יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם
ראשי » ביקורות והמלצות » מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם

מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 באוקטובר 2021 3 תגובות

הפלטה הכי שווה שתכינו!! פלטת מטוגנים בפוסט אחד מושלם, לאירוח או סתם כשמתחשק לכם לפנק את המשפוחה.
גם סיגרים מרוקאים עם בצק מיוחד, גם קובה בורגול מטוגנת עם תוספת טעם סודית בבצק ובמלית, גם שניצל קריספי מושלם, תפוחי אדמה רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ, פיתה מטוגנת כמו בשווארמיות וחציל קריספי מושלם. ליד כל זה הכנתי רוטב כוסברה אלוהי שאי אפשר להפסיק לאכול אותו

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם

פעם בהרבה זמן אני מכינה פלטה כזאת עם מלא מטוגנים טעימים, כמו הסיגרים המרוקאים שאני יכולה לנשנש כמו גרעינים או הקובה בורגול המטוגנת. בדרך כלל זה בחגים או באירועים מיוחדים, אבל כשאני מכינה כבר, אז זה יהיה תמיד כמויות שאני יכולה להקפיא ואז יש לי לעוד פעמיים – שלוש מגש מטוגנים שאין אחד שיעמוד בפניו.

את הסיגרים המרוקאים החריפים הכנתי הפעם מבצק יופקה תורכי שמצאתי בחנות התבלינים שלי ואמאל'הההה איזה מרקם וטעם מטורפים יש לסיגרים האלה. את החריפות אתם תקבעו כי לכל אחד סף חריפות אחר לחלוטין, אבל חובה חריף. אם כבר פלטת מטוגנים אז הכנתי גם קובה בורגול, שניצלונים, חצילים, פוטטוס, פלפלים חריפים ואפילו טיגנתי פיתות ממש כמו בשווארמיות וליד הכל רוטב כוסברה טעים בטירוף שמתאים בול לפלטה הזו.

את כל המטוגנים טיגנתי בסיר טיגון מושלם של מגנוס שמגיע עם מד טמפרטורה נשלף, כך שאפשר לווסת את הטמפרטורה לפי מה שאנחנו מטגנים בצורה מדוייקת. הסיר מגיע עם מכסה במבנה כזה שמונע את קפיצת השמן וכך הכיריים לא מתלכלכות יותר מידי מהשמן. כמו כן, מומלץ מאוד מאוד אחרי הטיגון להניח את המטוגנים על רשת צינון ששומרת על המטוגנים שיישארו קריספיים. הרשת מגיעה עם תבנית מתחתיה לקליטת עודפי השמן ומתאימה גם לחימום בתנור כך שהיא ממש רב תכליתית. סידרתי לכם הנחה של 15% על כל המוצרים של מגנוס, לכו תנצלו את ההנחה, קוד קופון: yehudit15.

סיגר עם דפי יופקה מטוגן
קובה בורגול

מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • את המטוגנים טיגנתי עם סיר טיגון של מגנוס שמגיע עם מד טמפרטורה לוויסות מושלם וטיגון מדוייק. אחרי הטיגון אני מעבירה את המטוגנים לרשת צינון שמגיעה עם תבנית לקליטת עודפי השמן.
  • סידרתי לכם הנחה של 15% על כל המוצרים של מגנוס, לכו תנצלו את ההנחה, קוד קופון: yehudit15.
  • את הסיגרים גלגלתי עם עלי יופקה תורכיים שהם עם מרקם מדהים בטירוף. ממליצה לכם מאוד לחפש אותם ובכל מקרה תמיד אפשר להשתמש בבצק פילו או דפי סיגרים שמוכרים בכל סופר. דפי היופקה לא נמצאים במקררים, אלה דפים טריים מוכנים לשימוש.

