין מלבן ארוך ארוך. מגלגלים את המלבן לרולדה ותוך כדי גלגול מותחים את הבצק כדי לדקק אותו עוד יותר. ממשיכים כך עם כל הבצק עד שמסיימים. חובה לשמן קלות בכל פעם מחדש את משטח העבודה. מניחים בקופסא שורות שורות ובין כל שורה מניחים שקית שתפריד בין הג'חנונים. בשלב הזה אפשר ואפילו רצוי להקפיא את הג'חנונים או לאפות מייד.
אפייה: מחממים תנור לחום של 100 מעלות. מסדרים את הג'חנונים בשכבות שכבות בסיר ייעודי לג'חנון עם הפרדה של נייר אפייה בין שכבה לשכבה. לוקחים סיר נמוך ורחב. אני משתמשת בסיר אלומיניום ישן שלא משמש אותי כיום לבישול, לסיר הזה יש מכסה שטוח שניתן לפרק לו את הפלסטיק שמשמש לאחיזה ואז יש לנו במכסה חור שדרכו יוצאים אדים שאופים את הג'חנון. מניחים בו ביצים ומים בגובה שיכסו את הביצים ועוד כמה ס"מ ומניחים עליו את המכסה שפירקנו לו את ידית האחיזה. מניחים את הסיר על בסיס התנור ולא על רשת ומעליו מניחים את סיר הג'חנון. הג'חנון נאפה לו על אדים ובבוקר מקבלים ג'חנון שחום ורך רך.
להגשה: רוטב עגבניות חריף -שמים במעבד מזון 6-7 עגבניות רכות אדומות יחד עם פלפל ירוק חריף/סחוג, חופן כוסברה, שמן זית ו – 3 שיני שום וטוחנים כמה דקות עד שמתקבל רוטב סמיך. להמליח, לפלפל ולמזוג מעל מעט שמן זית.
היי יהודית הכנתי את הג׳חנון פעמיים ויצא ממש טעים
רק שאלה לגביי המראה..מלמעלה הגחנונים לא נראים אסתטיים אלא נדבקים אחד לשני ונראה כמו גושמזה לא יוצא אחד אחד יפה כמו אצלך?
אני שמה ארבע בסיר ויש מקום מה יכולה להיות הסיבה?
לא אמור לקרות. אולי הבצק דביק מידי? אולי קמח שונה? בכל מקרה תקפיאי את הג'חנונים המוכנים ותכניסי לסיר כשהם קפואים וישר לתנור
עושה תמיד ג'חנון עם קמח רגיל !!
הפעם עשיתי עם קמח שכתוב הקמח פיצות ככתוב יצא ג'חנון טעים אבל כנראה בגלל הקמח פיצות יצא ג'חנון דחוס וכבד מאוד !!
זה בוודאות לא קשור לקמח אבל אםהיה לך מעולה עם קמח רגיל אז תעשי עם רגיל
מושלםםםםםםםםםםםםם
בפעם העשירית שאני מכינה
והתחלתי למכור עכשיו בארה״ב
אנשים עפים על הגחנונים
תמנייה ומכעולם לא הכנתי גחנון ובזכות המתכון שלך נהייתי מאסטרית לג׳חנון
איזה כייףףףף לשמוע♥
היי יהודית!
אני רוצה להכין את הג׳חנון ליום שבת אבל יתאפשר להכין את הבצק רק ביום רביעי.
את ממליצה לאחר ההכנה שלהם לסדר אותם בסיר ולהקפיא הכל ביחד או להקפיא אותם אחד אחד?
תודה מראש!
היי המתכון נראה מעולה
אין לי סיר כזה בשביל לאפות על אדים -הסיר שהסרת ממנו את המכסה
האם אפשר לשים במקום זה-תבנית קטנה עם מים מתחת לסיר הגחנון?
תודה
אפשר לשים תבנית עם מים בקוטר קטן יותר מהסיר ואז הסיר יושב עליה
היי יהודית!!
אם אני רוצה להכין את הבצק בערב חמישי, האם זה בסדר לתת לו לנוח במקרר עד שעה 14:00 ביום שישי ולהכניס לתנור ב22:00 בלילה?
תודה!!
עניתי לך????
לא 🙂
סליחה!! רק עכשיו ראיתי שהתגובה הראשונה ששלחתי כן נשלחה!
תודה רבה 🙂
היי יהודית
אני מכינה גחנון על הפלטה ומזלפת סילאן מעליו
ותמיד אחרי מלא שעות על הפלטה הוא ממש עם מלא נוזלים עליו
מה לדעתך הסיבה?
היי אור,
למה סילאן? באיזה שיטה את אופה?
זה נשמע שהוא לא אפוי עד הסוף אבל חסרים לי מלא פרטים כדי להבין
הי, האם ניתן להחליף את הקמח בקמח דורום, קמח דורום מלא או מניטובה מלא?
לא ניסיתי קמח מלא אבל לדעתי אולי כן
תודה 🙂
היי,
סליחה על השאלה החוצפה, יש מצב לקבל כמויות באופן מדויק יותר (נגיד מידות אוניברסליות או משקלים?) איך יודעים כמה מים לשים, הבדל של 50 מל זה זניח?
תודה????
לא יודעת מאיפה באו כל סימני השאלה בסוף, במקור זה אמוג'י של ידיים :-)
כמות המים לא זניחה אבל היא עלולה להיות שונה במזג אוויר שונה או קמח שונה. תתחילי עם 550 גרם ואם חסר תוסיפי. הבצק צריך להיות גמיש ורך ולא דביק.
איזה כיף שהגבת, תודה!
יש מצב לכמויות מדויקות יותר בין כיף גדושה לשטוחה? יש לי כל מיני כפות בבית ואין לי מושג איזו מתאימה למשימה חח
כף מרק רגילה פשוט מה שעולה בכף שזה בערך 10 גרם
תודה! מעריכה מאוד את התשובות.
בשמחה
הי יהודית היקרה,
מקווה שאתם בסדר (עד כמה שניתן) בימים הקשים האלו.
אשמח לעזרה – הכנתי עכשיו את הבצק אבל שכחתי את כף הדבש. האם ניתן עדיין להכין את הגחנון או שהדבש קריטי?
מציינת שהכנתי את הגחנון שלך פעמים רבות והוא מושלם כמו שאר המתכונים שלך ♥️
היי יסמין
תודהה אנחנו בסדר
אפשר להכין בלי דבש. הדבש תורם לצבע ולעוד מתיקות וטעם. כשאת בשלב הגלגול האחרון תזלפי טיפה דבש ותגלגלי
תודה רבה יהודית!
שתהיה שבת שקטה ורגועה ♥️
יהודית שלום
כאשר משאירים את הכדורים למשך הלילה האם צריך להכניס אותם למקרר? או על השיש?
אם משתמשים בקמח חזק ואיכותי אז על השייש אין בעייה
היי יהודית, האם אפשר להכין את הבצק גם בלי מיקסר אלא ללוש ביד?
בהחלט כן אבל ללוש את אותו זמן
היי!
כמה שעות במקסימום אפשר לתת לבצק לנוח? כלומר אם הכנתי את הבצק בערב בחמישי (22:00-23:00) האם אפשרי לפתוח את הבצק ב 14:00 למחרת? ולהכניס לתנור רק ב22:00 בשישי?
כשהקמח חזק ואיכותי אפשר אפילו לילה שלם ויותר. את יכולה להכניס לתנור באיזה שעה שאת רוצה רק תלוי למתי את צריכה שיהיה מוכן
חילקתי עכשיו לעיגולים.
