שילוב טעמים מפתיע וטעים במיוחד. חצילים צרובים על מחבת וממולאים סלט ביצים עם שמן זית במקום מיונז, מונחים על טחינה עם שמנת חמוצה ומעל הכל רוטב כוסברה וצ'ילי. טעים בטירוף ויפים כמו תכשיטים


כשאני רעבה מתחשק לי לאכול כל כך הרבה דברים ואני אף פעם לא החלטית לגבי מה שבא לי. לפעמים במסעדות תוך כדי שאני מזמינה מנה, בא לי כבר לשנות אותה ולקחת משהו אחר 🙂 וזה אחרי שחרשתי על התפריט ושיניתי מנות ביני לבין עצמי אלף פעם. הפתרון שמצאתי זה שאני מזמינה מלא מנות ראשונות כי גם הן הכי טעימות בעיני וגם, ככה אני טועמת הרבה מנות ומשביעה את התאווה שלי לטעימות. ואיך זה קשור למנה הזו??

התחשק לי סלט ביצים ואז זה התחלף לחציל בטחינה ואז חוסר החלטיות יצרה מנה חדשה טעימה בטירוף וכשהייתה כבר בצלחת על הטחינה היה חסר לי משהו ירוק גם לנראות וגם לטעם. הכנתי רוטב כוסברה שאני מכינה כבר מלא שנים בכל מיני וריאציות וזה השלים לי את הביס והתעלפתי מהניראות, ממש כמו תכשיטים.

חצילים ממולאים סלט ביצים על טחינה ורוטב כוסברה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אפשר להכין את הטחינה בלי שמנת חמוצה כדי להפוך את המנה לפרווה.
- אפשר להכין הכל מראש ולהרכיב בצלחת לפני ההגשה.
מצרכים לכ – 12 ממולאים
לחצילים
- 2 חצילים בינוניים
- כ – 1/3 כוס שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
לסלט ביצים
- 5 ביצים גדולות
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כף חרדל
- 1/3 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל לבן
- 1/3 כוס עירית קצוצה/בצל ירוק קצוץ
לטחינה שמנת חמוצה
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 100 גרם שמנת חמוצה (גביע קטן)
- 1/2 כוס מים קרים מאוד
- 1 שן שום
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
לרוטב כוסברה וצ'ילי
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום
- 1 שן שום
- כ – 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
להגשה: שמן זית ו – 2 עגבניות רכות מאוד
אופן הכנה
מכינים את החצילים: קולפים את החצילים פס כן פס לא (כמו זברה). בעזרת מנדולינה פורסים פרוסות דקות לאורך. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מניחים את פרוסות החציל על המחבת ומורחים עליהם עוד מעט שמן זית. וצורבים משני הצדדים כמה דקות עד שהחציל צרוב וזהוב. ממשיכים כך עם כל פרוסות החציל.
מכינים סלט ביצים: מרתיחים את הביצים 10 דקות לקבלת ביצים קשות. מועכים עם מועך תפוחי אדמה או עם מזלג, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מכינים טחינה שמנת חמוצה: שמים את כל המצרכים בשייקר או בבלנדר וטוחנים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מכינים רוטב כוסברה: שמים במעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים בפולסים למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
ממלאים את החצילים: מניחים על משטח עבודה פרוסת חציל. בחלק הרחב יותר של החציל מניחים כף גדושה סלט ביצים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל החצילים.
מרכיבים את הצלחת: מוזגים על צלחת הגשה את הטחינה ומזלפים שמן זית. חוצים את העגבניות וסוחטים על הטחינה. מניחים את החצילים הממולאים ומוזגים עליהם רוטב כוסברה.
בתאבון!
וואוווו
האם אפשר להכין מראש את הבסיס ולהרכיב למחרת?
הייתי רוצה להגיש בסעודת שבת בבוקר
בוודאי וגם כתבתי את זה בהקדמה. מכינים כל דבר בנפרד ומרכיבים לפני הארוחה