מתכון לסיגרים מרוקאים חריפים – 30-40 יחידות

  • חבילת עלי יופקה/סיגרים
  • 1 ק"ג בשר טחון טרי שמן יחסית (ערבבתי צוואר ושפונדרה)
  • 2 ליטר מים
  • 4-5 עלי דפנה
  • 1 ראש שום
  • 1 חבילת כוסברה
  • 1.5 כפיות כמון
  • 2 כפיות צ'ילי חריף (אני אוהבת חריף אש, שימו כמה שאתם אוהבים. הבשר מבושל אז פשוט תטעמו).
  • מלח
  • 3 כפות חומץ

אופן הכנה

מרתיחים מים בסיר גדול ושמים בו עלי דפנה. יוצרים מהבשר הטחון 4-5 קציצות גדולות (בלי תבלינים) ומבשלים בערך שעה וחצי – שעתיים. מסננים את הקציצות מהמים ומעבירים למעבד מזון. מקררים מעט את הקציצות וטוחנים 3-4 דקות. מוסיפים שיני שום קלופות. כוסברה, כמון, חומץ ומלח וטוחנים עוד 2-3 דקות לקבלת עיסה דביקה שניתן ליצור ממנה קציצות. בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול.

יוצרים קציצות באורך של כ – 10 ס"מ ובעובי של 3/4 ס"מ מכל המלית.

אם מכינים עם דפי יופקה: מכינים דבק מקמח ומים. פשוט מערבבים כמה כפות של קמח עם מים לעיסה סמיכה שנראית כמו דבק. לוקחים שני דפים וחותכים אותם לרוחב לשלושה חלקים, כל חלק יהיה סיגר אחד. הדפים האלה עדינים מאוד ודקים כך שצריך ממש שני דפים והרבה גלגולים כדי שנרגיש את הבצק במלוא טעמו. מניחים בקצה הדף את הקציצה, סוגרים את שני הצדדים ומגלגלים לסיגר. כשמגיעים לקצה, מורחים מהדבק ומדביקים.

אם מכינם עם עלי סיגר: מניחים קציצה בקצה, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לסיגר. בסוף הגלגול מורחים דבק.

מטגנים בשמן עמוק שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבה.

ניתן להכין את הסיגרים ולהקפיא לפני הטיגון למשך כחודשיים.


מתכון לקובה בורגול עם נגיעות שומן טלה

מצרכים לכ- 20-30 קובות – לבצק

  • 1/2 קילו בורגול דק (גרישה)
  • 3/4 כוסות סולת
  • 4 כפות קמח
  • 3 כפות שמן זית
  • 30 גרם שומן טלה טחון
  • חצי כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה

מצרכים למלית

  • 1/2 קילו בשר טחון (ערבבתי צוואר ושפונדרה)
  • 30 גרם שומן טלה טחון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
  • 1/2 כפית בהרט לקציצות
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • חופן צנוברים

אופן הכנה

מכינים את הבצק: משרים את הבורגול כ- 20-30 דקות במים רותחים עד שהם מתנפחים ומתרככים. מסננים וסוחטים היטב עם הידיים. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר חומרי הבצק. לשים עם הידיים היטב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש כמו פלסטלינה. מניחים את הבצק למנוחה כשהוא מכוסה בניילון מינימום שעה ומומלץ יותר אם יש זמן.

מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב יפה. מוסיפים את הבשר ואת שומן הטלה ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר עם מזלג עד שהוא משנה את צבעו לחום. ממשיכים לטגן בערך חצי שעה, מידי פעם מערבבים, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מתבלים בבהרט, קינמון, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עוד כמה דקות. בינתיים קולים את הצנוברים על מחבת יבשה כמה דקות תוך ערבוב מתמיד על מנת שלא יישרפו. מכבים את הגז כשכל הנוזלים התאדו לחלוטין, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.

ממלאים את הקובות: לוקחים חתיכת בצק בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג, יוצרים מעין קערית ולתוכה מכניסים את הבשר. סוגרים ומעצבים לקובה אובלית (תיעזרו בסרטון להכנת הקובות). 

מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כמה דקות עד שהם משחימים יפה.

מגישים מייד. אפשר להכין את כל הכמות ולחמם בתנור כמה דקות על רשת הצינון. אפשר להקפיא למשך חודש ולחמם בתנור.