אני רוצה להכניס לתנור רק מחר בערב מאוחר, באיזור 21:00.
השתמשתי בקמח חזק- קפוטו וקמח לחם (עשיתי 2 קג).
האם להשאיר את העיגולים בחוץ או במקרר? ובאיזו שעה כדאי לפתוח ולגלגל?
תודה רבה
לא הבנתי איך הגחנון נאפה באדים אם הסיר של הגחנון סגור, האדים מהסיר שמתחתיו לא יכנסו ????????♂️
יש חור במכסה
היי
הגחנונים יצאו לי כמו גומי כזה… אל דנטה.
הכנסתי 4 גחנונים בסיר די קטן אבל עדיין נשאר מרווח אויר למעלה. מה עשיתי לא בסדר?
היי הילה
אני לא יכולה לדעת מה לא עשית בסדר אם לא תספרי מה עשית בדיוק. האם נצמדת למתכון ולתהליך ההכנה? האם אפית בסיר ייעודי לג׳חנון? אם כן אז כנראה שלא נאפו מספיק זמן
ואוו פעם ראשונה שמכינה ויצא פשוט ואוו
ממש תודה
תודההה רעות כייף לשמוע שאהבת
היי
האם ניתן פחות סוכר? לא אוהבת מתוק. ישפיע רק על הטעם ?
את יכולה להפחית. ישפיע רק על הטעם
היי יהודית הלוואי שאולי תראי ????????
הכנתי את הג׳חנון אתמול בלילה הבצק מדהים, אפיתי לילה בשיטה שלך.
הסתכלתי עכשיו הגחנונים נראים טוב אך עדיין לבנים , לדעתי אולי כי שמתי מים קרים בסיר מתחת ולא רותחים? ואז לקח להם זמן לייצר אדים?
מה ניתן לעשות? העלתי כרגע את המעלות ל160 בתכנית טורבו, זה בסדר? יצליח להיות מוכן עוד שעתיים?
תודה!!
הייי יהודית רציתי לדעת אם אחרי 12מ שעות בתנור, הגחנון קצת בצקי עדיין האם אפשר להעלות את המעלות ל180 למשך כשעתיים אחרונות??
אין סיבה שאחרי 12 שעות הוא יישאר בצקי ואם כן, אז אפשר על 180
היי יהודית, תודה על מתכון מפורט. שאלה קטנה- כשאני מניחה את הכדורים למנוחה של לילה שלם, האם לעשות זאת במקרר?
בשמחה
מחוץ למקרר
יהודית יש כל כך הרבה שאלות איך סמים את הסירים אני מציעה דתעשי הדגמה איך את סמה את הסירים אני מכינה בדיוק כמוך סמה ניר אפיה בתחתית ומעלה את הגחנון מכבה אופה על הפלטה בלי שיטאת האידוי אם תדגימי אני אנסה תודה מדהימה ושבת שלום
מבטיחה לצלם סרטון
היי יהודית,
האם אפשר פשוט לאפות בסיר ג׳חנון הרגיל? אם כן אז בשיטה הרגילה? נייר אפייה, לחם בתחתית וביצים מעל? תודה מראש!
זה סיר ג,חנון רגיל לחלוטין רק שיטת האפייה שונה. את יכולה בשיטה הרגילה רק קחי בחשבון שהתוצאה פחות טובה
היי, קודם כל תודה על המענה. בסיר ג׳חנון שלי המכסה בלי ידית באמצע אז אין לי איך לעשות את החור. אצטרך לעשות בשיטה הרגילה. את שמה אותם בתנור עם ניילון נצמד על כל אחד מהם או ללא?
תסתכלי טוב בתמונות למה התכוונתי ואני לא שמה ניילון
היי יהודית
מתכון טעים וממש קל וסבבה כיפי להכנה
אני בת 19 ואני מכינה את זה כל שבת ואמא איזה טעים
עכשיו לגבי המחאה אני יכולה להחליף למחמאה החבילה האדומה הזאת ועם הכללי ניתקעתי בלי חמאה או מחמאה או מרגרינה מה לגבי שמן
ושאלה שלישית ואחרונה
שאת מחלקת לכדורים איך זה אמור לנוח שמתי את זה כל פעם המחבת גדולה עם שמן ליטפתי מלמעלה והנחתי ניילון ניצמד זה בסדר עד כו?
אשמח שתעני לי על כל השאלות
אמא תודה
היי קרן,
פשוט תיצמדי למתכון כי הוא הכי ברור. ואין בעייה לשים מומאה במקום חמאה ואפשר גם שמן
צריכה את עצמך בבקשה, אני מעוניינת להכין את הג'חנון שלך ולאפות אותם בחמישי עד שישי בבוקר כי האכילה שלו תהיה ביום שבת איך כדאי לאחסן את הגחנונים האפויים עד לשבת? האם להשאיר בחוץ עטוף בניילון או לשמור במקפיא או במקרר ובשבת להניח על הפלטה? תודה!
היי
להקפיא אחרי האפייה אם אפשר אז יחד עם הסיר ובשבת להוציא מהמקפיא ולחמם עד שהכל מופשר וחם ומוכן לאכילה
תודה רבה על המתכונים המאלפים
הכנתי את הג'חנון כל התהליך עד האפייה היה מעולה לאחר האפייה משהו התפקשש רציתי לדעת האם זה ששמתי מחמאה פרווה זה הרס אותו או ששמתי לחם עם מעט מים בתחתית הרס אותו כי פשוט הוא נהיה דביק כזה ונידבק לחך
שוב תודה על המתכונים את גם כותבת מאוד ברור בלי קודים
היי
לא הבנתי למה שמת לחם עם מעט מים בתחתית. זה לא כתוב במתכון ואין לי מושג איך יצא לך דביק ונדבק לחיך, בחיים לא שמעתי שיצא ככה למישהו אז אין לי מושג מה הבעייה. בכל מקרה, כשמשהו לא מצליח, צריך לשחזר את כל התהליך ולבדוק לאיזה שלב במתכון לא נצמדת ואז אולי תהיה לך תשובה
היי יהודית
אני מכינה באופן קבוע את הגחנון שלך ויוצא לי תמיד מושלם
הפעם הכנתי ושכחתי לשים אבקת אפייה ונזכרתי רק אחרי שהכנסתי לתנור
זה לא יצא טוב בלי אבקת אפייה ?
ייצא מצויין גם בלי
היי
מתכון נהדר שהצליח על הפעם הראשונה בחיי
ועכשיו יש לי שאלה זה אפשרי במתכון שלך לאפות את הגחנון בסיר יעודי כמובן לגחנון אבח רק בסיר איך ועם כן את תוכלי לפרט לי בדיוק איך כל השבתות המתכון שלך אצלי במסך אבל מאז שנאבד לי הסיר של הביצים ואין עוד כרגעאיך אוכל לעשות זאת עם סיר אחד תודה
היי קרן,
לא הבנתי את השאלה
היוש כמה שעות צריך להשאיר את הגחנונים בתנור?
היי יהודית,
אני רוצה להכין את המתכון עם קמח לחם, עובד טוב?
כדאי להתפיח מחוץ או בתוך המקרר?
תודה מראש!????????
קמח לחם זה מצויין. אפשר מנוחה מחוץ למקרר
היי יהודית
המתכון נראה מעולה.. אני רוצה להכין לשבת הקרובה.
אפשרי להכין על פלטה במקום בתנור? אם כן, לרפד בלחם או עדיין עם נייר אפיה ופשוט להניח על רשת ואת הרשת על הפלטה?
היי ים,
לא הכנתי בשיטה שלי על פלטה אבל לא נראה לי בעייה בדיוק באותה שיטה רק לכסות טוב עם שמיכות
היי יהודית
שאלה, האם אני עולה לשים את הסיר הקטן עם ביצים והמים מתחת לסיר הגדול אבל בלי מכסה עם חור?
לדעתי כן
שבת שלום
השיטה שלך חדשה לנו
אנחנו למדנו. מסבתא לשים לחם או פיתות
במידה ואנחנו נפעל לפי השיטה של מחסה וחור
מה שמים בתחתית
תודה על היחס לכל מתעניין
מלמד מאוד
היי עופר,
השיטה הזו הכי מוצלחת בעיני.
תקרא טוב את ההוראות ויש גם תמונות
היי, כתבת שני סוגים שונים של קמח לבצק- באיזה נכון להשתמש- שפיבל או בצק לפיצה?
שניהם טובים
מתכון מצויין ממש טעים אצליח על הפעם הראשונה
ווואייי…. ג’חנון אליפות!! אחרי אינסוף מתכונים שלא צלחו, סוף סוף הצליח לי.
הפטנט של להניח מעל הסיר עם הביצים מוצלח ביותר. תודה.
היי מלי,ף
כייף ממש לשמוע
תודהה
אשמח לדעת באיזה קמח חזק את משתמשת ואיזה תחליף פרווה מתאים ורצוי?
היי אסתר,
קמח לחם ולפרווה שימי נטורינה
היי מכינה את המתכון שלך פעם ראשונה
הכנתי את הבצק שמתי אותו לנוח שעתיים
אחרי שעתיים חתכתי 100 גרם כל כדור והנחתי בתנית עם שמן לנוח
אחרי חצי שעה שהם טבולים יש סדקים בכדורים
זה בסדר או שמשו לא בסדר בשלב ההכנה שעשיתי ??
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה רבה
היי שני
לא מבינה מה זה סדקים בבצק
הכדורים נפתחים וניהיה בהם סדקים הם לא נשארים חלקים
אפשר לשלוח לך תמונה?
הכדורים נפתחים הם לא נשארים חלקים
אפשר לשלוח לך תמונה?
אפשר לשלוח תמונה??
הכדור לא חלק ניהיה בו סדקים
אפשר לשלוח תמונה?
היי שני,
מקווה שהסתדרת
היי יהודית מה שלומך?
עשיתי את המתכון שלך מספר פעמים ויצא מעולה !
רציתי לשאול האם זה בסדר להשאיר את הבצק למנוחה לילה שלם לפני החלוקה לכדורים ולאחר החלוקה לכדורים להשאיר את הבצק לנוח 3 שעות
תודה !
היי אוריה
כייף לשמוע.
אם את משתמשת בקמח חזק ועשיר בגלוטן אז אין בכלל בעייה
היי יהודית. נראה מתכון מעולה וארצה לנסות אותו בסופ"ש הקרוב.
אם אני מקפיאה חלק מהג'חנונים לפני אפייה, אפשר אחר כך לאפות אותם ישר מהמקפיא או שהם צריכים הפשרה?
וואם אני מכינה את הבצק וכבר מסדרת בסיר הכל ביום חמישי – זה יכול לחכות במקרר עד יום שישי בערב?
היי עמית,
אפשר להקפיא ואפילו רצוי ואופים ישירות מהמקפיא. אין צורך להפשיר.
אפשר גם במקרר עד שישי בערב
היי האם זה יהיה בסדר להשתפשף בקמח תופח ולא לשים פשוט אבקת אפייה?
היי נועה,
לא מכיוון שאני שמה על קילו קמח אבקת אפייה אחת בלבד וקמח תופח זה הרבה יותר
היי יהודית, שאלה קטנה, אם אני רוצה להשאיר את הכדורים בתבנית ללילה שלם אני אמורה לשים אותם במקרר או על השיש?(עונת קיץ)
היי טל,
אני משתמשת בקמח חזק כך שעל השייש נשארים מצויין. כמובן שאפשר במקרר ולפני שאת עובדת איתם תוציאי שעה מהמקרר שיהיו בטמפרטורת החדר
הכנתי, יצא מעולה, תודה!
כייף לשמוע דרור תודה
אין אין על התימניות!!!
ג'ודי חמודה, רציתי רק לפרגן לך גם על מתכון הג'חנון ועל היצירתיות במטבח
וגם על התגובות החמות…?מתוקה שכמותך.
שיהיו לך חיים טובים ושמחים.
תודההה רויטל אהובה♥
היי יהודית האם חצי שעה מנוחה לבצק זה בסדר ? לא היה לי יותר זמן למנוחה זה עדיין יצא לי טוב ?
היי סיגל,
הבצק צריך זמן כדי לפתח גלוטן ושיהיה קל לפוח אותו. מקווה שהסתדרת
היי יהודית!
אני רוצה להכין את הג׳חנון ליום שבת אבל יכולה להכין את הבצק רק ברביעי, את ממליצה להכין ולסדר כבר בסיר ולהקפיא הכל ביחד? או להקפיא אותם אחד אחד?
בודאי שכן. תקפיאי אחד אחד ואז תעבירי לסיר
היי יהודית המתכון שלך מעולה
כבר הכנתי מלא פעמים
אבל הפעם הכנתי ולא נתתי לנוח שעה שעתיים אלא רק חצי שעה ופתחתי וגילגלתי לסיר
את חושבת שזה יצליח ?
שבוע טוב יהודית היקרה,
מה שלומך?
אשמח לעזרה – הכנתי את הג'חנון הנהדר שלך ונהניתי מאוד מתהליך ההכנה ומהבצק המתמסר. הג'חנון יצא טעים מאוד ונראה בדיוק כמו בתמונות בפטסט אבל עם זאת יצא מעט יבש. בבקשה עזרי לי להבין מה אני עושה לא בסדר כדי שאוכל להשתפר בפעם הבאה ?
אני חושבת שאני עושה משהו לא תקין באפיה עצמה כי ההכנה עברה חלק והג'חנון נראה בדיוק כמו בתמונות גם כשחותכים אותו. אפיתי בשיטת האדים שלך חצי כמות (הכנסתי ג'חנונים קפואים לסיר) בטמפרטורה של מאה מעלות ובהתאם להמלצתך התחלתי את האפיה בערך בשמונה וחצי בערב. הוצאתי את הסיר מהתנור מעט לפני תשע בבוקר.
האם אני אופה את הג'חנונים יותר מדי זמן? האם כדאי להוציא אותם מוקדם יותר בבוקר או להכניס לתנור מאוחר יותר בלילה?
אשמח לכל עצה, המתכון שלך כל כך טעים ואם אצליח לא ליבש אותו בתנור יהיה מושלם. אני מקווה לשפר את מה שטעיתי בו כשאאפה את שארית הג'חנונים בשבוע הבא.
המון המון תודה ושבוע מקסים 🙂
יסמין
היי יסמין יקרה,
אני שמחה ממש שאהבתם.
כשאת מניחה בסיר תכסי את החלק העליון עם נייר אפייה. אני מניחה שרק החלק העליון התייבש לך. אם לא רק החלק העליון אז אולי את לא מורחת מספיק מרגרינה/חמאה בשלב הקיפולים.
עדכני אותי בבקשה
תודה רבה יהודית המקסימה!
אכן השכבה העליונה התייבשה, תיכף נכנס החצי השני של המתכון בתנור ואוסיף את נייר האפייה. אעדכן 🙂
שוב תודה ושבת שלום 🙂
היי יסמין,
אני רואה בתגובה נוספת שיצא מעולההה. שמחה מאוד!!
יצא פשוט מ-ו-ש-ל-ם!!! תודה תודה תודה!
שבוע מקסים 🙂
איזה כייף יסמין
תודההה
יהודית היקרה,
מה שלומך?
הג'חנון נראה מדהים! (כמו כל המתכונים הנהדרים שלך). אשמח לעזרה עם 2 שאלות לפני שאנסה להכין לשבת:
1. האם מתאים לשים סוכר חום כהה או שעדיף להשאר עם סוכר חום לבן?
2. האם ניתן להחליף את סיר הביצים בפיירקס? לצערי אין לי סיר חלבי שמתאים לתנור. כמובן שאצטרך לאלתר מכסה כדי ליצור את האפייה באדים.
המון תודה וערב נהדר 🙂
יסמין
היי יסמין יקרה,
סוכר חום כהה ממש לא מתאים.
אני מאמינה שסיר פיירקס יחזיק לילה שלם.
בהצלחה
תודה רבה יהודית, אין עלייך!
המשך שבוע מעולה 🙂
באהבה נשמה
שבוע מעולה ♥
אם משאירים את הבצק לילה. האם במקרר?
היי דבורה,
תלוי בקמח שאת משתמשת. אם תשמשי בקמח חזק (מניטובה או קמח 00) את יכולה להשאיר בחוץ
הקמח שציינת (שטיבל 405) גם נחשב לקמח 00?
היי נוי
באיטליה נוהגים לסווג את סוגי הקמחים ע״פ מספרים מ 00 ועד 3. יש בגוגל מלא כתבות שתוכלי ללמוד מהן על סוגי קמחים.
שטיבל 405 מבחינת הנתונים דומה לקמח 00 האיטלקי ולכן הוא מאוד מתאים לבצקים שנדרשת להם מתיחה טובה (כלומר עשירים בגלוטן)
היי יהודית,
קודם כל תודה על כל ההשקעה והמתכונים המעולים שאת משתפת! הכנתי המון דברים ומעולם לא התאכזבתי :)))
אני רוצה להכין את הג'חנון ועברתי על כל התגובות, ראיתי ששאלו אותך לפניי אבל לא מצאתי תשובה ברורה אז אנסה לחדד לך את הכוונה של אלו שאין להם מכסה מתאים על מנת לאפות באדים שיוצאים דרך החריר: אם אני לוקחת סיר שקטן בקוטרו מסיר הג'חנון ובסיר הקטן אני שמה את המים והביצים, וסיר הג'חנון יושב עליו ללא מכסה אבל בגלל שהוא גדול הוא מכסה את כל השטח ובעצם מקבל את כל האדים, האם לדעתך זה פתרון סביר או שזה עלול לקלקל איכשהו?
תודה וסופשבוע נעים!
בוקר טוב אור,
תודה רבה רבה
זה פתרון סביר מאוד! מה שאנחנו רוצים זה בעצם אדים שיאפו את הג'חנון ולא ייבשו אותו וזה פתרון מעולה!
וואו תודה יקירתי על התגובה המהירה! ינוסה וידווח :)))
עדכני
שבת שלום
יצא שלמות!!!! אימצנו בחום 🙂
איזה כייף לשמוע
היי שוב יקירה,
הפעם אני רוצה להכין עם חמאה אבל לא ממש בא לי להתעסק עם סמנה. השאלה אם יש הבדל גדול בתוצאה הסופית בין חמאה מזוקקת לרגילה, מהנסיון שלך, כי אם מוצקי החלב עלולים להשרף ולהרוס את התוצאה הסופית, לא אתעצל…
תודה ענקית ושיהיה ערב נעים 🙂
היי אור
לא יקרה כלום אם תכיני עם חמאה
היי. האם יכול לעבוד גם אם סיר רגיל שאפשר להכניס לתנור? אין לי סיר ייעודי לג׳חנון.
היי דניאל
חייב סיר אטום לחלוטין אחרת זה יתייבש
שיטה מעולה להכנת ג'חנון רך ומוצלח תמיד:
בתוך שקית קוקי שמים את הג'חנון גם כשהוא קפוא, מניחים בתוך סיר עם מים, מסובבים את יתרת השקית אל מחוץ לסיר, עוטפים בנייר כסף כמיכסה. מרתיחים ומכניסים לתנור/פלטה התוצאה מעולה. שני תנאים לכך:
1. שתמיד יהיה מים בסיר, כי לפעמים המים מתאדים (קרה לי בעבר) אז לשים לב ולהכיר מה הטמפ' האופטימלית שזה לא יקרה 2. שלא יכנסו מים לשקית. לכן עדיף לשים שתי שקיות או עוד שקית פשוטה אטומה מעל שקית הקוקי.
מי רוצה לאכול משקית ניילון שחוממה ורעילה ? עצה גרועה ולא ראויה שתופיע במתכון המשובח של יהודית
ועוד שאלה
לא אוהבת מרגרינה
ולא משתמשת בחמאה מטעמי כשרות; רוצה לשים על החמין בסיר חשמלי
האם אפשרי להשתמש בשמן רגיל?
היי סילבי
שמן הוא לא תחליף לחמאה או מרגרינה. גם אני לא אוהבת מרגרינה אבל, בג'חנון בגלל שזו אפייה ארוכה מאוד, אם אני שמה חמאה, הטעם חזק לנו מידי ובכלל הבעל שלי לא אוהב חמאה אז זה בעייתי לנו. את יכולה לשים סמנה, שזה חמאה מזוקקת. אבל שמן לא ייתן אותה תוצאה לעולם.
היי יקרה,המתכון נראה מעולה ורוצה לנסות. אם אני רוצה את הג'חנונים מהיום להיום? האם יש דרך לקצר את האפיה או חייב לילה?
היי
אין קיצורי דרך 🙂
המתכון מדוייק להפליא
יצא מצויין, טעים ברמות אחרות. לא אקנה מוכן יותר בחיים
תודההה ואיזה כייף
היי יהודית
רוצה להכין את הגחנון על חמין בסיר חשמלי
האם אפשרי? ואיך?
היי סילבי, בסיר חמין צריך לעטוף עם ניילון. שימי בשקית קוקי כל ג'חנון בנפרד ותניחי למעלה על סיר החמין.
המון תודה
עזרת לי מאוד
בשמחה
באמת אליפות! שנים עושה ג'חנון ותמיד השכבה התחתונה קשים כמו אבן.
הפעם- סיר גחנון על סיר הביצים וכולם רכים ועסיסיים ❣
איזה כייף לשמוע גלי. שמחה שאהבתם
היי. אפשר לאפות על טורבו? אין לי אופציה אחרת בתנור לצערי.
היי ורה,
בכל תנור יש אופציה לאפייה רגילה וטורבו. תבדקי את זה כי חבל. את רוב רוב המאפים אופים רגיל כי טורבו מייבש
ללוחשת.. הי.
אין לי מכסה שטוח שהידית מתפרקת אלה מכסה נירוסטה רגיל טיפה עגלגל. שבת שעברה אפיתי עם מכסה כזה שעה בתנור ואז העברתי לפלטה עם שיטת האדים כמו שכתבת. בבוקר לא היה אפוי מספיק. האם זה קשור לצורת מכסה הסיר? או לחילופין אולי ממליצה לי לאפות יותר זמן בתנור ואז להעביר לשבת ללילה…?
