הרבה זמן לא היה לנו פה סלט של יום ראשון. על המנה הזאת חלמתי באחד הלילות. כן כן אני חולמת על מתכונים 🙂 זה ישב לי בראש לא מעט זמן והיום זה התגבש לי למנה מושלמת וכל כך טעימה ומיוחדת


על המנה הזו חלמתי באחד הלילות ומאז היא ישבה לי בראש, מידי פעם צצה אבל כל פעם נדחתה בשביל מתכון אחר וגם כי לא הייתי סגורה על כל הפרטים של המנה. היום סוף סוף הייתה לי תמונה ברורה של איך אני רוצה שהיא תיראה ותטעם וצילמתי. וזה יצא כל כך טעים ויפה ומיוחד אז ברור שיש מתכון. זאת מנת אירוח כל כך מיוחדת, תשמרו לכם לאותן פעמים שבא לכם להרשים ולקשט את השולחן בעוד מנה מהממת ומיוחדת.





בצל סגול ממולא קינואה וירוקים מוגש על שמנת חמוצה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הקינואה שלי אני מכינה במיקרוגל. היא יוצאת אחת אחת ואז אפשר לשלב אותה בסלטים או תבשילים והיא יוצאת מושלמת.
מצרכים
- 3 בצלים סגולים בינוניים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס קינואה אורגנית (אני קונה של "תבואות")
- 1 כוס מים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- חופן עלי נענע
- 2 בצלים ירוקים
- 1 מלפפון יפני/2 מלפפונים רגילים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1 כף מייפל טהור
- מיץ מלימון שלם
להגשה
- 1 שמנת חמוצה של פעם
- 1 עגבנייה רכה
- קורט מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
מכינים את הבצלים למילוי: ממחחמים תנור לחום של 220 מעלות. מזלפים על תבנית שמן זית חוצים את הבצלים לחצי ומניחים אותם כך שהצד הפנימי מונח על התבנית. צולים בתנור כ – 40-45 דקות או עד שהבצלים מתרככים. מוציאים מהתנור ומקררים.
מכינים סלט קינואה וירוקים: שמים בקערת זכוכית שנכנסת למיקרוגל את הקינואה והמים. מבשלים במיקרוגל על עוצמה מירבית למשך 10 דקות, מערבבים עם מזלג ומבשלים עוד 5 דקות. מוציאים מהמיקרוגל, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מגבת מטבח ל – 10 דקות. בינתיים קוצצים את כל הירוקים דק דק. אני קוצצת בעזרת הקוצץ ירקות של מגנוס שקוצץ לי בצורה מדוייקת את הירוקים. את המלפפון אני חוצה לרוחב לחצי ובעזרת כפית מרוקנת את הגרעינים וגם אותו אני קוצצת יחד עם כל הירוקים בקוצץ הידני של מגנוס. מערבבים את הקינואה המבושלת עם כל הירוקים שקצצנו ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, מייפל ולימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.
מרכיבים את המנה ומגישים: על צלחת הגשה גדולה מורחים את השמנת החמוצה ממש כמו שמורחים חומוס. מזלפים מעט שמן זית, סוחטים עגבנייה ומפזרים מלח ים אטלנטי. מפרקים בעדינות את הגלדים של הבצל וממלאים בסלט קינואה וירוקים. מסדרים את הממולאים על גבי השמנת ומגישים.
בתאבון!