הפלטה הכי שווה שתכינו!! פלטת מטוגנים בפוסט אחד מושלם, לאירוח או סתם כשמתחשק לכם לפנק את המשפוחה.
גם סיגרים מרוקאים עם בצק מיוחד, גם קובה בורגול מטוגנת עם תוספת טעם סודית בבצק ובמלית, גם שניצל קריספי מושלם, תפוחי אדמה רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ, פיתה מטוגנת כמו בשווארמיות וחציל קריספי מושלם. ליד כל זה הכנתי רוטב כוסברה אלוהי שאי אפשר להפסיק לאכול אותו


פעם בהרבה זמן אני מכינה פלטה כזאת עם מלא מטוגנים טעימים, כמו הסיגרים המרוקאים שאני יכולה לנשנש כמו גרעינים או הקובה בורגול המטוגנת. בדרך כלל זה בחגים או באירועים מיוחדים, אבל כשאני מכינה כבר, אז זה יהיה תמיד כמויות שאני יכולה להקפיא ואז יש לי לעוד פעמיים – שלוש מגש מטוגנים שאין אחד שיעמוד בפניו.

את הסיגרים המרוקאים החריפים הכנתי הפעם מבצק יופקה תורכי שמצאתי בחנות התבלינים שלי ואמאל'הההה איזה מרקם וטעם מטורפים יש לסיגרים האלה. את החריפות אתם תקבעו כי לכל אחד סף חריפות אחר לחלוטין, אבל חובה חריף. אם כבר פלטת מטוגנים אז הכנתי גם קובה בורגול, שניצלונים, חצילים, פוטטוס, פלפלים חריפים ואפילו טיגנתי פיתות ממש כמו בשווארמיות וליד הכל רוטב כוסברה טעים בטירוף שמתאים בול לפלטה הזו.

את כל המטוגנים טיגנתי בסיר טיגון מושלם של מגנוס שמגיע עם מד טמפרטורה נשלף, כך שאפשר לווסת את הטמפרטורה לפי מה שאנחנו מטגנים בצורה מדוייקת. הסיר מגיע עם מכסה במבנה כזה שמונע את קפיצת השמן וכך הכיריים לא מתלכלכות יותר מידי מהשמן. כמו כן, מומלץ מאוד מאוד אחרי הטיגון להניח את המטוגנים על רשת צינון ששומרת על המטוגנים שיישארו קריספיים. הרשת מגיעה עם תבנית מתחתיה לקליטת עודפי השמן ומתאימה גם לחימום בתנור כך שהיא ממש רב תכליתית. סידרתי לכם הנחה של 15% על כל המוצרים של מגנוס, לכו תנצלו את ההנחה, קוד קופון: yehudit15.



מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- את המטוגנים טיגנתי עם סיר טיגון של מגנוס שמגיע עם מד טמפרטורה לוויסות מושלם וטיגון מדוייק. אחרי הטיגון אני מעבירה את המטוגנים לרשת צינון שמגיעה עם תבנית לקליטת עודפי השמן.
- סידרתי לכם הנחה של 15% על כל המוצרים של מגנוס, לכו תנצלו את ההנחה, קוד קופון: yehudit15.
- את הסיגרים גלגלתי עם עלי יופקה תורכיים שהם עם מרקם מדהים בטירוף. ממליצה לכם מאוד לחפש אותם ובכל מקרה תמיד אפשר להשתמש בבצק פילו או דפי סיגרים שמוכרים בכל סופר. דפי היופקה לא נמצאים במקררים, אלה דפים טריים מוכנים לשימוש.
מתכון לסיגרים מרוקאים חריפים – 30-40 יחידות
- חבילת עלי יופקה/סיגרים
- 1 ק"ג בשר טחון טרי שמן יחסית (ערבבתי צוואר ושפונדרה)
- 2 ליטר מים
- 4-5 עלי דפנה
- 1 ראש שום
- 1 חבילת כוסברה
- 1.5 כפיות כמון
- 2 כפיות צ'ילי חריף (אני אוהבת חריף אש, שימו כמה שאתם אוהבים. הבשר מבושל אז פשוט תטעמו).
- מלח
- 3 כפות חומץ
אופן הכנה
מרתיחים מים בסיר גדול ושמים בו עלי דפנה. יוצרים מהבשר הטחון 4-5 קציצות גדולות (בלי תבלינים) ומבשלים בערך שעה וחצי – שעתיים. מסננים את הקציצות מהמים ומעבירים למעבד מזון. מקררים מעט את הקציצות וטוחנים 3-4 דקות. מוסיפים שיני שום קלופות. כוסברה, כמון, חומץ ומלח וטוחנים עוד 2-3 דקות לקבלת עיסה דביקה שניתן ליצור ממנה קציצות. בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים קציצות באורך של כ – 10 ס"מ ובעובי של 3/4 ס"מ מכל המלית.
אם מכינים עם דפי יופקה: מכינים דבק מקמח ומים. פשוט מערבבים כמה כפות של קמח עם מים לעיסה סמיכה שנראית כמו דבק. לוקחים שני דפים וחותכים אותם לרוחב לשלושה חלקים, כל חלק יהיה סיגר אחד. הדפים האלה עדינים מאוד ודקים כך שצריך ממש שני דפים והרבה גלגולים כדי שנרגיש את הבצק במלוא טעמו. מניחים בקצה הדף את הקציצה, סוגרים את שני הצדדים ומגלגלים לסיגר. כשמגיעים לקצה, מורחים מהדבק ומדביקים.
אם מכינם עם עלי סיגר: מניחים קציצה בקצה, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לסיגר. בסוף הגלגול מורחים דבק.
מטגנים בשמן עמוק שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבה.
ניתן להכין את הסיגרים ולהקפיא לפני הטיגון למשך כחודשיים.
מתכון לקובה בורגול עם נגיעות שומן טלה
מצרכים לכ- 20-30 קובות – לבצק
- 1/2 קילו בורגול דק (גרישה)
- 3/4 כוסות סולת
- 4 כפות קמח
- 3 כפות שמן זית
- 30 גרם שומן טלה טחון
- חצי כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
מצרכים למלית
- 1/2 קילו בשר טחון (ערבבתי צוואר ושפונדרה)
- 30 גרם שומן טלה טחון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 1/4 כפית קינמון
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- חופן צנוברים
אופן הכנה
מכינים את הבצק: משרים את הבורגול כ- 20-30 דקות במים רותחים עד שהם מתנפחים ומתרככים. מסננים וסוחטים היטב עם הידיים. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר חומרי הבצק. לשים עם הידיים היטב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש כמו פלסטלינה. מניחים את הבצק למנוחה כשהוא מכוסה בניילון מינימום שעה ומומלץ יותר אם יש זמן.
מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב יפה. מוסיפים את הבשר ואת שומן הטלה ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר עם מזלג עד שהוא משנה את צבעו לחום. ממשיכים לטגן בערך חצי שעה, מידי פעם מערבבים, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מתבלים בבהרט, קינמון, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עוד כמה דקות. בינתיים קולים את הצנוברים על מחבת יבשה כמה דקות תוך ערבוב מתמיד על מנת שלא יישרפו. מכבים את הגז כשכל הנוזלים התאדו לחלוטין, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
ממלאים את הקובות: לוקחים חתיכת בצק בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג, יוצרים מעין קערית ולתוכה מכניסים את הבשר. סוגרים ומעצבים לקובה אובלית (תיעזרו בסרטון להכנת הקובות).
מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כמה דקות עד שהם משחימים יפה.
מגישים מייד. אפשר להכין את כל הכמות ולחמם בתנור כמה דקות על רשת הצינון. אפשר להקפיא למשך חודש ולחמם בתנור.
תפוחי אדמה מטוגנים
מבשלים 3-4 תפוחי אדמה במים עם הקליפה עד שהם רכים ב – 90%. מקררים אותם מינימום שעה במקרר. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים עבים ומטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהם זהובים וקריספיים. מעבירים לרשת צינון לשמירת הקריספיות.
שניצלונים קריספיים
חותכים את השניצלים לחתיכות קטנות בגודל של שניצלונים. מכינים מרינדה כמו במתכון שלי לשניצלים ושמים במקרר לפחות שעה. מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהם זהובים. מעבירים לרשת צינון לשמירת הקריספיות.
חצילים קריספיים במיוחד
פורסים את החצילים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ. מפזרים על החצילים מעט מלח משני הצדדים ומניחים בתוך מסננת עם כלי לקליטת הנוזלים מתחתיה. מומלץ לשים בשמש לפחות שעה ואפשר יותר. בזמן הזה החצילים יזיעו ויגירו הרבה נוזלים וזה מה שימנע מהשמן להיספג בהם בזמן הטיגון.
מחממים שמן עמוק בסיר טיגון לטמפרטורה של 180 מעלות.
מכינים צלחת עם חצי כוס קורנפלור וחצי כוס קמח תפוחי אדמה.
מייבשים עם מגבת מטבח את פרוסות החציל.
טובלים כל פרוסה בתערובת הקורנפלור והקמח, מנערים כדי להיפשטר מעודפים ומטגנים כמה דקות עד להזהבה. מעבירים לרשת צינון. זה החציל הכי טעים וקריספי שתכינו.
פיתות מטוגנות
חוצים לרוחב כל פיתה כאילו אנחנו רוצים למלא אותה. חותכים כל חצי פיתה לחצי ואת החצאים חותכים למשולשים. הצורה לא באמת חשובה, רק שיהיה אסתטי ובגודל יפה. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את הפיתות עד להזהבה. מעבירים לרשת צינון. בשלב הזה אפשר לתבל את הפיתות עם עשבי תיבול או להשאיר טבעי ולנשנש עם רוטב כוסברה.
רוטב כוסברה אלוהי
אחד הרטבים הכי טעימים שתכינו!
מצרכים לצנצנת בינונית
- 1 חבילה כוסברה
- 4 שיני שום קלופים
- 1 פלפל ירוק חריף
- שמן זית לפי הצורך (הסבר בהמשך)
- מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט מלח לימון(לא חובה, הסבר בהמשך)
אופן הכנה
שמים במעבד מזון את הכוסברה, שיני שום ופלפל חריף וטוחנים למחית. פותחים את מעבד המזון ומגרדים מקירות הקערה את המחית. ממשיכים לטחון ותוך כדי מזלפים שמן זית עד שמקבלים מחית/רוטב. מתבלים במלח, פלפל שחור ומלח לימון. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם.
אפשר לוותר על מלח הלימון ובהגשה לתבל עם מעט מיץ לימון טרי.
לא לשים מראש מיץ לימון כי אז הרוטב מתקלקל אחרי כמה ימים.
הרוטב מחזיק במקרר אפילו חודשיים רק הצבע הירוק זרחני שלו מעט דוהה.
אני הולכת להכין!! מה הכוונה למרוח דבק בקצה הסיגר?
היי חני,
מהמם. עדכני איך יצא.
דבק זה קמח ומים
איזה מטוגנים שוויםםם תענוגג ❤?