מה דעתך אם אשים סיר עם ביצים ומעליו את סיר הג'חנון ( כמו בשיטת בון מארי סיר על סיר) כך שהאדים יאפו את הג'חנון?
בכל אןפן שתדעי , שאת הג'חנון שלא נאפה מספיק שחום בבוקר של שבת, העברתי ישירות לפלטה וגם הפכתי ובסוף אכלנו וקצרתי רק מחמאות! זה המתכון . סופי.
כעת אשמח לתשובות לשאלותי כדי להגיע למצב שאכן יהיה אפוי ומוכן בבוקר שבת.
תודה רבה!
היי גיתית,
הרעיון של המכסה השטוח הוא שיש בו חור שדרכו עוברים אדים ואופים את הג'חנון. מכסה רגיל לא נותן כלום כי אין לאדים מאיפה לעבור ולאפות. לכן יצא לא אפוי.
אני ממליצה בחום לקנות סיר פושטי עם מכסה כזה (עולה אולי 30-40 שקלים) ויישאר לך לנצח לג'חנון. בינתיים, שימי בתחתי הסיר פיתות, מעל נייר אפייה ומעל שכבות של ג'חנון ותניחי על רשת במרכז התנור בלי לשים על סיר. זאת אופציה למי שאין את המכסה השטוח.
בהצלחה!
היי יהודית, המתכון שלך נראה מושלם!
אני מחפשת אך לצערי בלי הצלחה.. אשמח אם תוכלי לעזור לי היכן אני יכולה למצוא סיר אלומיניום כזה שבו אשים את המים 🙂
תודה
היי קארין,
סירים כאלה נמכרים בחנויות הכי פושטיות. יכול להיות בשווקים. תגידי לי באיזה אזור את גרה אולי אוכל לעזור
שלום לך
המתכון נראה מעולה ואכן ניסיתי ויצא מוצלח וטעים
דבר אחד לא ברור ישנו פתח במכסה הסיר יוצאים נאמר אדים איך מגיעים לסיר הג׳חנון האטום?
תודה
היי שושי,
כן, מהחור יוצאים אדים שאופים את הג'חנון. תנסי ותראי
היי יהודית אפשר לשים תבנית אלומניום עם מים בתחתית התנור וממש מעליה רשת עם סיר הגחנון?
לא מצאתי סיר פשוט אלומניום
היי דבורה
לא תוכלי להניח סיר ג'חנון על תבנית חד פעמית
היי רוצה להכין מחר
יש לי סוכר חום כהה זה אפשרי?
ועל איזה מצב שמים בתנור על 2 פסים או טורבו?
המתכון ללא שמן
היי יחרדן, עניתי לך באינסטגרם לדעתי
היי, יש לי שליש קמח דורום. האם ניתן לערבב אותו עם 2/3 קמח רגיל?
תודה רבה!
לא ניסיתי עם דורום. מאמינה שאפשר
כמה זמן צריך לאפות ובכמה מעלות אם אני רוצה את הג'חנון אפוי לאותו היום
היי אפרת, ג'חנון אמור להיאפות כ – 12-14 שעות. אין קיצורי דרך.
את יכולה לאפות ולהקפיא ולפני ההגשה לחמם.
לשיקולך
היי אני רוצה להכין את המתכון,
צרכה למחר בסיבובת בשעה 17:00 שיהיה מוכן
אם אכין אותו היום ואכניס לתנור לילה שלם זה עדיף ואז לחמם רק לפני האכילה?
או שממחר ב6 בבוקר אפשר עד 17:00 בערב?
היי חיה,
אם את צריכה למחר אז עדיף להכניס בסביבות 4-5 בבוקר כדי שיהיה מוכן כמו שצריך בהנחה שאת מכניסה סיר מלא וגדול.
את יכולה כמובן לאפות מהיום בלילה אבל זה יהיה מוכן בבוקר בסביבות 10-11. תוכלי כמובן לחמם, זה נשאר מעולה.
לשיקולך
אפשר לשים סיר ביצים עם מים בלי מכסה ועליו את הסיר גחנון?
היי
מקווה שהסתדרת
לא הבנתי איך שמים על סיר בלי מכסה עוד סיר
היי מאוד מעוניינת להכין לשבת באפיה על פלטה .
לא הבנתי את רעיון האידוי אם אני שמה את הסיר עם המים על הפלטה עם מכסה עם חור מניחה עליו את סיר הגחנונים ומכסה וכך כל הלילה? האם יש צורך להפוך ?
רשמה פה מישהי על הנחת סיר הגחנון בתוך סיר מים רותחים האם מכסים את סיר הגחנון המכוסה במשהו מכסה או מגבת שהמים לא יתאדו או שהמים גלויים .אשמח להסבר רוצה להכין השבוע תודה
היי רות,
תתייחסי במתכון לתהליך שכתבתי. לא ניסיתי להניח את הסיר ג'חנון בתוך סיר מים.
יש צילום והסבר וככה בדיוק. אם שמים על הפלטה אז מכסים בשמיכה כדי לתת חום של תנור סגור.
מקווה שיותר ברור עכשיו.
אם עדיין לא ברור, אשמח להסביר שוב אבל תהיי ספציפית מה לא ברור כדי שאדע לענות בדיוק על השאלה.
יום נפלא!
חייב סיר שהמכסה שלו עם חור או שאפשר סיר רגיל מאלומיניום ?
היי שירז,
חייב חור כי משם עוברים האדים.
אם אין לך את יכולה להניח בתחתית הסיר פיתות, מעל נייר אפייה ולהניח ג'חנונים בשכבות. אבל ממליצה מאוד על השיטה עם המכסה כי התוצאה שונה לחלוטין
הי, תודה רבה! כמה שעות אופים את הג'חנון? כי אכניס אותו רק בעשר אחת עשרה בלילה
היי נטע,
תלוי בכמות שאת שמה בסיר.
ניסיתי כמה מתכונים עד שהגעתי לשלך,
פשוט יצא מושלם ,זה הולך להיות המתכון הקבוע שלי. שוב תודה רבה ושנה טובה
תודה רבה מרים
איזה כייף לשמוע
חג שמח
היי,
אם אני מכינה את הבצק מהיום ורוצה לאכול בשבת בבוקר-
המנוחה של הבצק צריכה להיות בטמפ' החדר או במקרר?
אם מחר אני מכינה את הג'חנון בצהריים ומכניסה לאפייה רק אחר הצהריים, בין לבין לשים את הסיר במקרר?
תודה מראש
היי קרין,
מנוחת הבצק לא במקרר.
בין לבין שימי במקרר או במקפיא
קראתי שניתן לעשות עם שמרים במקום אבקת אפיה האם זה בסדר ?
היי חנה
לא מכינים ג'חנון עם שמרים
תודה לתשובתך
אפיתי ג'חנון לפי המתכון שלך יצא כל כך טעים תודה רבה לך
תודה שחזרת לספר לי חנה
יום נפלא!
בוקר טוב ושבוע טוב..
הכנתי ביום שישי וזה יצא מושלם!!!!
הילדים לא הפסיקו לאכול…חחח
פעם שניה שאני מנסה והמתכון שלך הכי הכי אבל הכי טוב…
תודה תודה תודה
היי דבורה,
כייף לשמוע? אני לא מחליפה את המתכון שלי באף ג'חנון אחר
נראה מושלם, לא הבנתי את נושא האפייה. אם סיר הג'חנון מונח על סיר הבייצים וחוסם את חור יציאת האדים אז איך זה תורם לג' חנון? איך האדים מגיעים לג'חנון.? .
היי דנה, הבנת את התהליך נכון. תסמכי עליי שזה נאפה מעולה. פשוט תנסי ותראי שזה יוצא הכי מעולה שהכנת
משהו לא מובן.. אם יש סיר תחתון עם חור קטן אז יוצאים אדים, עד כאן נכון… אבל איך בדיוק נכנסים אדים לתוך הסיר של הג׳חנון אם הוא אטום…מה גם שהתהליך האפיה שכתוב כאן זהה כמעט לכל מתכון אחר בלי סיר תחתון והתוצאה זהה…
היי ירון,
תאמין לי שזה אופה את הג'חנון והתוצאה לא דומה לשום דרך אחרת. אם נדמה לך שזהה תאפה כרצונך. אני משתפת את הטיפים שלי מניסיון של שנים ושל כל צורות האפייה. לא חייב לעשות אותו דבר, תעשה מה שנראה לך
היי, כמה שעות בערך לשים בתנור?
היי עדי,
ג'חנון אופים כל הלילה
אפשר לעשות רק עם שמן בלי חמאה מחמאה וכו?!
היי נריה,
לדעתי כן למרות שלא ניסיתי
היי לג'חנון ללא גלוטן-אותן כמיות ?ברור עם קמח אחר.
לא הכנתי ללא גלוטן. מניסיון עם מתכונים אחרים, קמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות בדיוק
אני מכינה עם קמח כוסמין עם אותם כמויות ויוצא ממש טעים!!!
היי נעמי,
ממש כייף לשמוע. נכון, קמח כוסמין עובד בדיוק כמו קמח רגיל
היי.. אם אני רוצה לאפות את הג'חנון לאותו יום, כמה מעלות ולכמה זמן ?
היי סיוון. לא מומלץ. חייב לילה שלם
השתמשתי בקמח לבן רגיל ובמריחת הבצק במרגרינה שמתי ל100 מעלות לכל הלילה האם הגחנון לא אמור להתייבש לי?
לא מתייבש
היי, אני רוצה לנסות להכין את הג׳חנון שנראה אליפות!! אשמח לדעת במה את משתמשת, בחמאה או מרגרינה? ואם מרגרינה אז איזו את ממליצה?
תודה מראש,
אתי.
היי אתי, תודה רבה.
אצלי הבעל לא אוהבת חמאה אז אני מכינה חצי עם סמנה (חמאה מזוקקת שאני מכינה או קונה) וחצי עם מזולה
היי יהודית, האם בשיטה הזאת לא צריך לשים לחם בסיר הג'חנון? איך הביצים יוצאים חומות?
היי
אין צורך בלחם. הביצים יוצאות חומות בגלל זמן הבישול
הי יהודית,
אני עשיתי את המתכון שלך אחד על אחד אבל הג'חנונים מתנפחים לי כמו לחם כשזה בתנור ואפילו על הפלטה מה אפשר לתקן?
אשמח לעזרה ממך
סמנטה
היי סמנתה, הם קצת מתרחבים אבל לא הרבה. אני אשמח שתשלחי לי למייל צילום שאראה במה מדובר: yehudit6768@gmail.com
היי במידה ויש לי רק סיר גחנון האם להרטיב נייר אפייה בתחתית הסיר לשים גחנונים ובין כל שכבה לשכבה לשים עוד נייר רטוב או פשוט לשים את הסיר גחנון בתוך תבנית אפייה שהיא עם מים
ובנוסף ביצים אפשר פשוט בשלב האחרון על נייר אפיה שמתחתיו הגחנונים לשים ולסגור מכסה? באותו סיר הכונה
היי קארין,
במידה ויש לך רק סיר ג'חנון – שימי פיתה על בסיס הסיר, מעל הפיתה נייר אפייה ואז ג'חנונים כשאחרי כל שכבה שימי נייר אפייה. את הסיר תניחי על רשת במרכז התנור. את הביצים שימי בכלי נפרד עם מים גם על הרשת
היי יהודית
אם אני מכינה את הגחנון עם חמאה
אפשר לשים את הבצק למנוחה כל הלילה?
כי זה עם חמאה
היי דפנה,
לא ממש הבנתי את השאלה
תודה רבה על ההתייחסות עזרת לי מאד!
ואיך לחמם אם זה בסיר ג'חנון?
עם הסיר על פלטה או במיקרו?
אפשר במיקרוגל
שאלה
אם מכינים מראש את הגחנון למשל ביום חמישי ואופים האם ניתן לחמם על פלטה בשבת בבוקר או משישי?
היי רוחלה
את יכולה לאפות ולהקפיא ובשבת לחמם
היי יהודית,
תודה על המתכון.
אשמח לדעת האם ניתן לשים תבנית מלאה במים רותחים למשך כל האפייה של הג'חנון ומעל את הסיר ג'חנון מונח על רשת?
זאת מכיוון שאין לי סיר שיכול להתאים לשים מתחת לסיר הג'חנון.
תודה רבה
היי שירן,
לא! אין משמעות לסיר עם אדים אם סיר הג'חנון לא יושב עליו.
את יכולה להניח פיתות בבסיס הסיר, נייר אפייה ומעל את הג'חנון ולאפות על רשת.
אני כבר מציינת שפה התוצאה שונה אך זה אפשרי
בהצלחה!
רציתי לדעת אם את שמה רק נייר אפייה בתחתית הסיר וזהו?הג'חנון לא יישרף אם אני עושה אותו בלי לחם למטה ועם הסיר אידוי כמו אצלך?
אם את עושה כמוני לא יישרף לך
שלום
אשמח לדעת במידה ואני מכינה היום את הג׳חנון אחרי התפחה אחרי גלגול
מקפיאה עד היום שלמחרת
ואז מוציאה מהמקפיא ישירות לתנור?
או שנותנת לו להפשיר כמה זמן ? עד שמכניסה לתנור?
תודה רבה
את מסדרת קפוא בסיר וישר לתנור
היי
יצא לי מעולה וזו הייתה פעם ראשונה שלי אבל היה עוזר לטירונים כמוני אם היית מציינת כמה שעות הגחנון צריך להיות בתנור לתת כארבע דוגמאות של שעות שונות כגון :
אם בשעה תשע בבוקר מכניסה הסיר לתנור כמה שעות חובה זה לוקח
וכמה שעות אם מכניסים בשלוש בצהרייים
ואז כמה שעות אם מכניסים בתשע בערב
כמה שעות שמת?
ג'חנון במקור הוא לא מאכל משמין ולא בריא, בגלל שהשתמשו בסאמנה ולא שמן או מרגרינה.
גם חמאה משמינה מאוד
גם אני אופה על אדים אבל קצת אחרת. לפני שבת ממלאה כששליש סיר גדול במים רותחים ומניחה בפנים את סיר הג׳חנון. סוגרת מלמעלה, ואופה מכניסת שבת ועד הסעודה בבוקר. חשוב למלא במים רותחים כדי שחימום המים על הפלטה לא יקצר את משך האפיה.
היי מיכל, גם שיטה מצויינת.
היי תודה על המתכון!