תפוחי אדמה מטוגנים

מבשלים 3-4 תפוחי אדמה במים עם הקליפה עד שהם רכים ב – 90%. מקררים אותם מינימום שעה במקרר. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים עבים ומטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהם זהובים וקריספיים. מעבירים לרשת צינון לשמירת הקריספיות.


שניצלונים קריספיים

חותכים את השניצלים לחתיכות קטנות בגודל של שניצלונים. מכינים מרינדה כמו במתכון שלי לשניצלים ושמים במקרר לפחות שעה. מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהם זהובים. מעבירים לרשת צינון לשמירת הקריספיות.


חצילים קריספיים במיוחד

פורסים את החצילים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ. מפזרים על החצילים מעט מלח משני הצדדים ומניחים בתוך מסננת עם כלי לקליטת הנוזלים מתחתיה. מומלץ לשים בשמש לפחות שעה ואפשר יותר. בזמן הזה החצילים יזיעו ויגירו הרבה נוזלים וזה מה שימנע מהשמן להיספג בהם בזמן הטיגון.

מחממים שמן עמוק בסיר טיגון לטמפרטורה של 180 מעלות.

מכינים צלחת עם חצי כוס קורנפלור וחצי כוס קמח תפוחי אדמה.

מייבשים עם מגבת מטבח את פרוסות החציל.

טובלים כל פרוסה בתערובת הקורנפלור והקמח, מנערים כדי להיפשטר מעודפים ומטגנים כמה דקות עד להזהבה. מעבירים לרשת צינון. זה החציל הכי טעים וקריספי שתכינו.


פיתות מטוגנות

חוצים לרוחב כל פיתה כאילו אנחנו רוצים למלא אותה. חותכים כל חצי פיתה לחצי ואת החצאים חותכים למשולשים. הצורה לא באמת חשובה, רק שיהיה אסתטי ובגודל יפה. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את הפיתות עד להזהבה. מעבירים לרשת צינון. בשלב הזה אפשר לתבל את הפיתות עם עשבי תיבול או להשאיר טבעי ולנשנש עם רוטב כוסברה.


רוטב כוסברה אלוהי

אחד הרטבים הכי טעימים שתכינו!

מצרכים לצנצנת בינונית

  • 1 חבילה כוסברה
  • 4 שיני שום קלופים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • שמן זית לפי הצורך (הסבר בהמשך)
  • מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח לימון(לא חובה, הסבר בהמשך)

אופן הכנה

שמים במעבד מזון את הכוסברה, שיני שום ופלפל חריף וטוחנים למחית. פותחים את מעבד המזון ומגרדים מקירות הקערה את המחית. ממשיכים לטחון ותוך כדי מזלפים שמן זית עד שמקבלים מחית/רוטב. מתבלים במלח, פלפל שחור ומלח לימון. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם.

אפשר לוותר על מלח הלימון ובהגשה לתבל עם מעט מיץ לימון טרי.

לא לשים מראש מיץ לימון כי אז הרוטב מתקלקל אחרי כמה ימים.

הרוטב מחזיק במקרר אפילו חודשיים רק הצבע הירוק זרחני שלו מעט דוהה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פסטה חצילים ועגבניות
    פסטה חצילים, עגבניות ופלפלים טבעוני
  • קובה קוקוס מתוקה
    קובה קוקוס וסולת מתוקה במילוי נוטלה וגבינה
  • מנגו סטיקי רייס
    סטיקי רייס מנגו - קינוח תאילנדי ממכר
  • פתיתים ירוקים
    פתיתים ירוקים עם פרגיות בתנור

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. חני הגב 8 בנובמבר 2021 בשעה 10:38

    אני הולכת להכין!! מה הכוונה למרוח דבק בקצה הסיגר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בנובמבר 2021 בשעה 19:49

      היי חני,
      מהמם. עדכני איך יצא.
      דבק זה קמח ומים

  2. סיגל ברמר הגב 6 באוקטובר 2021 בשעה 19:28

    איזה מטוגנים שוויםםם תענוגג ❤💋

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס