מגנוס מחלקים לכם מתנה!! מעל כל קנייה ב – 449 ש"ח מקבלים אבן שמוט עגולה במתנה! למי שלא יודע, אבן שמוט מדמה אפייה של פיצה, פוקצ'ות או כל מאפה אחר ממש כמו בטאבון, רק בתנור הביתי.
וכמובן מתכון בסיר יציקה המושלם של מגנוס זה חובה
איןןן על סיר של ממולאים!! בסיר אחד שהכל קורה בו יש עולם שלם של טעמים כל כך עמוקים, שיכולים להתקבל רק מבישול בתנור לאט לאט, כשהחום מתפזר בצורה שווה והסיר, הוא סיר עם הולכת חום מעולה, כך שהכל בתוכו מתבשל ממש כמו שצריך.
הפעם בחרתי למלא כרישה. בדרך כלל מכינים קציצות כרישה בראש השנה וזה באמת טעיםםם אבל היא כל כך טעימה שאפשר ורצוי לשלב אותה בכל תבשיל כמעט.
הכרישה דומה במראה שלה לבצל ירוק ענק, אבל הטעם שלה מאוד מאוד עדין והצורה מהממת. היא בנוייה מהמון שכבות של מעין דפים דקיקים שעוטפים אחד את השני ואם חותכים אותם בצורה נכונה, ניתן למלא אותם ממש בקלות באורז או בשר או גם וגם או כל מלית אחרת שאתם אוהבים ולא, אין צורך להרתיח אותה, אפשר לקלוף את הגלדים ממש בקלות.
תכינו ממולאים בתנור! זה פשוט עולם אחר של טעמים ומרקמים וברגע שתכינו פעם אחת, לעולם לא תכינו יותר על הגז. התנור עושה קסמים לאוכל, הוא מבשל הכל לאט לאט ובצורה אחידה והמרקמים מושלמים, רכים, נימוחים וזה באמת לא אותו דבר על הגז.
הסיר הזה וכל האתר של מגנוס עכשיו בהנחה של 15%
קוד קופון: yehudit15
ובנוסף
בקנייה מעל 449 ש"ח תקבלו במתנה אבן שמוט להכנת פיצה בתנור הביתי
כרישה במילוי בשר בתנור
הנחה של 15% על כל האתר של מגנוס
קוד קופון: yehudit15
תלחצו פה כדי להיכנס לאתר לרכישה
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הכרישה אין צורך להרתיח כדי לקלוף את הגלדים.
- רצוי לבחור כרישה שמנמנה עם כמה שיותר חלק לבן.
- את החלקים שלא ניתן למלא, קוצצים ומשלבים ברוטב.
- אפשר לשלב במלית גם אורז אבל אז לוותר על הלחם שיש במתכון ולהשרות את האורז שעה במים רותחים לפני שמשלבים עם הבשר.
- אפשר למלא את הכרישה רק באורז או בבורגול, קינואה או כל מלית שאתם אוהבים.
- נענע מיובשת קונים בחנות תבלינים ולאאאא לוותר על זה!
מצרכים
- 2-3 כרישות שמנמנות
מלית בשר
- 700 גרם בשר טחון טרי
- 1 פרוסת לחם לבן/חלה
- 1 בצל גדול
- 10 עגבניות שרי
- 3 בצלים ירוקים
- 1 צרור פטרוזיליה (רק העלים)
- 1/2 צרור נענע (רק העלים)
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט לקציצות
- 2 כפיות נענע מיובשת
- מיץ מלימון שלם
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות רכז רימונים/סילאן
רוטב
- 2 עצמות מח
- 1/3 כוס שמן זית
- שאריות הכרישה שלא מתאימות למילוי והחלקים הפנימיים שלה
- 25 עגבניות שרי חצויות
- 2 כפות רכז רימונים/סילאן
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הכרישה למילוי: חותכים כל כרישה ל – 3-4 חתיכות וכל חתיכה חותכים לאורך אבל לא עד הסוף אלא עד האמצע בערך, כך שאפשר יהיה ממש לקלוף את הגלדים שישמשו למילוי. עושים כך עם כל הכרישות ושמים בצד.
מכינים את מלית הבשר: שמים את הבשר בקערה. משרים את פרוסת החלה במים, סוחטים ומוסיפים לקערה. קוצצים את הבצל, מטגנים אותו בשמן זית ומוסיפים לקערה. קוצצים קטן קטן את עגבניות השרי, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב כמה דקות. ממלאים את הכרישות ומניחים במגש עד להכנת הרוטב.
מכינים רוטב: מחממים שמן זית בסיר ברזל יצוק, צורבים את עצמות המח כמה דקות משני הצדדים, מוסיפים את כל שארית הכרישה שלא התאימה למילוי וגם את החלקים הפנימיים שלה. אם החלקים הירוקים טריים ויפים, קוצצים ומוסיפים גם אותם. מטגנים כמה דקות עד שהם משחררים את הטעם ונצרבים מעט. חוצים את עגבניות השרי לשניים ומוסיפים לסיר, מערבבים וצורבים במשך כמה דקות טובות עד שגם הן ממש משחררות את הטעמים שלהן ומאבדות נפח. מוסיפים רכז רימונים או סילאן, מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון ומערבבים. מסדרים את הכרישות בסיר, אפשר להניח גם שתיים- שלוש שכבות.
מוסיפים מים רותחים כמעט עד כדי כיסוי הכרישות, מזלפים מעל הכרישות עוד קצת שמן זית וסילאן/סירופ רימונים. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור למשך 1/2 שעה על חום של 200 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל – 150 מעלות ומבשלים עוד כשעה.
לקראת סוף הבישול מסירים את המכסה של הסיר, מעלים את החום ל – 200 מעלות ומבשלים עוד כ – 1/2 שעה או עד שהכל מקבל צבע שחום יפה.
הממולאים יוצאים נימוחים בצורה בלתי רגילה וטעימים ממש ממש.
מקררים מעט לפני שמגישים את הכרישות הממולאות.
מומלץ להרים את הכרישה עם כף גדולה על מנת שלא תתפרק בזמן שמנסים להרים אותה.
היי יהודית יקרה, כמה אורז צריך לשים במילוי במקום לחם?
1/2 כוס
שכתבת 3 בצל ירוק, התכוות ל3 חבילות?
3 יחידות, לא 3 חבילות
ניסיתי המשפחה ואני אהבנו מאוד תודה לך יהודית המתכונים שלך ממכרים????
תודההה איזה כייף לשמוע♥