על מה היית ממליצה יותר? סילאן או דבש? מבחינת טעם וצבע
היי אני אוהבת יותר דבש. האופציה של הסילאן זה לטבעוניים או למי שאין דבש. עם הסילאן הג'חנון יוצא מאוד מאוד שחום. תנסי גם וגם ותראי מה את מעדיפה
היי, קודם תודה על המתכון! אם אני רוצה לעשות את זה לשבת אז עדיף לא לאפות את הגינון ופשוט לשים אותו על הפלטה לילה שלם?
היי עדן,
או על הפלטה או בתנור. תקראי טוב את שיטת האפייה שלי
היי
לא רשום על כמה מעלות התנור . תודה (:
תיקנתי. תודה
לא הבנתי איך לגלגל את הבצק ? אשמח להסבר
היי אודליה. הכל כתוב. אני אשתדל לצלם בקרוב סרטון הסבר
100 מעלות טורבו או אפייה?
אפייה רגילה
אם ואין לי סיר אידוי זה מחייב?
ואם הבצק יצא לי דביק מאוד איך פותרים את הבעיה?
היי אדיר,
זאת שיטת האפייה שלי. אם אין אז תוכל לחפש באינטרנט שיטות אחרות.
בצק דביק מאוד – מוסיפים קמח
אני רוצה להכין בפלטה בשיטה של שני הסירים, האם סיר האידוי חייב להיות עם חור, האם צריך לכסות את סיר הגחנון במגבת כדי שיהיה אפוי מכל הצדדים או שזה נאפה כבר לבד?
היי מורן,
סיר האידוי חייב להיות עם חור כי משם עוברים האדים לסיר העליון ואופים את הג'חנון.. אני אופה בתנור. לדעתי בפלטה כן צריך לכסות עם מגבת
היי,
האם לפני האפייה אפשר לשים במקרר למשך יממה?
היי עדי. כן, אין בעייה
רשום 3/4 שמן לפתיחה ובמתכון השמן לא מצויין בכלל
היי אורלי,
כתוב. המן משמש לפתיחת הבצק. כל פעם שפותחים את הבצק משמנים את משטח העבודה
היי שובבב, אין לי מיקסר ואני רוצה לדעת האם אפשר ללוש בידיים? אין לי בעיה לעבוד על זה קשה אבל זה יצא טוב לדעתך?
היי שירה. בטח שאפשר. פעם לא היו מיקסרים. פשוט ללוש טוב טוב. בהצלחה
היי, האם האבקת אפיה הכרחית ? ראיתי מתכונים רבים בלי…למה בעצם המא טובה ?
היי נאוה,
נותן עוד אווריריות לבצק ורכות
היי, אם אני לא מכינה את הגחנונים בשיטה של סיר על סיר באידוי ומכינה רגיל בסיר של גחנון עם נייר אפיה ולחם בלמטה. זה יוצא טוב גם?
היי שירה. זה ייצא מעולה גם כך. פשוט בשיטה שכתבתי זה יוצא רך מאוד ולעולם לא מתייבש בגלל האדים שיש מתחת לסיר
מתכון מ–ע–ו–ל–ה–!-!-!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
תודה רבה לקדוש ברוך הוא
ותודה רבה למשתפת המתכון,
מתכון מוצלח ביותר, בצק רך, אלסטי ומתמסר.
והכי הכי —> טעים להפליא!!!
ניסינו אותו גם כמלאווח ויצא פשוט חלום : – )
ברכת הטוב והמיטיב עלייך ועל כל יקירייך, אמן!!!
שמחה מאוד שאהבתם
לכמה זמן צריך להכניס לתנור?
לילה שלם. זה כתוב
יהודית היקרה!
רק עכשיו גילית אותך 🙂 עברתי על הרבה מתכונים וקראתי עליך, הצלחת לרגש אותי בהוויה המשפחתית המקסימה שלך ובליבי אני מתפללת שאולי ביום מן הימים (למרות שקצת מאוחר) אצליח להעניק למשפחתי את מה שאת מתארת כ"כ יפה דרך המתכונים שלך.
לעניין הג'חנון, לא הבנתי את עניין המתיחה. "מגלגלים את המלבן לרולדה ותוך כדי גלגול מותחים את הבצק כדי לדקק אותו עוד יותר"? תוך כדי גלגול מותחים את הבצק לצדדים?
תודה.
תודה רבה ליז. ריגשת אותי מאוד. אף פעם לא מאוחר לפינוקים. מגלגלים ומותחים לכיוון הגוף כדי לדקק עוד יותר את הבצק. לא לצדדים
עכשיו הבנתי.
לגבי המכסה, חייב אלומניום או שגם זכוכית עם חור עובד?
זכוכית בתנור?? אם זה חסין חום ועם חור אז אין בעייה
חסין בהחלט. תודה רבה ??
אז אין בעייה. עדכני אחרי שאת מכינה. בהצלחה 🙂
אם אין לי מכסה עם חור יכולה לשים בתחתית פשוט תבנית עם מים לאדום?
אם אין לך מכסה, שימי פיתות בסיר ג'חנון מעל הפיתות נייר אפייה ואז ג'חנון ותאפי רגיל על רשת התנור
היי, יש אפשרות להשתמש בשמן במקום חמאה או מרגרינה?
היי. עקרונית אפשר שמן במקום מרגרינה אבל הטנם והמרקם יהיו שונים מן הסתם
היי אני מכינה כבר כמה שבועות את המתכון המקוצר יוצא ממש טעים. אני מכינה בסיר מיועד לגחנון על הפלטה עם שכבת לחם פרוס מידי פעם הגחנון מתקשה לי ונהיה יבש. אני רוצה לנסות עם סיר נוסף עם מים ומעליו הסיר של הגחנון. יש לי סירים יחסית גבוהים זה לא יהווה בעיה של אי אפיה?
היי הילה. תאפי בשיטה שלי. הג'חנון נשאר רך, לא מתייבש בכלל. צריך סיר נמוך יחסית. לא גבוה. לא כי זה ישפיע על האפייה אלא כי זה לא יהיה נוח
אין לי מכסה אלומיניום לסיר שמתחת לגחנון.מה אפשר לעשות במקום?
זו בעייה. חייב אותו
היי יהודית,
המתכון נראה נפלא- רציתי לדעת אם אפשרי להשהות לילה במקרר לאחר הפיצול לכדורים?
תודה!
תודה סימה. אין בעייה. שימי קצת שמן ולמקרר. למחרת תוציאי שעתיים לפני שאת עובדת איתם
יהודית המקסימה!
אני גרה בארצות הברית והמון זמן הילדים מבקשים ג׳חנון …. עשית לנו את השבת הריח והטעם. המון תודה לך יבורכו ידייך. ייצא ממש טעים כמובן שחלק הקפאתי.
איזה כייף!! ואת עשית לי את השבוע. תודהה שחזרת לספר
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
יופי. מעולה. שמחה לשמוע
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
הי יהודית, יצא מצויין. חלק הקפאתי לפני האפיה לשימוש עתידי. תודה
מהמם. אני מכינה רק את המקוצרת. איך יצא?
הולכת להכין את הרסה המקוצרת, מאמינה שיצא מוצלח
אני מניחה שכבר לא רלוונטי אבל נראה לי שאין בעייה
האם אפשר להשתמש בקמח תופח
יש לי רק קילו תופח….??
עם הרכיבים. הכל כתוב בגוף המתכון. ממש לא מקשה
היי,
אשמח לדעת איך בדיוק אני משלבת את הדבש? מערבבת את זה עם כל הרכיבים? זה לא מקשה את הבצק?
תודה רבה (:
צריך לכסות את הפלטה עם שמיכה וזה אופה הכל
ראשית תודה רבה על המתכון וההשקעה! שנית, תודה על התשובה.
כפי ששאלתי למעלה – איפה בפלטה (כשמקור החום הוא רק מלמטה) לא יביא לאפייה לא אחידה של הגחנונים? בטוח שלא צריך להפוך?
היי שלמה. יצא לי לאפות על פלטה. אני אופה בדיוק באותה דרך שרשמתי במתכון עם סיר מלא מים ומעל סיר הג׳חנון. דרך נוספת זה לשים בתחתית הסיר פרוסות עבות של לחם, מעל נייר אפייה שעליו מניחים את הג׳חנון.
היי שלמה. יצא לי לאפות על פלטה. אני אופה בדיוק באותה דרך שרשמתי במתכון עם סיר מלא מים ומעל סיר הג׳חנון. דרך נוספת זה לשים בתחתית הסיר פרוסות עבות של לחם, מעל נייר אפייה שעליו מניחים את הג׳חנון.
שלום!
איך את ממליצה להכין על פלטה בשבת?
אני חושש שהתחתונים יישרפו והעליונים לא ייאפו.
אולי לאפות 80% בתנור ואז לשים על פלטה בשבת או להפוך את הגחנונים במהלך הלילה?
הכי כייף לשמוע…תודה רבה ושבוע טוב
הכי כייף לשמוע…תודה רבה ושבוע טוב
אני רק פה לומר תודה על הסחוג.
הכנת ג'חנון זה משהו שגדול עלי בכמה מספרים ולמען האמת גם סחוג לא הכינותי מעולם, אבל חיפשתי איך והמתכון שפה נראה מבטיח מחד ובר ביצוע מאידך.
אני מודה שלא ידעתי מה יהיה, הפלפלים לא היו הכי יפים והכוסברה הייתה של סוף יום חמישי..
אני גם תמיד לא בטוח שאני מקפיד בכמויות ועם כל זאת, יצא אחד הטובים.
חריף במידה אבל מלא טעם. אפשר אפילו לאכול ממנו טיפה ישר מהמזלג אבל רק טיפה.
תודה!
בהחלט ניתן והיחס אחד לאחד. שמחה שעשיתי לך חשק 🙂 שבת שלום!
יהודית שבת שלום,
עשית לי חשק להכין לבד..
האם ניתן להמיר מרגרינה (לא מכניס לביתי) עם חמאה?
אם כן , האם היחס נשמר אחד לאחד?
חי
היי אילנה.
תשובות:
1. אני מניחה את הסיר על תחתית התנור ללא רשת. יש מקום בתנור סטנדרטי. תראי תמונות.
2. יש המון מרגרינה בבצק, כך שאין צורך למרוח עוד. אני מפרידה כל שכבה עם נייר אפייה ובסוף לסיום אני מכסה עם עוד נייר אפייה.
4.
היי אילנה.
תשובות:
1. אני מניחה את הסיר על תחתית התנור ללא רשת. יש מקום בתנור סטנדרטי. תראי תמונות.
2. יש המון מרגרינה בבצק, כך שאין צורך למרוח עוד. אני מפרידה כל שכבה עם נייר אפייה ובסוף לסיום אני מכסה עם עוד נייר אפייה.
4.
היי יהודית, לא הבנתי את הקטע עם שני הסירים, איפה יש מקום בתנור סטנדרטי לשני סירים מבחינת הגובה, אלא אם מניחים את הרשת על הקרקעית, כך צריך לעשות? ושאלה שניה לגבי נייר האפייה, אני רגילה לשים שכבת מרגרינה דקה ועליה להניח את הג'חנון, האם להניח קודם נייר אפיה מבלי למרוח מרגרינה, ועל הג'חנון השכבה הראשונה להניח עוד נייר אפיה מתחת לשכבה שניה? ומה מעל הג'חנון טרם סגירת הסיר האטום?
אני עושה ג'חנון מצויין כשאני עושה, תימניה נו מה.., אבל מוכנה ברצון ללמוד עוד שיטות.
אשמח לתשובתך, בתודה, אילנה.
זה עניין של טעם. בעיניי ג׳חנון חייב להיות מתוק.
זה עניין של טעם. בעיניי ג׳חנון חייב להיות מתוק.
אני עושה בלי סוכר בכלל יוצא אחלה
מהמם. שמחה שאהבת. את יכולה לשים סוכר חום
מהמם. שמחה שאהבת. את יכולה לשים סוכר חום
מהמם. שמחה שאהבת. את יכולה לשים סוכר חום
יצא פצצה
מכינה שוב היום…..
מוסיפה קצת יותר סילאן לצבע?
זה תמונה. אבל לא אמורים לתפוח. בהצלחה יקירה. שבת שלום?
וואו תודה רבה על הזריזות בתגובה
פשוט בתמונה של אחרי הלילה במקרר עם השמן הם נראים תפוחים ויפים?
שבת שלום ותודה!!!
זה ממש לא אמור לתפוח. זה לא בצק שמרים. תעקבי אחרי ההוראות בדיוק.
אני מקווה שזה יצא לי בסדר
זה יצא מהמקרר לא תפח בכלל
בדיוק באותו הגודל שהכנסתי אתמול בערב!!!!
זה אמור היה לתפוח???
ברור שלסגור. חד פעמית זה מעולה
לסגור את הקופסא שנכנסת למקרר ללילה???
אין לי קופסא כזו גדולה שמתי בתבנית חד פעמית זה בסדר נכון???
איזה כייףף לשמוע.תודה רבה יקירה. שימחת אותי
היי,
נראה מעולההה
רוצה לאפות את הג'חנון בפלטה, מתי לשים את הג'חנון על הפלטה? ביום שישי באיזו שעה?
היי לירז,
עם כניסת השבת
תודה רבה על האתר המפורט, התמכרתי… לגבי הג'חנון: "מ-ע-ו-ל-ה", התענגנו על כל ביס והילדים טרפו".
שוב תודה.
תודה רבה על המחמאות ועל ההערה/הארה. בכל זאת נראה לי שאחרי לילה שלם בתנור לא נשארים חיידקים אבל אולי אני טועה. מאמצת את דעתך להבא. תודה
ג'ודי שלום
התרשמתי מאוד מהתשוקה שיש לך למקצוע.שלדעתי המרכיב הכי חשוב בהצלחה בכל תחום.
לא הייתי מעז לשנות כלום במתכון למעט תיקון תברואתי חשוב.שהוא בהתפתחות בקטריות ותסיסה.
הביצים שהם מזוהמות בחלק החיצוני בחיידקים רבים באופן טבעי(ליצרן הביצים אסור לשטוף את הביצים בשום שלב),כי הקליפה שעשויה מסידן עלולה להוביל את הבקטריות פנימה לתוך הביצה.
לכן בכל מה שמדובר בהכנת ביצים וכן גם כל בישול איטי ,יש שלב או יותר נכון תחום טמפרטורות שבו הבקטריות מתרבות במהירות.
נושא התברואה במטבח הוא פרק שלם שלא הכנס אליו פו.רק אציין שאת תחום הטמפרטורות "המסוכן" יש לעבור במהירות האפשרית.
לכן….הייתי קודם נותן רתיחה מהירה לביצים ורק אז ממשיך בשלבים שפיתחת.
באהבה גדולה (למתכונים).
ג'קי.